evropea.com - форум за паническо разстройство

Тревожни разстройства => Паническо разстройство => Темата е започната от: Izlekuvana в Декември 17, 2011, 10:29:58Титла: Излекувано ПА звучи невъзможно а?
Публикувано от: Izlekuvana в Декември 17, 2011, 10:29:58
Излекувах се, вече повече от 2 години съм "чиста" така да се каже. Но ада през, който се наложи да премина в продължение на 10 години...е това всички вие събрали се тук го знаете!Борбата е жестока,но си струва.
 Реших да се включа тук просто за да Ви покажа,че има изход. Даже мисля да създам група и да се срещам с хора с такъв проблем за да покажа,че има изход.
ПА е ПОБЕДИМО!!!
Историята на моят живот го доказва.


Титла: Re:Излекувано ПА звучи невъзможно а?
Публикувано от: Alice в Декември 18, 2011, 12:21:20
Хубаво е, че макар и рядко, можем да чуем от 1-во лице, че някой го е преодолял !  bouket
Разкажи ни все пак, повече за "историята на твоя живот", ако може, и как се справи ?  ::)
Какъв е животът ти през тези 2 години, кое промени ?
В какво се състоеше "твоята борба" ?
В кой град мислиш да създадеш тази група ?


Титла: Re:Излекувано ПА звучи невъзможно а?
Публикувано от: Izlekuvana в Декември 18, 2011, 09:49:51
С удоволствие бих разказала целият си живот, но разбира се предпочитам това да не се случва в интернет пространството. Точно заради това искам да създам тази група (в град София) и ще го направя. Научих през годините, че едно от най-важните неща при ПА е то да не бъде подценявано. Нормално е разбира се близките и приятелите да не разбират напълно състоянието в което се намираме кодато носим този товар със себе си.
Относно как се промени животът ми през тези две години- КОРЕННО, имам предвид всичко. Толкова бях зле години наред с тези фобии и мании и панически кризи, че се отразяваше не само на психиката но и на физиката ми. Ще кажа само, че в един момент стигнах дъното и тогава разбрах, че няма друг път освен нагоре! Изглеждах зле, чувствах се зле дори да изглеждам добре. Била съм обездвижена заради ПА-на лего, бяха ми нужни седмици за да мога да ходя отново. (само заради нещото в главата ми). Бях бедна отчаяна с разводи зад гърба си и хора присмиващи м се и не приемайки ме на сериозно. И до магазина не можех да отида, а пък да говоря по телефон-Боже та това ще ми коства инфаркт да говоря с непознат. Хапчета-всичките ги знам. Психоаналитици и тях, йога, дишане, хомеопатия, невролози, кардиолози...бла, бла, бла.
 Сега е друго-ИЗЛЕКУВАНА, но не забравила!!! Сега изкарвам парите си с ум, пътувам навсякъде по света без страх, живея прекрасно, изглеждам добре и уверена. И искам да ви кажа, че не е нужно да загубите толкова време колкото мен за да постигнете резултата и да сте щастливи.
Няма време за губене. Пропилях най-интересните си години  заради това ПА и повярвайте ми ако мога да го изкореня от всеки един от вас това ще е моят триумф и отмъщение задето ми пропиля живота!!!Титла: Re:Излекувано ПА звучи невъзможно а?
Публикувано от: Alice в Декември 18, 2011, 10:29:15
Ти с помощта на какво се "излекува" ?
Волята?, промяната?, защото оставам с впечатление, че лекарствата,хомеопатията и "бла, бла, бла", не са ти помогнали много ... Премина ли през психотерапия ?
Въобще какво се случи след като разбра, че оттам където си, има само нагоре ?


