evropea.com - форум за паническо разстройство

Полезни статии => Общи теми => Темата е започната от: Student_21 в Декември 07, 2010, 05:56:18Титла: Спортувате ли?
Публикувано от: Student_21 в Декември 07, 2010, 05:56:18
Допускам че повечето от нас са наясно, че спортът директно "изгаря" адреналина, а последният от своя е страна е един от основните причинители на паниката. Когато спортуваме ежедневно, на тялото му е нужно известно време, за да "произведе" отново достатъчно адреналин. Вие спортувате ли и ако да, какъв спорт? Аз лично в свободното си време посещавам фитнес залата, през лятото тичам. Също така обичам да играя тенис на маса и баскетбол.


Титла: Re:Спортувате ли?
Публикувано от: exilensse в Декември 07, 2010, 06:06:21
Здравей,Student_21! Не знам при вас останалите тук как е,но аз лично се прибирам от работа толкова изморена ,че нямам никакви сили.И то не,защото действително съм  изморена от работа,а от това че през целия ден се напрягам да мисля,дали ще ми стане зле и да си отговарям ,че всичко ще е наред ....едвам дочаквам да се прибера.:(


Титла: Re:Спортувате ли?
Публикувано от: skorpi в Декември 07, 2010, 07:28:47
Дълги години се занимавах основно с танци, което си е сериозно физическо натоварване, особено покрай концерти и представления. Минах през модерен и класически балет, а после и латино танци. В момента много ми се иска да се запиша на йога или някакъв друг вид танци (например някои екзотични като индийските) :D Но засега не виждам как да стане, престоят в една зала с други хора по график би ме изнервило, както и придвижването напред и назад. А, забравих, по едно време се бях засилила да ходя и на фитнес, покрай безплатни карти от работата, но да си призная, хич не го обичам тоя фитнес. По едно време реших да тичам, но и това ми мина - нито навън, нито на пътеката, ми харесва. Преминала съм единствено на мързелива гимнастика с разтяганията и загрявката преди танците, които съм си ги правила в залата. Ако имам възможност, веднага бих се записала на нещо пак. Много е хубаво ;)


Титла: Re:Спортувате ли?
Публикувано от: didi в Декември 07, 2010, 09:14:30
Спортна гимнастика,но преди доста време  ::).Сега нещо много бързо се изморявам,нямам време,може би ми е минало времето ???абе може би си търся причина да не спортувам....но пък за разходки съм готова винаги ;D


Титла: Re:Спортувате ли?
Публикувано от: delicacy в Декември 08, 2010, 10:59:41
Спортувам почти всеки ден. Обичам движението, така съм още от много малка. Правя гимнастика, танцувам, бягам.
Откакто се поосвободих към външната среда, ходя пеша всеки ден по 20 минути. Правя го с голямо удоволствие, ходенето пеша ми създава усещане за свобода, нещо което много ми липсваше, когато имах ограничения откъм разстояния, коли, градски транспорт и т.н. Спортуването е може би една от най-важните части от моя живот.


Титла: Re:Спортувате ли?
Публикувано от: Ari в Декември 10, 2010, 11:59:50
Спортувам и това ме разтоварва от напрежението . Разтягам ластици всеки ден, а в кварталната градинка хората ме познават и вече ме поздравяват сутрин ;) Само като ми се разтупка повече сърцето при умора малко се шашкам.


Титла: Re:Спортувате ли?
Публикувано от: dolcetopolina в Декември 11, 2010, 02:23:48
Да, аз спортувам много. Принципно съм спортна натура и не мога без спорт!
Колоездене и фитнес. Вярно, че като ми се разлумка сърцето се стряскам, но гледам да не обръщам повече внимание. Сърцето се тренира, когато се натоварва.


Титла: Re:Спортувате ли?
Публикувано от: Mari в Декември 12, 2010, 08:54:09
Не бях спортувала от ученичка. Иначе съм в движение постоянно. От 1 месец ходя на танци 2 пъти седмично,натоварването ми стига за цялата седмица. Правим 15-20 мин. екзерсис като загряваме  всички части на тялото и това ми се отразява мн. добре. Нормално е да ни се разблъска сърцето или да ни стане горещо ,но поне знаем от какво е! ;)


Титла: Re:Спортувате ли?
Публикувано от: vesi2003 в Декември 12, 2010, 09:06:16
И аз не съм спортувала от ученичка.Тогава ходех на тенис и после дълго време хандбал.Сега много рядко правя упражнения в къщи и се опитвам да ходя повече пеш,общо взето нищо.Но когато правя физически упражнения,сърцебиенето винаги се обажда,после се чувствам като парцал.


Титла: Re:Спортувате ли?
Публикувано от: hazel в Ноември 16, 2013, 06:54:16
Бях спрял за известно време, но с възрастта килцата започват да се трупат и много трудно се свалят. Започнах да ходя да тичам, отделно ходя на йога. Много разтоварващо действа и бих препоръчал на всеки да опита


SimplePortal 2.1.1