evropea.com - форум за паническо разстройство

Тревожни разстройства => Паническо разстройство => Темата е започната от: Student_21 в Януари 09, 2011, 07:37:04Титла: Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: Student_21 в Януари 09, 2011, 07:37:04
Здравейте, приятели. Пускам тази тема с цел тук да обсъждаме всичко относно лекарствата и ПР. Взаимствах идеята от други форуми за ПР, където има обособен и съответен раздел, посветен на лекарствата. Моля, споделете вашите впечатления за тях, а по-конкретно: кой какви медикаменти е приемал, какъв ефект е имал от тях, от кои медикаменти сме най-доволни и кои не ни понасят. Знам, че всичко е строго индивидуално, но споделете вашите мнения и впечатления за най-добрия медикамент за вас.


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: Mari в Януари 10, 2011, 09:38:50
Аз като ветеран съм изпила доста лекарства ,ще споделя какво съм пила и как съм се чувствала  ;)
Съвсем в началото на ПР бях като опитна мишка всеки месец ми изписваха ново ! Започнах със-
-ксанакс по 5 т. на ден 2 сутринта -1 на обяд и 2 вечерта,представете как съм се чувствала,бях 45 кг. стигнах до 38 кг. не знаех на кой свят съм ,постоянно ми се спеше,не мога да кажа ,че е имало ефект понеже по цял ден бях в някакво полусънно състояние!
-транксен 2т. на ден-с него се чувствах добре
-серопрам -1т. на ден-имах стр. ефекти и не ми понесе
-флуанксол-без ефект
-деанксит-с него се чувствах добре
-ривотрил-първия път го пих много малко и не получих зависимост
-валидол,валериан,успокоителни чайчета

Тези лекарства ги пих много кратко .Накрая спрях всичко . 8 г. бях без лекарства и се чувствах добре!
Когато направих втората криза ми изписаха
-пак ксанакс -без ефект
-коаксил-изпих само 1 т. имаше ужасни стр. ефекти
-ксетанор-пих го 2 месеца не ми понесоха стр. ефекти и не можех да стана от леглото
стумулотон-с него се чувствах добре за 6 месеца ме извади от дупката в комбинация с ривотрил 2 мг.
последно пих неолексан + 1/4 ривотрил 0.5 .... те ми понесоха добре,неолексана е без стр. ефекти. Сега съм без лекарства!
Това е от мен! ;)


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: vesi2003 в Януари 10, 2011, 10:13:58
Аз във времето съм била също опитно зайче,но нали казват,че трябва да налучкат правилното лекарство.АД.,които ще изброя,няма да мога да ви пиша по колко съм пила като даза,много време е минало и съм позабравила.Започнах със Серопрам-съвсем леко подобрение,но симптомите при всеки удобен случай се проявяват(1год е вземан).След това минаваме на Ципралекс-минимален ефект(6мес).Ноотропил за около месец.Минавам на Пароксат(6месеца).После идва времето на Хидифен-старо като АД.,но ефект се прояви,просветна ми,но не се чувствах напълно излекувана(2год.)След като Хидифена беше спрян от производство минах на заместитела му Анафранил(1 год)Пооправиха се леко нещата и псито го замени с по-лек вариант Депрексит(1 r 6 м).През цялото това време съм пила ривотрил(и до днес)АД.не пия,но има какво да се желае от моето състояние още.Гледам да се боря с по-малко лекарства.


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: Student_21 в Януари 10, 2011, 01:16:12
Mari, аз също съм приемал деанксит, но не съм усещал да подтиска по някакъв начин симптомите на ПР, а просто ми даваше настроение и не ми позволяваше да се депресирам и отчайвам. Може би усещах и съвсеееееем леко успокоение, защото деанкситът съдържа и невролептик. Наблюденията ми напоследък са че го изписват за щяло и не щяло и в тази връзка исках да те попитам при теб как се е проявил ефектът му и как точно ти помогна.


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: Student_21 в Януари 10, 2011, 01:17:24
Забравих да попитам някой приемал ли е Тиоридазин и има ли отзиви за него?


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: Dimcho в Януари 10, 2011, 03:06:18
Да живее Лексотана, той ми помогна основно в борбата ми с ПР. Той не ме е предавал никога, помогна ми да ходя на места, където се страхувах, никога не съм получавал атака, когато съм го взимал. пил съм и деанксит, той ми е помагал за по-лесно заспиване, давал ми е енергия и ми е премахвал мрачните мисли. Това от мен  по темата :)


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: Student_21 в Януари 10, 2011, 04:46:31
Dimcho, каква доза си приемал от Лексотана, за да е в състояние да спре паническата атака и колко често си го вземал? При него се наблюдава пристрастяване и затова питам


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: skorpi в Януари 10, 2011, 06:05:37
Не мисля, че ще ти е от голяма полза моят опит с лекарствата, но все пак ще го споделя: Понеже аз се борех едновременно с няколко проблема, като в началото основният беше Шок от загуба на близък - дори има такъв код - нещо като временна "диагноза" и това ми беше записано в болничния, ми изписаха
- Деанксит 2 - сутрин и наобяд за около 2 месеца до влизането ми в болница, когато бях на чисто и ми бяха спрени всякакви лекарства. В началото помогна за намаляване на неприятните телесни усещания, като изтръпване на ръката (лявата) и болка и стягане в гръдната област, също така намали страданието ми (по близкия човек) и случващото се (за да издържа разпити в полицията, разговори с роднини, обяснения, погребения... всякакви гадости) - просто не осъзнавах много какво точно става, за да мога да реагирам. Не съм сигурна обаче доколко се дължи на Деанксита и доколко на шока. Разбърка ми се представа обаче за времето - все беше време за сън, мн ми се спеше след второто хапче, не можех да чета, мажеше ми се, а накрая вече направо си ми прилошаваше и потъвах в дън земя. Със спирането му се подобрих поне откъм страничните ефекти.
- Хомеопатично - Игнация - сменяха ми потенциите, единият път ми беше изписано от психиатър - хомеопат - не съм усетила ефект от него.
Пих и още едно хомеопатично, което вече не го помня как се казваше, без никакъв ефект от него.
- Ципралекс - пих го 2 дни по половинка сутрин, получих адска алергична реакция и едвам оживях. За седмица се възстанових и временно прекратих прием на всякакви лекарства. А мн надежди възлагах на него точно...
- Валдоксан - 1 седмица. Пак не го понесох, свали ми кръвното до неузнаваемост, виждах всичко в черни точки и ми се спеше зверски, но пък си пеех на глас по улицата, хахах  ;D
- Ксанакс - за около месец с постепенно завишаване и намаляване на дозата по схема. Съвсем се омотах с него, излизах, ама се подпирах където хвана и бях нещо средно между пияница и наркоман, наистина не ми пукаше, защото не знаех къде съм. Вечер потъвах в леглото в дън земя...
- Неолексан - също възложих големи надежди на него, звучеше супер, обаче за съжаление също непоносимост. Единственото му странично действие - гадене, ме съсипваше. Докато го пиех, си чувах гласа отстрани и ми беше нереално. Спрях го.
- Глог, валериан и мента - никакъв ефект
- Валидол - моят най-добър приятел и универсално помощно средство. Действа ми веднагически, каквото и да ми има... За съжаление не е достатъчен, за да ми премахне проблема напълно... ами това е моят опит с лекарствата до момента...


 


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: Student_21 в Януари 10, 2011, 06:29:24
Аз съм много доволен от лекарството Стрезам. Малко инфо за него - той е небензодиазепинов анксиолитик- по ефект сходен на Ривотрил, Лексотан, Диазепам и др. с тази разлика, че не предизвиква зависимост, макар че в листовката пише да не се употребява повече от 12 седмици. Психиатър ме увери, че няма опасения за зависимост конкретно от него. Но все пак съветът ми е да не го употребявате постоянно, а по-скоро ситуативно - напр. преди важна среща, изпит, публична изява и т.н. Аз усещам действието му след около 10 минути и при мен много успешно подтиска симптомите на тревожност.


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: Dimcho в Януари 10, 2011, 06:33:23
Dimcho, каква доза си приемал от Лексотана, за да е в състояние да спре паническата атака и колко често си го вземал? При него се наблюдава пристрастяване и затова питам

Лексотанът го пиех по веднъж на ден, когато ми предстоеше да правя нещо от което ме е страх. Но съм го взимал при нужда. Не съм го пил да кажем 2 или 5 месеца нон стоп. Не съм забелязал пристрастяване. Но мога да кажа, че лексотанът ми е действал безотказно. Но, нали знаеш, приятел, че всичко е индивидуално, забравих да кажа, че съм вземал и диазепам за много кратко, преди да започна лексотана, но не ми действаше.


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: Mari в Януари 10, 2011, 10:50:51
Ей ,забравих Стрезама ,Student ме подсети! Изпих само едно хапче от него ,но нещо не ми понесе. Ох, ужас много химия съм изпила сега като си прочетох поста ???.Може и още нещо да съм пробвала ,но в момента не се сещам! ;)А да... сетих се даже бях писала за НЕВРОЛАКСИНА на д-р Тошков и за тях пари на вятъра, не ми действаха. А последното което си купих е сироп Сладки сънища. Аз съм доволна от него ,действа наистина успокояващо и сутрин не се събуждаш като парцал а свеж и бодър ;).


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: vesi2003 в Януари 11, 2011, 09:11:34
Mari,Невролаксина ли е заместител на ривотрила,и ако е,може ли до днес съм пила ривотрил,и от утре да започнеш да вземаш заместитела.


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: lili в Януари 11, 2011, 10:42:32
Здравейте,нова съм в сайта и пиша за пръв път,но се надявам и вярвам че ще се оправя от това гадно ПР.Ето и през какви лечения съм минала:Когато за пръв път отидох на психиатър и чух диагнозата си ми изписаха сероксат,пих го 2 години някаде и имаше ефект тогава.Година след това отново на сероксат,но вече без особен ефект.Това лято когато се почувствах най-зле преминах на ципралекс в комбинация с бизогама и ривотрил-пак без промяна в състоянието ми.Последно при посещението ми при Сайян минах на пропранолол,анафранил и флуанксол и мисля че имах някакво подобрение но сега пак съм....абе не е за разправяне.


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: Mari в Януари 11, 2011, 01:14:28
Веси,невролаксина е на билкова основа и в никакъв случай не спирай ривотрила изведнъж . СТРЕЗАМА  го изписват за заместител на ривотрил,транксен и лексотан. Поне така беше ми казала пси.Правиш схема за намаляване на ривотрила и го заместваш със стрезама!


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: vesi2003 в Януари 11, 2011, 03:09:21
Аз съм го намалила до 1/4,но ето днес съм взела,а от утре мога ли примерно да почна Стрезам?Мисълта ми е спирам едното и започвам другото.


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: Student_21 в Януари 11, 2011, 04:41:24
Да, можеш да заместиш със стрезам или стрезам + деанксит. Това са медикаменти от "леката артилерия", към които няма да се пристрастиш и помагат. Но все пак тук не сме лекари и ползвай съветите ни на собствена отговорност. По-добре обсъди въпроса с нормален психиатър.


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: skorpi в Януари 11, 2011, 05:06:52
Цитат
По-добре обсъди въпроса с нормален психиатър.

Това ми хареса ;D Ако намериш такъв, обади ми се ;)


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: vesi2003 в Януари 11, 2011, 05:34:41
Нормален психиатър не открих в годините,които се лутах по кабинети и болници.Мисля си,че просто аз попадам на такива.Сигурна съм,че има свестни.Разбира се,че няма да взема така лекарства,без лекар,просто обменям мнения с вас.


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: Student_21 в Януари 11, 2011, 05:42:13
хайде един виц за разведряване на обстановката, че се натровихме от толкова лекарства. Нали знаете разликата между пациента и психиатъра - дипломата :)


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: Milenski в Януари 11, 2011, 05:55:52
Здравейте и от мен, аз съм в ПР от доооста години и няма лекуване,какво ли не съм пила и ефект никакъв,известно време не пиех нищо, справях се сама с този ад,но тези дни изпитах страшен ужас почти до припадък,много се уплаших изтръпна ми тялото с яко сърцебиене и задух бях и направо се свлякох,извикахме бърза помощ,сърце,кръвно всичко ми беше наред(и аз си го знам това) ,биха ми диазепам и това е.Днес бях на личната и ми изписа ривотрил, много надежди ми дава за него, но като чета  из нета за ривотрила,чак се плаша още повече,какво да правя,споделете:)


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: Dimcho в Януари 11, 2011, 06:16:48
Хора, не се бойте от лекарствата. При ПР те са необходими. Самостоятелната борба само може да докара още неприятности. Мое мнение, че ще има периоди от живота ни, когато трябва да пием лекарства и други периоди, когато няма да се  налага. Така че, споко, важното е да не се прекалява с дозата и периода на вземане да не продължава с години, всеки ден. По-добре с лекарства, които да гарантиран някакъв нормален живот, отколкото без лекарства и допълнително изнервяне, депресия и отчаяние.Така, де - хората болни от диабет си приемат инсулина и не се терзаят от този факт, нали? Никой не коментира колко са страшни лекарствата за диабетноболните или сърдечно болните, нали така? Еми, ние ще си пием ривотрил, лекостан, ксанакс и т.н., когато се налага, когато не се налага, ще сме free. Давайте смело и без угризения, в крайна сметка лекарствата са направени за хора, така де!


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: Milenski в Януари 11, 2011, 06:23:12
Еееее Димчо,успокои ме до някъде, да знаеш ;D


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: didi в Януари 11, 2011, 10:31:40
Да се включа и аз с моята одисея с лекарствата.Такааа...да видим сега, ::)значи когато ми поставиха диагнозата започнах с ксанакс-без резултат,деанксит+ривотрил мм....горе-долу добре....обаче май се поувлякох с ривотрилчето :) и стигнах до 5 броя от 2мг на ден.Смених пси-то  започнахме с анафранил-още първия месец резултата беше повече от добър.Пих го една година и приключих с лекар ствата.....до рецидива/след 9 години/Незнам при вас/при които ПР се е завърнало/ как е било, но при мен беше просто кошмар-една седмица ми се губи :o по простата причина,че бях на три ампули диазепам на ден-това си е чисто друсане.В момент на проблясък изхвърлих останалите ампули в тоалетната и продължих с лексотан и анафранила,който ме измъкна първия път-да да ама не,3 месеца без подобрение,смяна със золофт-резултат нулев,нова смяна-ципралекс10мг. +ривотрил по половинка от 0,5мг.при нужда.Е..това се оказа моето лекарство.Ривотрила след втория месец вече не ми беше нужен,а ципралекса ми го спряха ноември ;D Стова се изчерпва моят списък с лекарства,който се надявам да не обогатявам повече ;D ;D


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: Mari в Януари 12, 2011, 08:07:39
Веси,спокойно можеш да заместиш ривотрила със стрезама щом си била на 1/4 и не си го взела на следващия ден.Това беше препоръчано от пси! Но в никакъв случай не ги взимай в комбинация и двете!

Диди ,аз направих рецидив след 8 г. знам какъв ужас е!


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: didi в Януари 12, 2011, 10:18:21
Не искам да плаша останалите,но при мен рецидива дойде като торнадо:изневиделица без някакви предварителни неразполжения,а и стабилизирането протече по-бавно.


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: iren в Януари 12, 2011, 07:34:16
здравейте,тук съм от скоро и не се включвам много в дискусиите по темите.Предпочитам повече да чета написаното.Но темата за лекарствата ме заинтригува и исакам да попитам дали някои е пил Асентра.И ако да,моля споделете как ви действа(знам,че при различните хора действието е различно).Аз до сега съм пила само деанксит, без да съм имала особено подобрение.Днес ми го смениха с Асентра и ще съм благодарна,ако получа малко инфо по въпроса   


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: simeon в Януари 12, 2011, 08:37:49
zdravei te i ot men naburzo 6te vi kaja kakvo pih prez godinata koqto imam PR .... parvo bqh na seropram po edna tabletka s ksanaks po povinka sutrin i ve4er .. mn zamlko imashe zatiishiee na moite togavashni simptomi no nikakav efekt ot 2 meseca piene ... posle ne pomnq no pih drugo sled tova 1 mesec i ni6tu ... sled tova edno lutane s kseroksat okolo polovin godina samo ei tka da ne e bez hi4 nikakav efekt ... rivotrila mi se predpishvashe na momenti az go spirah posledno do predi 20 dena pieh anafranil okolo 3 meseca ni6ty i sega ne piq ni6ty mn sam zle edvam hodq na u4ilishte i sam pred izprashtane v bolnica za hospitaliziarane i ve4e ne znam kak 6e se opravq mislq 4e prosto si4ko 6te svursh i krai nezavisimo kav 6e e kraqt :X:XX:X .... tka 4e eto moje bi sam tuk edinstveniq koito ot lekarstvata ne se povliq a i da dobavq da sam pil o6te 1 2 antidepresanta prez tova vreme no ne si gi spomnqm ot tolko nervi i strahove ... ta tova e pri men :X:X


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: lemana в Януари 18, 2011, 02:58:04
Здравейте и от мен! От известно време пия стимулотон и деанксит. От деанксита усещам, че се чувствам добре, поне за малко, но стимулотона ми се струва, че дава някои странични ефекти и засега освен тях , друго не усещам. Искам да попитам някой пил ли го е и какви са му впечатленията от него? Благодаря ви!


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: tonitos1 в Януари 20, 2011, 11:18:14
zdraveite i ot men ot godina i polovina piq seropram 4uvstvax se mnogo dobre samo deto mnogo napalnqx ot nego.sega mojta lekarka re6i da go smenim sas drug medikament VALDOXAN OT25m samo ve4er ot nqkolko dni pak ne6to ne mi e dobre nqkoi pil li e takav medikament spodelete.


