evropea.com - форум за паническо разстройство

Тревожни разстройства => Паническо разстройство => Темата е започната от: skorpi в Август 20, 2010, 09:24:33Титла: "Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: skorpi в Август 20, 2010, 09:24:33
Местя темата тук за тези, които наистина са сами и се притесняват, че така ще си останат, защото никой няма да ги разбере с проблема, който имат, или живеят изолирано, но имат нужда от топлина и любов. Слагам в това число и себе си. Щом за всеки влак си има пътници, значи е време да отидем на гарата. Вие сте...


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: Student_21 в Август 21, 2010, 01:20:32
И аз скоро мислих по този въпрос. Според мен ще е хубаво и гаджето да има ПР, или по-точно да е имало и да се е излекувало, защото в противен случай постоянно и на двамата ще ни е зле - тъкмо на единият ще му мине, пък другият ще бъде връхлетян от поредната ПА. Хубавото е, че ще бъдем 100 % разбирани от отсрещния човек, защото той ще е абсолютно наясно какво точно изпитваме и колко мъчително е за нас. Защото човек, който не е изпитвал ПА, никога не може да те разбере пълноценно. Освен това, гаджето няма да гледа странно на това, че понякога ще се налага спешно да си тръгнем от кафенето, да не минаваме по площади и още хиляди, характерни за ПР, действия. Освен това постоянно ще се мотивираме взаимно да се борим и да се стремим към преодоляване на ПР.
Но дори да не става въпрос за гадже, едно чисто приятелство между двама, страдащи от ПР, е много полезно и красиво. Ще обсъждат състоянието си, ще се насърчават взаимно, ще се "потапят" контролирано в новите и плашещи ги ситуации и т.н.


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: Шашмагюл в Август 21, 2010, 08:11:43
-


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: Mari в Август 21, 2010, 08:33:14
За гадже с П не съм съгласна!

Представям  си следната картинка!

-стоим си с гаджето по цял ден в къщи(защото примерно и двамата ни е страх да излизаме)

-няма да можем да работим

-ще си разменяме апарата за кръвно,валидола,.....и др.

-100% ще се караме кой да отиде до магазина-защото едия ще уверява другия колко му е зле

-темата на разговор ще е на кой как му се е разтуптяло сърцето,как има топка в гърлото и не му стига въздух и т. н и т.н

О-о не,това ще ми дойде в повече.

Много може да се пише по темата.Предпочитам човека до мен да е без П. Така се мотивираме и виждаме ,че нещата които ни плашат не са чак толкова страшни!


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: delicacy в Август 21, 2010, 10:00:50
Имала съм гадже с ПР. Честно да ви кажа изобщо не се чувстваше. Единствено прекалената му загриженост за здравето показваше, че има проблем и ако лично не ми беше казал, че получава ПА,нямаше да разбера. Разбирахме се добре, излиза ли сме заедно и кризи не е имало, може би защото сме си давали заедно сигурност. Пред мен нито веднъж не е получавал ПА, или ако е имало, просто не ми е казвал. Затова приветствам идеята. Но към идеята може да се включват  и хора без ПР, просто няма ограничения ;) ;) ;)


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: reni1506 в Август 21, 2010, 10:15:56
"Предпочитам човека до мен да е без П. Така се мотивираме и виждаме ,че нещата които ни плашат не са чак толкова страшни!"

И аз така смятам! Аз си имам мъж и слава Богу е здраво стъпил на земята.Ако не беше той,отдавна да съм затънала още повече.Той уважава това,че имам моменти на "неразположение",но в никакъв случай не им придава първостепенна важност.Какво искам да кажа:когато трябва да ходим някъде,не ме пита"-А дали ще ти стане зле?",а направо тръгваме и "ако" ми стане зле,тогава вече се опитва да ме успокои.По този начин знам,че навсякъде(поне с него),ще съм на сигурно място.
Аз също имам приятелка с ПР,но гледаме да се виждаме по рядко и сме се разбрали,да си говорим само за някой нов начин за подобряване.Разликата при нея е че разчита само на лекарства и темата за форуми и позитивно мислене и се струва,че е  за "съвсем чалнати хора".Искам да кажа,че методите ни са коренно различни и ще видим какъв ще е края... ;D


