evropea.com - форум за паническо разстройство

Тревожни разстройства => Паническо разстройство => Темата е започната от: vesinci в Февруари 10, 2012, 10:22:54Титла: Кризи през ноща
Публикувано от: vesinci в Февруари 10, 2012, 10:22:54
Здравейте до сега съм пил ривотрил с дианксит но от една седмица лекарката ми смени дианксита с серопрам пих го два пъти през деня но се по половинка но се чувствах като неадекватна и реших да го пия преди да си легна  но от три дни имам постоянно сърцебиене и отвреме навреме прескачане на сърцето и започна и през ноща да го осещам досега не ми се беше случвало през ноща да ме мъчи сърцето а за кризи получавам вече две вечери под ред както спа се събуждам и сеедно потъвам вие ми се свят и усещам сеедно ще припадна такова чувство беше ми се случвало само веднъж в началото да имам криза през ноща но сега започна вече две вечери под ред и започнах да се притеснявам нека ако някой има такъв проблем да сподели как се чувства и какво усеща по време на криза през ноща и криза ли е въобще това според вас


Титла: Re:Кризи през ноща
Публикувано от: Alice в Февруари 10, 2012, 10:55:28
Здравей,

Нощните ти кризи може да са от смяната на медикаментите. Пий ги точно както ти е казал психиатъра. Нормално е в началото да имаш странични ефекти, които би трябвало да отзвучат след две-три седмици. В първите няколко дни тревожността се покачва и симптомите може да се засилят.

Не сменяй часовете на прием, както ти решиш! Сигурно това е причината, щом досега не си имала нощни кризи. Неслучайно антидепресантът се пие сутрин или следобед, а не вечер.


Титла: Re:Кризи през ноща
Публикувано от: Шашмагюл в Февруари 10, 2012, 01:15:26
-


Титла: Re:Кризи през ноща
Публикувано от: spider в Февруари 19, 2012, 10:35:30
Сигурна, ли си, че е паническа атака или е странична реакция от медикамента.
Най- простия начин да разбереш е да си премериш кръвното и пулса по време на "кризата". При паническа атака пулса отива в порядъка 90 -100 , а кръвното се покачва леко. Ако е така пийни студена вода, отвори широко прозореца ( не скачай ) и прави нещата които те отпускат докато премине. Ако е от медикамента го смени с такъв задължително предписан от лекар.


Титла: Re:Кризи през ноща
Публикувано от: vanotty в Февруари 21, 2012, 08:55:49
Здравей и от мен!
Доколкото знам АД се пият само през деня. Вечер не са препоръчителни. А при кризи или странични действия на АД на мен ми действа добре дълбоко дишане и студена кърпа на сънната артерия,за да успокои пулса. Също така чист въздух.


Титла: Re:Кризи през ноща
Публикувано от: Шашмагюл в Февруари 21, 2012, 09:05:07
Я да ви питам... Брои ли се за криза през нощта сън, в който изпитваш огромен страх, от който се събуждаш с доста силно сърцебиене? :P


Титла: Re:Кризи през ноща
Публикувано от: vesi2003 в Февруари 21, 2012, 09:23:35
Искам и аз да питам,дали на някой му се е случвало нощно изпотяване,втора седмица ми е така,по цялото тяло.Това го нямах дори и при започването на АД.,като страничен ефект.


Титла: Re:Кризи през ноща
Публикувано от: wenddy в Февруари 23, 2012, 07:03:13
vesinci ,както Алис ти е казала това се дължи на нормалното влошазване от АД. След около 20-25 денаще отшуми. За да се преживее по-леко попринцип дават някакъв транквилант.


Титла: Re:Кризи през ноща
Публикувано от: vesinci в Февруари 29, 2012, 01:15:40
Здравейте спряхдаго пия това лекарство започнах пак да си пия дианксита с ривотрила и да  не казвам голяма дума но засега сам много по добре и дори намалих малко прескачанията на сърцето да чукна на дърво дано и за напред да съм така 


Титла: Re:Кризи през ноща
Публикувано от: seskata в Март 29, 2012, 11:23:02
И аз пиех ривотрил и бях много зле, един ден ги хвърлих в коша и за беда котката ми ги набара. Горкото животно като видях какво му се случи след като бе огризал блистера и стигнал до съдържанието. Но попаднах на една книга която ми помогна много.


Титла: Re:Кризи през ноща
Публикувано от: sv.marinova в Май 01, 2012, 11:28:55
Здравей, И моите кризи са през ноща. Първия път беше най силно и се оказа че съм предозирала лекарство за запушен нос но оттогава често се будя посред нощ разтревожена със същите симптоми. Почнах антидепресанти и клонопин и нощната тревожност отначало беше по-голяма, а после се адаптирах към лекарствата и почнах да се будя веднъж седмично, после веднъж на две седмици...и общия ми стрес от това състояние изчезна. Видиях че едно нищо и никакво хапче може да го спре. Сега реших да спра успокоителните, но започнах пак да се будя тревожна. Доктора ми каза че мога да пия хапчета дълго и е препоръчително, но аз не искамм. Искам сама да се науча - сега просто наблюдавам симптомите и чакам да преминат - а те преминават по-бързо и не ме депресират толкова. Приемам го като вид главоболие или неразположеност и зная че някои ден ще изчезне като забравя за това.


Титла: Re:Кризи през ноща
Публикувано от: Dimcho в Май 02, 2012, 11:36:09
Ще кажа и моето мнение. Имал съм и нощни кризи, особено към 2-3 часа. Преодолях ги като взимах по четвъртинка ривотрил. Защото ораганизмът ми ме събуждаше точно по едно и също време и следваше ПА. Обаче чрез медикамета полека-лека забравих за тях и след това спрях и да го взимам, поне по повод нощни ПА.


SimplePortal 2.1.1