Титла: Re:Излекувано ПА звучи невъзможно а?
Публикувано от: Izlekuvana в Декември 18, 2011, 10:43:50
Разбира се,че лекарствата и бла бла -тата не ми помогнаха, то ако помагаха нямаше да го има този форум:)
Да, минах през психотерапия, ходих близо 2 години. Немога да кажа, че не ми помогна, но не беше това което търсех. Помогнах си аз самата, но повярвайте ми щеше да ми е по-лесно ако имаше някой да повярва в мен или поне да повярва на това което чувствам и което ме убиваше, изяждаше и ме караше да полудявам ама не съвсем.
  Още помня чувството иска ти се да умреш ама то не те убива, иска ти се да полудееш, но то те държи в  съзнание за да разбираш точно какво ти се случва.
  Но аз го победих и няма по-голяма гордост от това, няма по-голямо удовлетворение. Това другите хора също немогат да разберат, но самата мисъл да победиш най-големият си враг ти дава не криле ами направо реактивен двигател. Незнам точно кое ми помогна, разбира се волята също е замесена, но за мен, като че ли най-важно се оказа да се науча да живея с него и после се оказа, че то не иска да живее с мен и си отиде. Приех го и то си тръгна. Разбира се малко по-сложно е от това но в общи линии това се случи. И трябва много да се говори и споделя. Според мен форумите не са идеалната среда, хората трябва да се виждат лице в лице, с всичките им емоции и сълзи дори, споделяне, гняв, истеричен смях ако щете. И трябва да виждат резултата на подобрение в другия. Ето защо реших да пиша тук.


Титла: Re:Излекувано ПА звучи невъзможно а?
Публикувано от: kadife в Декември 18, 2011, 11:14:05
    "Според мен форумите не са идеалната среда, хората трябва да се виждат лице в лице, с всичките им емоции и сълзи дори, споделяне, гняв, истеричен смях ако щете. И трябва да виждат резултата на подобрение в другия. Ето защо реших да пиша тук."

  "Ето защо" си решила да пишеш тук, да създадеш група. Успех. Да пази Господ света от лаици, пророци и проповедници.


Титла: Re:Излекувано ПА звучи невъзможно а?
Публикувано от: Izlekuvana в Декември 18, 2011, 11:27:14
Жалко, че го приемате така. Търсите някой да ви каже, че е възможно, но ви е страх да го приемете. Успех на вас пожелавам, аз продължих. А ако се чувствате по-добре затворени пред компютъра вместо да се радвате на деня и да общувате и това разбирам всеки си има начин за справяне с проблема. Аз намерих своя и реших да споделя току виж помогнало на някой. Агресията също помага, но не и на мен. Желая ви всичко най-добро.


Титла: Re:Излекувано ПА звучи невъзможно а?
Публикувано от: Шашмагюл в Декември 18, 2011, 12:59:19
-


Титла: Re:Излекувано ПА звучи невъзможно а?
Публикувано от: Izlekuvana в Декември 18, 2011, 01:14:06
Благодаря ти DG, че не се подигра с добрите ми намерения. Не съм искала никой да обиждам просто исках да помогна. Разбирам страха ти, както казах аз самата съм минала през много страхове и интересното беше, че борейки се с един страх и отсранявайки го веднага на негово място се появяваше друг. Например имаше период в който си бях втълпила,че ще получа инфаркт. Цялото ми същество работеше в тази посока, не беше страх от катасрофа или инсулт или друг вид смърт, а точно от инфаркт. Преборих този страх и познай, на негово място дойде страх от инсулт..и т. н. знаеш какво имам в предвид. Минах ги всичките страхове,(фобия,стоене вкъщи,страх от среща с хора) всичко каквото се сетиш, ако ми е ниско кръвното страх, ако е нормално значи ще стане високо пак страх. Чувството че ще припадна(никога не се случи), какви ли не диагнози ми поставяха вегетативна дистония, ПР, депресия, минах през магнитен резонанс, доплер, изследвания-нищо здрава като бик ама в главата бъркотия. Затова сложих ред в главата си и вече общувам нормално смея се излизам, карам си колата с кеф и правя всичко каквото си поискам. Искренно се надявам това, което пиша да помогне на някой. А що се отнася до групата никой не е длъжен да идва,ако не иска. Не съм си и помисляла да си играя на пророк или Господ а просто да приложа старата поговорка "не пиатй старило ,а питай патило"


Титла: Re:Излекувано ПА звучи невъзможно а?
Публикувано от: skorpi в Декември 18, 2011, 01:28:45
Цитат
Искренно се надявам това, което пиша да помогне на някой.