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: skorpi в Август 21, 2010, 10:42:26
Не знам доколко схванахте идеята. Не става дума да се женим и да имаме сериозна връзка поне засега. А просто да имаме някаква връзка с човек, който ще ни разбира, докато сме така. Освен това на мен фактът, че знае какво е, ми действа успокоително. Иначе се удрям в стена, която не успявам да преодолея. Разбирате ли, не мога да обясня на един мъж защо няма проблем да дойде у нас и да правим секс, обаче не и да отидем на ресторант или на кафе. Знам, че ще настъпи моментът, когато и това ще мога, но дотогава ... на нормален човек това ако го кажа, ще се завърти и да си тръгне. А дори и да ме разбере, скоро ще му писне от ограниченията, които ще му налагам. Не искам да съсипвам живота на здрав човек. Затова търся някой, който така или иначе е като мен и е самотен и депресиран, защото не може да има пълноценна връзка. Може и нещата да се обърнат, ако видим, че  и така ставаме за нещо.  ;)
Ето че си отговорих и на въпроса защо правих секс с мъж, към когото нямам чувства - исках да си докажа поне за момент, че все още съм жена и съм и нещо друго, освен припадничава. Мисля, че трябва да си го напомням това по-често, като получавам и други преживявания в живота си. Така се надявам да изместя лошото и да оставя място за хубавото.


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: Student_21 в Август 21, 2010, 01:41:52
Според мен трябва човек да е наистина загрижен и добър по душа, за да ти предложи тази подкрепа искрено и безвъзмездно. Макар и рядкост, има такива хора, затова те трябва да се оценяват, но за съжаление често дори не се забелязват от другите. Останалите могат да дадат своята подкрепа, но  под условие, което пък от своя страна да бъде секс или някаква друга изгода. Аз искрено съм твърдо "ЗА" такова искрено отношение и подкрепа. Дори да нямам ПР и ПА, винаги бих подкрепил човек, който е в техния плен. Казвам отношение, защото може да бъде под различна форма - приятелство, връзка, неангажиращ секс и др.


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: Mari в Август 21, 2010, 07:20:45
Не става дума да се женим и да имаме сериозна връзка поне засега.

Е добре...нали темата е "Искам гадже с ПР"   ??? ??? ???

Ако става въпрос само за приятели и аз имам такива които са с П.


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: vesi2003 в Август 21, 2010, 08:22:06
Предпочитам гадже без ПР.,че ако и двамата се тръшнем незнам,темата ще ни бъде почти една и съща,ще се надпреварваме кой да се оплаче,да благодаря.Ако мъжа до мен ме обича истински винаги трябва да ми влиза в положение,или почти винаги,да ме разсее,а не като мен да си мисля глупости по цял ден.Обича ли ме трябва да приеме факта за ПР. е аз за сега съм обичана,но времето ще покаже.


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: skorpi в Август 21, 2010, 09:34:25
Не става дума да се женим и да имаме сериозна връзка поне засега.

Е добре...нали темата е "Искам гадже с ПР"   ??? ??? ???

Ако става въпрос само за приятели и аз имам такива които са с П.

Мари, става дума за "секстерапия" - идеята беше на едно от момчетата тука и понеже установихме, че има връзка между състоянието ни и секса, решихме, че за да се подобрим, трябва да си намерим по едно гадже.  :D

На някои обаче им е трудно да излизат по срещи и са се опитали да имат връзка с хора без този проблем, но не се е получавало заради любимите ни симптоми :-\, а сега са още по-отчаяни и депресирани, че не се е получило, имат нужда от мъж/жена до себе си... достатъчно самотни и изолирани се чувстват. Така стигнахме до заключението, че трябва да си намерим някой като нас и че в момента на нас това ни е единствената опция. Ето аз днес отклоних покана за кафе, обаче един път, втори път и накрая ще ме отрежат, нали се сещаш. А сам като стои човек, задълбава все повече и повече в състоянието си. Всеки има право да бъде щастлив...


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: bebe в Август 21, 2010, 10:28:06
Интересна тема ;),но все пак нека единия от нас да е добре,че ще забелим очите :'(Аз съм тази ,която се паникьосвам повече и затова съм тука :( ;).......Един стига ,нали другия,ще дава кураж :-*..