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: skorpi в Януари 20, 2011, 12:11:27
Аз пих Валдоксан за кратко, обаче от него не можех да си координирам движенията, все ми се спеше, виждах всичко в черни точици, иначе ми беше весело и си пеех ;D ;D ;D


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: Mari в Януари 22, 2011, 07:02:54
Lemana,нормално е стимулотона да дава стр. ефекти в началото ,потърпи 2 седмици докато се натрупа в организма. Писала съм в по преден пост за него! Не мен ми подейства мн. добре само,че  ми го изписаха в комбинация с ривотрил. Стимулотон е аналог на золофт.Дано да е твоето хапче ;),и да се почувстваш по добре.Мен специално много бързо ме измъкна след рецидива,пих го зимата ,а пролетта вече работех а лятото ходех на плаж :).Но ми е чудно защо са ти го изписали със деанксит? Обикновено с АД изписват ривотрил или ксанакс!


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: lemana в Януари 23, 2011, 02:47:12
Здравей Mari, наистина много си права, че трябва да мине време, усещам че сега се чувствам много по-добре и мисля, че това е моето хапче, не знам дали си внушавам,но важното е че се усещам по-добре. Нямам представа защо ми каза да го пия с деанксит, но тя каза, че много работи с него и че давал добър ефект. Каза, че ще го пия известно време и после ще си остана само със стимулотона.
Последния път като бях при нея, тя ми каза, че очаква следващия път,който е след около 2 седмици да отида сама до кабинета, мисля, че малко избързва, но ще видим, силно се надявам да успея. Пожелавам успех на всички и дано с всеки изминал ден да се чувстваме всепо-добре и по-добре! :)


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: Mari в Януари 24, 2011, 07:46:34
По добре ,че не са ти изписали ривотрил или ксанакс! Стимулотона и деанксита не водят до зависимост и се спират без проблем! Сама ще се убедиш след известно време колко добре ще се чувстваш,а и ти сама казваш ,че вече си по добре. И е напълно възможно да отидеш сама до кабинета на пси. :)Успех!


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: lemana в Януари 24, 2011, 12:05:33
Благодаря ти Mari, пожелавам успех и на всички вас и приятен и усмихнат ден! :)


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: коко в Февруари 12, 2011, 06:47:20
здравейте,случайно попаднах тук и съм много доволен за това.разбрах,че има много хора като мен.преди 2 год.както си седях на компа и получих страхотно сърцебиене придружено със задух и изтръпване на ръцете,схвана ми се 4енето.помислих си че умирам.при посе6тението ми при невролог ми поставиха диагноза ,,разтройство на вегетативвната нервна система,,изписаха ми стрезам.кризата отшумя но пак се върна.постоянно си мисля че имам проблеми със сърцето и 6те получа инфаркт искам да знам от това някой дали се е излекувал или 6те си живея с ПА.


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: reni1506 в Февруари 12, 2011, 11:48:34
Лекарствата ги изписват за временно стабилизиране на положението.От там нататък моят съвет е -психотерапевт.ПР не е физическа болест,а психическа,така че и такъв трябва да бъде лекарят.Може и сам да се опитваш,но е доста сложно и иска много постоянство- аз го наричам "промиване на мозъка".Иначе излекували се има много,къде с лекар,къде сами...всеки си знае цената,която е платил.Казваш,че се страхуваш от инфаркт...,а за 2 год.ПА дали нямаше вече да си получил...?Едва ли има нещо по-страшно от това,което си преживял,да ти се случи занапред.Аз ти казвам,че ще се оправиш,въпроса е след колко време.


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: lemana в Март 03, 2011, 11:53:20
Здравейте! Вчера бях при мойта психиатърка и към стимулотона тя ми  прибави и Лирика (не го бях чувала преди), но като прочетох за него разбрах, че дава много странични ефекти , много хора се оплакват от него. Вярно е, че при всеки различно действат лекарствата, но исках да ви попитам ако някой го е пил да сподели как се е чувствал.


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: ana19754 в Март 04, 2011, 11:11:14
Мари, пиши ми кога видя ефекта от неолексана пия го вече 10 дена и не усещам още някакъв ефект и затова те питам. Исписаха ми го с ГРАНДАКСИН - и за него ако някой знае нещо да ми пише.Досега който е писал във форума не го е споменавал.А иначе не съм пила много лекарства -Стрезам -от който видях ефект но не много,Ксанакс - временно доволна после доста билкови тоест жълт кантарион и Седатив и сега тези които споменах по горе . Дано да има някакъв ефект от тях - храня големи надежди .Благодаря на всички за всичко ! :-*


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: Mari в Март 05, 2011, 08:10:17
Незнам по колко ти е изписан! След 2 седмици ще започне да действа.


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: ana19754 в Март 05, 2011, 08:50:23
Благодаря. Исписан ми е 3 пъти по 1 таблетка.Много се надявам тези хапчета да смекчат нещата поне малко.Колко време ги пи
и доколко видя полза от тях.


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: simeon в Март 05, 2011, 04:17:19

Здравейте,

възможножнолие някой да ми обясни какво става с мен .... значи ще започна от начало ... преди година и малко след лежане в болница ми беше поставена диагноза ПР защото нямаше никакъв физически проблем .. та така от началото всичко си беше в норма смисал през отделни моменти си получавах ПА и сичко нормално за ПР след това много от симтомити и оплакванията ми се сменяха но не бях постоянно зле бях на моменти ... след това се появи едно сърцебиене с висок пулс но някакси него го овладяхме и спря а молко преди това почнах да пуша ставаше ми кофти след вяка цигара но до там ....преди около 3 4 месеца се появи една тежест която с течение на времето се увеличаваше от малко повече от месец се почна с едно необяснимо за мен ударно сърцебиене и голяма умора която вече още от сутрин се мъча да сам на крака и едвам издържам ... на всякаде пулсирам и ми бие толкова тежко сърцето че го усештам как удря в ушите ми и сякаш вече бие уморено .. а след цигара още по лошо става :X ....вече толкова сам зле че имам прескачания смисал аз ги определям така защото след почти секи удар сякаш спира дишането ми и ми става лошо вече ттрудно правя какъв то и да е физ труд защото ми става все по тежко почват болки и стягания на мусколи и стомах придружено с парене вече по гардите , сякаш от ден на ден се уморявам физически и само лежа и дори в леглото се мъча и всичко сякаш от доста време но сега дойде момента на пълна немощ ....на кардиолози няколко бях сичко ок снимка на сърце и бели дробове ок ... също тка и на ендокринолог за щит. жлеза невролог, пълна кравна картина хормони всичко ок ... моля за някакъв савет само на 18 сам а с секи изминал ден става по лошо  :'( възможно лие да е от от всички резки смени на лекарства през целия период ... смисъл от резките почвания спирания на лекарствата.. и може ли това да е симтом на някоя болест .... веч незнам какво да правя


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: ddiddi в Март 25, 2011, 12:09:15
Здравейте и от мен! Аз бях при специалист и той ми изписа- велаксин по едно сутрин, флуамиксол-сутрин, обед и вечер по 1/2, след третия ден по едно сутрин и обед, деанксит-по едно сутрин и обед и ривотрил по 1/4 сутрин и на обяд и по1/2 вечер. Може би не съм написала правилно имената на първите два медикамента, но така ги разчитам от рецептата. Моя проблем е пречка в дишането, за това са ми изписани, другите характерни симптоми за ПР при мен отминаха. Кажете ми вие взимали ли сте тези медикаменти, как ви действат...Благодаря!


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: дидо в Април 11, 2011, 09:29:15
moje li sled kato mnogo vreme si s PR vsledstvie na nego da se razboleesh ot drugo psihichno zabolqvane da izperkash ot hapcheta i paniki az imam chustvo che pri men se poluchava neshto takova mislq che se pobarkvam...mislq kak vseki moment shte otkacha i nishto nemoga da napravq i nikoi nqma da mi pomogne


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: t.todorov в Април 11, 2011, 10:10:44
Може, но докато се притеснявате от това няма да се разболеете. Така че бъдете спокоен, от ПР не се полудява, ако това имате предвид. Все пак потърсете специалист и започнете психотерапия. Хапчетата не са вариант.


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: butterfly в Април 12, 2011, 11:25:52
понякога се налага да се вземат хапчета за съжаление.. :( аз започнах да пия сеталофт и флуанксол за сега имам само странични ефекти моите паник атаки са много чести и силни ...надявам се да отминат за сега сам още на 7 ми ден ! успех


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: helios27 в Май 03, 2011, 03:20:50
Здравейте,

да се включа и аз по темата за лекарствата...
Борбата с ПР започна преди 3 години от тогава съм сменила 4 пси-та и един куп лекарства, а именно:

- всичко започна с виене на свят, задушаване, изтръпване на краката и ръцете, замъглен поглед, сърцебиене и то от нищото.След един милион изследвания, които бяха в норма GP-то ми изписа Ремотив- ефект нулев и ме прати на психиатър.

 - пси-то ми сложи диагнозата ПР и започнах с Ципралекс- 1 таб. сутрин.
Всичко се нормализирам чувствах се добре, но след една година...бум...рецидив

- смениха ми Ципралекса със Золофт (2т. сутрин), но се влошавах с всеки изминал ден. Пси-то каза, че щом не помага, значи не съм за нея, да правя други изследвания ( от там се почна пак ходене по мъките... дори ми бяха заявили тумор в мозъка...но лекарите си казаха- за нас е ПР)

- 3-тото пси при което отидох почна да ме тъпче пак с Ципралекс - 2таб сутрин, даде ми и Флуанксол, плюс Тегретол..няма да ви описвам как се чувствах...

- 4тото пси ( което е и настоящо) ми изписа пак Ципралекс 1/2 сут., Ксанакс 1 обяд,2 вечер(0,25мг) и Карбамазепин по 1 сут и вечер...Вече два месеца съм на тях, но подобрение никакво...

Та вече и аз не знам какво да правя...Ако някой е пил моята комбинация да сподели :)


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: vassso в Май 05, 2011, 12:55:58
Аз от два дена сам на ципралекс и имам чувство че сам по зле още повече сам напрегнат дали ще отмине това чувство след няколко дена ако някои го е пил да каже как се е чувствал  отначало


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: didi в Май 05, 2011, 07:52:37
Ципралекса е добро лекарство. С него се оправих втория път.Изчакай да се натрупа в организма,ще се почувстваш по-добре поне след десетина дена.Дотогава неприятните усещания би трябвало да ги потушава ривотрила или ксанакса/предполагам че са ти изписали/.Търпение и успех.Лесна победа няма,трябва  да се извоюва ;)


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: vassso в Май 05, 2011, 08:20:27
мерси диди дано да е така и да ми подеиства и на мен пия го с лексотан


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: didi в Май 05, 2011, 09:45:49
Лексотана и той е добър,ще потушава напрежението докато се натрупа ципралекса.Въоръжи се с търпение и оптимизъм,трябва да повярваш,че това е твоето лекарство.Ще се оправиш имай вярата :)


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: reni1506 в Май 05, 2011, 10:01:03
И на мен така ми бяха казали-в началото антидепресанта увеличава тревожността и затова трябва да се пие в комбинация с успокоително.При мен проблемния период продължи около месец.После нещата се нормализират.Трябва голямо търпение и вяра.Ако нещо в симтомите те безпокои,обади се на лекарят,който ти ги е изписал.Най-важното е да не ги спреш без консултация.


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: ddiddi в Май 05, 2011, 11:26:25
Аз пия ципралекс от десет дни и засега неусещам някакви странични ефекти. Ходих при двама специалисти и първия ми изписа ривотрил, но се излплаших от това лекарство и не го започнах. Втория специалист ми изписа ципралекс в комбинация с витамини и рибено малсо на таблетки, а проблема ми е задушаване вследствие на ПР. На някой ципралекса помогнал ли му е за задушаването? Но знам, че трябва да го пия дълго време, а досега не съм пила лекарства за ПР.


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: helios27 в Май 05, 2011, 01:02:15
На някой ципралекса помогнал ли му е за задушаването? Но знам, че трябва да го пия дълго време, а досега не съм пила лекарства за ПР.

Първият път когато пих ципралекс ми помогна много, но имаше ефект след около месец, постепенно всеки един симптом почна да отшумява и след около 2 месеца нямаше и следа от задушаването и виенето на свят. Не знам по колко са ти дали да пиеш, аз пиех по 1 таб. сутрин и си смучех валидол през цялото време.
Много е важно на какво пси ще попаднеш, и какво ще е отношението към теб.
Сега пак пия ципралекс, но 1/2таб. , всеки път като отида при пси-то ми и му кажа че се чувствам много зле, той ми намалява ципралекса...ама той не е фен на антидепресантите и според него по 2 таб(които пиех преди да отида при него) си е зобане..


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: ddiddi в Май 05, 2011, 01:21:25
Благодаря за отговора! И аз пия по 1 хапче сутрин, първо четири дни пиех по половин. Иначе това задушаване при мен е вече почти две години и се опитах да го преодолея без антидепресанти, помагах си с лексотан, валерян и валидол и наистина намаля като симптом, но не изчезна и затова се реших да опитам и с антидепресант.


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: helios27 в Май 05, 2011, 01:33:45
Много добре те разбирам, и аз мислех че ще се справя, нон стоп имах валидол, даже бях стигнала до там да си нося по 50 капки мента, глог и валериан в едно малко шише от минерална вода, за да го пия при нужда, че таблетките бяха по -слаби и нямаше ефект...
Сигурна съм, че ще се оправиш, минала съм по същия път, само че аз издържах около 1 година и тогава споделих какво ми е и ме пратиха на пси.
Имай предвид, че сега задушаването ще се усили, но давай смело с валидола и капките, вечер може да си позволиш чаша бяло вино( аз така правех) и след около месец и нещо всичко ще е ок.
Даже сегашното ми пси, твърди че вечер ако си пропусна хапчетата,мога да си позволявам алкохол.
Моята грешка беше(и на пси-то), че не уцелихме времето за спиране на ципралекса и от там всичко се върна, за това моя личен съвет е да си ходиш редовно при него и дано да си намерила правилия човек :)


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: ddiddi в Май 05, 2011, 01:49:45
Много ти благодаря за окуражаващите думи. Наистина ме успокои! :)  И моята пси ми каза, че трябва по- дълго време да пия ципралекса, за да има ефект от него и след спирането му. Иначе и аз си помагам с валидол и валерян на капки. И аз като теб неизлизам без валидола, даже и лексотана ми е в чантата, но тя ми го забрани и сега не го пия. :)


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: didi в Май 05, 2011, 03:51:03
Аз пих Ципролеска една година преди да ми го спре пси.


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: helios27 в Май 05, 2011, 04:23:19
Аз пих Ципролеска една година преди да ми го спре пси.

Как се чувстваше при спирането- имаше ли симптоми на отнемане и ако да - имаше ли помощни лекарства за справянето с тези симптоми?
Сега са ми го намалили на 1/2 и симптомите са на лице...


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: дидо в Май 05, 2011, 04:24:47
здравейте и аз пия ципрелекс по едно сутрин вече 2 години и малко пробвах да го спирам преди време но без него не се получава...а общо взето за 10 години колко лекарства съм изпил направо се плаша а пия и алкохол което не е добре..та идеата ми беше че с него е ок но не ме е излекувал..почвам да се примирявам че цял живот ще съм на хапчета :(


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: helios27 в Май 05, 2011, 04:33:47
Дидо, все се надявам, че има отърваване от тая гадост...
Щом пиеш от 2 години и нямаш симптоми, значи ти понася много добре, при мен след първата година всичко се върна и пак почна ходене по мъките..
Мисълта ми беше, че пред кабинета на пси-то се запознах с двама души, които са се отървали от антидепресантите и всяка пролет и есен си ходят на контролни, та се надявам и ние да се отървем от тях :)


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: Cristo в Май 05, 2011, 07:28:32

- "всичко започна с виене на свят, задушаване, изтръпване на краката и ръцете, замъглен поглед, сърцебиене и то от нищото.След един милион изследвания, които бяха в норма GP-то ми изписа Ремотив- ефект нулев и ме прати на психиатър."

И от мен Здравейте, приятели!
Много са комбинациите, които могат да се използуват при лечението на ПР, но най-добрите са Ципралекс + Ривотрил, като ривотрила се спира. При по-сериозно ПР, придружено с Депресия и тревожност- Анафранил + Ривотрил. Лекарството, което подтиска симптомите на ПР е ривотрила, но тъй като е бензодиазепин и се привиква към него, антидепресанта премахва влиянието на ривотрила и "стимулира" мозъка с обратното захващане на серотонина. Но при всеки човек най-добрата комбинация от лекарства може да е различна!! Единствено добрият лекар- Психиатър /не невролог/ може да създаде тази комбинация. Не забравяйте, че понякога 2-3 месеца са необходими, за да се върне радостта хот живота...