Би могло да помогне, ако вместо общите фрази "сложих ред в главата си", "промених се коренно" и т. н. се дадат конкретни насоки за работа по себе си, иначе то всеки това го знае на теория, но не може да го приложи на практика. И ако 10 г. си се "борила", но не си успяла, накрая за да успееш, явно си направила нещо различно - въпросът е кое е то, кога и как го направи? Колко време ти отне? Кои неща промени в живота си? "Помогнах си сама" нищо не ми говори. Как прие страха си след толкова време?


Титла: Re:Излекувано ПА звучи невъзможно а?
Публикувано от: track в Декември 18, 2011, 01:41:38
 :)


Титла: Re:Излекувано ПА звучи невъзможно а?
Публикувано от: Izlekuvana в Декември 18, 2011, 01:46:41
Няма рецепта всичко е строго индивидуално, предполагам, че това го знаете. както страховете ни са уникални така и начина да се борим с тях. Аз не съм тук за да ви кажа "направете стъпка едно и това ще ви излекува" просто реших да напиша, че има оправия както казах, защото доколкото чета хората просто се успокояват и нявсякъде в нета пише,че няма изход. това не е вярно и моята душа и тяло го доказват. Поне пред мен аз не ви карам да повярвате искам само да зарадвам хората с ПА че има поне един човек преодолял го. Относно това как, казах вече просто го приех, че е част от мен, като дефект по тялото или както си приел, че си с бяла кожа, а не с черна. Живееш така, с това което си аз приех, че ПА, депресията и нервността ми са част от мен и се научих да ги контролирам, така както се учиш да си поставяш грим или да караш колело. в един момент просто го можеш и не му обръщаш внимание, то е ежедневие за теб не се замисляш.  Не съм и предполагала, че точно така ще изчезне. Но стана и съм благодарна, даже съм благодарна, че ми се случи защото сега съм много по дисциплинирана, уверена и спокойна дори от хора които преди съм смятала за железни и съм искала да бъда като тях-е вече не искам. Искам да съм себе си с всичките си болки и преживявания. Не съжалявам че ми се случи просто малко ми е тъжно, че  загубих младите си години в лутане и страх!


Титла: Re:Излекувано ПА звучи невъзможно а?
Публикувано от: track в Декември 18, 2011, 01:53:35
 :)


Титла: Re:Излекувано ПА звучи невъзможно а?
Публикувано от: Шашмагюл в Декември 18, 2011, 01:54:49
-


Титла: Re:Излекувано ПА звучи невъзможно а?
Публикувано от: Izlekuvana в Декември 18, 2011, 01:56:17
Въпросът ти е основателен,ще отговоря.
Първо както казах, се научих да живея с него и дори да се случи да изпитам дискомфорт или паника,която повярвай ми знам че никога няма да се върнеи ще ти кажа защо. през тези две години,преживях много, развод, смърт в семейството, трябваше да бягам и да изведа детето си в чужбина и сега го виждам рядко, но тези неща не ме разклатиха нито за миг. Научих се да контролирам глупавите атаки и ада бъда здраво стъпила на земята, защото само така съм полезна на себе си и на другите. И най-важното-знам че съм излекувана, защото ми харесва да бъда такава каквато съм сега, а не обладана от страхове. Страхотно е, сега съм себе си, без багаж.Не само че не обръщам внимание ами даже не забелязвам дали ми се случва или не. Заета съм да се наслаждавам на живота си, нямам повече време за губене в тези атаки.


Титла: Re:Излекувано ПА звучи невъзможно а?
Публикувано от: track в Декември 18, 2011, 01:56:44
 :)


Титла: Re:Излекувано ПА звучи невъзможно а?
Публикувано от: Izlekuvana в Декември 18, 2011, 01:59:02
Не нито една глупава атака не съм поличила и нямам намерение да получавам. и наистина как така 9 години някой ще е добре и после БУМ от нищото, значи тези 9 години са заблуда не е изкоренено.


