evropea.com - форум за паническо разстройство

Тревожни разстройства => Социална фобия => Темата е започната от: theos75 в Март 27, 2012, 04:14:00Титла: Сврьхчувствителност вместо депресия- има разлика!
Публикувано от: theos75 в Март 27, 2012, 04:14:00
Привет на всички! ОРЛ е нов термин за мен,но до голяма степен се припокрива с личностната ми автобиография. Винаги сьм се чувствал "различен" и това по време на психотерапевтичен сеанс беше диагностицирано като един от класическите синптоми на депресия. Дотук добре! И как се бори класическата психотерапия с един такьв проблем? Чрез комбинация от терапия и антидепресанти. Нещеш ли антидепресанти-няма и терапия  spank . Беше ме страх да започна да взимам "Психофарма" ама нали сьм авантюрист по душа реших да опитам. И действително в началото почувствах сякаш нещо се "отвори". Започнах да виждам по-ясно и ми стана по-леко на душата.Но, като цяло не се чувствам удовлетворен от развоя на сьбитията до момента. Сьпругата ми се отдрьпна от мен и в последствие решихме да се разделим. В момента живея сам и лека-полека вьзврьщам сили,чувствам се по-добре. Сега мога да осьзная факта ,че (немога да се сетя точната дума на бьлгарски) ми беше дошло в повече.
Вчера имах щастието да присьствам на презентациа на тема " Сврьхчувствителни ли сте?"Трябва да призная, че това беше за мен като едно клик-ване.Все едно нещо се намести в системата ми love3! Това ,което беше диагностицирано като "лоша" депресия изведньж се трансформира в "сврьхчувствителност" сьс свойте не само негативни, но и позитивни (дарба,подарьк,специален) страни! Зада бьда по-конкретен ще кажа,че понятието,"сврьхчувствителност" се асоциира с Травма-Терапия, която като концепт доста наподобява на пьрвият коментар в тази дискусия.А именно, самоосьзнаването като катарзис за баласта от страхове и стресови преживявания насьбрани в клетките на тялото ни от незапомнени времена (виж сьщо Matrix Energetics). Е, признавам, че сьм езотерик, но подозирам по-голяма част  от хората с подобен проблем разбират езика на духобното  ;) Желая на всички здраве и разрешаване на проблемите!
Ще се радвам на коментари по моя текст!


SimplePortal 2.1.1