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: helios27 в Май 05, 2011, 07:57:36
Благодаря за отговора :) До сега никога не съм пила ривотрил, от много хора чувам че го пият...на мен ми дадоха ксанакс 0,25мг и карбамазепин, вече 1 месец ги пия, но няма ефект :(


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: Cristo в Май 05, 2011, 08:02:12
 :)Мила Хелиос, ксанакса е бензодиазепин, но без антидепресант едва ли ще имаш подобрение. Карбамазепина не е антидепресант и действието му не е напълно проучено.
Просто иди при друг лекар - Психиатър-психотерапевт :)


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: helios27 в Май 05, 2011, 08:10:36
Заедно с "коктейла" от ксанакс и карбамазепин пия и по 1/2таб. ципралекс.
А относно психиатрите- до сега съм сменила 4....вече и аз не знам къде да отида, имам чувството, че не могат да ми "налучкат" дозата и правилните медикаменти. Все още не съм се отчаяла, че ще се оправя, но е факт, че не съм излизала от почти месец  :(


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: Cristo в Май 05, 2011, 08:18:30
Добра комбинация са трицикличен антидепресант /Венлафаксин/+ тетрацикличен /Еспритал - по 1/2 вечер/ + ривотрил. Действува перфектно. Но явно при тебе трябва да се уцели най-подходящата комбинация.....Също дозата играе голяма роля /постепенното качване в началото, стигане на някакъв апогей, задържане и намаляване постепенно - целия процес трае около 5-6 месеца/..... :)


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: butterfly в Май 05, 2011, 08:31:53
zdraveite..otdavna ne sam vlizala az piq fluanksol i sertralin i mnogo dobre mi deistvat imam pani4esko raztroistvo s agorofobiq no osven lekarstva hodq na psiholog ;)


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: didi в Май 05, 2011, 10:33:27
Хелиос,Ципралекса го спирах по схема която ми даде пси-то.Не съм почувствала някакви симптоми на отнемане/спрях го ноември месец/Сега се намирам в много тежка ситуация,под голямо напрежение и стрес съм,но нямам ПА и се надявам да не получавам :)


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: helios27 в Май 05, 2011, 11:10:33
Диди благодаря за отговора, значи при мен е проблема.. знам че не е по темата за лекарствата, но може ли да ми препоръчате добър психиатър от София- ако може пишете на лични, за да не се спами в темата.


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: t.todorov в Май 06, 2011, 12:14:59
Добрия психиатър е толкова добър, колкото е напреднала фармакологията. И тъй като всеки психиатър разполага с едни и същи медикаменти този въпрос е несъстоятелен.  Еднакво добри са, защото всички могат да предпишат еднакви медикаменти и толкова. Въртят се 10-15 лекарства, които са с различни имена и еднакви съставки и това е.


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: Cristo в Май 06, 2011, 06:15:38
Много сте прав, г-н Тодоров, но освен схемата от лекарства, тук е необходим и личният подход на лекаря /на който сте привърженик/. Точно това имах впредвид - лекарства + психотерапия. Но за съжаление ще се повторя - много малко са специалистите, които имат комплексен подход към пациента, които наистина вникват в проблема и се стремят /дават всичко от себе си/ да му помогнат, да го излекуват, а не като някои "търгаши", които гледат да вземат парите, назначават някакво си там лечение и по-вече не се интересуват от състоянието на пациентите.


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: mariela88 в Май 08, 2011, 06:07:41
Здравейте! Имах паническо разстройство 2 пъти и тези два пъти се спасих с едно и също лекарство Стимулатон. Сега пак ме хвана тази паника и има дни в който се чувствам добре в други немога да си намеря място. Предишните два пъти ходех на психотерапевт но слд всеки сеанс се чувствах по зле,затова сега мисля да не ходя вобще. Отново започнах да взимам Стинулатон от преди 5 дена заедно с ривотрил,но все още няма резултат. След полувин месец трябва да замина за САЩ и ми се ходи стршно много но не искам и там да изпадам в такива паники. Искам да ви попитам след колко време действат антидепресантите, тъй като аз вече съм забравила? Ще ви бъда много благодарна ако ми отговорите   ???


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: Cristo в Май 08, 2011, 06:24:10
Различно. Понякога са необходими 3-4 седмици, понякога 2-3 месеца. Всичко зависи от причината за ПА. Не забравяй, че сега е пролет /от най-неприятните сезони - дъждовната пролет/, обострят се не само психичните разстройства, но и всички други хронични заболявания, организма е изтощен и физиката и психиката на човек са много уязвими.....


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: mariela88 в Май 08, 2011, 06:36:20
Да когато времето е дъждовно направо се скапвам, немога да излеза никъде. Аз си давам стимул с това че искам да замина за Америка и да се оправя по- бързо но за сега все още няма резултати. Вчера се чувстваж страхотно имах чувството че съм се излекувала но днес пак съм на дъното. Аз имам страх от болести и това ми предизвиква ПР. Скоро ми откриха аденом на хипофизата,но ми казаха че не е страшно и не е голям и не расте,но аз така се уплаших че отново изпаднах в това състояние. Страх ме е и от това че от антидепресанта може да ми порасне аденома,никоий не ми го е казвал но аз си го внушавам и само чета за това  :'( Единственото му успокоение е когато влезна под душа, там мога да стоя с часове защото се чувствам спокойна там. Искам спасение  :-[


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: vesi2003 в Май 25, 2011, 10:09:40
От 7 месеца съм спряла АД.,нонапоследък симптомите се засилиха ужасно.Моля ви споделете някое лекарство на блкова основа,от което сте доволни.Знам,че всичко е много индивидуално,но дайте съвет.


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: delicacy в Май 26, 2011, 12:25:45
Веси, през пролетта сме по чувствителни, заради динамичните атмосферни процеси и това провокира хроничните болести, засяга и ПР. Възможно е това да е причината за зачестилите ти оплаквания. Лекарство на билкова основа, което на мен ми е помагала е страшниче и жълт кантарион. При второто не трябва да се показваш много на слънче, защото кожата става по-чувствителна и може да провокира образуването на тъмни петна.


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: dani29 в Юни 05, 2011, 09:38:37
delicacy за страшниче знам че е билка и се пие като отвара но дали го има и под формата на таблетки . Ти как го използваш?


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: delicacy в Юни 05, 2011, 11:46:28
Дани, преди време съм го пила под формата на билка. Сварявах я, на опаковката имаше точно указание за дозата и начина на приготвяне, но за жалост вече съм я забравила.


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: skorpi в Юни 05, 2011, 06:35:17
А Ремотив пили ли сте?


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: delicacy в Юни 05, 2011, 09:08:03
Скорпи, аз не съм пила Ремотив и нямам впечатления.


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: vesi2003 в Юни 22, 2011, 08:26:43
Хора напишете нещо за Алора,който го е пил разбирасе.Чета в листовката,че много успива,а аз ходя на работа.Иска ми се да го прбвам,но ме е страх.


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: spider в Юни 22, 2011, 03:58:36
С риск да бъда оплют и изгонен от форума искам и аз да споделя моя опит с лекарствата.
 Тъй като аз смених първия терапевт, който ме лекуваше ще започна с неговите медикаменти. Започнах с три пъти по половин ксанакс на ден (ефекта беше минимален). ПА следвани от тревожност после пак ПА и така. Включи ми и Велаксин и тогава стана страшно. ПА и тревожностите намаляха, само, че постоянно ми се виеше свят, боляха ме очните ябълки като си мърдах очите и т.н. После не можех да спя- решението било Тритико от което спях като убит само, че ми се скапа стомаха. Даде ми и други,които не ги помня защото ги пих малко, а за страничните ефекти ме е срам да говоря.
 И така един ден (след девет месеца мъки, безсъние, постоянни ПА и тревожности и загубени 20 кг.) реших да го сменя. Случайно попаднах на първата клиника в Гугъл, която ми грабна окото и отидох там. Назначиха ми Ривотрил (първо средната доза - 4 хапчета на ден) и се успокойх на същия ден. Направо беше като друг живот за мен. Предписаха ми и Флуанксол срещу Агорафобията и хипохондрията и Ципралекс за бавно справяне с ПР.
 Нещата от тогава са от добре по-добре (в сравнение с преди). Лечението ми върви добре. Излизам, шофирам сам от време на време на къси дистанций (преди не можех да се кача в колата). Ходя в големи магазини, а когато съм с приятелката ми и родителите ми карам и ходя на всякъде.

Щом аз стигнах до тук сигурен съм, че и вие можете!


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: Stareternity в Юни 23, 2011, 12:13:00
 ;D ;D ;D Spider, това ми звучи като мото от телевизия Фиеста: "Щом Майстор Йен може да готви в Южен Съчуан, значи и вие можете!" ;D ;D ;D


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: tanya в Юли 02, 2011, 05:33:47
Offf zdravejte,
mislih, 4e nqma da mi se nalozi da vlizam v tozi sajt i pak da tyrsq pomo6t i informaciq za kakvo li ne svurzano s PR. Sigurno godina pih rivotril i ksetanor i mislih 4e sym se izlekuvala i pove4e nqma da piq hap4eta. Spqrh gi po shema okon4atelno v na4aloto na maj. Ot togava leko po leko vsi4ko se vry6ta i  se konsultirah s psihiatyr i poznajte...hahahah, novi lekasrstva-Fluanksol i Zoloft. Tozi Fluanksol oba4e stra6no me pritesnqva sled kato iz4etoh strani4nite efekti, koito sa stra6no mnogo i vyob6te ne me uspokoqva fakta, 4e moze da se slu4i na edin na 10 000za6toto nikoj ne znae koj nomer e. Molq vi kazete mi ako ste go pili kak se 4uvstvate. Iskam da sym ziznena i vesela a ne da sym ospana, synliva, otnesena. Mnogo vi blagodarq za otgovora. I samo da vi kaza...samo lekarstva ne vyr6at nikakva rabota. Trqbva da hodim na psihoterapiq. To e qvno, 4e 6tom sme stignali do tuk samo ne mozem da si pomognem, kakto si mislih az.
Priqten, spokoen i pylen s usmivki den.


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: Stareternity в Юли 02, 2011, 09:49:52
Пих Флуанксол около 1 година - ако е имало някакъв ефект?, не съм го усетил. Със същия успех можех да пия лукчета. Золофт все още пия, не знам дали от него отдавна нямам сериозни ПА, но често ми е замяно, за което е твърде вероятно да има принос и той.


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: reni1506 в Юли 04, 2011, 12:32:06
И двете съм ги пила!Какво да ти кажа....мисля че ти най-ясно го каза,че с лекарства не става.Сега ще ги пиеш няколко месеца и после какво...пак в изходна позиция.


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: Stareternity в Юли 04, 2011, 12:50:53
От няколко дена чета книгите на д-р Курпатов. Ако мога да се осланям на психотерапия, то това, което пише той, е единственият рационален и научен подход, който ми импонира. Предлага и възможност за онлайн лечение, дори съм изпратил писмо дали може и чужденци да се възползват от това. Една от книгите му е изцяло посветена на моето "заболяване" - "Средство от вегетососудистой дистонии". Между другото в една от книгите си ни съветва да внимаваме много с "психотерапевти"-шарлатани, които дори могат вместо да ни помогнат, да ни усложнят състоянието.


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: t.todorov в Юли 04, 2011, 12:54:49
Браво на него. Подкрепям и аз - пазете се от шарлатани.


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: vesi2003 в Юли 07, 2011, 10:22:00
Моля ви споделете нещо за Асентра,предписаха ми я.


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: hpjon в Юли 07, 2011, 10:53:54
Здравей, vesi2003,

както и да е наречен антидепресанта той еднакво добре няма да ти свърши работа. Всъщност това си е добре познатия сертралин, който просто се продава под различни търговски наименования.

Паника, страхове, стрес, симптоми и прочее нямат нищо общо със серотонина. А антидепресантите като сертралина повлияват именно нивата на серотонина в мозъка. Така че усилията са напразни с изключение на онзи процент успех, който се дължи на самовнушението, че пиейки хапчето се оправяш.

Търси добър психотерапевт. Това е начина за справяне.
Успех!


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: vesi2003 в Юли 07, 2011, 11:10:34
Въпросния човек при който ходя е психиатър,но се занимава и с психотерапия.Аз съм един такъв период,че за момента трябва да попия АД. за някакъв период,и после можем да започнем психотерапията.Той всъщност и доста ми поговори,защото прегледа ми трая 1 час и 15 минути.Но за даден период трябва да пия АСЕНТРА.Незнам как действа и има ли лоши странични ефекти,за това питам,който го е пил,да ли е доволен.


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: hpjon в Юли 07, 2011, 11:30:19
От разговорите с моя терапевт знам, че ако се приеме вариант с лекарства, то психотерапията трябва да тече заедно с хапчетата. След това хапчетата се спират и продължава само психотерапията.

И друго - ако имаш доверие на терапевта си имай го до край!

Не питай за странични действия, защото те при различните хора могат да са различни. Всеки ако сподели своите си, ти много бързо можеш да си внушиш какво ли не. И да усложниш още повече нещата (в смисъл да зациклиш и да не напреднеш към преодоляването на проблема). И не само ти, всеки е доста лесно податлив на внушения. Не се раздвоявай между терапевта и мненията във форума.
Ако не се получат нещата с този терапевт, сменяй с друг.

Поздрави!


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: Ema в Юли 07, 2011, 12:23:45
....... Не се раздвоявай между терапевта и мненията във форума.
Ако не се получат нещата с този терапевт, сменяй с друг.

Това е много точно казано. Не е важно терапията да протича както се разказва тук. Важно е как се чувстваш след като излезеш от терапевта и какъв ти е напредъка.

Студент 21, темата е твоя, какво става с теб? Не си споделял отдавна.


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: диана в Юли 07, 2011, 01:16:08
здрасти веси,само на бързо ще ти нахвърлям -преди четири години когато ми започнаха па ми предписаха въпросната асентра.до тогава никога не бях чувала за ад и пр....и съвсем с лекота си купих хапчетата и си мислех че е като аналгина-пиеш и след половин час минава всичко но..........пих асентрата и някъде след час /работя в хранителен магазин на касата/ усетих все едно съм в безтегловност и много сънливо и отпуснато.казах си -а почва да ме успокоява и тогава както си седях на касата и започна да ми се причува че някой ме вика,толкова силно извиках-даа че се стреснах от собствения си глас и осъзнах че съм сама в магазина и няма никой.много се уплаших.....не ме питай как изкарах деня-беше ми трудно и ръцете да си движа камо ли краката....прибрах се и спах като заклана....на другия ден си казах-никога повече няма да пия такива боклуци и наистина но ден днешен-влача се като парцал прилошава ми и тн но не съм пила нищо абсолютно нищо.дори днес бях на кардиолог и ми изписа деанксит и много ама много ме е страх да го почна макар че тя каза че няма нищо страшно и нямало да има странични ефекти.....така че сама си преценявай само ти казвам за моя опит с асентрата


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: vesi2003 в Юли 07, 2011, 01:32:12
Днес по същия начин изпаднах от анафранила,преди съм го пила,но сега направо щях да пукна.Обадих се за днес,че няма да ходя на работа.Обадих се на доктора и каза да го спирам.Вчера като бях при него,реши втория вариант да е асентрата.От утре ми каза по малко да го почвам и до няколко дни ще преценим.


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: диана в Юли 07, 2011, 02:18:09
незнам какво да ти кажа веси....и на мен днес ми изписаха деанксит и моного ама много се чудя дали да го почвам...обаче пък вече четири години това замайване и страх ако знам че ще помогне ще го пия само дори и за един ден да имам пълноценен живот


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: Dimcho в Юли 07, 2011, 03:26:12
Не се страхувай от Деанксита много лек и мек антидепресант е. Пил съм го, добре ми е действал, нямал съм никакви странични ефекти. Спиш спокойно от него и нямаш тая постоянна тревожност.Мога да кажа, че даже съм имал лечебен ефект от него.


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: диана в Юли 07, 2011, 07:30:38
благодаря ти за отговора димчо!от утре го почвам и ще пиша как се чувствам.....


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: Student_21 в Юли 11, 2011, 12:28:19
Ема, благодаря за загрижеността. Самият факт, че вече не влизам и не пиша тук е достатъчно красноречив за състоянието ми :) Не мога да кажа че съм се оправил на 100 %, но на 90 - ДА. Все пак личностната промяна е трудоемък и бавен процес, но напредвам осезаемо, не се отказвам и не допускам крачки назад.

Понеже темата е посветена на медикаментите, държа да подчертая, че нито взимам такива, нито дължа възстановяването си на тях. Взимал съм инцидентно и при нужда и то съвсем леки неща. Просто не е в тях изходът, а в промяна на мисленето.


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: vesi2003 в Юли 29, 2011, 04:03:51
Пил ли е някой флуаксол и дали е доволен.


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: hpjon в Юли 29, 2011, 04:13:08
Драга vesi2003,

по-горе и аз и Ема ти дадохме една насока - не търси мнения на други относно хапчета. Всичко е прекалено индивидуално, но най-важното - всички хапчета за ПР са просто опит да изкопаеш дупка в морето.

Аз мога да ти кажа нещо много страшно за флуанксола и нещо много хубаво. Но съм сигурен, че ти ще го пречупиш през собствената си призма и ще постигнеш много по-голям ефект от внушенето си (добро или лошо) от колкото от самия медикамент.

Виждам, че се въртиш в омагьосан кръг с хапчетата. Искам да те попитам - смяташ ли, че цената си заслужава? С парите, които ще дадеш за хапчета до края на живота си ще можеш да си купиш кола. Ефект, разбира се, няма да постигнеш.

Защо не помислиш за психотерапия?


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: vesi2003 в Юли 29, 2011, 04:37:10
Драги ми приятел,това ми е изписано в момента временно да пия,вече го вземам няколко дни.Исках някой да сподели мнение за него,аз сама по себе си ще преценя да ли ми действа.Знам че не лекуват АД.,а само притапяват симптомите,толкова години съм го разбрала.Психотерапията ми върви с лечението.