Титла: Re:Излекувано ПА звучи невъзможно а?
Публикувано от: Izlekuvana в Декември 18, 2011, 02:00:54
Много точно казано track  какво пък толкова, всеки си има страхове и наслади това че ги крием не ги кара да изчезват или да не ги изпитваме.


Титла: Re:Излекувано ПА звучи невъзможно а?
Публикувано от: track в Декември 18, 2011, 02:02:34
 :)


Титла: Re:Излекувано ПА звучи невъзможно а?
Публикувано от: Izlekuvana в Декември 18, 2011, 02:04:11
Хайде момичета и момчета, аз влизам в банята и след това излизам, прекрасен ден е. Който иска може да ми пише на лични.  love


Титла: Re:Излекувано ПА звучи невъзможно а?
Публикувано от: obyrkana в Декември 18, 2011, 02:38:20
Научих се да контролирам глупавите атаки и ада бъда здраво стъпила на земята, защото само така съм полезна на себе си и на другите.
Абе то и аз ги контролирам..... ПА нямам, но пък имам един куп други симптоми..., които са част от ежедневието ми. В началото и аз се радвах, че мога да се справям с ПА, но..... вече съм убедена, че докато го има този контрол има и проблем.


Титла: Re:Излекувано ПА звучи невъзможно а?
Публикувано от: Шашмагюл в Декември 18, 2011, 02:40:27
-


Титла: Re:Излекувано ПА звучи невъзможно а?
Публикувано от: Izlekuvana в Декември 18, 2011, 02:56:40
Приятели мои, явно направих грешка, че писах тук. То на вас явно ви харесва да си ги имате тези атаки и състояние. Извинявам се, че опитах ама вие явно сте във фаза на отричане. Пожелавам ви успех в начинанията, а аз продължавам по своя път, който благодарение на преодоляването на страховете ми е изпълнен с приключения, страхотна работа, нон стоп пътуване и страхотен човек до себе си. С най-добри пожелания , дано успеете да постигнете поне малка част от моето спокойствие и щастие без да се съмнявате и да чакате състоянието да се върне.

Успех на всички .

ПС Ще се опитам да изтрия публикациите се забелязах че всяват смут в спокойният ви свят. Пожелавам любов щастие и щастливи дни на всички ви. love2


Титла: Re:Излекувано ПА звучи невъзможно а?
Публикувано от: track в Декември 18, 2011, 03:14:09
 :)


Титла: Re:Излекувано ПА звучи невъзможно а?
Публикувано от: skorpi в Декември 18, 2011, 03:38:49
Трак, съжалявам, ако с анализите съм разклатила устойчивостта ти, в никакъв случай не е било умишлено love Но пък явно без да искаме, напипахме нещо, свързано с проблема ти и сигурно затова така стана.... и все пак отрицанието не е начинът, тук ще се съглася - дори да си заровиш главата в пясъка, гъзът ти пак ще е навънка ;D Помисляла ли си си, че може да таиш някаква вина и искаш да бъдеш наказана? Ако това те кара да се чувстваш по-зле и не си готова да го изтърпиш, недей да анализираш. Надявам се, че си по-добре. Излекуваната - радвам се, че си успяла, дано има повече такива случаи.  love2


Титла: Re:Излекувано ПА звучи невъзможно а?
Публикувано от: track в Декември 18, 2011, 03:46:11
 :)


Титла: Re:Излекувано ПА звучи невъзможно а?
Публикувано от: Шашмагюл в Декември 18, 2011, 06:07:17
А къде те е анализирала скорпи, че не мога да намеря?Остави аз, че се подхилквам, то е щото не знаеш на мене кво ми е?


