evropea.com - форум за паническо разстройство

Тревожни разстройства => Паническо разстройство => Темата е започната от: mila в Април 20, 2009, 01:56:58Титла: В основата на паническото разсторйство стои скрит гняв?
Публикувано от: mila в Април 20, 2009, 01:56:58
Здравейте на всички! Днес прочетох, че паническото разстройство е събрана енергия от гняв, който не е бил изпуснат дълго време. Като си помислих има някаква логика. Точно при мен  е характерно, че аз не смея да обидя някого и така си събирам всичко в мен и в моменти когато се напрегна от това започват кризите.


Титла: Re: В основата на паническото разстройство стои скрит гняв?
Публикувано от: Rado в Април 20, 2009, 02:07:51
Това съм го забелязвал и при мен. На моменти когато, запазвам благоприличие , ми идва да се пръсна от вътре.Всички ми казват ,ти се владееш супер, нищо не трепва в теб. Аз си знам обаче кво става вътре в мен. Спирам реакциите си , напрягам се, и все в тоя стил и накрая сащисване от страх. Абе, май си е по-добре да си изкрещи човек понякога, пък както дойде.
Честит Великден на всички от форума!


Титла: Re: В основата на паническото разсторйство стои скрит гняв?
Публикувано от: ru в Април 21, 2009, 10:46:44
Здравейте и от мен! Не знам дали има връзка натрупания гняв с ПР, но има логика в това. Според мен не само гняв, а която и да е подтисната емоция, особено негативна може да се отрази по същия начин. Естествено мисля, че става въпрос за натрупване на подтиснати емоции. Никой, поне според мен, не би могъл да развие ПР от това, че някой го е издразнил и той не е отреагирал. Лошото е, че ако вече имаш ПР и някой те издразни, тогава не е изключено това да предизвика ПА. Поне аз мисля така. Хубав ден на всички!


SimplePortal 2.1.1