evropea.com - форум за паническо разстройство

Тревожни разстройства => Социална фобия => Темата е започната от: real_sparky в Февруари 12, 2011, 05:23:02Титла: Антидепресанти
Публикувано от: real_sparky в Февруари 12, 2011, 05:23:02
Здравейте,
аз имам подобен на всички тук проблем - социална фобия, или нещо такова...Трудно общувам с непознати, не се чувствам комфортно сред хора, имам чувството, че всички ме гледат и преценяват и тн. Въпроса ми е дали едни по-леки антидепресанти биха помогнали в случая? Знам, че с хапчета само, като с вълшебна пръчка, няма как да стане, но идеята е, че това би помогнало да се отпускам по-лесно сред непознати, както и за по-добро настроение, макар и изкуствено (също както след няколко глъдки;). Това би повлиало доста положително според мене Но не знам какви ще са отрицателните страни на антидепресантите?
-Наистина ли човек се пристрастява към тях?
-Вредят ли на черния дроб?
-Гадене, повръщане, безсъние и умора?
-Нещо друго?

Питам, защото имам един приятел, който също беше доста стеснителен и затворен в себе си, но отиде на психиатър (е, имаше и други проблеми- крадеше табели, събираше всичо за авторични сурвини - от болчета от дограмите в училище, до всякакви опаковки и шиишета, даже от кофата е вадил, защото всичко отивало на сметището и той "да спаси сурвината", което е меко казано наивно, както и да е, не беше съвсем в ред....), психиатърът му предписа някакви хапчета и за година и нещо стана нормален човек, беше по стеснителен и от мене, а сега говори свободно с непознати, запознава се непрекъснато с нови хора, от другите му проблеми също няма и следа, не знам какви са тия хапчета, ама направо съм изумен! Та, за това и аз се замислям дали да не отидя на психиатър. Какво мислите?


SimplePortal 2.1.1