Титла: Re:Излекувано ПА звучи невъзможно а?
Публикувано от: skorpi в Декември 18, 2011, 06:14:58
Абе момиче, гледай си кефа, кой може да ти каже кое е нормално и кое не е - ако тръгнеш да проучваш, ще видиш, че навсякъде казват - всичко, което доставя удоволствие на двама души, не се смята за извращение. Така че какво ти дреме, нито е необходимо да го афишираш, нито да ти пука за мнението на другите - нали те не правят секс с тебе, не са ти в спалнята, каквото искат това да правят... не си го слагай... на сърце love Живей, както на теб ти харесва. То в секса така или иначе или изнасилваш, или те изнасилват, хората като изтъпеят, почват да си измислят игрички, роли, щуротии, само и само да разнообразят, изобщо не виждам какъв е проблемът. Единственият проблем е, че ти го смяташ за такъв и се тормозиш. Като одъртееш, ще те е яд, затова спри да го мислиш това и прави каквото ти идва отвътре на момента. Пусни го тоя контрол и половината щуротии ще ти изчезнат, докато им се плашиш, се засилват.
ДГ, не виждаш, щото тя си изтри постовете в другата тема.  love


Титла: Re:Излекувано ПА звучи невъзможно а?
Публикувано от: track в Декември 18, 2011, 06:36:32
 :)


Титла: Re:Излекувано ПА звучи невъзможно а?
Публикувано от: ddiddi в Декември 18, 2011, 06:45:47
Така се зарадвах, че има някой излекувал се от ПР...Браво  love1
Аз пък непознавам никой с ПР лично. Просто никой от приятелите ми няма ПР, а ако имаше аз щях да разбера и без да ми казва. Като страничен наблюдател нямаше да може да ме заблуди. Понякога си мислая, че е по- добре да говоря с някого като мен.


Титла: Re:Излекувано ПА звучи невъзможно а?
Публикувано от: kadife в Декември 18, 2011, 07:00:49
  Не винаги дупето трябва да стърчи от пясъка навън, понякога, както нагледно виждаме, то може да бъде потопено и в чаша с мартини, а отстрани да се блънзичка оптимистично черешка.

  Излекувана, нямам идея защо си се почувствала подиграна, нито пък защо реши изведнъж, че ще си триеш постовете, наказвайки ни за недоверието към излекуването ти свише, за което така и не даде стройно обяснение. Много се радвам, че си в ремисия и от сърце ти пожелавам да продължи цял живот. Всеки, когато се почувства известно време по-добре, решава, че е излекуван, радва се от това и разбира се, заразява и околните с положителни чувства. Дотук добре, но има една част от подобряващите се, които се превъзбуждат и започват да отричат всичко, което може или иска да ги върне обратно в нестабилността. Нещо повече, чувстват се пророци и повече вредят, отколкото да помогнат. И което е най-досадното - обръщат се към останалите с поучително извит показалец.

   Късмет и занапред, твоят път съм го минала. Един ден няма да имаш силите да признаеш, че съм била права, не защото ще ти е зле, няма да ти е зле, всичко се преборва -това също го видях - а няма да признаеш от неудобство. :)


Титла: Re:Излекувано ПА звучи невъзможно а?
Публикувано от: t.todorov в Декември 18, 2011, 07:12:07
" Приятели мои, явно направих грешка, че писах тук. То на вас явно ви харесва да си ги имате тези атаки и състояние. Извинявам се, че опитах ама вие явно сте във фаза на отричане. "

Ако бяхте съзнателно разбрала причината за своето ПР, щяхте да сте наясно, че хората които са го развили имат нужда от него. Имат нужда, защото то балансира тяхното взаимодействие между личният им Аз и реалността. Това, че при вас по стечение на обстоятелствата е настъпила промяна в реалността, така че да нямате нуждата вече от помощта на ПР да я преодолеете, не означава че това е начина. Както казах, ако човек влезе в манастир няма да има ПР. Гаранция ви давам. Но не защото е променил нещо в себе си, или е разбрал нещо за себе си и е посмял да го промени, а е променил заобикалящата го реалност, до таква, каквато да го щади. Само че това е бягство, бягство от адаптация, което значи да съм гъвкъв, да живея в своя свят такъв какъвто е. Много по-лесно е човек да стиска собствената си промяна в последното чекмедже на скрина и да желае да променя света около себе си, до степен да му пасне. И ще ви кажа защо, което е и свързано с рецидивите. Много е хубаво човек да живее в щадяща реалност, но тя не винаги е такава. В момента, в който вашата реалност става такава, че да не можете да се впишете в нея, рецидива е готов и ще поеме тази ваша неспособност. Както знаем реалността поднася и едното, и другото. Така думи като шанс, съдба, късмет, почват да се въртят в устата на човек. Но късмета е в това да се молим реалността да ни щади, защото ако не е така идва ПР. А не е толкова трудно човек да успее да се адаптира и научи да се приспособява и към едното и към другото. Защото и двете са дадени и ги има. Така няма нито да се моли, нито да стиска палци да има късмет, защото той сам ще си случва късмета.