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: skorpi в Август 21, 2010, 10:37:45
Да, докато не му писне и не си намери някоя мацка без ПР, която няма да му припада в ръцете всеки ден :-\ :-X


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: bebe в Август 21, 2010, 11:08:20
Ами ,като си помисля,то мойто ПР е от него,Той си имаше сериозни проблеми със сърцето,а аз какво мога да направя за него,освен да давам кураж и да го водя до София на доктор.Но преживях огромен стрес,още в болницата и това ми се отрази на психиката ,усещах,че нямам с какво и как да му помогна и изпаднах в това състояние.Живеех с един постоянен страх :'(,и ето ме тука,за съжаление,но имам толкова много ПРИЯТЕЛИ по ПР и ПА ;D


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: орлин баев в Август 21, 2010, 11:58:27
Разбирате ли, не мога да обясня на един мъж защо няма проблем да дойде у нас и да правим секс, обаче не и да отидем на ресторант или на кафе. Знам, че ще настъпи моментът, когато и това ще мога, но дотогава ... на нормален човек това ако го кажа, ще се завърти и да си тръгне.
А кога ще настъпи този момент. Сам ли ще дойде някакси или ти ще му помогнеш? :)
Казваш, ако кажеш на нормален човек, ще си тръгне. А ти не си ли нормална? :) Нормална си повече от въпросния хипотетичен нормален човек. Мислиш ясно, умна си колкото десетина блондинки вързани накуп :) . Това, че видите ли, мнението на българина Х можело да бъде негативно по отношение на П.Р. има ли нещо общо с твоите качества? Няма! Би се дължало на невежество! Паническото разстройство е доста разпространено и ако хората с П.Р. не разкажат на света наоколо какво е то и че всъщност е признак на сила и борбеност, кой да го направи? Е, и терапевтите също се стремят д апроменят общественото мнение...  Ако някой не би те приел със ставащото в теб, такава каквато си, защо ти е той? Нали дълбинните чувства са важни, иначе има вибратори, но... Мъжете между другото си умираме да защитаваме жените и въобще не ни писва, а ни харесва да го правим - така си се себедоказваме :) ! Може би не е толкова до приемането на другите, колкото до собственото неприемане, идващо от мъничко повечко перфекционизъм ;) . Другите ни приемат така, както ние приемаме себе си. Има си и предимства за един мъж гаджето му да има П.Р.:
- Стои си в къщи - тоест "не шава", не изневерява :)
- Подхранва мъжкото его с потребността си от присъствието на мъжа
- Кара го да се чувства важен, защото в неговите очи тя е слабата и има нужда от защитата му
- Тъй като тя се чувства виновна, че го ограничава, му разрешава да ходи с приятели където иска
- Тъй като тя преживява толкова мъки, винаги ще го разбере когато и той страда и ще го утеши, за разлика от друга жена
- Жената с П.Р. има дълбок емоционален живот, може да обича силно, когато е с някого тя е дълбоко емоционално "преплетена" с него - това е най-честия профил при жена с п.а. Има и други, разбира се.
- Тя обикновено не обича да бъде сама, има много "скъсена" проксемика, тоест е гушкава, обича да бъде прегръщана и милвана. От друга страна има маса жени, които са студени и дистанцирани и ако мъжът е позамръзнал при връзката си с такава, просто ще се разтопи в прегръдките на жена с п.а.

Днес видях една двойка, веднага биеща на очи. И двамата имаха подобни деформации на лицето, явно от някакво автоимунно заболяване. бяха се събрали, за да споделят живота си. И в това има резон! При П.Р. обаче положението е друго - хората, които го преживяват, СА ЗДРАВИ! Това, че имат различно ниво на невромедиаторите, са само хипотези, както и да е.

