evropea.com - форум за паническо разстройство

Тревожни разстройства => Социална фобия => Темата е започната от: жужи@@ в Май 14, 2011, 10:07:26Титла: Само днес
Публикувано от: жужи@@ в Май 14, 2011, 10:07:26
Ще ви напиша нещо ,което много ми помага!!!
 

            Само днес
 
 Само днес ще бъда щастлива-повечето хора са толкова щастливи,колкото са решили да бъдат.

Само днес ще се опитам да се приспособя към нещата такива каквито са и няма да се опитвам да ги нагаждам по собствените си желания.Ще приема семейството си ,децата си,работата си и късмета си такива каквито са и аз ще се нагодя към тях.

Само днес ще положа грижи за тялото си.Ще направя гимнастика,ще го нахраня,няма да го измъчвам и лишавам от нищо ,защото иначе няма да ми служи.

Само днес ще се опитам да развия ума си.Ще прочета нещо полезно,което изисква усилие,мислене ,концентрация.

Само днес ще се упражнявам в три неща,ще направя някому добро без той да разбере и ще свърша поне две неща за които нямам желание просто така за да се упражня.

Само днес ще се опитам да бъда приятен на околните.
-ще изглеждам максимално добре
-ще се облека максимално най-прилично
-ще хваля другите,няма да ги критикувам
-няма да намирам недостатъци на никого и нищо.

Само днес ще се опитам да преживея деня си без да се мъча да реша всичките си проблеми.


Само днес ще си направя програма.Ще си напиша какво трябва да направя час по час.Може да не я спазвам съвсем точно но е важно да я имам.Това ще сложи край на две неудобства-припряноста и нерешителноста.

Само днес ще прекарам половин час в тиха почивка.Ще се опитам да мисля за бог, за да предам духовно измерение на живота си.

Само днес няма да се страхувам,най-вече да бъда щастлива,да се радвам на красотата,да обичам и да вярвам ,че ми отвръщат с любов.Титла: Re:Само днес
Публикувано от: Dimcho в Май 15, 2011, 05:39:24
Жужи, много полезни неща споделяш. За всички нас, нещата, които споделяш биха помогнали. Особено ми харесва " Само днес ще се опитам да се приспособя към нещата такива каквито са и няма да се опитвам да ги нагаждам по собствените си желания".


Титла: Re:Само днес
Публикувано от: жужи@@ в Май 15, 2011, 10:17:25
Повярвай ми, наистина много ми помага но трябва постоянство.Прави го само в днешния ден ,само днес се усмихни и бъди щастлив.Не мисли за утре,това е много натоварващо,само днешния ден е важен утре никой не знае ,какво ще се случи.Спазвай всички точки или поне се опитай и си направи програма за деня.Успех!!!


С риск да стана досадна ще ви напиша и още нещо.

             10 начина да станеш по-уверен

1. Обличай се добре
2, Върви бързо
3.Имай добра стойка
4.Рекламирай себе си-Напиши реклама за себе си,която разкрива твоите силни черти и цели.След това ч рецитирай пред огледалото на глас или на ум винаги когато се нуждаеш от повдигане на увереността ти.
5. Бъди благодарен за всичко което имаш,за твоите минути успехи,любови,уникални качества,позитивни моменти.
6. Прави комплименти на другите хора-когато мислиш негативно за себе си,често проектираме тези чувства към другите под формата на обиди и клюки.За да  излезем от този цикъл на негативност създай си навик да хвалиш другите .Когато търсиш най-доброто в другите хора ти показваш най-доброто от себе си.
7.Седни на първия ред.
8.Вземай думата и говори.
9.Спортувай.
10.Фокусирай се върху това да направиш нещо добро ,така няма да мислиш за себе си ида се притесняваш за собствените си недостатъци.Титла: Re:Само днес
Публикувано от: Dimcho в Май 16, 2011, 10:57:05
Тези подходи са ми помагали в началото на болестта, за да мога да изляза от дупката.Смяната на поведението е определящо човек да се усети по-сигурен в общуването с другите.