Титла: Re:Излекувано ПА звучи невъзможно а?
Публикувано от: Шашмагюл в Декември 18, 2011, 07:14:29
-


Титла: Re:Излекувано ПА звучи невъзможно а?
Публикувано от: track в Декември 18, 2011, 07:48:57
 :)


Титла: Re:Излекувано ПА звучи невъзможно а?
Публикувано от: track в Декември 18, 2011, 07:51:14
 :)


Титла: Re:Излекувано ПА звучи невъзможно а?
Публикувано от: skorpi в Декември 18, 2011, 07:54:10
Цитат
Като влизам и гледам, че имам лично съобщение, първата ми мисъл беше "Оооф, почна се. Някой изперкал сега ще ми се предлага след последните ми изказвания във форума." А то какво било 

Офф, и аз така. Хахах, не знам защо като някой напише нещо по-така и веднага се появяват кандидати да се "пробват"  hump aplause  spank
Всъщност, знам, де :-[
Щото си го просим, затова.
Както и да е. Излекувани-неизлекувани, времето ще си покаже. Аз съм съгласна в момента и на една доста дълга ремисия... от 20 години - да речем. През тях ще сбъдна всичко, което искам и ще си гледам кефа, пък после ще му мисля :D
В крайна сметка никой не дава гаранции за утре, това значи ли да не живеем днес?


Титла: Re:Излекувано ПА звучи невъзможно а?
Публикувано от: track в Декември 18, 2011, 08:33:55
 :)


Титла: Re:Излекувано ПА звучи невъзможно а?
Публикувано от: Шашмагюл в Декември 19, 2011, 01:34:03
-


Титла: Re:Излекувано ПА звучи невъзможно а?
Публикувано от: track в Декември 19, 2011, 02:11:02
 :)


Титла: Re:Излекувано ПА звучи невъзможно а?
Публикувано от: skorpi в Декември 19, 2011, 07:39:16
Изобщо не оспамихте темата spank Не може ли да пишем само в една, и без това всеки си говори каквото го вълнува, но така става сложно да видя в едната, пък вдругата, пък в третата... спрете се, де spank spank spank  whip


Титла: Re:Излекувано ПА звучи невъзможно а?
Публикувано от: track в Декември 19, 2011, 07:53:08
 :)


Титла: Re:Излекувано ПА звучи невъзможно а?
Публикувано от: Шашмагюл в Декември 20, 2011, 08:31:47
--


Титла: Re:Излекувано ПА звучи невъзможно а?
Публикувано от: track в Декември 20, 2011, 08:48:25
 :)


Титла: Re:Излекувано ПА звучи невъзможно а?
Публикувано от: dani29 в Декември 20, 2011, 02:19:23
здравейте момичета редовно ви чета когато комп. е свободен но това е за много кратко време.Вие сте моите тайни приятелки за всяка от вас съм си изградила образ в главата си и много ви се кефя.На моменти ми приличате на мацките от филма"Секса и града" .Пожелавам на всички от този форум хубави празнични дни без ПА и разни страхове. sky


Титла: Re:Излекувано ПА звучи невъзможно а?
Публикувано от: Шашмагюл в Декември 20, 2011, 03:15:21
-


Титла: Re:Излекувано ПА звучи невъзможно а?
Публикувано от: track в Декември 20, 2011, 04:58:02
 :)


Титла: Re:Излекувано ПА звучи невъзможно а?
Публикувано от: skorpi в Декември 20, 2011, 05:01:55
Цитат
На моменти ми приличате на мацките от филма"Секса и града"

Я кажи аз коя съм, че ми стана интересно ;D


Титла: Re:Излекувано ПА звучи невъзможно а?
Публикувано от: dani29 в Декември 21, 2011, 12:28:54
Скорпи защо изобщо питаш ти си Кари !!!!!


