evropea.com - форум за паническо разстройство

Тревожни разстройства => Натраплива невроза. Обсесивно-компулсивно разстройство => Темата е започната от: Mariana в Март 03, 2009, 06:36:27Титла: Натрапливо желание за миене на ръце
Публикувано от: Mariana в Март 03, 2009, 06:36:27
Здравейте , имам постоянна натраплива мисъл да мия ръцете си. Ако не го направя изпитвам голямо напрежение. След като се измия за пореден път, напрежението ми намалява и така до поредната появила се мисъл. Пих антидеперсант дълго време. През това време не  изпитвах с толкова сила натрапливата мисъл. След като го спрях нещата се върнаха. Освен натрапливата ми желение посотянно да си мия ръцете, за да не би да се заразя от нещо, когато излизам от къщи се връщат по сот пъти, за да проверявам дали съм спряла електроуредите. Направо ужас .Споделете опит как мога да се спарвя с това напрежение.


Титла: Re: Натрапливо желание за миене на ръце
Публикувано от: loli_@ в Април 10, 2009, 08:03:30
mila  ,,,parvo se otpusni i se seti za momenta ,kogato tova e zapochnalo ..strahuvash se ot neshto ,,iavno si prejiviala situacia i si ia podtisnala ..shte se spravish :)


Титла: Re: Натрапливо желание за миене на ръце
Публикувано от: dnil в Април 25, 2009, 03:00:29
Здравей Мариана,
Гледах по Zone Reality предаване посветено именно на фобия като твоята (може и ти да си го засичала). в него се разказваше за жена, която непрекъснато си мие ръцете, непрекъсно в главата са и някакви микроби и мърсотия, също така фобия, че някой ще докосне детето и и ще му предаде микроби. Една жена-специалист в тази област идваше всеки ден в дома и лека полека за няколко месеца я излекува. Лечението въобще не се състоеше в хапчета - всичко беше ИЗПРАВЯНЕ ЛИЦЕ В ЛИЦЕ СЪС СТРАХА. Първоначално специалистката я караше да си мие ръцете само по 1 път на 1 час. Беше и много трудно, но с постоянното упорство на специалистката следваше съвета и. След 1 седмица видя, че това не и вреди по никакъв начин. После започна още по-разредено миене и така докато жената не се нормализира съвсем.
Сигурна съм, че е изключително трудно. Жената в предаването постоянно плачеше когато не и позволяваха да си мие ръцете, задъхваше се, ридаеше като малко дете, но успя!
Пожелавам ти кураж и силна воля, защото и според мен хапчетата няма да те оправят. Бъди силна и много, много смела.


Титла: Re: Натрапливо желание за миене на ръце
Публикувано от: Mari в Май 04, 2009, 01:02:24
ЗДРАВЕЙ МАРИАНА.И ПРИ МЕН В ПОСЛЕДНО ВРЕМЕ СЕ ПОЛУЧАВА ТАКА.МИЕНЕ НА РЪЦЕ,ВРЪЩАНЕ ПО 100 ПЪТИ ДА ПРОВЕРЯ ДАЛИ СЪМ ЗАКЛЮЧИЛА,ДАЛИ НЕ СЪМ ЗАБРАВИЛА НЕЩО ВКЛЮЧЕНО,ДА НЕ СЕ ЗАПАЛИ КОША ОТ НЯКОЯ ЦИГАРА И ТАКА.ПИШИ...ЩЕ СЕ РАДВАМ. :)


Титла: Re: Натрапливо желание за миене на ръце
Публикувано от: Mariana в Май 05, 2009, 07:57:02
Здравей, Марияна! Последното ми изпълнение беше че се върнах от пътя, а бях пътувала 30 км от вкъщи, за да проверя, дали съм изключила печката. Много е изтормозващо и напрегнато. По цял ден изпитвам напрежение да не пропусна нещо, да не подпаля нещо, да не забравя нещо.Ти как се справяш с тези мисли?


Титла: Re: Натрапливо желание за миене на ръце
Публикувано от: Mari в Май 05, 2009, 09:10:18
ДОБРО УТРО,МАРИАНА.АМИ КАК?ВРЪЩАМ СЕ ПРОВЕРЯВАМ И ТАКА.ЧЕСТНО ДА ТИ КАЖА ДОСЕГА НЕ СЕ БЯХ ЗАМИСЛЯЛА,ДОКАТО НЕ ПРОЧЕТОХ ТВОЕТО МНЕНИЕ.ЕТО НАПРИМЕР...ВЧЕРА СЕ КАЧИХ В КОЛАТА И СЕ ВЪРНАХ ДА ПРОВЕРЯ ДАЛИ СЪМ ЗАКЛЮЧИЛА >:(ДРУГ СЛУЧАЙ,ТРЪГНАХ ЗА ПРОВАДИЯ И ПРЕЗ ЦЕЛИЯ ПЪТ СЕ ПРИТЕСНЯВАХ ДА НЕ СЕ ЗАПАЛИ КОША,ОТ НЯКОЯ ЦИГАРА.НЯМАШЕ КАК ДА СЕ ВЪРНА ДА ПРОВЕРЯ!Е КАТО СЕ ВЪРНАХ ВСИЧКО БЕШЕ НАРЕД.


Титла: Re: Натрапливо желание за миене на ръце
Публикувано от: dimiter_cool в Септември 07, 2009, 12:16:40
poznato mi e tova. az lichno sum prekarval po 5 6 chasa na den v miene.S tova ne mojesh da se spravish sama.Idi na lekar i si vzemai lekarstvata redovno.Pomaga do njakakva stepen .


Титла: Re:Натрапливо желание за миене на ръце
Публикувано от: toni_d в Януари 08, 2010, 03:23:01
когато изключиш ютията или някое друго нещо направи нещо странно и след като излезеш и си кажеш изключих ли ютията или заключих ли ще се сетиш за странното нещо и ще се успокоиш. например като заключваш провери дали е заключено като натиснеш дръжката на вратата 4-5-6 пъти.


Титла: Re:Натрапливо желание за миене на ръце
Публикувано от: elitza1980 в Ноември 13, 2010, 10:58:27
   Здравейте!

   "Случайно" открих темата и въпреки, че в нея не е писано от много време, реших да я подновя с нов пост, тъй като в търсачката на Goggle излезе именно тази тема реших, че ако някой друг търси отговор и решение на този /както и на подобни симптоми/, то бих се радвала да прочете и това, което аз искам да кажа.

   Мисля, че и тук ТЕС /Техника за Емоционална Свобода/ http://www.emozdrave.info/ много би помогнала както и терапията/цветолечението на д-р Бах. Капките на Бах http://www.practical-spirituality.info/bg/bach съм търсила много упорито в България, но попаднах само на капки, направени от д-р Пашкулев како и на оригиналните капки на Бах в "Анхира", но там ми правеха индивидуалната комбинация, а не продаваха концентрираните такива.

   Впредаването "На кафе" по Нова Телевизия на 19.04.2010 в рубриката на д-р Мария Папазова ще разберете повече за терапията на д-р Бах, а в предаването на 20.07.2010 - за ТЕС. За двете неща знам отдавна, а не само защото гледам "На кафе". Всъщност двете предавания стигнаха до мен по различни пътища и нямат общо едно с друго.
Ще се радма ако съм ви помогнала с тази информация.

   Желая на всички успех и добро здраве!

   Елица


SimplePortal 2.1.1