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: hpjon в Юли 29, 2011, 04:44:39
ОК  :)
радвам се, че си в процес на промяна. Защото психотерапията е начин да се промениш.
Искрено ти желая промяната към добро да стане бързо. И се надявам да се похвалиш с много добри резултати тук.
Още веднъж УСПЕХ! :)


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: lemana в Юли 30, 2011, 06:04:42
Съгласна съм, че лекарствата не са изхода и трябва да направим всичко възможно да не ги пием. Аз доста време пих лекарства, но малко на собствена глава реших изведнъж да ги спра, като знаех, че може и да не се почувствам добре, но си казах, че трябва да се стегна и вече някакси успявам да преодолявам кризите, само в краен случай пия някакво лекарство за моментно успокоение. Вярно е, че не при всеки ще подейства тази тактика, не го правете на своя глава, аз просто исках да спра вече с тези лекарства. Надявам се и ви пожелавам скоро да не пиете нищо и да се чувствате добре :)


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: vesi2003 в Септември 22, 2011, 03:26:34
Преди години пиех анафранил 3год,имах разбирасе подобрение.От 1 година не пия АД.,само ривотрил,само че той не лекува,а притапява симптомите,на мен ми действа добре,въпреки че съм зависима от него,сигурна съм.От няколко месеца не се чувствам добре,пробвах много лекарства на билкова основа,но ефект нулев.Принудих се да потърся психиатър,беше ми ясно,че ще ми предпише АД.,така и стана,но повечето не ми понесоха.Беше принуден да ми изпише нещо,което съм пила и това беше анафранил.Не го взех.Но положението става по лошо,мисля да го почвам.Много съм против АД.,борих се доколкото можах,но ще пробвам.Вече не съм толкова безтрашна,като преди,страх ме е от тях.Знам,че като го спра пак изникват симптомите,всичко ми е ясно.От доста време съм объркана,но нищо не ми пречи да пробвам.Хубавото е че мойто пси говори много в процес на лечението,когато го посещавам и се чувствам много спокойна след срещата си с него.В момента пия от 1 месец и половина неолексан,на много хора е помогнал,но уви при мен някак не се получава.Много съм против АД.,защото не лекуват,а притапяват симптомите,но явно понякого се налага.А колко ме е страх от страничните ефекти ужас. :-[ 


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: vesi2003 в Септември 23, 2011, 09:02:05
Започнах да пия анафранил.Сега ме е страх от странничните реакции.Вече втори ден,но усешам леко изтръпване на главата и тялото.Мисълта ми е само там.Знам,че трябва да се стегна,но се чувствам слаба.Ако знам,че ще летя след няколко седмици,ще изтърпя всичко.


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: vesi2003 в Септември 25, 2011, 09:37:53
Момичета и момчета кажете как търпите или сте търпяли страничните ефекти от АД.,адси ми е гадно.Колко време   продължават?Как може да създават хапчета,вместо човек да се чувства добре,то положението да е по зле.


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: Feelings в Септември 25, 2011, 10:42:17
От колко време ги пиеш тия хапчета? Предполагам, че не са за теб тези, които ги пиеш... Не може да ти е по-зле. Да ти предпишат други ;)


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: vesi2003 в Септември 25, 2011, 11:06:12
Пия ги 4 ден,но всички странични,които са описани в листовката ги имам.Аз съм го пила преди 4-5 години,но не помня да ми е било зле.Горе-долу може да се търпи,но е ужасно,защото все пак ходя на работа,занимавам се детето си и почти съм в движение.Забравих да кажа,че вземам 1/4 и изпитвам тези работи,а като го увелича на 1/2 незнам.Много се надявам да утихне всичко,ако ли не,пак всичко ще хвърля на вятъра.


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: Feelings в Септември 25, 2011, 11:19:18
Най-добре се посъветвай със специалиста, който ти ги е предписал... Щом е в началото, може и да е нормално... А и на мен преди като пиех хапчета, ми бяха забранили да чета листовката ;) Защото сигурно и аз щях да получа всички странични ефекти. Не мисли за тях. Те са длъжни да ги напишат в листовката. Това означава, че на 1000 души при един ще се проявят... Защо пък да си точно ти?


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: track в Септември 25, 2011, 06:50:11
 :)


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: skorpi в Септември 25, 2011, 07:02:33
А колко от вас са напълняли след прием на АД или др. лекарства?


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: track в Септември 25, 2011, 07:10:52
 :)


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: skorpi в Септември 25, 2011, 07:20:19
Цитат
Тогава много ревях и изобщо не се хранех. Хранех се насила.

Аз в момента съм така, без да съм започнала лекарства. Откакто съм с ПР при втория рецидив, съм свалила точно 10 кг, и въпреки това наддаването ме плаши.  :-\ От друга страна, ако тръгна да ходя по улиците като хората, би трябвало нещата да се компенсират някак... В момента енергията си я изгарям основно в симптоми май.


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: vesi2003 в Септември 25, 2011, 07:42:05
Аз от юли месец,когато започнах да пробвам,кой АД. ще ми понесе,започнах да свалям килограми,както знаете те предизвикват гадене.Спрях опитите.Решихме да пробвам неолексан.Псито ме предупреди,че в моя случай няма да помогне,но аз си бях решила.На много хора е помогнало.След месец и десет дни пиене,нямаше почти никакъв ефект,но и при него гаденето е страничен симптом,който изчезва след първата седмица,аз до края бях с гадене.Свалих 6 кг.,ако не го бях спряла още щях да отслабна.Сега анафранила също ми предизвиква гадене,дано отшуми,даже вчера го изпих на гладно и умрях от стомах.Днес взех една бисквита преди приема му.Ще стискам зъби докато мога.


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: queenmaya23 в Септември 25, 2011, 09:35:49
Антидепресантите винаги влошават симптомите първите 10-14 дни. Но трябва да е в нормите на допустимото, сега ако толкова много ти е лошо иди да ти го сменят. Аз само веднъж пих АД за по- малко от седмица, нежеланите реакции бяха толкова силни имах чувството че полудявам. Хвърлих ги в коша и си рекох- Какво се тъпча с тия простотии, здрав човек съм, пък се правя на болна. Повече не се и върнах при психиатър или терапевт...
Ако не ти понасят просто трябва да ги смените тия хапчета :)
Усхех! arms


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: vesi2003 в Септември 26, 2011, 08:28:08
Някакво средно положение е при мен,не съм легнала на легло,ходя на работа,но не ми е добре.И аз всеки път правя като теб,всичко хвърлям в коша и нищо не правя.Без лекарства зле,с лекарства зле.От АД. сме сменили няколко вида,все не ми е добре,човека се чуди какво да ми предпише.Ти след като не ходиш никъде,как я караш?


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: queenmaya23 в Септември 27, 2011, 10:36:55
Страх ме е да кажа, защото нали знаеш че докато се похвалиш с нещо и то опааа рухва :) Смятам че се справям добре, имайки предвид, че не ходя на терапия и пия всичко на всичко половинка ривотрил, който понякога сама си го намалявам на четвъртинка, а при нужда пак си го увеличавам. Сега държа да кажа ,че аз не съм пример за подръжание и това което правя аз не съветвам други хора да го правят. Както вече знаем състоянието на всеки е индивидуално, като същото се отнася и за терапията.
Аз се справям добре, защото имам и пълна подкрепа от съпругът ми. Без него мисля, че не бих се справила и вероятно бих била пълна развалина.


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: Stareternity в Септември 27, 2011, 10:44:00
И аз имам хубави спомени от Ривотрила, ама ми го спряха! Сега ще видим какво ще излезе от билките срещу страх на Петър Димков. Дори едната в микстурата се казва "Страшниче". :D


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: queenmaya23 в Септември 27, 2011, 10:55:07
Srateternity пиши след няколко дни да кажеш как си потръгнал с тия билки. Аз съм привърженик на билките дори и да са със странни имена :D


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: Stareternity в Септември 27, 2011, 11:05:48
О.К. Макар че от време на време ме "зачопля" една гадинка - да не би от Золофта и тези билки да не се образува някоя "взривоопасна" смес. Хората казват "луд умора няма". Аз бих го променил на "страх умора няма". Ама пък каквото ще да става, б* м* му; сега остава да се юрна за "информация" и по това.  chair chair chair


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: kadife в Септември 28, 2011, 09:57:02
О.К. Макар че от време на време ме "зачопля" една гадинка - да не би от Золофта и тези билки да не се образува някоя "взривоопасна" смес. Хората казват "луд умора няма". Аз бих го променил на "страх умора няма". Ама пък каквото ще да става, б* м* му; сега остава да се юрна за "информация" и по това.  chair chair chair

 Така написано, вече е "юрване за информация", но някак лежерно, инкогнито. Небрежно акцентиране с надеждата някой да отговори, ей така между другото - дали има взаимодействие между Золофт и билките, събрани в Страшниче. Аз не съм специалист, но мисля, че единственият начин човек да не се пита подобни неща (а аз пиша това, защото не мога да изпия и витамин С, преди да бъда сигурна, че няма да влезе в комбинация с нещо друго... например ягодовото сладко :laugh:), е да вдигне телефона и да попита лекарят си за въпросната комбинация. Ако, например в това Страшниче има жълт кантарион, а то вероятно ще има, с антидепресант няма ли да дойде вповече.


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: Stareternity в Септември 28, 2011, 01:45:33
О.К. Макар че от време на време ме "зачопля" една гадинка - да не би от Золофта и тези билки да не се образува някоя "взривоопасна" смес. Хората казват "луд умора няма". Аз бих го променил на "страх умора няма". Ама пък каквото ще да става, б* м* му; сега остава да се юрна за "информация" и по това.  chair chair chair

 Така написано, вече е "юрване за информация", но някак лежерно, инкогнито. Небрежно акцентиране с надеждата някой да отговори, ей така между другото - дали има взаимодействие между Золофт и билките, събрани в Страшниче. Аз не съм специалист, но мисля, че единственият начин човек да не се пита подобни неща (а аз пиша това, защото не мога да изпия и витамин С, преди да бъда сигурна, че няма да влезе в комбинация с нещо друго... например ягодовото сладко :laugh:), е да вдигне телефона и да попита лекарят си за въпросната комбинация. Ако, например в това Страшниче има жълт кантарион, а то вероятно ще има, с антидепресант няма ли да дойде вповече.
Точно това и смятам да направя! Допреди малко пак размислях над темата Информация - ала Ботев - "кръвта се в жили ядно вълнува"-ше; Извода, който си направих, бе - здрав разум, повече здрав разум, само здрав разум! Действително, снощи не се стърпях и потърсих инфо за хапчета и билки. Къде ли? Хах - в Интернет... Не че не се намира и в него нещо читаво, ама... Естествено, въобще не се учудих, когато се оказа, че съществуват полярни мнения - АД и билки - йок! - или пък - психиатър! ми каза, че няма проблем... Оппа, на кого ще се хванем? Никой не желае да прави от себе си опитна мишка, оше повече че наистина в листовката на един АД пише да не се взима с жълт кантарион.
Просто достатъчно е да си намисля някакъв "обект", за който ми е нужна информация - следва пълна бъркотия. Да речем човек се нуждае от информация за кафето. Смятам, че достоверна информация може да бъде получена единствено от специалист, от учен/-и, с емпирични факти. Да, естествено някой писач с друго становище, ще почне - ама тези учени са платени от производителите и т.н., и т.н. Като казвам учени, нямам напредвид някой "член" на барбалейския филиал на барбаронския институт... Един простичък въпрос към "писача" би бил - а ти, защо смяташ така? Какви данни имаш? Нещо лаборатория вкъщи ли имаш? Или пък ако пишеш за някоя историческа личност - да не би да си й "светил"? Едва ли е правилно да се прави извод, че всички тези писачи и "разбирачи" са част от някаква негласна команда, целяща да ни "омота", да ни "подлуди". Просто си търсят трибуна за словесата си, издават книги... Неприятното е, че човек (разбирай аз) е доверчив и наивен... Бих определил тези писачи и тям подобни със следната перифраза: Може да ги разделим на три групи; към първата са тези, които имат известни "мисловни" проблеми; към втората - откровени манипулатори; за третата не искам и да говоря...
Изводът - нека всеки добре да подбира източниците си на информация, нека здравият разум да го води в избора му!


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: Stareternity в Септември 28, 2011, 05:54:58
Говорих с психиатъра - че няма проблем - Золофт с чай от страшниче, босилек и т.н. Че иначе се касаело за лекарства с екстракт от жълт кантарион, тогава вече - прекаляване със серотонина. Поне така го разбрах, все пак не правя разпечатка на разговора си. Тъй че пия - пък каквото ще да става. То и от това ако почна да се боя... ;D ;D ;D


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: kadife в Септември 29, 2011, 12:45:16
Говорих с психиатъра - че няма проблем - Золофт с чай от страшниче, босилек и т.н. Че иначе се касаело за лекарства с екстракт от жълт кантарион, тогава вече - прекаляване със серотонина. Поне така го разбрах, все пак не правя разпечатка на разговора си. Тъй че пия - пък каквото ще да става. То и от това ако почна да се боя... ;D ;D ;D

 Аз не, че нещо... но защо ти е чай Страшниче, като пиеш майка му Безстрашниче - Золофт?  :)


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: Stareternity в Септември 29, 2011, 08:23:29
Говорих с психиатъра - че няма проблем - Золофт с чай от страшниче, босилек и т.н. Че иначе се касаело за лекарства с екстракт от жълт кантарион, тогава вече - прекаляване със серотонина. Поне така го разбрах, все пак не правя разпечатка на разговора си. Тъй че пия - пък каквото ще да става. То и от това ако почна да се боя... ;D ;D ;D

 Аз не, че нещо... но защо ти е чай Страшниче, като пиеш майка му Безстрашниче - Золофт?  :)
Много просто - защото пия "безстрашничето" от една година, а както гледам, все си я карам... да, по-добре, май... Скоро пак ще ми намалят дозата - до половин таблетка дневно. След това какво - всичко отначало ли - фу, фу, фу... Още повече след разни сведения тук и там за хапчетата; въобще не съм убеден какво точно ми има, а и не знам дали разните спецове, при които съм ходил преди също са съвсем наясно (иначе моите уважения). Достатъчно е да се погледне на различните термини - паническо разстройство, тревожно разстройство, невроза, неврастения, вегетативно разстройство, да не почвам да изброявам фобиите и т.н. Един спец ще ти каже, че всичко това са примерно, хм, да речем неврози, или пък част от наименованията са за едно и също? състояние. Един ще ти каже - върви пий хапчета, друг - не, на психотерапия. Трети - тези хапчета не стават, четвърти - тази терапия не е "баш", пети - не си попаднал на правилен терапевт, шести - не е трябвало да ходиш на лекар, не си "болен", седми - ... Представи си само група хора да реши да строи самолет, ама мнения най-различни... Та идеята ми е лека-полека да изоставям хапчетата. На когото му помагат - супер, аз се "влача" вече повече от година. Колко още да ги пия - 2, 5 години, нови ли ще ми предписват? И на психотерапия нямам намерение да ходя с месеци, години. Щом като не е и болест, то какво е това нещо, дето с години трябва да го влачиш?! А и честно казано, не е съвсем безплатно;  лично не бих се оплакал за последното. Днес на връщане от работа отидох при една жена, която прави масажи. Поговорихме си доста; когато й споделих накратко за "патилата" си, тя зацъка с език. Направи ми масаж на гърба и на раздяла ме изпрати с думите, че ще ме оправи. Аз предварително знаех, че е запозната с някакво учение, поислих да не се касае за някаква телепатия на разстояние, нещо, за някакви внушения, и заявих, че не вярвам на такива неща. Тя добави, че не е нужно да вярвам. Макар че като се връщах, по едно време се "хванах", че провеждам вътрешен диалог с нея, все едно ми казва разни неща, опитвайки се да ме убеди; рекох си - "айде, почна се", не искам никой да ми се "рови" из главата, постреснах се, току виж се уплаша и почне ПА. Разумът ми ми подсказа, че си правя мисловна еквилибристика, проектирайки собствените си "вариантчета" върху образа на жената. Ще видим какво ще излезе от цялата работа. Ако ли пък всичко опира до един или няколко масажа, знам ли, то, да чукна на дърво, да не се заричам, ама ни на доктор ще стъпя повече, ни...


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: skorpi в Септември 29, 2011, 09:49:11
Цитат
Ще видим какво ще излезе от цялата работа. Ако ли пък всичко опира до един или няколко масажа, знам ли, то, да чукна на дърво, да не се заричам, ама ни на доктор ще стъпя повече, ни...

За терапевтични приемам само един вид масажи, ама тя едва ли ги прави тях ;D


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: Cristo в Септември 29, 2011, 10:03:12
И това ще стане, Скорпи, и това ще стане huglove. Някой ден ще се получи, това което искаш и всичко друго ще потъне в миналото...Просто  не е настъпил истинския миг..
Някога, когато живеех все още сам, си пожелах много силно да имам семейство, да имам работа, която ми харесва, да бъда щастлив...Всичко се сбъдна...
Пожелавам ти го и на тебе от сърце!! :)


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: skorpi в Септември 29, 2011, 10:05:42
Мерси.  arms


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: Stareternity в Септември 29, 2011, 10:13:42
Иии, Скорпе, пак твоите...  :D :D :D Като ти се оправи агорафобията, представям си каква фурия ще "плъпне" по света.  :D :D :D
Какво мислиш за тези три понятия - Билки; Мед; терапевт, който е Човек?
 :laugh: :laugh: :laugh:


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: kadife в Септември 29, 2011, 11:12:24

... много ме е срам, но четейки този пост... у мен узря спонтанно спомен за виц - как било пчела на унгарски : Бере-мед, а оса - Не-бере-мед, а търтей... Ебе-не-бере-мед.

   Аз това мисля за тези три понятия :laugh:За Скорпи, предстои да разберем!


