evropea.com - форум за паническо разстройство

Тревожни разстройства => Паническо разстройство => Темата е започната от: generation в Март 10, 2011, 07:32:45Титла: Паническо разстройство ли имам?
Публикувано от: generation в Март 10, 2011, 07:32:45
Здравейте!
Това е първото ми мнение във форума. Момче на 19г съм от София. От известно време забелязвам проблем с мен. Появява се всеки ден, изразен е в леко замайване, сърцебиене, което поражда известен страх. Напоследък откривам, че навън не се чувствам добре, напрегнат съм, притеснен, обаче няма причина за това. По принцип съм/бях доста силно момче, но може би семейната среда в която израстнах е предпоставка за това положение. Чувствам, че не мога да се справя с нищо, и много се притеснявам от сърцебиенето и замайването и за целия проблем който се появи. Понякога изпитвам затруднения и в дишането, или ме заболява главата. Ходих на лекар направиха ми рутинни изследвания, според тях съм напълно здрав. Пиша в този форум, защото забелязах, че тук обсъждате подобни проблеми. Ще съм ви много благодарен да ми кажете, разстройство ли имам и как да се справя с проблема, преди да е станал по-сериозен.


Титла: Re:Паническо разстройство ли имам?
Публикувано от: t.todorov в Март 10, 2011, 08:19:32
Посетете психолог. В София избора е голям.


Титла: Re:Паническо разстройство ли имам?
Публикувано от: raspberry230 в Март 10, 2011, 08:28:01
здравей,generation!
симптомите,които описваш са присъщи на паническото разстройство,но най-добре това може да ти каже лекар (в частност психотерапевт)...моят личен лекар предположи това след като ми направи кардиограма ,изследвания и всичко физически беше добре...психотерапевтът потвърди ПР!
желая ти успех!млад си,ще се справиш!


Титла: Re:Паническо разстройство ли имам?
Публикувано от: generation в Март 10, 2011, 09:01:10
Благодаря ви за съвета, и аз си мислех да посетя такъв специалист. Попрочетох във форума, че много хора имат по-сериозни симтоми и искам да се опитам още сега да ги потуша в началото. Интересно ми е само какви са причините за поява на тези разстройства? Насъбрали се неща от живота може би? При мен мисля, че това е проблема. Искренно ви съчувствам на всичките, сигурно ви е доста трудно, но е хубаво че се борите.


Титла: Re:Паническо разстройство ли имам?
Публикувано от: t.todorov в Март 10, 2011, 11:45:33
Много сложен въпрос. Защото няма само един отговор. При всеки причините са различни.


Титла: Re:Паническо разстройство ли имам?
Публикувано от: generation в Март 14, 2011, 07:16:13
Пак съм аз :) Изникна ми в главата нещо... не знам дали е по тематиката във форума, но се замислих дали нямам депресия? Чувствам се неработоспособен, по-малко ми се излиза не говоря много с хора и получавам проблемите които описах и нищо не ми се прави. 2 дена излизам навънка, разхождам се, видях се с някои хора, чувствам се много по-добре и симптомите ми намаляха драстично за тези 2 дни. Има ги но определено са много по-леки и много по-кратки. Почти не са се случвали. Дали случайно не става дума за депресия?


Титла: Re:Паническо разстройство ли имам?
Публикувано от: skorpi в Март 15, 2011, 12:23:10
Цитат
не знам дали е по тематиката във форума, но се замислих дали нямам депресия?

Нали не очакваш диагноза във форума ;D
Иначе, специалистите наричат депресията "опашката на тревожността" и се приема, че върви ръка за ръка с ПР, а обикновено и с агорафобия, но може и да имаш само ПР, или само агорафобия (последното е рядкост, но аз съм пример за това). Т. е нещата са свързани и взаимно се подхранват, което не бива да те плаши - отървеш ли се, отърваш се от всичко накуп  ;)
Затова и се третират с една и съща група медикаменти в общия случай (АД).
 


Титла: Re:Паническо разстройство ли имам?
Публикувано от: хриси в Март 15, 2011, 08:34:16
Тук всички сме така, с подобни симптоми. Препоръчвам ти да посетиш психиатър без това да ти звучи плашещо. Хубаво е, че си направил всички тези изследвания за да се изключат други заболявания, най-вероятно ще ги правиш често тези изследвания. Аз имам такива симптоми вече пета година и скоро след като изпаднах в паника пак ходих на изследвания и естествено нищо ми няма. Пожелавам ти успех!!!


SimplePortal 2.1.1