Има още нещо. жените с П.Р. само изглеждат слаби. Всъщност са прекалено силни, прекалено борбени, контролиращи, идеалистично и перфекционистично настроени - като цяло, като общ профил (има всякакви изключения). Когато имаш такъв перфекционизъм, ти автоматично го проектираш като очаквания от мъжа до теб като справяне, можене, решимост, мъжественост. Ако си хванеш гадже с п.а., отначало можете да имате добро кликване, но вероятната развръзка би била "бум, тряс и чао" :) . Защото и мъжът с п.а. има същата перфекционистична психика и също автоматично би се дразнил от жена с п.р. до себе си. Тоест, и двамата биха автоматично проектирали собственото неприемане на себс и заедно с п.а. в другия. Както когато се ходи по мост в еднаква стъпка, мостът може да се срути, така и мостът на подобна връзка едва ли ще издържи дълго. Разбира се, това са само общи разсъждения - има всякакви нюанси, а профилът на хората с п.р. не е еднозначен.
   И все пак ми се струва, че една жена с П.Р. би била разбирана, приемана и обичана дълго и щастливо от един силен и спокоен, но и характерово по-толерантен и благ мъж. Има ги, споко! :)


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: Student_21 в Август 22, 2010, 03:44:51
Споделям напълно мнението на г-н Баев. Ако човекът отсреща те обича и цени истински, не мисля че едно ПР ще го спре да бъде с теб. Освен това ПР е временно и напълно лечимо състояние.


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: Mari в Август 22, 2010, 08:29:00
Има още нещо. жените с П.Р. само изглеждат слаби. Всъщност са прекалено силни, прекалено борбени, контролиращи, идеалистично и перфекционистично настроени !


Ето това е описанието за мен! (а може би и за много други)
Точно такава съм.
Въпреки кризите,които сега поотшумяха,аз водя нормален живот.Никой не подозира ,че съм с ПР.За толкова години съм имала кризи навсякъде,но никой не е разбирал,дори и семейството ми.

Скорпи,ако те поканят на кафе излез ще видиш ,че не е толкова страшно! Не ти трябва някой с ПР.
Незнам ...аз себе си не мога да търпя,когато получа криза,а да ми мрънка и още някой ...а не мерси! ;D На мен ми трябва мъж-в буквалния смисъл! ;)Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: skorpi в Август 22, 2010, 12:27:06
bebe, моят починал приятел също беше болен и нуждаещ се от грижите ми, защото страдаше от епилепсия и аз също така се чувствах безсилна да му помогна, но вярвай ми, правех всичко възможно и никога не си помислих да го изоставя. Да, аз съвсем съзнателно реших да се обвържа с човек с хроничен и сериозен прогресиращ здравословен проблем, което никак не беше лесна задача. Поех доста рискове и до днес не съжалявам за това, получих много любов в замяна. Тогава моите страхове бяха насочени единствено към него, никак не мислех за себе си. Така че знам мн добре какво е да избереш да си с "различен", ако мога така да го нарека. Любовта беше по-силна от тези разлики, но аз го заобичах преди да знам, че е болен първо и второ, моята нагласа за света по принцип си е такава - да нося на гърба си проблемите на другите за моя сметка. Това не значи, че всички трябва да са като мен... Не мога да изисквам същото отношение към себе си.

Орлине, всичко друго правя, но не и да чакам да мине от самосебе си, но не мога и до безкрай да издевателствам над себе си. Да не говорим, че при мен очевидно става дума не за ПР, а за цервикален проблем на гръбначния стълб, който е хронично рецидивиращ. Според лекарите може да има дълги ремисии, но категорично оплакванията ми идват основно оттам, а като се появят, ги гарнирам и със солидна доза паника. Така че не мога да се нарека "напълно здрава", е, мога разбира се, но няма да е вярно. Не е и необходимо, стига качеството ми на живот да не е засегнато драстично.
Тук дълго време четох и слушах за "кризи", "атаки" и др. неща, които аз нямам. Освен това изброените предимства явно не се отнасят до мен - ако искам да изневеря, мога да намеря хиляди начини за това, само че нямам на кого да изневерявам сега ;D Присъствието на мъжа също не ми е необходимо, в момента се справям и без мъж, който да ме защитава и закриля. Не се смятам и за слаба за това, че състоянието ми налага някакви ограничения. За емоционалността и гушкането съм съгласна, но не го приемам като профил на жена с ПР, а просто на жена  :D В този смисъл напълно нормална.
Прав си иначе, критерият за норма вече е напълно размит, прав си също и че мъжете обичат да спасяват жените, да им оказват помощ... особено пък тези, които аз си избирам - от помагащи професии, които си имат изявена нужда да бъдат полезни на другите. Едва ли не им правя услуга като им предлагам да се грижат за мен ;)
На последното описание отговаря мъжа, който драпа сега да се видим, а аз така невротично се дърпам ;D Явно природата си знае работата.
За двойката с лицевите проблеми - да, има такива. Познавам и хора с ДЦП, които са се запознали по интернет, наистина всякакви ги има.
Но ако някой пък реши да се среща с човек с ПР, не виждам проблем и в това. Като не се получи, не се - гаранциите са както във всяка друга връзка.