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: Stareternity в Септември 30, 2011, 12:08:31
Ха-ха-ха, по градация терапевтът трябва да е търтеят. Аз все пък се "боя" като ида при моя да не ме подхване да му казвам първото, дето ми идва на ум след въпроси - ха-ха-ха. Сигурно ще рече "тоя само за търтеи мисли".
А сериозно - какво е виновно търтейчето, че се е родило такова? И ролята му е специфична - който иска, да види в Уикипедията.
Иначе медът е хубаво нещо - по-добре от разни "сладости", блъскани с рафинирана захар. По-добре природни продукти, отколкото химии. Преди няколко дена се загледах в една безалкохолна напитка - поне чест први на производителя, че беше си написал Е-тата - направо туш... Пък човек ако се загледа в един шампоан от какво е изготвен - леле... Ама няма как, мръсни не може да ходим. Макар че в един филм някаква финландка-дивачка твърдеше, че хората извън нейния край боледуват, щото все се къпят. Нашите прадеди дали са влизали по веднъж на месец в баня, не знам; от друга страна пък римляните все по баните са висели, ама техните май са били минерални - ей това са си живи търтеи - робите пчелички се трудят, а онези - дай им приказки и зрелища. То сигурно и нас заедно с гърците, в Европа ни смятат за търтеи - поне южните ни съседи често се събират да "жужат". Има и оси - навярно англичаните. Интересно кои ли са оводите и стършелите?
.


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: skorpi в Септември 30, 2011, 12:22:07
Цитат
Иии, Скорпе, пак твоите...     Като ти се оправи агорафобията, представям си каква фурия ще "плъпне" по света.

Що мислиш, че сега не съм? Към мед съм алергична, билките ми се струват слаби, лекарствата - твърде силни, аз съм по средата... масаж не отказвам  ;)


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: Stareternity в Септември 30, 2011, 12:34:50
Тъкмо преди малко си мислех - кое е обединителното название на всички тия сродни хапчета - "антидепресанти", нали? Е, ако аз пия антидепресант, то "депресия" ли имам? Нещо не ми се връзва цялата работа. Или вариант две - тревожно ми е, "страшно" - съответно хапче, което би трябвало да неутрализира, потуши това, към състояние може би, което наподобява, хм-как да го нарека, безстрастната тъпота на депрсирания - парадокс?! Изводът е, че явно не се касае за антидепресанти, погрешно наименование?! И още - коя е тази болест, която се "лекува", поне при мене, година и нещо? Не се сещам за такава, освен за т.н. хронични. Като добавим и становището, че де факто "болест" няма, то какво сочи логиката? Гаднички, доста гаднички изводи си правя... Припълзява ми червеят на съмнението, че вместо по доктори, е трябвало още в началото да ида при някоя бабичка - нещо - демек, стреснал си се, сега туй-и-туй... Колкото и на пръв поглед ирационално да звучи; всеки - нищо ти няма, нищо ти няма... А що съм като подпийнал, що...? Та такива ми ти работи за лекарствата ми и аз към  тях.                         


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: skorpi в Септември 30, 2011, 01:34:02
Stareternity, основателни са ти въпросите, но едва ли ще им намериш отговора. Затова обикновено хапчетата ги изписват в комбинация, да си тушират ефектите и накрая да се получи състояние, близко до нормалното. Но спокойно, то вече никой не знае кое е това "нормалното". Я вземи тръгни по млади жени, не по баби, може и повече ефект да има. Според мене всеки трябва да си открие правилното хапче конкретно за него или комбинацията от такива, за да поддържа някакво ниво и оттам нататък да наблюдава кое как му влияе и да си го набавя, за да се чувства добре, да елиминира каквото го дразни и мисля, че никой друг вместо тебе не знае кое е то.


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: Stareternity в Септември 30, 2011, 04:43:00
Абсолютно си права. Същото, поне в една приказка се твърди, е смятал Авицена. Просто в няколко реда си обобщила огромен обем информация. Действително, не питай старило, питай патило. 


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: Ralkuna в Октомври 04, 2011, 09:07:05
Аз сега съм при друго пси...моята е в отпуск..Започнах отново лечение с медикаменти..Предписаха ми Стимулотон и Флуанксол...Ще пиша как се чувствам от тях....


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: skorpi в Октомври 05, 2011, 04:16:56
След една година почивка от лекарства отново ги започнах. В момента съм на Стрезам 1 т. вечер и Золофт 1/2 от 0.5 мг сутрин. Много е рано да кажа кое как действа, от Стрезама се чувствам добре, много ми намалява физическите оплаквания и ми понася като препарат, Золофт ми е първи ден и не съм усетила нищо. 5-хидрокситриптофана не го понесох, иначе ми се искаше само с него да мина, вместо АД, ама явно няма да стане тоя път така.
Има нещо обаче, което ме притеснява. В листовката на Золофт пише, че не трябва да се пие с успокоителни и за пример е посочен Диазепам, Стрезам също е транквилизатор и се питам може ли изобщо да се прави такава комбинация? Естествено, че лекар ми го изписа, обаче все пак виждам противоречие и исках да знам някой пил ли е двата препарата едновременно? Благодаря.


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: Cristo в Октомври 05, 2011, 08:20:31
Скорпи, убедих се, че ти си умно момиче!! ;) Много си чела, много си наясно с науката психиатрия. Разбира се че пиеш правилните лекарства - антидепресант + транквилизатор. Но транквилизатора се пие по схема - няколко дози в денонощие /пример 1/4 сутрин, 1/4 обед и 1/2 вечер/. Това е така, за да обхване 24 часа от денонощието, до като започне да действува антидепресанта.
Знаеш много неща, знаеш, че "Чудото" няма да стане веднага, така, че имай търпение, ще се оправиш, ще станеш "жизнена", весела каквато си била някога. Искрено ти желая успех, търпение и ... ЛЮБОВ  arms !!


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: skorpi в Октомври 05, 2011, 09:32:41
Ей, тоя Кристо голям ентусиаст на тема лекарства ;D
Знам най-вече кога мога и кога не мога да контролирам положението. Всъщност, да се предприемат мерки също си е поемане на контрола. Както и да е. Всеки сам дозрява за собствените си решения. Аз не съм открила топлата вода, просто за да се започне едно такова сериозно лекарство, са нужни определени условия, за да се случи. Когато обстоятелствата те притиснат до стената, намираш начин да реализираш дългоотлаганите си решения. Стрезам започнах с половинка вечер, в момента съм на една таблетка вечер. Може да се пият до 3 за едно денонощие. Дали ако почна да ги деля на 2 половинки, сутрин и вечер, ще е по-добре? Засега изкарах деня със Золофта, в смисъл, че поне не проявих алергия, което за мен си е похвално.  ;D Иначе беше доста тежък ден, дано следващите са по-добри. :)
Кристо, Стрезам е на капсули, как да го деля на такива четвъртинки, то отвътре е прах... достатъчно сложно ми беше да раздробя Золофта на четвъртинки, предвид размера му.  ;D ;D


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: queenmaya23 в Октомври 05, 2011, 11:03:57
Skorpi
Те за пример са дали да  не се комбинира с Диазепам, но той е от групата на бензодеазепиновите препарати, а ти вземаш Стрезам, който е транквилизатор. Така, че не би трябвало да имаш проблем.
Успех!


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: skorpi в Октомври 05, 2011, 11:25:15
Изрично пише транквилизатори и Диазепам е в скоби - говоря за листовката на лекарството ми, а не тази в Интернет - те доста се различават. Моята е дъъъълга колкото чаршаф и на средата се отказах да я чета, но това беше в първата половина. Както и да е. Пия ги нещата, само че Стрезам вече ще е сутрин и вечер половинка или в по-висока доза при необходимост.  ;)


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: queenmaya23 в Октомври 05, 2011, 11:28:34
Е незнам, Диазепам със сигурност е бензодеазепин, а не транквилант, понякога стават и печатни грешки, но щом лекар ти го е писал го пий. Дет се вика, човек незнае от какво може да се оправи :D


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: skorpi в Октомври 05, 2011, 11:36:20
Хаха, нали ;D


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: Ralkuna в Октомври 06, 2011, 11:04:07
Някой може ли да ми каже,защо по дяволите в листовкатаа на Флуанксона има страничен ефект "Внезапна смърт" ужас..колкото съм панирана още повече........


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: track в Октомври 06, 2011, 11:07:05
 :)


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: skorpi в Октомври 06, 2011, 12:54:28
Ралкуна, и аз го четох това онзи ден, а между другото в Интернет на Золофт са изредени доста така, по-безобидни реакции, докато в оригиналната листовка майко мила, то толкова неща са, че не знам дали по принцип има толкова болести ;D
Аз вече наполовината се бях прежалила, така че викам кво да ги чета и останалите. ЯЯЯ да се оправят, и Аулин съм пила, и кво ли не, а там дали си чела за какво става въпрос? Както при повечето болкоуспокоителни. Един Нурофен да вземеш, е страшна работа, но си го вземам. Писна ми и и да се чудя кое с кое може да се комбинира, едно време по същия начин се бях впрегнала и за противозачатъчните, където един антибиотик не можеш да изпиеш, да му се не види. То по същия начин и месо с картофи не се яде, ама аз пък си ям и съм жива все още.  ;D И си ги мешам като стой, та гледай. Айдеееее, да го *****, тия странични реакции не са за мене. Пък и да са, кво мога да направя? Пий си ги и си свиркай.

Абе, я някой от по-опитните да ми разясни кога ще спрат да ме гърчат тъпите странични ефекти и ще добият ли нещата по-човешки вид, че сега съм като изцеден лимон и поне няколко пъти по-зле, отколкото като не пия нищо... от друга страна вечно бързам да хвърлям лекарствата и не изчаквам да настъпи подобрението. Този път съм решила да се мъча, затова - кажете, колко още ми остава до заветното спокойствие. Ама не само да го получа него, ами и стомахът и всичко др да ми се успокои, че сега е някакъв ад. АД!


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: Ralkuna в Октомври 06, 2011, 07:21:55
Към две седмици предполагам..аз от няколко дни пия отново лекарства и съм като патка по улиците,чак ми става смешно...но искам да подчертая ПО УЛИЦИТЕ..това означава че все пак навън..дори и пред нас на лафче с някой...:D Първия път като пих лекарства страничните ефекти бяха само седмица ако не и по малко и после пей сърце...:)


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: skorpi в Октомври 06, 2011, 07:29:01
Супер! Абе и аз гледам да не се залежавам, но откровено ми е много зле. И то меко казано...


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: Ralkuna в Октомври 06, 2011, 08:25:11
Aз бях спряла кафето,колата...Днес излезнах като пич пих и кола и кафе и викам,а да видим сега ще има или няма кризи,и нямаше..... ;D Много ми е замаено,едва си държа очите отворени,едва ходя..на бавни малки крачки...ама пусти инат навън да съм... ;D


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: Cristo в Октомври 06, 2011, 08:33:31

Абе, я някой от по-опитните да ми разясни кога ще спрат да ме гърчат тъпите странични ефекти и ще добият ли нещата по-човешки вид, че сега съм като изцеден лимон и поне няколко пъти по-зле, отколкото като не пия нищо... от друга страна вечно бързам да хвърлям лекарствата и не изчаквам да настъпи подобрението. Този път съм решила да се мъча, затова - кажете, колко още ми остава до заветното спокойствие. Ама не само да го получа него, ами и стомахът и всичко др да ми се успокои, че сега е някакъв ад. АД!
Скорпи, знаеш, че ефективността на АД започва след 20-тия ден. Понякога и по-дълго е времето, когато стигнеш "максимума" на страничните ефекти, след което започва подобряването.
Не бързай със спирането на АД. Умна си, за това не прави глупости, а имай търпението до започване на подобряване на състоянието ти.
Лекарствата се пият по схема. Започва се с малки дози, постепенно покачване, задържане на максималната доза, постепенно сперане. Това е схемата за лечение.
Бензодиазепини са: Диазепам, Медазепам, Клоназепам /ривотрил/, Стрезам и други... Информация има доста.
Моите познати дами най-добрпе се повлияват от комбинацията Ципралекс + Ривотрил /по схема/.
Не се самолекувай, защото можеш да сбъркаш.
Колкото хора са посещавали добър психиатър-психотерапевт, винаги са излизали от кризата.


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: Cristo в Октомври 06, 2011, 08:52:27
Скорпи, прочети листовката за Венлафаксин 75 мг, може да е по-добро от Золофта.


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: vesi2003 в Октомври 06, 2011, 09:45:01
Отстрани е много лесно да говорим,но аз не можах да устискам и то на три вида АД.Скорпи стискай зъби.Аз излязох слаба по характер,правя се на силна,но съм слаба,щом не можах да изтърпя страничните симптоми.Умирах от стомах,главата ми даваше заето,не бях на себе си.Лесно се отказвам,незнам защо.Защо правят хапчета първо да ти е лошо,а после дйстват след месец?Eгати логиката.В годините съм пила почти цялата гама АД. и съм търпяла,макар че не си спомням да съм имала проблеми при приемането им,само леки,търпими.Сега не мога да поема нищо,адски зле се чувствам,незнам защо.


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: skorpi в Октомври 06, 2011, 11:13:05
АААА, да бе, само ще ги сменям всеки ден с нов... Золофт съм тръгнала, Золофт ще пия, стига да помага, и да се махне тоя ад, който е в момента, но как да разбера, ако спра още на второто хапче? То дори не е второ хапче, а някакви смешни парченца от него... Няма да им се дам! Иначе до момента съм пила Деанксит 2-3 месеца, Ципралекс и Валдоксан като АД, но с тях бързо се разделихме - не си паснахме swordfight Аз вече така съм се настроила, че едва ли не очаквам от АД да ми поникнат рога >:D
Веси, ако знам, че после идва светъл период, ще издържа. Голям мазохист съм, и съм скорпион, мога да изтърпя всичко, ако виждам смисъл в него. Обаче ако стана 100 кила, ше осъдя фирмата-производител, щото в листовката го няма като страничен ефект ;D ;D ;D ;D Шегувам се. Засега вървя към заслабване, защото единият страничен ефект е разстройство, другият гадене, и третият - болки в стомаха, та познайте колко ям или ми се яде. Трябва да си сложим и повръщаща емотиконка за такива случаи. Освен това навън застудя, а на мене ми е жега и се събудих цялата в пот, което никога не ми се случва, винаги ми е страшно студено. Бушуват хормоните, ей! Ех, сега да имах тука едно приятелче до мене, освен четириногото, да ми помогне да мина през страничните ефекти, така де искам поне да проверя дали там всичко ми е наред. :D :D  hump
Аз стискам зъби, вие ми стискайте палци и така....


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: vesi2003 в Октомври 07, 2011, 08:43:50
Стискаме палци.Да знаеш за потта нощно време,може и да е от АД.,защото в повечето случаи,когато съм пила АД. съм имала обилно изпотяване.Всеки път съм с настройка,че това е моето хапче,започвам го,пия 4-5 дни,така хубаво ми стане гадно и се предавам.И аз като теб си викам,ако знам,че от това ще ми мине,ще издържа,но не издържам,слаба работа съм.Сигурна съм,че ще има резултат Скорпи,но човек не трябва да се предава толкова бързо,като мен.


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: tonitos1 в Октомври 09, 2011, 12:11:46
nqkoi da mi kaje otzivi za lekarstvoto strezam


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: skorpi в Октомври 09, 2011, 12:18:20
Tonitos, аз съм много доволна от него, за пръв път от много време насам ми просветна още с първото хапче. Относно АД, страничните ефекти позаслабнаха, сега като вдигна дозата, ще видим как ще е, за положителния ефект е много рано да се разбере, но като цяло засега се погаждаме. Първите дни беше много страшно. :o


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: tonitos1 в Октомври 09, 2011, 12:26:31
az ot 8 mesesa piq valdokan samo ve4er po edno xap4e no ot izvestno vreme 4uvstvam 4e ne6to ne mi e dobre i moeto psixo mi ispisa stezam az si go kupix predi edn a sedmisa no o6te me e strax da go piq


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: skorpi в Октомври 09, 2011, 02:47:08
6 месеца го държах в шкафа си по същата причина и никога не го бях пила досега. Чаках да стане много напечено и чак тогава. Еми, стана. Реших, че вече нямам какво да губя и рискувах. Ако толкова те е страх, направи като мен: почни с минимална доза - отвори капсулата и пийни една четвърт от прахта. Разделяш я на 2, сипваш по-голямата част в по-дългата половина на капсулата, затапваш и двете с хляб или нещо др, пиеш тази, която е с 1/4 съдържание и чакаш поне час-два да видиш дали ще има алергична реакция. Ако няма, можеш да пийнеш още 1/4 и после да си я качваш постепенно, докато получиш желаната доза, така няма и да ти се спи. Аз започнах по този начин, в момента съм на половин сутрин и цяло вечер, може би ще го вдигна до 2 на ден - 1/2 сутрин, 1/2 по обяд и цяло вечер, но засега нямам нужда. Единственият страничен ефект е сънливост, но във високите дози - например 3 по 1. Ако нямаш алергия към препарата, няма какво друго да ти стане от него.
Освен това установих, че ако първо изпия Стрезама и изчакам да подейства, а после и АД, си спестявам страничните му ефекти.  ;)


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: tonitos1 в Октомври 09, 2011, 05:38:37
blagodarq ti za iz4erpatelniqt otgovor no straxat e golqm az pix 2g.seroksat i se 4uvstvax mnogo dobre no napalnqx ot nego 15kg. sega ot valdoksana vzex da gi svalqm no si mislq 4e tova xap4e po edno samo ve4er mai mi idva slabi4ko.ot izvestno vreme se 4uvstvam 4e sqka6 ne sam az . apak ne mi se iska da go izjivqvqm tozi ko6mar otnovo.moqta lekarka e ubedena 4e tova xap4e e mnogo xubavo ama az mai nemislq taka .zatova mi i izpisa strezam za prezdenq.na nali ti kazax nesmeq da go piq o6te.ti otkade si na kolko si godini.


