evropea.com - форум за паническо разстройство

Тревожни разстройства => Социална фобия => Темата е започната от: zlatkogbg в Декември 02, 2010, 07:27:25Титла: трудна комуникация
Публикувано от: zlatkogbg в Декември 02, 2010, 07:27:25
Здравейте,аз съм едно момче на 29 години и проблемът ми е такъв ,че съм трудно комуникативен,когато съм сред хора не знам какво да говоря.може ли някой да ми помогне,благодаря ви предварително.


Титла: Re:трудна комуникация
Публикувано от: didi в Декември 02, 2010, 07:43:01
здравей zldtkogbg,може би си прекалено стеснителен или просто не си в свои води. :)


Титла: Re:трудна комуникация
Публикувано от: L в Декември 03, 2010, 12:16:44
Здрасти приятел, позната ми е тази история, да не кажа направо че и аз съм попадал в подобни ситуации често  :) Само дето съм малко по-малък от теб - на 20.

За помощта - има една опция - казва се 'Not Giving a f*ck!' - http://www.youtube.com/watch?v=6wS5xOZ7Rq8 (http://www.youtube.com/watch?v=6wS5xOZ7Rq8)

Хех, като изключим веселото клипче от горе, според мен психолог/психотерапевт може най-добре да ти помогне. И наистина да не ти пука/ да имаш желязно самочувствие би трябвало да реши проблема, другото е въпрос на практика - а като не ти пука ще можеш да се упражняваш колкото искаш. Разбира се това е само в сферата на теорията... и звучи по-лесно така ;) Иначе ако искаш сподели нещо конкретно/случка?

И поглеждай отвреме другата тема за групите за комуникативност, може пък там да се заформи нещо полезно  :)


Титла: Re:трудна комуникация
Публикувано от: danisha в Декември 03, 2010, 07:06:01
Тук сме се събрали май доста хора, имащи твоя проблем :)) Така че, идеята е да се намери някакво решения. Дано наистина се съберат повече желаещи за група и такава да се сформира по някакъв начин. Мисля, че би имало ефект. Можеш да разкажеш за какво точно усещаш и какво те притеснявя в някоя от подходящите теми и да прочетеш, че грижите на всички тук са малко или много сходни. Успех!


Титла: Re:трудна комуникация
Публикувано от: zlatkogbg в Декември 03, 2010, 07:59:21
Благодаря ви първо  за отговорите.вярно ,че малко съм стеснителен,но се опитвам да го преодолея.За конкретна случка не мога да се сетя ,но определено се чувствам дискомфортно ,неосвободен и подтиснат.Отскоро започнах да медитирам ,а това дето казахте да не ти пука май наистина помага,мисля ,че това е номера.Ще се радвам някой ден да се видиме и да се запознаеме.


Титла: Re:трудна комуникация
Публикувано от: Student_21 в Декември 06, 2010, 04:40:41
Трудната комуникация се преодолява с много комуникация :) Както и да звучи, това е истината. Опитвай се постоянно да влизаш в контакти с хора от различни среди. В началото ще е трудно, но след това нещата ще се подредят.


Титла: Re:трудна комуникация
Публикувано от: zlatkogbg в Декември 08, 2010, 07:38:54
Благодаря ти


Титла: Re:трудна комуникация
Публикувано от: pet_plus_pet в Юни 01, 2012, 08:39:10
Здравейте, проблема с трудната комуникация ми е до болка познат, днес седях и отново се самообвинявах, че не ми се получава общуването, а имам огромно желание да се отпусна и да "бъда себе си", каквото и да означава това, защото дори вече и това ми се губи като понятие. Има моменти когато всичко е нормално, но напоследък другото ми аз се проявява все по-често и ме замества. Това е едно кухо същество без мисли и чувства. Когато съм сама със себе си всичко е наред- мисълта ми тече свободно и спокойно, мога да мисля и разсъждавам като всеки нормален човек, но появи ли се някой друг до мен направо блокирам, сякаш губя чувствителност и изобщо не знам какво да кажа, как да дам мнение като просто го няма, празнина, никаква идея, а когато да речем човека си тръгне и остана пак сама всичко си идва на мястото и вече имам толкова много неща, които искам да кажа, но човека вече го няма... и така си ги казвам на себе си.
Толкова мразя тези периоди от живота си, тогава нямам никакъв контрол и просто потъвам. Отчайвам се ужасно много и почвам да чета в интернет или да мисля вариант за психолог... ставам все по сама, затворена и направо ме е страх да излезна, гледам някой тъжен филм, от което става по-зле, а така ми се иска точно в тези моменти да има с кой да разговарям точно за това, който е в подобна ситуация.
Идеята за група е повече от страхотна, много пъти съм си мислила, че трябва да намеря хора като мен, малко като Моцарт и кита, но осъзнавам, че дори и да има такава група трудно ще се накарам да отида, най-трудна пак се оказва първата стъпка. А аз изобщо не искам да признавам на първо време, че имам такъв проблем...Как да се преборя със самата себе си не зная:/
 fish


SimplePortal 2.1.1