Титла: Re:Излекувано ПА звучи невъзможно а?
Публикувано от: skorpi в Декември 21, 2011, 03:24:03
Цитат
Скорпи защо изобщо питаш ти си Кари !!!!!

Хаха, защото съм й колежка ли? ММММ, иначе като характер нямаме нищо общо. Тя не иска да има деца, много хойка по заведения, купува си скъпи обувки, руса е, има доста по-различни разбирания от мен, разхвърляна е и в апартамента й има... мишки! Освен това не харесваше кучето на Ейдън, а аз обожавам кучета.  arms
Така че, нищо общо. По-скоро съм нещо средно между Саманта и Шарлот, ако това изобщо е възможно ::) Визуално се оприличавам най-много на Шарлот... според мен образите са създадени не случайно такива, за да открие всяка жена себе си в някоя от тях или елементи от характера си във всичките - затова са различни, но има и нещо, което ги обединява. Е, знаете кое е това нещо huglove hump

П. С. Какво стана с темата и с излекуваната!


Титла: Re:Излекувано ПА звучи невъзможно а?
Публикувано от: track в Декември 21, 2011, 03:33:00
 :)


Титла: Re:Излекувано ПА звучи невъзможно а?
Публикувано от: Alice в Декември 21, 2011, 03:49:19
Излекуваната май се уплаши да не я "разболеем" пак  :D

Относно това кой, кой е от "Сексът и градът", аз мисля, че във всяка от нас има по нещо от 4-те мацки, но при някои преобладава Саманта  ;D
А аз се определям себе си като нещо средно между Кари и Миранда  :tease1:


Титла: Re:Излекувано ПА звучи невъзможно а?
Публикувано от: track в Декември 21, 2011, 03:56:32
 :)


Титла: Re:Излекувано ПА звучи невъзможно а?
Публикувано от: mDimov в Декември 30, 2011, 11:36:17
Момчета и момичета, наименованието на темата е абсолютно вярно и възможно, имайте кураж и се изправете пред страха си! Единственото лечение на ПА, друго няма, хапчета и тем подобни олигофрении единствено задълбочават атаките, когато бях на 18 се събудих една сутрин и светът беше различен, доста тежко ми беше и 3 години се борих, моментите бяха много отчаянието беше пълно но вярвайте ми всичко зависи единствено от вашата воля, махнете всички дразнители като цигари алкохол наркотици, спортувайте укрепете тялото си и те ще изчезнат, във всичко се иска постоянство, няма неизлечими болести просто ви трябва здрав разум и воля - неща които притежава всеки човек! Ако на някои му е интересно да пише :)


Титла: Re:Излекувано ПА звучи невъзможно а?
Публикувано от: skorpi в Декември 30, 2011, 08:53:31
Цитат
махнете всички дразнители като цигари алкохол наркотици, спортувайте укрепете тялото си и те ще изчезнат, във всичко се иска постоянство, няма неизлечими болести просто ви трябва здрав разум и воля - неща които притежава всеки човек! Ако на някои му е интересно да пише

Значи на мен ми остава да махна и храната и водата и съм готова ;D
 crazy2 yahoo


Титла: Re:Излекувано ПА звучи невъзможно а?
Публикувано от: Alice в Декември 30, 2011, 09:51:44
Значи на мен ми остава да махна и храната и водата и съм готова ;D
 crazy2 yahoo

Скорпи, Дишай!  delicious ;D  Че то май всичко друго е вредно за ПР и тря да се отказва ::)


Титла: Re:Излекувано ПА звучи невъзможно а?
Публикувано от: skorpi в Декември 30, 2011, 10:40:44
И дишането не е много полезно, че и въздухът е бая мръсен.  crazy2
Но друго исках да кажа - че не пия алкохол, не пуша нито цигари, нито треви, нито съм докосвала дрога през живота си, преди да стана твърде зле, активно се занимавах със спорт, та по тия параграфи нито трябва да имам ПР, нито изобщо да съм го имала някога. drunk