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: skorpi в Октомври 09, 2011, 07:45:44
Ами вземи и прочети листовката на Стрезам и виж, че единственото посочено странично действие и сънливост, което отшумява в хода на лечението, както ти казах и по-горе, т. е. нямаш от какво да се притесняваш, АД имат много повече странични ефекти. Валдоксан го пих много за кратко и не мога да споделя мнението си за него, но ако не чувстваш подобрение, сменяй, не пишеш от колко време го пиеш. Ако трябва, коригирайте дозата. За себе си лично съжалявам много това, че не се престраших по-рано за Стрезама, като виждам колко по-добре са нещата, на мен ми просветна, както от години не ми беше ставало досега. Агорафобията ми не се е повлияла от него, естествено, но и другото не е малко, надявам се АД да свърши останалото. Това с килограмите е много относително, мен също ме притесняват, но всеки различно се повлиява. На мен първите 3 дни от АД ми се повръщаше ужасно и имах разстройство, сега е по-добре, но съм в минимални дози все още. Този месец навършвам 27 г., от София съм. :)


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: vesi2003 в Октомври 13, 2011, 04:58:52
Пишете как се чувствате от страничните действия на АД.Аз след няколко опита да попия АД.,но не удържах,от днес съм на гастро и лекарсва.През периода в които пиех,си съсипах стомаха,та сега двойна работа.Скорпи как си от золофта?


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: skorpi в Октомври 13, 2011, 05:14:09
Цитат
Скорпи как си от золофта?

Добре засега, като вдигнах дозата на Стрезама, страничните се махнаха, но имам да вдигам тепърва и антидепресанта, навън не се чувствам кой знае колко по-различно отпреди, но сега навсякъде постигнах някакво общо състояние - едно такова равно ми е, абе добре е, но АД още не е подействал. Искам след месец да съм  sky


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: vesi2003 в Октомври 13, 2011, 06:07:45
В един от предишните постове пишеш,че вземаш трохички.Аз пиех 1|4 от едно супер малко хапче,просто да се чудиш как да го срежеш с нож,демек трохички.И пак ме съсипваха.Всичко е до организъм разбирасе.Пожелавам ти го от сърце да се чувстваш sky ;).


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: skorpi в Октомври 13, 2011, 06:15:21
Еми, точно де, то и без друго е малко хапчето, а разделено на 4 и нюню, едвам го хващам, даже после го търся да не съм го изтървала, викам си пих ли го, не го ли пих, че не усещам глътнала ли съм го ;D Зависи дали препаратът го понасяш или не според мен най-вече, това с дозата е на второ място. Предишните препарати от ей такива трошички и мене ме съсипваха. Прехваленият Ципралекс, дето всичко живо го пие, мене щеше да ме вкара в гроба и ми трябваше месец, за да се оправя от него. Безобидният Деанксит ми сваляше кръвното до неузнаваемост и ме караше да заспивам като кокошка в 7 вечерта... Така че сега това е нищо, в сравнение с преди, но трябва да минавам вече на половинка, девети ден се мотая.  delicious
Стрезама вече ми е вторият най-добър приятел след Валидола.  aplause


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: vesi2003 в Октомври 13, 2011, 06:48:47
Стискам палци love.Чудя се ,да попитам за този деанксит,нали е по слаб,не че няма странични,но сгурно са доста по слаби.Като чувам около себеси що народ го взема,лекарите масово си го предписват,ужас.


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: skorpi в Октомври 13, 2011, 06:53:10
Те го предписват за всичко, включително за ПР, но според мене не е хапче за това състояние, въпреки че има хора, които се чувстват добре от него. Не заради друго го казвам, а защото превъзбужда от една страна, от което ние определено нямаме нужда. Но ако има доволни, нека си го пият, така както сигурно има други,  които не понасят това, което аз взимам в момента... важното е всеки да открие от какво се подобрява и да си кара с него. love-1


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: Student_21 в Октомври 15, 2011, 01:05:45
Посетителите на раздела имат възможност да се консултират с колегата Кристо относно всички въпроси, касаещи медикаментозната терапия. Ще хвърчат зелени рецепти яко :)


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: Cristo в Октомври 15, 2011, 07:46:37
Посетителите на раздела имат възможност да се консултират с колегата Кристо относно всички въпроси, касаещи медикаментозната терапия. Ще хвърчат зелени рецепти яко :)
Благодаря, колега за вниманието :) Въпросът не е само в пиенето на лекарствата, а кое лекарство ще подейства най-добре. Скорпи също много добре познава материята, а и другите участници са грамотни хора, могат да прочетат всяка листовка.
Да, но не всеки организъм понася определено лекарство. За съжаление няма точна формула за лечение и подтискане симптомите на ПР. Всичко е строго индивидуално. Трябва всеки да открие това лекарство, което му въздейства най-добре. Дори ако лекарството се казва.."Любов"... love


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: track в Октомври 15, 2011, 09:17:56
 :)


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: skorpi в Октомври 15, 2011, 12:33:13
Цитат
Скорпи също много добре познава материята, а и другите участници са грамотни хора, могат да прочетат всяка листовка.

Брех, тая Скорпи значи, от всичко разбира ;D
Това ми напомня на времето, когато ходех на училище и учителката все ме даваше за пример как аз съм знаела - дали ме мразеха другите, а >:D spank  chair

Цитат
Дори ако лекарството се казва.."Любов"...

Дай ми го това лекарство и спирам Золофта на мига, ако подейства. huglove

Цитат
Нямам нито волята, нито силата да го правя. Ако други могат без тях - браво! Възхищавам им се 

Един път завинаги разберете, че ПР не се преодолява със силата на волята. Колко слабохарактерни хора с ПР познавате? Правилно, няма такива. Всичките са достатъчно волеви, не е там проблемът. Много елементарно би било да е така.Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: track в Октомври 15, 2011, 03:58:56
 :)


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: skorpi в Октомври 15, 2011, 05:25:05
Трак, струва ми се, че бъркаш понятията. Има нещо, което саботира промяната и то не е липсата на воля, в това съм повече от убедена, друго е. Има причини да не искаме да се променим и то не за друго, а за да се предпазим от нещо или от  някого. Нещо вътре дълбоко в нас ни казва, че така сме в безопасност и че да имаме ПР е по-малкото зло. За да го няма ПР, трябва преди това да сме открили друг начин да си набавим вторичните ползи, иначе няма да се откажем от тях, повярвай. Колкото и воля да си налагаме, те ще ни дърпат обратно. Остане ли си мисленето същото, никакви самоубеждения не биха могли да променят картинката. В подсъзнанието си остава другото, по-мощно самоубеждение, че това е единственият възможен начин да се предпазим.


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: vesi2003 в Октомври 22, 2011, 12:16:41
Споделете моля ви,нещо за деанскита.То е подобно на флуанксола,но с малко количество АД.Искам нещо по леко.Но този пуст страх да не ми стане нещо от лекарството,незнам.


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: Cristo в Октомври 22, 2011, 04:33:03
Деанксит е един от най-слабите антидепресанти. На много хора не им действа, а други са доволни от него. Всичко е въпрос на вътрешна реакция и приспособяване на организма...При всеки приемането на медикаменти е строго индивидуално и зависи от много фактори...


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: queenmaya23 в Октомври 22, 2011, 04:55:34
Аз съм пила Деанксит и много добре ми влияеше, той е съвсем безобиден. Странични ефекти не съм изпитвала от него, напротив, само позитивните... Препоръчвам го, пък и е евтин! :)


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: vesi2003 в Октомври 22, 2011, 05:50:02
Много ви благодаря за отговорите.Аз го започнах по-малко.От силните си разбих стомаха.В момента водя лечение от гастроентеролог.Съсипах си стомаха.А колко трудно минават тези болежки свързани с него.За това питах псито за него.Каза да пробвам.


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: track в Октомври 22, 2011, 06:43:43
 :)


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: skorpi в Октомври 23, 2011, 11:10:26
Откакто пия Золофта, никак не ми се яде, на приливи и отливи имам разстройство, сега пак се появи. Ям горе-долу по 3 пъти дневно, на малки порции, но без желание и без да усещам много много вкуса на храната, все едно ми е, защото така или иначе не ми се яде. И преди да ги започна беше така, но сега пък съвсем. Затова имам въпросче: наддаването на кг при тези, които наддават, се получава не от самия препарат, а от апетита, който предизвиква, нали? Т.е. ако апетитът ми е намалял, а не се е повишил, няма да надебелея?  cat
Колкото до страховете, те не само не са намалели, ами са още по-силни. Имам чувството, че все повече се увеличават, но се надявам това да е добър знак, че все пак провокира някакъв ефект, макар и обратен засега и че след това ще влезе в норма? През повечето време не ми е сънливо вече, макар че се тъпча и с транквилант. Атаки си има. Местата, обстановките ми се виждат още по-страшни, и хората ме дразнят, абе не виждам положителна промяна засега, като изключим, че треперенето почти го няма от Стрезама, дори когато съм много неспокойна. И не мога да разбера защо почнаха да ме притесняват хората даже като идват при мене, дори и това ме напряга, преди нямах никакъв проблем с това. Какво се случва??


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: queenmaya23 в Октомври 23, 2011, 11:24:09
Скорпи това с треперенето ми е до болка познато. Аз не пия АД и слава Богу не ми са познати страничните му ефекти. Но тая вечер ей така без видима причина ми е едно разтреперано отвърте, ръцете ми треперят все едно че отивам на първа среща ;D А относно това с НЕяденето и дебелеенето, нали знаеш че в Аушвиц не е имало дебели хора ... Който не яде НЕ дебелее. Аз миналата година бях стигнала до 48кг, а би трябвало да съм поне 56 за моят ръст. Не ми се ядеше и само слабеех. От 9 месеца насам се хванах в ръце и започнах да се храня нормално - сега съм 54кг и се чувствам много добре. Дрехите ми стоят много по- добре.
 Храни се даже и на зор да е, тревожността се обостря когато тялото не е добре нахранено и напоено. Колкото повече ядеш, по- добре ще се чувстваш. Между другото колко си висока и колко тежиш? То все пак си зависи и от структурата на скелета, но все пак.. arms


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: skorpi в Октомври 23, 2011, 11:45:36
Ами определено не съм от ниските, засега нямам наднормено тегло, обаче и нагоре и надолу не ми е добре, като съм, затова не искам да мърдам много в кг. Структурата ми си е типично женска love1 За АД питам, защото те променят метаболизма, а това означава, че дори и да имам същият режим като преди, може да има промяна в теглото. Дано поне си свършат работата по предназначение, после варианти много.  ;) Аз ако ми подействат, ще съм с др режим и двигателна активност през деня, това всъщност е целта. Няма да е лошо и секс да се прави, ама... hump


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: Dimcho в Октомври 24, 2011, 11:00:13
skorpi, колко време пиеш антидепресанта? Транквиланта трябва да потушава страха и да нямаш ПА.Ако е минало повече от месец и имаш ПА, смени антидепресанта.


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: skorpi в Октомври 24, 2011, 11:28:08
Димчо, не е минал още месец, а и съм на минимална доза. Транквилантът намали треперенето и физическите симптоми, но страхът се засили даже, както казах. В смисъл плашещите ситуации в момента ми се виждат плашещи дори само като идея -примерно ако чуя, че трябва да прекарам някъде много време и да не мога да си тръгна или да имам важен ангажимент, ме обзема ужас, дори и ако гледам как други ходят по площади, сред тълпи, направо им се чудя на акъла и им "съчувствам"... но знам, че в началото лекарствата влошават положението, затова пия и чакам, даже не знам дали няма да ми увеличат дозата. Лекарката каза след 10-15 дни ще я коригира, ако няма промяна. С транквиланта май свикнах, него го пия преди АД, май стана месец вече и няма чудотворния ефект, който беше в началото... въпреки това макар и минимално, се насилвам да излизам и изобщо да не си остана в леглото, а да върша всичко обичайно, но е голяма мъка.  swordfight
Все искам  big-bed-smiley


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: Cristo в Октомври 25, 2011, 08:34:55
Димчо, не е минал още месец, а и съм на минимална доза. Транквилантът намали треперенето и физическите симптоми, но страхът се засили даже, както казах. Лекарката каза след 10-15 дни ще я коригира, ако няма промяна. С транквиланта май свикнах, него го пия преди АД, май стана месец вече и няма чудотворния ефект, който беше в началото...
Трябва просто да продължиш да чакаш, Скорпи..Друг изход няма - ако спреш антидепресанта рязко, става още по-лошо, ако рязко спреш транквиланта - получава се абстиненция. Така, че вярвай на лекарката си, тя има много по-голям опит от нас, ще ти вдига постепенно дозата, докато се получи терапевтичния ефект.
По-рано ти казах за лечението, което прилича на изкачване на планина - в началото изкачването е трудно, после вървиш малко по билото и най-накрая слизаш надолу до равнината..Равнината е излекуваният организъм, който не се нуждае от лекарства.. fish


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: track в Октомври 27, 2011, 12:01:48
 :)


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: skorpi в Октомври 27, 2011, 01:52:09
Първият път, когато ми "мина", повярвах, че съм "излекувана", макар и без намесата на лекарства. Сега също не очаквам да се излекувам с тях - в момента не се боря за това, а за един "чист" период, достатъчно дълъг, за да пренаредя нещата в живота си така, че да нямам рецидиви, доколкото е възможно, т. е. да получа шанс да изградя отново настоящето си, но не на базата на миналото, нито дори на бъдещето. Тук и сега. Така че лично от лекарствата моите очаквания са такива - да ми дадат ремисия, за да започна отначало живота си, оттам нататък съм си аз. love


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: Cristo в Октомври 27, 2011, 06:36:59
Да, прави сте и двете..
Може би аз не продължих мисълта си - никъде няма само равнина..Целия релеф е низ от планини, равнини и низини, дори и падини..Имах впредвид старанието, да вървим по равнината.. :)
Тук има мното волеви личности - Радостина, DG и други, които се справят с огромни усилия и воля в борбата със страховата невроза..
Макар, че понякога ПР връхлита ненадейно, без видима причина, трябва винаги да сме нащрек и да го очакваме ..
Всеки сам избира начина и борбата с ПР.. :)


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: skorpi в Октомври 27, 2011, 11:48:41
Офф, искам да попитам ЖЕНИТЕ във форума, които имат опит с пиенето на антидепресанти нещо. Опитайте се да се абстрахирате от желанието да се смеете и бъзикате и ми отговорете сериозно възможно ли е от тях да ми станат по-чувствителни гърдите, в смисъл неприятно чувствителни, болезнени, не знам точно как да обясня, може би като преди цикъл, или по-скоро като парене, нямам идея с какво друго да го сравня, но е неприятно. Искам поне да знам дали е от това или от нещо др. ??? :-\ Моля ви, бъдете честни и не се ебавайте с ***** ми  ;D


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: track в Октомври 28, 2011, 09:29:24
 :)


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: skorpi в Октомври 28, 2011, 09:56:16
Тракче, такова парене ми се е получавало само от лекарства - от едни противозачатъчни, затова питам. Иначе в листовката пишеше за увеличаване на пролактина и лактация, такова слава богу нямам, че иначе ще трябва да кърмя  ;D aplause cat
Иначе защо реши, че ми липсват сексуални контакти? Верно е, че са намалели, ама май по-скоро проблемът е, че все се мени ритъма ту към едната, ту към другата крайност и няма баланс. Както и при всяко друго нещо в живота ми в момента. Това засега просто нямам как да го променя.  :-\

П. С. В момента някой ако ги барне, имам чувството, че ще го изям с парцалите  chair spank


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: track в Октомври 28, 2011, 12:05:50
 :)


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: queenmaya23 в Октомври 28, 2011, 12:34:19
Скорпи,
аз няма да се ебавам с твойте ц-ц-   sky
Ей сега погледнах в един друг сайт в който съм регистрирана и прочетох, че и други жени са изпитали като сраничен ефект от други АД - твърди, напрегнати гърди, болезнени при допир. Също прочетох че и може да се появи извън меснтруално кървене...

На мен последно като ми бяха твърди и напрегнати се оказах бременна, като родих се оправих :tease1:


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: skorpi в Октомври 28, 2011, 02:04:50
Абе,Трак, ти наистина се шегуваш май... какво ти мачкане? Аз ти казвам, че ме болят ей така от нищото, неприятно ми е дори при случаен допир. Не искам и да си мисля да ме докосват. Пуууу, начи ;D Дано поне си струва жертвата

Цитат
Ей сега погледнах в един друг сайт в който съм регистрирана и прочетох, че и други жени са изпитали като сраничен ефект от други АД - твърди, напрегнати гърди, болезнени при допир. Също прочетох че и може да се появи извън меснтруално кървене...

Мерси за инфото, а дали можеш да попиташ дали този страничен ефект отшумява, защото при мен се появи от скоро, от няколко дни някъде, като минах на половин хапче. И чувството е по-скоро парене, отколкото болка.

Цитат
На мен последно като ми бяха твърди и напрегнати се оказах бременна, като родих се оправих

Не са твърди и напрегнати и определено НЕ мисля, че съм бременна cat

П. С. Много мерси, че не се ебавате ;D ;D


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: queenmaya23 в Октомври 28, 2011, 08:06:03
Пак заповядай!  love

От написаното стана ясно, че тия странични ефекти са на приливи и отливи, вероятно зависят от хормоналният баланс. Следователно имаш някакъв шанс та потушиш огъня дет гори в твойта гръд млада ;D


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: skorpi в Октомври 28, 2011, 09:31:51
Цитат
Пак заповядай! 