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: maleeva_1965 в Август 22, 2010, 07:24:57
az stradam ot tova zabolqvane  5 godini i ako znaete efikasen na4in na le4enie molq vi pishete mi ne znam ve4e kakvo da pravq


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: Mari в Август 22, 2010, 07:51:08
Здравей,Малеева! Да се преместим в темата за Паническо р-ство.


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: орлин баев в Август 23, 2010, 11:16:14
Здрасти, Скорпи!

Като пишех предното мнение, ми мина през ума, че при теб нещата са малко по-различни, но го адресирах като цяло, не само до теб! Ти ясно казваш, че просто искаш гадже, което да те разбере и затова търсиш мъж с паник атаки - просто гадже. Супер е с гадже и за къде без гадже, освен ако сме монаси и монахини - е, не сме, поне засега! :)

Най-сърдечно и приятелски ти желая да се намерите с гаджето! Добрият секс решава много, това не го е казал само дядо Фройд! ;)Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: skorpi в Август 23, 2010, 12:27:57
Благодаря! Да, разбира се, обсъждаме всички, нали е форум, но исках да поясня за всеки случай... и така, можем да увеличим кръга кандидати за мъже, като ги сведем до следните категории:
1 Психиатър, психоаналитик, психотерапевт, социален работник
2 Лекар, здравен служител
3 Охранител, полицай, пожарникар, служител на Гражданска защита ;D
4 Мъж с хроничен здравословен проблем, който се чувства по същия начин неудобно от това
5 Човек, който е преживял доста и е с голямо любящо сърце :D

Като се замисля и преди, и сега мъжете, с които съм била, са попадали в някоя от горните категории... Защо точно те? Защото това са хора с определени нагласи, които по една или друга причина изпитват нужда да бъдат полезни и да оказват помощ както в професионален, така и в личен план. И все пак никой, който не е имал ПР, няма да те разбере по този начин. Няма как.
Нали знаете рекламата: "Знам за какво говорите..." - "Не, не знаете" - "Ооооо, знам, знам!!"
Сега обаче стои въпросът да кажа ли истината, как и по какъв начин? Нима всеки не крие някакви свои истини? Аз не искам да връзвам никого с моите ограничения, по-скоро очаквам да се появи някой, който да бъде достатъчно търпелив и толерантен и да ми помогне да се върна към обичайния ритъм на живот. В моя случай дори не съм сигурна какво да кажа, защото нямам идея къде точно свършва физическия проблем и започва психическия... обаче доколкото се познавам, обичам истината, пряма съм и няма да залъгвам никого.


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: Sh3me7 в Август 29, 2010, 01:33:42
Някои са ЗА други против .Аз съм за защото според мен една такава връзка би могла да помогне на 2-мата да стигнат далеч че дори и да се излекуват представете си само как 2-мата си дават непрекъснато кураж "давай ще успеем" "нека да утидем ще си прекараме добре няма нищо страшно" и в един момент когато погледнат назад колко много са постигнали 2-мата когато се подкрепят вече няма да има паническо растроиство нито страхове ще има само любов , а любовта определено дава крила.
"Skorpi <> горе-долу разбирам защо искаш гадже с ПР ,ти си грижлива всеотдаина и добра, но най-вече изпитваш нуждата да се грижиш за някого .Това те кара да се чустваш добре да бъдеш полезна дава ти сила да живееш този живот.И само да вмъкна нещо за твоята  т.5 "Човек , който е преживал доста и е с голямо любящо сърце.
Такива хора бол ги има само жалкото е че това голямо любящо сърце е разбито на много малки частици и хванеш ли се с такъв ще падне бая събиране докато го направиш отново едно цяло :)но вярвам за теб си струва упорита си виждам че не те е страх да бъдеш с някой наранен неразбран странен и т.н : )


