evropea.com - форум за паническо разстройство

Тревожни разстройства => Социална фобия => Темата е започната от: Driver в Декември 19, 2011, 07:25:45Титла: Имам ли социална фобия, или нещо подобно
Публикувано от: Driver в Декември 19, 2011, 07:25:45
Здравейте, чисто нов съм във форума.

Преди да започна с проблема си, искам само да ви кажа, че не съм от хората "професионални жертви", които ще се оплакват цял живот от всичко. Имам проблем, който смятам че сам си създадох, но със сигурност сте по-опитни от мен и можете да ми кажете.

Сред хора, или някъде на място далеч от вкъщи, извън зоната ми на комфорт последната година чувствам неприятни физически усещания - притеснявам се да не ми прилошее (имах няколко сериозни кризи със световъртежи) и някак си забравих какво е да си социален. Тази 1 година съм без работа, общо взето не правя нищо интересно, а и липсата на пари ми ограничи излизанията. Имах (всъщност все още имам) една постоянна замаяност - не е световъртеж, не го бъркайте, по-скоро чувство на заспиване всеки един момент.

Ходих по няколко доктора - рутинни изследвания, после се озовах при психиатър, който каза че съм изпаднал в депресия - да де, ама ги пия тези лекарства 5 месеца и не усетих разлика (антидепресантите), така че ги спрях. Замайването си го имам, неприятните усещания в социална среда с приятели също. Да това е другото важно - появяват ми се усещанията сред познати хора, при които навремето преди да съм безработен и т.н. (аз тогава бях ученик) съм бил винаги весел и се опитвам да си поддържам имиджа за пред тях, но няма как. Та - спрях антидепресантите, не съм човек който ще зависи от лекарства и си мисля че едната година в нас ме докара до този проблем. Искам да ви питам оправя ли се това - за пари и психиатри и терапии изобщо няма какво да говорим, защото нямам никаква възможност. Ще се радвам ако в темата пишат хора, справили се с проблема. Борбен човек съм, нищо не ме спира, така че няма да започна да се оплаквам непрекъснато - и не, няма да се успокоя че има хора, които са по-зле от мен. Никак по-спокойно няма да ми стане.

Ами... това е, излях си душата, ако можете ще се радвам да ми помогнете - на 21г. съм за протокола да кажа.


SimplePortal 2.1.1