От написаното стана ясно, че тия странични ефекти са на приливи и отливи, вероятно зависят от хормоналният баланс. Следователно имаш някакъв шанс та потушиш огъня дет гори в твойта гръд млада

Гръдта вече е намаляла с едно килце, откакто е на Золофт. Да се надяваме, че като се насити в организма, ще има баланс и болките ще отшумят, че така не се издържа - посред зима без сутиен си е трудна работа  :laugh:


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: Бамби в Октомври 29, 2011, 12:53:23
Здравейте на всички! От почти 2 години, след като получих първата ПА чета из форумите и чак сега най-накрая се реших и аз да попиша и да споделя:)
Преди година и половина започнах да пия хапчета, предписани от психиатър и те бяха Ривотрил 0,5; Оропрам и Тиоридазин -  пих ги 6 мес. като нямаше никакъв резултат, нито докато ги пиех нито после:) После около година не съм пила нищо пробвах сама да превъзмогна проблема с ПР, обаче той се задълбочи в агорофобия.
Преди седмица посетих друг специалист и от 2 дена съм на Ксанакс 0,5 и Сероксат 20мг. Незнам дали ще има ефект, в очакване съм...


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: track в Октомври 29, 2011, 07:58:45
 :)


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: skorpi в Октомври 29, 2011, 11:31:45
Искам да кажа и за още един ефект от лекарствата, но не като страничен, а като въздействие. Забелязвам от няколко дни някакво "раздвижване" откъм настроение и малко отивам от едната в другата крайност. Или ми идва невероятен прилив на енергия, чувствам се прекрасно, оптимистично, имам сили да овършея цялата къща, изобщо да правя всичко, което съм си правила преди без усилията, които влагам откакто съм с ПР, включително и да се занимая със себе си, или пък изведнъж ставам парцаляк и освен да спя и да лежа, за нищо друго нямам сили, нито желание и ми става едно такова тежко и потиснато. Слага Богу днеска се събудих в първото си състояние, че трябва да пътувам, но в общи линии ми се редуват добри и лоши дни. Имам чувството, че това се дължи на факта колко добре съм спала през нощта. Снощи, например, глътнах цял Стрезам и спах чудесно. Силно се надявам като се натрупа антидепресанта да останат повече добрите дни. Като ми просветне, направо съм друг човек.  cat sky


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: Бамби в Октомври 29, 2011, 01:04:18
Аз пия лекарствата от 3 дена и се чувствам много добре, обаче не мога да избегна факта, че съм в пълно спокойствие-не работя и съм си в къщи с приятеля ми. След 2 сед. ще заминавам за Варна за психотерапия, защото без нея май няма да мина... Аз също съм имала моменти на прилив на енергия и после пак надолу и това без да взимам медикаменти-седмица съм екстра после месец в дъното... Затова сега ще пия лекарствата колкото е необходимо, защото това състояние може да те срине тотално...


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: vesi2003 в Ноември 01, 2011, 04:50:12
Може ли някой да ми каже,след колко време почва да действа деанксита.Нали го водят АД. все пак.Знам,че го дават и за успокоение.Запозната съм със съставките.Трябва ли да почакам повече или веднага се усеща,ако има резултат.


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: queenmaya23 в Ноември 01, 2011, 08:22:38
Веси,
резултати очаквай след поне 2 седмици редовна употреба. Максималният ефект започва да се усеща след 4-6 седмици. Поне за мен беше така...Дано ти подейства скоро arms


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: vesi2003 в Ноември 02, 2011, 08:13:39
Адски много ми се засилиха симптомите,дали е от деанксита?Ти пила ли си го?


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: dolcetopolina в Ноември 02, 2011, 09:50:25
Адски много ми се засилиха симптомите,дали е от деанксита?Ти пила ли си го?

Мила, аз ти казах, че той не действа като магическа пръчка. Той е слабичък и трябва малко по-дълго време да го пиеш. При мен действа много добре като си го взема сутрин след като стана дори да не съм зле. Взимам го ако през деня имам нещо напрегнато да върша или съм цял ден навънка си го имам в чантата винаги.
Но основното хапче сме ние...аз често се успокоявам като съм го взела и може би заради това ми действа по-бързо.


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: track в Ноември 02, 2011, 09:57:27
 :)


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: queenmaya23 в Ноември 02, 2011, 03:15:21
Веси малко вероятно е точно от деанксит да ти се засилят сипмтомите. Не е невъзможно, всеки организъм е различен, но не мисля. Аз съм го пила да- и мога само хубави думи да кажа за тоя препарат. Но при мен има един друг момент и се чудя дали и при теб не е така? Аз се отнасям с голямо недоверие към нови лекарства, и често си причинявам сама симптоми, от страх и притеснение. А  не бива! Деанксита дет се вика и на деца се дава,  не е силен изобщо, пък и преди две години не се изписваше и на рецепта...сега не знам как е...Спокойно, не се шашкай, настрой се позитивно и добрият ефект ще дойде след някой друг ден!


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: vesi2003 в Ноември 02, 2011, 08:44:31
Така или иначе съм започнала ще го пия.Trak,пиех анафранил преди месец,но не можах да издържа от страничните симптоми и най вече стомаха ми пострада много,но съм напът да привършвам лечението,предписано ми от гастрото.За това решихме с мойто пси да пия нещо,което няма да дразни стомаха.А иначе съм пила и серопрам,ципралехс,пороксат,асентра,бифлокси и тн.,но всичко се оправя докато пия и после става страшно като спра АД.Не мога да се измъкна от омагьосъния кръг,което е ужасно.


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: skorpi в Ноември 02, 2011, 09:28:30
Хора, на мен ми изчезнаха страничните ефекти, вече нищо не усещам и тия дни трябва да минавам на цяло cat
Дано тогава да не се появят пак, но и да се появят, сигурно ще е преходно. Откъм депресия се чувствам по-добре, не съм толкова депресирана, както бях преди началото на лечението, вкъщи отново ми е спокойно и се чувствам добре. Навън все още ми прилошава, както и от мисълта за излизането. Все пак съм оптимист за по-нататък. Вече се храня и спя нормално, но не повече от нормалното, а както си трябва по принцип. Надявам се скоро да ви помахам оттук  sky


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: queenmaya23 в Ноември 03, 2011, 12:08:06
Браво Скорпе,
поздравления за постигнатият успех! Това че се храниш и спиш добре е изключително важно, на прав път си  love1 Радвам се за теб!


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: sheri76 в Ноември 04, 2011, 06:51:34
Здравейте на всички! Отдавна не бях влизала и писала тук. Не че преодолях ПР. Просто си се мъчех сама. Пия ксанакс от 5 години и ми действа добре мисля, подтиска симптомите. От скоро обаче усетих, че няма да стане само с ксанакс. Против съм хапчетата - ама явно няма как. Ходих на психиатъри ми изписа сероксат. Незнам но някак в началото усетих засилване на симптомите вместо да има някакъв положителен ефект. След разговор с психиатъра-трябва да намаля дозата докато привикне организма и да увелича ксанаска. Абе завъртяна работа. Някой пил ли е сероксот, и как се е чуствал?


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: kadife в Ноември 04, 2011, 07:02:10
Здравейте на всички! Отдавна не бях влизала и писала тук. Не че преодолях ПР. Просто си се мъчех сама. Пия ксанакс от 5 години и ми действа добре мисля, подтиска симптомите. От скоро обаче усетих, че няма да стане само с ксанакс. Против съм хапчетата - ама явно няма как. Ходих на психиатъри ми изписа сероксат. Незнам но някак в началото усетих засилване на симптомите вместо да има някакъв положителен ефект. След разговор с психиатъра-трябва да намаля дозата докато привикне организма и да увелича ксанаска. Абе завъртяна работа. Някой пил ли е сероксот, и как се е чуствал?


 Здравей и добре дошла, ние сме си тука :) Пиеш ксанакс от 5 години и мислиш, че ти действа добре? Колко години още ти трябват, за да си сигурна?! Малко си се поувлякла с ксанакса, защо не го замениш с бонбонки Тик-Так... не се шегувам, наистина помагат, а и да увеличаваш дозата им, само дъхът ти ухае още по-добре!
 Аз само те закачам, не съм специалист по лекарствата, но исках да те приветствам като завърнала се :)


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: track в Ноември 04, 2011, 07:53:04
 :)


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: skorpi в Ноември 04, 2011, 10:40:30
Цитат
Здравей и добре дошла, ние сме си тука  Пиеш ксанакс от 5 години и мислиш, че ти действа добре?

 ;D Това ми прозвуча като в рекламата: "Пиете сода от 20 години и твърдите, че ПОМАГА"???? ;D ;D ;D

Трак, нали знаеш, че най-добрият начин да се успокоиш и като разтревожиш някой друг. >:D


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: sheri76 в Ноември 05, 2011, 07:36:48
То и това си е вид терапия да ядосаш някой.... aplause Стига да попаднеш на човека.... love Забравяш за какво си и ти тук... Радвам се на всички тук, щото всеки пие тик-так тука sky


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: vesi2003 в Ноември 06, 2011, 09:22:02
Всичко е добре докато се пият лекарства,а когато се спрат,защо всичко се връща наново,дори и след години.Почти на всички от нас им се е случвало това.Значи АД. не лекуват.


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: obyrkana в Ноември 06, 2011, 10:33:10
Всичко се връща, защото не е променен начина на мислене.... АД не лекуват, а просто замаскират симптомите и е нормално след като се спре приема им симптомите да изплуват отново. Те ще продължават да сигнализират, че е нужна промяна, от която се нуждае човек изпаднал в това състояние изцяло генерирано от мислите.


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: kadife в Ноември 06, 2011, 11:10:33

   obyrkana, та  кое състояние имаше предвид, генерирано от мислите ти?  :)

“Преодоляването на страха – това е победа, която ни прави по-силни; отклонението от борбата е поражение, отслабващо и уязвяващо ни“. Фриц Риман

п.с. много поздрави от мен на Фриц, Макс и Мориц :laugh:


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: obyrkana в Ноември 06, 2011, 11:25:24
Страховете са състояние на ума.... :)


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: vesi2003 в Ноември 10, 2011, 12:20:12
Ще пия флуанксол,пък да видим.Ако не незнам.


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: ddiddi в Ноември 10, 2011, 06:34:47
Здравейте! От половин година пия ципралекс от 10 мг. в комбинация с невробекс по две хапчета сутрин, обед и вечер, както и с рибено масло. Моята пси ми каза на прегледа миналата седмица да спра невробекса за известно време. Чувствах се много добре, даже отлично всмисал, че го нямаше задуха, който ме мъчи. Но от снощи се появи пак...възможно ли е да е от това, че съм спряла невробека..?


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: Stareternity в Ноември 10, 2011, 10:19:43
Всичко се връща, защото не е променен начина на мислене.... АД не лекуват, а просто замаскират симптомите и е нормално след като се спре приема им симптомите да изплуват отново. Те ще продължават да сигнализират, че е нужна промяна, от която се нуждае човек изпаднал в това състояние изцяло генерирано от мислите.
Няма емотиконче с палец нагоре. Направо в десетката! Един човек да смята като мене!


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: Alice в Ноември 30, 2011, 05:58:10
Здравейте, предписаха ми Есцитил (10mg).
Някой приемал ли го е ?
Моля, ако има такива да споделят впечатленията си  ::)


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: Alice в Ноември 30, 2011, 06:19:03
Всичко се връща, защото не е променен начина на мислене.... АД не лекуват, а просто замаскират симптомите и е нормално след като се спре приема им симптомите да изплуват отново. Те ще продължават да сигнализират, че е нужна промяна, от която се нуждае човек изпаднал в това състояние изцяло генерирано от мислите.
Няма емотиконче с палец нагоре. Направо в десетката! Един човек да смята като мене!
И аз мисля така, и днес при прегледа при психиатър си мислех WTF?!? ,когато ми каза, че аз нямам нужда от психотерапия, а само от лекарства...
Та според мен всеки човек,който познава ПР и има логична и последователна мисъл, би стигнал до това заключение.


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: vesi2003 в Декември 08, 2011, 07:51:01
Искам да ви споделя,16 ден пия лекарства,чувствам леко подобрение,но не е както трябва.Бърза явно.


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: track в Декември 08, 2011, 08:35:49
 :)


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: queenmaya23 в Декември 08, 2011, 09:17:19
Браво Веси, радвам се за теб. Дано само да се подобряваш arms


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: track в Декември 13, 2011, 12:01:23
 :)


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: skorpi в Декември 13, 2011, 01:09:05
Аз пък мисля, че трябва да вдигам дозата, но в момента ми е трудно да преценя, защото най-вероятно ми е зле от другите лекарства - първо май трябва тях да спра и тогава да видя на чисто как ще е... в момента съм на цяло Золофт 50 мг - някой пие ли го да каже дали това е дозата, която приема?


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: track в Декември 13, 2011, 03:29:46
 :)


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: skorpi в Декември 13, 2011, 04:33:04
Да, все още взимам Стрезам.


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: jul@e в Декември 13, 2011, 07:24:10
.. в момента съм на цяло Золофт 50 мг - някой пие ли го да каже дали това е дозата, която приема?
skorpi, аз пия Стимулотон, което е същото като Золофта, и пия точно 50 милиграма, но на два пъти, по 25 сутрин и след обед. Не е много, днес точно коментирах с психиатърката ми даже да го вдигна с още 25 милиграма. Пия го  две седмици вече. arms


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: skorpi в Декември 13, 2011, 08:14:07
Аз пия 1 сутрин от месец и нещо, иначе преди това бях на половинка и вечер Стрезам.


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: track в Декември 13, 2011, 09:52:27
 :)


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: skorpi в Декември 13, 2011, 10:47:34
Стрезама каза да не го спирам, а Золофта засега да остане така. Просто бях започнала да се чувствам много добре, а сега не, но може да не е от ПР, а от др. здравословни проблеми и от хапчетата за тях.  ;)


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: track в Декември 13, 2011, 10:49:12
 :)


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: vesi2003 в Декември 14, 2011, 10:11:30
Горе-долу съм добре.Започват страничните симптоми леко да намаляват.Нямам  нищо общо с преди три седмици.Въпреки,че пием лекарства,не може всеки ден да ни е добре,ще има и кофти дни,от опит с АД. го знам.Продължавам лечението,пък след време ще видим какво ще е. love3


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: track в Декември 14, 2011, 11:51:41
 :)


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: Alice в Декември 18, 2011, 12:35:38
Хора пия Есцитил 10мг. по половинка от 5 дена. (то е еквивалент на Ципралекса), обаче в момента нз. к'во става честно - потя се, повръща ми се, сухо ми е в устата и ми трудно да преглъщам чак, тревожността и безпокойството ми се качиха в пъти, в момента даже ми е хем топло, хем студено, треперя, усещам някаква скованост в движенията си ... Мислите ли, че трябва да спра да го пия ? Обзе ме паниката сега, че ще взема да получа няк'ва алергична реакция или нз. и направооо...  :-X :-\ ??? :o


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: skorpi в Декември 18, 2011, 01:21:03
Ако си имала алергична реакция, тя щеше да е още с първия прием, не след 5 дена. Явно са ти силни страничните - моите също бяха много гадни, макар че вече взех да забравям, мина си време. Лично за себе си бях решила да ги издържа и успях да премина критичния период. Ако вярваш, че си заслужава, потърпи, докато изчезнат тия неща. Аз ако знаех, че ще ми останат после, бих ги тръшнала на мига, но се махнаха.  love2


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: track в Декември 18, 2011, 01:44:11
 :)


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: Alice в Декември 19, 2011, 03:22:49
Днес е по-добре  :) Ама вчера имах чувството, че езика и дланите ми се подуват  :o Но премина или е било само внушение ... Днес след приема се чувствах като надрусана  delicious  ;D


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: martinnnn в Декември 27, 2011, 12:36:50
хора имам един въпрос...Пия Золофт от 1 месец и не съм пил една капка алкохол нито по дискотеки нито никъде но все пак на нова година няма как да няма някоя наздравица аххаха въпроса ми е ще е проблем ли примерно ако пия там 1 2 бири ?


