evropea.com - форум за паническо разстройство

Полезни статии => Общи теми => Темата е започната от: delicacy в Декември 04, 2010, 05:46:25Титла: Новини - бебето, което сложиха в хладилника
Публикувано от: delicacy в Декември 04, 2010, 05:46:25
Абе, хора, ние само с нашите проблеми ли можем да се занимаваме? Не виждаме ли какво става около нас, само за нас ли ни боли? Не може ли да споделим чуждата болка? Открихме нова тема, а продължаваме да си  пишем само за нас. Аз ви разбирам, но искам да се опитаме да чувстваме като всички хора. Ето мен ме потресе какво се случи с бебето, не можах да се успокоя цял след обяд, какъв лекар може да си като захвърляш едно беззащитно същество и го чакаш да умре!!! Не мога да повярвам, че сме се превърнали в безотговорни регистратори на живота. Това ли са лекарите и във вашите представи? Безотговорни регистратори ли или некомпетенти администратори?


Титла: Re:Новини - бебето, което сложиха в хладилника
Публикувано от: Student_21 в Декември 06, 2010, 11:18:34
Като студент по право, мога да ви обясня някои основни положения във връзка с конкретния случай.
Според нашето,а и според чуждите законодателства обект на защита е само жизнеспособно родено.Не съществува престъпление-"убийство на плод".Затова и първото действие,което извършват съдебните лекари при намиране на новородено,обикновено захвърлено в кофа за смет,но и вече мъртво,е при аутопсията да извадят белия му дроб и да го потопят в съд с вода.Ако дроба изплува на повърхността,значи бебето е родено жизнеспособно,поело е въздух с белите си дробове/проплакало е/ и затова те не потъват във вода.Тогава органите на МВ трябва да издирят майката и при наличието и на други законови предпоставки тя да бъде разследвана и предаденана съд зда убийство на току-що новородено.Нказанието при това престъпление е ниско.Криминализирането и наказването на криминалните аборти е насочено не към защитата на плода,а към защитата здравето на жената.


Титла: Re:Новини - бебето, което сложиха в хладилника
Публикувано от: delicacy в Декември 07, 2010, 10:42:57
Student_21, благодаря ти ,че взе отношение  по темата. Така показваме, че ни вълнуват и други неща от живота, освен това, което се случва с нас. Поне за мен е така.А и това е част от лечение. Не обичам изолацията и ограниченията. Благодаря ти и за разяснението, което направи.
Според мен лекарите са могли да се консултират с други свои колеги, поне да са си чисти пред съвестта, а не да гледат как бебето помръдва и да го чакат да умре.


SimplePortal 2.1.1