Титла: Re:Излекувано ПА звучи невъзможно а?
Публикувано от: Alice в Декември 30, 2011, 10:50:54
Аз, за жалост не мога да се похваля със същото  spank ;D

А за въздуха, да, в София е така ...  crazy2


Титла: Re:Излекувано ПА звучи невъзможно а?
Публикувано от: ddiddi в Декември 30, 2011, 11:12:05
И аз така като Скорпи :laugh: Не пия, не пуша, не съм взимала наркотици през живота си, а като дете толкова много спортувах, че не се спирах...баскетбол, турнири, колоездене. А сега си спортувам в къщи, защото е полезно и най- вече за ПР, но не е лесно...


Титла: Re:Излекувано ПА звучи невъзможно а?
Публикувано от: mDimov в Декември 31, 2011, 12:37:25
Не ме разбирайте погрешно, вредителите единствено задълбочават и уголемяват паник атаките закоето се радвам, че при някои ги няма, най-малко в това състояние тея неща ви трябват :X.
Както казах, всичко е до воля и всичко е във вашите глави!!!
Постепенно аз се стабилизирах след като бях на концерт това лято в Букурещ на Бон Джови,идеята с отиването започна като на насмешка една вечер защото ми беше все едно, бях на празнуване на рожден ден, алкохол, без задръжки... Стила му ми е познат ама чак пък такъв фен и с тея страхове хич не ми се ходеше като се осъзнах за думите си след няколко дена..... а докато се усетя вече бяха закупени билети във ВИП зоната ( които бяха доста скъпи ) хората с които ходех ми бяха прекалено близки и сякаш нещата се наредиха от всички страни да отида....а в последствие когато нямаше как да не отида ( в което аз най-силно се надявах ) просто не искам да ви разправям какъв кошмар изживях как ще оцелея сред 50 хиляди хора и със всеки изминал ден когато приближавахме до датата кошмарът се задълбочаваше! Пълен ад... но явно е трябвало да отида, незнам как издържах на концерта 4 часа, после до 1 месец се стабилизирах с думите ... ХА! кво преодолях тука от тва ли ще се притеснявам :D
Имах паник атаки от всякакво естество, но затова друг път, че нямам време :)


Титла: Re:Излекувано ПА звучи невъзможно а?
Публикувано от: goodforme в Януари 04, 2012, 01:43:33
здравейте,аз наскоро разбрах,че това е което имам е паническо разтройство,бях наясно,че е нещо на психическа основа,но сега вече съм доста по-напред с материала..и се чувствам по-спокоен. Имам един въпрос към момичето,което го е преодоляло..Сега, когато усети симптом игнорира ли го..или просто не и пука за него.. понеже аз гледам да го игнорирам, не знам дали е правилно или само го потискам така и то ще се  яви после пак,но когато усетя някой от симптомите се опивам да го игнорирам да го забравя и чакам да ме поопусне.. разбрах,че не трябва да те е страх от симпомите.. за да се пребориш. Да не те е страх означава ли да не мисля въобще за него,като го усетя и да си насочвам мисъла към нещо друго или означава да си мисля точно за стиптома,но не ,като към враг, а као към нещо нормално..
   


Титла: Re:Излекувано ПА звучи невъзможно а?
Публикувано от: Alice в Януари 04, 2012, 02:27:27
Човек, ако наистина е минал през ПР и е "приключил" с него, не би трябвало да има симптоми. В това е смисълът на преодоляването - да настъпи промяна и да бъдат разрешени конфликтите, които пораждат панически атаки и ПР.
Аз така си го обяснявам.  ::)Титла: Re:Излекувано ПА звучи невъзможно а?
Публикувано от: Шашмагюл в Януари 04, 2012, 01:16:34
Чакаш да ти мине и не ти пука много затова какво усещаш  :tease1:


SimplePortal 2.1.1