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: skorpi в Декември 27, 2011, 10:24:30
Марти, аз пия Золофт и Стрезам - и двете не може с алкохол, но откакто ги взимам, съм пила няколко пъти бира и вино, без да прекалявам. Да ти кажа, по-лесно ми се замотава главата и ми се доспива beer drunk, но не съм забелязала да става кой знае какво. Другият вариант е да минеш на безалкохолна бира, което си е малко като секс с дрехи, ама както си решиш. Официална препоръка да смесваш лекарствата с пиене няма да получиш crazy2


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: track в Декември 27, 2011, 11:45:25
 :)


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: skorpi в Декември 27, 2011, 12:12:52
Пияницата се обади spank drunk
Трак, зависи от АД, на някои пречи повече, отколкото на други. Ципралекс специално не е от тези, на които им пречи, и лекарите го казват. Но моята лекарка ми каза за Золофта, че не трябва. Най-малкото, защото просто няма полза от него, тогава защо да го пия? Ако е по изключение за НГ с 1-2 бири, това е др въпрос.  beer beer


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: track в Декември 27, 2011, 12:18:05
 :)


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: skorpi в Декември 27, 2011, 12:33:48
Мимо, аз имах предвид без да откопчаваш и да вадиш нищо  ;D ;D ;D


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: track в Декември 27, 2011, 12:46:45
 :)


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: skorpi в Декември 27, 2011, 02:19:59
Не и ако съм с новата рокля love1 Стига спааааамммм spank


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: track в Декември 27, 2011, 02:27:41
 :)


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: jul@e в Декември 28, 2011, 09:23:51
Здравейте и от мен, пак! Пия Золофт вече месец, псито каза да вземам една таблетка сутрин и половин на обяд. Но наскоро се зачетох в листовката на лекарството и там пише,че трябвало цялата дневна доза да се взема еднократно сутрин или вечер, но ЕДНОКРАТНО. Това малко ме притесни, тя не ми каза така, а в момента не е на работа и не мога да я питам. Молбата ми е , който от присъстващите пие това лекарство, ако може да ми каже как го приема, да сравня нещата. На своя глава от вчера пия цялата доза сутрин, днес усетих някакво неспокойство, нервност и замайване, сякаш ми дойде много наведнъж, но може и да е внушение, вече не знам и аз, споделете приемащите това лекарство как го взимате!
 И друго искам да попитам, как стои въпроса с алкохола, че сега с тези празници ???
 skorpi, прочетох че си пила вино със Золофта, ама колко? Много зависи какво разбираш под умерено? То знам, че си е индивидуално и до организъм, аз пиех по бутилка на моменти преди лекарствата без да ми има нищо. Сподели, че ти се доспива и те хваща по-лесно, ако стане така лесна работа, ама ме е страх да не стане някой по-голям сакътлък ::)  Весело посрещане на Новата 2012 и не се взимайте много на сериозно, това ни е последната година, според календара на маите и трябва да я изживеем щастливи, без панически атаки, защото дори ако няма край на света, то със сигурност трябва да очакваме някакви катаклизми, природни бедствия, заметресения, наводнения, пожари...не е случайна точно тази година да е цитирана. Отплеснах се, но ме извинете... love   


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: skorpi в Декември 28, 2011, 09:33:29
Аз пия по 1 хапче сутрин - 50 мг. и толкова за деня.
Но ако психиатърката ти е изписала друго, вероятно е преценила нещата.
По принцип не съм много по алкохола, пих малко за проба, в никакъв случай не стигам до бутилка каквото и да е. Е, бутилчица беше, ама от малките.  beer
Иначе 1-2 бири не повече и по изключение. Не ми харесва как се омотвам, не обичам да ми се вие свят. Освен това алкохолът и хапчетата действат на едни и същи центрове в мозъка, затова не е хубаво да се приемат заедно - така действието им се подсилва или обратно - дезактивира. Това е на теория. Товаренето на черния дроб също е ясно - атаката е от две страни. За мен не е проблем да не пия, защото не ми е навик, а и всеки си преценява приоритетите. love
Не пия, не пуша и явно по мъже също не ходя hump Пуууу, за кво ли живея изобщо slap


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: sambo в Януари 08, 2012, 07:50:52
Здравейте и аз мисля че време да се присъединя. Да ви кажа че ми помада Стрезам и спорт. трябва да се изморите когато има ПА това съм установил. Забравих и за валидол


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: Feelings в Януари 11, 2012, 06:13:34
Така... Реших да си направя изследвания за да видя, дали наистина всичко ми е наред и симптомите ми все още са от ПР. Започнах с кръвна картина. На кардиолог също ходих. Днес получих резултатите и от двете и се оказва, че са много добри, за което много се радвам естествено yahoo Проблемът е, че усещам че сърцето ми бие някак по-бързо. За нищо не се притеснявам, та да има причина за това ускорено биене... Но е факт и се чувствам напрегната. Хапчетата (пиех Стимулотон) ги спрях преди 6 месеца, защото се чувствах много добре. И сега съм добре, не получавам ПА, като изключим периодично появяващото се безпокойство. От време на време пия хомеопатични и мисля, че ми помагат. Кардиологът ми каза да вземам по половин таблетка Bisogamma 5 mg. и се чудя дали да го направя. Личната ми лекарка пък ме съветва да не го правя, защото след това пък (явно след действието на хапчето) ще се чувствам зле. Ох и аз вече не знам. Хиляди лекари ме лекуват - кардиологът, личният лекар, хомеопатът и психиатърът (с последния не съм се чувала и виждала скоро). Та въпроса ми е, някой пил ли е въпросните хапчета и как се е чувствал след това?


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: диана в Януари 11, 2012, 06:38:58
feelings dokolkoto razbiram sarceto ti e zdravo kato moeto i vsi4ko ni idva ot pa.moqt savet e ne go pii tova lekarstvo to e ot roda na betablokerite...pila sa takiva 4 godini i efekt nqma...dori ot tqh ti pada kravnoto i kato4eli zasilva simptomite na pa.prosto trqbva da se spravim s atakite koito tormozqt i sarcata ni...


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: vesi2003 в Февруари 16, 2012, 10:00:37
Искам да попитам пиещите АД. в форума,имали ли са периоди,в които да не им е било добре.От една седмица нещо не ми е както трябва,а преди нея всичко беше горе-долу нормално.Защо ли ми става така?


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: Cristo в Февруари 17, 2012, 07:49:11
Веси, за съжаление има такива периоди :( Явно биохимията в мозъка има своите реакции, които ние не можем да контролираме.
Някой знае ли какво влияние оказва "Ремотив" - едно също добро /поне в листовката/ лекарство? Има ли ефект от него?


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: vanotty в Февруари 17, 2012, 09:14:02
В началото на терапията е така. Докото привикне организмът с антидепресантите има известно неразположение. Важно е да се нацели и дозата. Аз пиех Сероксат и докато се натрупа в организма и започне да действа все не се чувствах добре. После се оправих, но организма ми се беше пренаситил със Сероксат и започна проява на странични ефекти. Сега пия Бифлокс. В началото ми се гадеше от него,но сега съм добре. Пак казвам важното е да се нацели правилното лекарство и доза. Също така трябва да се довериш на психиатъра. При всяка консултация да му казваш как се чувстваш и какво изпитваш. Трябва да се използват и правилните думи за описание на състоянието иначе може да не ви разбере правилно и оттам да ви предпише неправилното лекарство в завишени дози. Аз попаднах на много добра психиатърка, която даже ми даде мобилният си телефон при проблеми да я търся. А що се отнася до Ремотив той е на билкова основа с жълт кантарион и действа много бавно чрез натрупване. Зависи от състоянието на пациента,но това не е антидепресант и е много слабо действащо.


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: vesi2003 в Февруари 17, 2012, 09:16:13
Дано да е период,а не да си остана така.Ти пиеш ли АД?А Ремотива нямам представа,само това не съм пила. :)
Веси, за съжаление има такива периоди :( Явно биохимията в мозъка има своите реакции, които ние не можем да контролираме.
Някой знае ли какво влияние оказва "Ремотив" - едно също добро /поне в листовката/ лекарство? Има ли ефект от него?


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: vesi2003 в Февруари 17, 2012, 09:19:36
В началото на терапията е така. Докото привикне организмът с антидепресантите има известно неразположение. Важно е да се нацели и дозата. Аз пиех Сероксат и докато се натрупа в организма и започне да действа все не се чувствах добре. После се оправих, но организма ми се беше пренаситил със Сероксат и започна проява на странични ефекти. Сега пия Бифлокс. В началото ми се гадеше от него,но сега съм добре. Пак казвам важното е да се нацели правилното лекарство и доза. Също така трябва да се довериш на психиатъра. При всяка консултация да му казваш как се чувстваш и какво изпитваш. Трябва да се използват и правилните думи за описание на състоянието иначе може да не ви разбере правилно и оттам да ви предпише неправилното лекарство в завишени дози. Аз попаднах на много добра психиатърка, която даже ми даде мобилният си телефон при проблеми да я търся. А що се отнася до Ремотив той е на билкова основа с жълт кантарион и действа много бавно чрез натрупване. Зависи от състоянието на пациента,но това не е антидепресант и е много слабо действащо.
Много добре се чувствах от серопрама,даже почти нямах странични ефекти.Пия го вече два месеца и половина,но от седмица нещо не мидобре.Дано да се пооправя.


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: vanotty в Февруари 17, 2012, 09:22:14
В момента пия Бифлокс по 1 таблетка от 20 мг. сутрин в комбинация с Тегратол и Атаракс. Не се притеснявай ще ти подействат лекарствата и ще се почувстваш по-добре. Обаче всичко,което пиеш трябва да е по схема и под лекарски контрол. Аз имам ПР от 5 години и имам опит с тези неща,ако имаш въпроси или искаш да поговориш с някой можеш винаги да ми пишеш. В такива моменти човек има нужда да поговори с някой и аз съм на разположение.


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: vanotty в Февруари 17, 2012, 09:33:51
Другото,което искам да споделя с вас НИКОГА да не четете странчините ефекти в листовката на лекарството. Там пишат страховити неща,които в никакъв случай не се отразяват добре на психиката.Мойта психиатърка ме предопреди още в началото,когато бях най-зле въобще да не чета листовката и аз я послушах. Докото не се оправих значително не бях прочела нито една листовка.


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: vanotty в Февруари 17, 2012, 09:42:08
Веси, за съжаление има такива периоди :( Явно биохимията в мозъка има своите реакции, които ние не можем да контролираме.
Някой знае ли какво влияние оказва "Ремотив" - едно също добро /поне в листовката/ лекарство? Има ли ефект от него?
Ремотив е на билкова основа с жълт кантарион и действа чрез натрупване. Това не е антидепресант и действа много слабо.


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: Cristo в Февруари 19, 2012, 06:09:51
В момента не пия никакви лекарства - АД. "Изписах" си неолексан и поне за сега повдига тонуса. Някъде четох, че АД могат да се пият цялживот - не се привиква към тях. Имам познати, които от 4-5 години пият АД /с известно прекъсване/, но като спрат  лекарствата, отново се появяват симптомите на  замаяност, тревожност, безсъние и пр.... Ето и vanotty е на същото мнение, може би....


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: vesi2003 в Февруари 19, 2012, 07:35:29
Аз съм така с АД.,спирам-почвам,така от 11 години.Незнам къде ще му излезне края.Няма спиране.


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: spider в Февруари 19, 2012, 10:29:14
Аз съм така с АД.,спирам-почвам,така от 11 години.Незнам къде ще му излезне края.Няма спиране.
Малий! 11 години! Ти от какво точно страдаш? Ако е тревожно или паническо разстройство май си световния рекордиор. Като казвам това в никакъв случаи не искам да те обидя, напротив много ти съчувствам. Искрено! Ако ми позволиш да ти препоръчам Доктор, специалист прихиятър. Дамата е доктор по призвание, тясно специялизирана по психофармакология. А хобито и е ... психофармакология  ;D . Видяла е и е излекувала всичко (лечимо). Също така е много състрадателна и разбираща. Ако съм те заинтересувал пиши ми!


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: Cristo в Февруари 20, 2012, 07:41:34
"Аз съм така с АД.,спирам-почвам,така от 11 години.Незнам къде ще му излезне края.Няма спиране."
Не се притеснявай, Веси, познавам един човек, който е от 40 години със страхова невроза - започва, спира лекарствата, следват периоди на ремисия,после пак от начало. Още е жив /в момента е добре/ и така я кара, вече е на 75 години...Така,че няма страшно, важното е да сме в кондиция, по-малко да страдаме...


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: vesi2003 в Февруари 20, 2012, 09:13:12
Cristo,знам че е така.Spider,никой от нас не е застрахован,че ПР. няма да му продължи дълго време.Трябва да се науча да го контролирам,но явно не успявам.За токова време съм намерила двама лекари,от които съм доволна.Те не са магьосници,за да ме излекуват с лекота,от мен зависи в по голяма степен излекуването ми.


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: spider в Февруари 20, 2012, 01:04:22
Далеч съм от мисълта да правя реклама. Аз няма да съм облагодетелстван по никакъв начин, ако така съм бил разбран! Имам голямо желание да помогна на, който има желание да потърси помощ от мен. Събрал съм доста знания и искам да ги споделя с вас. Ако вие имате желание разбира се!


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: Cristo в Февруари 20, 2012, 01:07:18
Трудно се контролира нещо, което е извън областта на психиката - например намаленото ниво на серотонин - как да го контролираш, това да не е да изпиеш чаша в вода?
Много хубаво би ило да се отърве веднъж завинаги човек от страховата невроза, но в 90% е почти невъзможно. При някои има пълен успех, но те, макар и единици - браво на тях!! arms


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: spider в Февруари 20, 2012, 01:17:48
Затова тези лечения не ТРЯБВА да се водят от психолзи. А от психятри, които имат медицинско образовение. Първо се започва лечение медикаменти за да се възтановят нормалните нива на серотонин и други елементи. След това психотерапията се води за да се усмилят тези страхове и да бъдат преработени адаптивно, ако не да изчезнат поне да бъдат в контролируеми граници.


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: enchito81 в Февруари 21, 2012, 03:47:42
Zdraeite iskam i az da pi6a.Dnes se regstrirah tuk i sam nov no sam bolen ot Pane4esko razstroistvo ve4e 7-8 godini.Ot samoto na4alo mi izpisaha ksetanor i rivotril i za nqkolko meseca si stapih na krakata.Sprqh rivotrila,no ksetanora ne sam no predi godina pak napravih golqma kriza i zapo4nah otnovo rivotrila.posledno vreme mi za4estiha krizitie i ne moga bez da piq rivotril mislq 4e ksetanora ni6to n mi pomaga ve4e,kakvo da napravq ne znam,6te se pobarkam.Psihiatara mi kazva da ne se pla6a kriziite ne bili stra6ni a az pri vsqka edna ot tqh mislq 4e umiram.Dokato deistva rivotrila vsi4ko e nared sled tova stava stra6no.Bqh sgoden i priqtelkata me izostavi zaradi bolestta mi.Sega sam napalno sami4ak samo s ba6ta mi koito mi govori kak 6te umre vseki den i zasilva straha v men.Molq vi daite mi nqkakav savet!!


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: Cristo в Февруари 21, 2012, 07:41:33
Здравей,enchito81!
Първото нещо, което бих те посъветвал е да помолиш психиатъра си да ти изпише друг антидепресант - серопрам, ципралекс, сероксат, золофт или друго, но трябва да смениш ксетанора.По принцип е хубаво след 1-2 годинидасе сменя антидепресанта.
Ти си преживял доста кризи, така, че би трябвало да свикнеш с тях и да знаеш, че не се умира. Успокой се, сега и времето е променливо,зачестяват кризите, но ще отминат!!   :)
Успех!


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: 1vo000 в Февруари 22, 2012, 12:24:33
Какво мислите ... на мен ми изписаха Стимулатон и Флуанксол.  Някой употребявал ли ги е ... пия ги вече 3 седмици , отначало нищо , после бях по - добре , но тия дни пак ми е кофти нещо ?


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: track в Февруари 22, 2012, 12:48:49
Ивчо, успокой се и си пий лекарствата по схемата, както са ти я предписали. Нормално е да имаш периоди на възход и падение. След няколко месеца ще се нормализираш. И запомни, че ако на някого определени медикаменти не му повлияват добре, това не означава, че и при теб ще е същото.

Не знам за останалите, ама на мен ми омръзна да повтарям едно и също нещо  ;D Ама какво да ви правя - и вие душа носите  :D


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: volvo2 в Февруари 22, 2012, 01:11:08
здравейте, опишете ми моля ви  се някой симптоми като получи кризата. и аз пих какво ли не , но не ми понасям организма, много зле се чувствах от тях. и също искам да попитам някой вас, как ви понася смяната на времето, има дни направо съм отнесен.


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: vanotty в Февруари 22, 2012, 03:02:54
Какво мислите ... на мен ми изписаха Стимулатон и Флуанксол.  Някой употребявал ли ги е ... пия ги вече 3 седмици , отначало нищо , после бях по - добре , но тия дни пак ми е кофти нещо ?
Аз също пиех Флуанксол в комбинация със Сероксат. Флуанксола нещо не ми понясяше и ми го смениха. Обърни се към доктора по тези въпроси.


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: Cristo в Февруари 23, 2012, 07:52:21
Освен непоносимостта към определени лекарства, знаете, че и времето се отразява много неблагоприятно на нервната система - особенно сега, когато идва пролетта. Зачестяват случаите на повишена тревожност, сърцебиене, замаяност, изтръпване, главоболие и пр....Така, че не се притеснявайте, нещо нормално е.


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: wenddy в Февруари 23, 2012, 06:56:48
ох да,,аз особено пролет все съм като изцидена...


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: kimik в Март 25, 2013, 08:44:04
След толкова лутане половин година и замазване положението с алкохол и то много алкохол - преди 6 дни  бях на психиатър-терапевт изписа ми Ривотрил 3 по 1 мг( дозата е голяма, заради алкохолната зависимост) и Сероксат, от тогава не пия, а из Ривотрила направих едночасова разходка из града, малко ми е объркано от Ривотрила, от Сероксата не усещам толкова страшни неща- леко гадене и това е. Дано ми помогне. Утре ще трябва да отивам в друг град на посещение при него и ми е притеснено много- на моменти ми се схващат пръстите, леки болки в мускула на ръката, но през този период всичко е напрежение, не съм стигнал до ПА.


27 март: Постепенно намалям дозата ривотрил до най-много 3 по 0,5 не пия алкохол, а ривотрил и сероксат.


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: sladkymeche в Август 23, 2013, 07:01:49
Здравейте,и аз да питам нещо.Някой пил ли е Лароксин SR 75.Почти никъде не го срещам из форума.Има ли някой да каже дали е доволен ако го е взимал


Титла: Re:Всичко за лекарствата при ПР
Публикувано от: Cristo в Септември 04, 2013, 07:50:38
Здравей, sladkymeche :) Един приятел го пие вече 5 години /всяка година изкарва по един курс/ и се чувства добре от него. Това е антидепресант от групатана SSRI /обратно захващане на серотонина/ и има удължено освобождаване.
За съжаление през тази година времето е много нестабилно, идва есен и тревожността се повишава безпричинно. Дано всеки намери някакъв начин на справяне с нея! Успех :)


SimplePortal 2.1.1