Титла: Re:Само днес
Публикувано от: жужи@@ в Май 16, 2011, 10:26:37
Прав си ,и при мен е така но трябва някак си да се излезе от дупката иначе загиваш, друг изход няма и така до следващата дупка.Тъжно но е факт и така до изцелението ако откриеш верния път.В този кръг се въртя вече 20години и постепенно откривам някои истини ,които ми помагат да продължа.Ключовото при мен беше да разбера, че не съм само аз с такива проблеми ,има и други като мен и това от което страдам си има име...фобия.Реших и отидох на психолог ,излях си душата,наревах се подобаващо  ;Dи и тя успя да ми отвори очите,че аз не съм някакво свито ,срамежливо и страхливо момиче ,не съм се родила такава а просто в детството са ме комплексирали,което е довело до моята неувереност и съм получила тази фобия.Липсата на любов,нежност и подкрепа при децата разрушава живота им.Някои стават страхливи, други агресивни и така....ако имате деца хора казвайте им всеки ден че ги обичате.Повярвай ми като че ли камък падна от мен и ми олекна многоооо.Винаги съм страдала и съм се питала защо точно аз съм се родила такава.Проблемът при мен в момента е ,че се страхувам да не получа паническа атака ,когато попадна в голям кръг от хора и да се изчервя ако трябва да изкажа мнение.Трябва да намеря решение и на този проблем,ще търся и дано да имам остатък от живота си,който да изживея спокойно без капка страх ;D пожелавам го на всеки.
Съжалявам ,стана малко ,объркано но дано сте ме разбрали.
И последно за днес ;D,говорете за проблема си...Чао!!!


Титла: Re:Само днес
Публикувано от: toni_d в Октомври 19, 2011, 02:25:18

2, Върви бързо

затова не съм съгласен , според мне трябва да се върви бавно уверено и изправено


Титла: Re:Само днес
Публикувано от: pet_plus_pet в Юни 01, 2012, 09:02:10
Здравей Жужи!!

Прочетох прекрасните ти постове и просто не се сдържам да ти кажа колко прекрасно се почувствах след това. Искам и аз да сложа нещичко, което много ми помогна преди 3 години да се изправя на крака, бях си го закачила на огледалото и го четях много често, когато изгубвах пътя.
Но най-много ми помогна филмът Тайната и тогава повярвах истински и с цялото си сърце, започнаха да ми случват само хубаво неща. По-късно попаднах на филма с Джим Кери Yes man! и грабнах идеята да казвам само ДА на всяко предизвикателство в живота ми, което ме отведе още по-надалеч. Дупката остана сякаш назад в живота ми, но ето наскоро пак започна кризата ми. Може би е свързано отчасти със стреса, от това че тази година ми е решаваща... Отново се появява дупка в общуването ми с хората, все повече регресирам към предишното ми отчайващо състояние. Не знам, ще се справя някак си, дори ми се върти една прекрасна идея, дано да събера смелост да е предложа тук, в този изключителен сайт, който намерих точно днес.

И последният ти пост звучи толкова смислено и точно той ми помогна да си спомня колко много крачки напред направих преди 3 години... БЛАГОДАРЯ ТИ! искрено и от сърце  bouket

Умира бавно този,
~ който не пътува,
~ който не слуша музика,
~ който не открива очарование в себе си...

Умира бавно този,
~ който разрушава себелюбието си,
~ който отказва помощта...

Умира бавно този,
~ който се превръща в роб на навика, минавайки всеки ден по същите пътеки,
~ който не търси разнообразие, не рискува да се облече в различен цвят и не разговаря с непознати...

Умира бавно този,
~ който бяга от страстта и водовъртежа на чувствата, които връщат блясъка в очите и спасяват тъжните сърца...

Умира бавно този,
~ който не променя живота си, когато е недоволен от работата или от любовта си,
~ който не рискува сигурното за неизвестното, за да преследва една мечта,
~ който не решава поне веднъж в живота си да избяга от мъдрите съвети...

Пабло Неруда

Не се оставяй да умреш бавно!
Не забравяй да бъдеш щастлив!


SimplePortal 2.1.1