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: skorpi в Август 29, 2010, 03:42:07
 :)
Така е, не спирам да се опитвам, а и моето сърце е било разбивано милион пъти. Защото нали знаеш, ние сме чувствителни и винаги любовта ни е силна, а страданието голямо.
По този начин съм се надъхвала с един приятел, който вече е добре и всичко е зад гърба му, но и досега не спира да ме подкрепя. Никога не сме били гаджета, но и двамата дължим животите си един на друг. С него ми идваше смелост за нещата, от които се страхувах. Ползата е тогава, когато са мотивирани за промяна, а не искат да си карат така до безкрай и само да си се оплакват колко са зле. Да се хванат за ръчичка и да си дават кураж. Като знаят, че са един дол дренки, няма да се страхуват как ще изглеждат в очите на другия, защото в тях просто ще виждат себе си. И такава любов може да е много силна, защото хората с ПР се чувстват много силно емоционално и духовно свързани, както с никой друг, между тях съществува много силна връзка.
Колкото до мен, аз направих опит да се свържа уж с човек, който няма ПР, ма то пък се оказа за моя огромна изненада, че състоянието не му е непознато и е минал по този път. Въпреки това връзка няма, защото за разлика от мен, човекът явно не се чувства непълноценен и не си губи времето, ами си е намерил приятелка. Това беше важен за мен урок, който ми показа от една страна, че трябва да променя отношението към себе си и от друга, че не бива да се страхуваме и срамуваме да признаем какво ни е- просто страшно много хора са като нас и си траят до последно, докато не се издадеш първи. Един поглед в очите ми беше достатъчен, за да позная себе си в него, да видя собствените си страхове в огледален образ. Просто каквото и да правим, не бива да спираме да се опитваме.


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: Mari в Август 30, 2010, 12:37:38
Помощта и разбирането от близки и приятели е жизнено необходимо. В случай на разстройства, причинени от стрес и напрежение много по-полезно се явява общуването с психически и емоционално стабилни хора, отколкото с хора, имащи същия проблем. Общуването със сродни души в случая засилва чувството за безпомощност и невъзможност за освобождаване от собствения капан на самовнушения и нереални страхове.


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: straxlivka в Октомври 10, 2010, 08:52:58
Местя темата тук за тези, които наистина са сами и се притесняват, че така ще си останат, защото никой няма да ги разбере с проблема, който имат, или живеят изолирано, но имат нужда от топлина и любов. Слагам в това число и себе си. Щом за всеки влак си има пътници, значи е време да отидем на гарата. Вие сте...
Според мен е мноооооооооого лоша идея / точно както един потребител е написал / ще се дърпате взаимно надолу
Добре е ако гаджето ти няма ПР , но знае че  ти имаш и взема проблема ти насериозно
защото иначе ако единия получи ПА , мисля че ще рефлектира и върху другия / аз лично доста се влияя от тревожността и нервността на хората наоколо и така и аз ставам тревожна и това ми предизвиква ПА.


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: skorpi в Октомври 10, 2010, 10:27:11
Цитат
Според мен е мноооооооооого лоша идея / точно както един потребител е написал / ще се дърпате взаимно надолу

Пак ще те оборя. Може и да е катализатор за положителна промяна и за двамата. Защо да не е? За мен това е нещо, което изключително мн сближава. А и съм мн по-мотивирана, като не се боря сама и не съм неразбрана...

Цитат
Добре е ако гаджето ти няма ПР , но знае че  ти имаш и взема проблема ти насериозно
защото иначе ако единия получи ПА , мисля че ще рефлектира и върху другия / аз лично доста се влияя от тревожността и нервността на хората наоколо и така и аз ставам тревожна и това ми предизвиква ПА.

Честно ти казвам, по никакъв начин не си представям на този етап някой друг да ме изтърпи, освен ако не е като мен. Че дори и тогава не е съвсем гаранция, че няма да му писне. Но при всички случаи поне ще ме разбере и ще знам, че наистина разбира.  ;)

Искам да ви попитам вие колко хора с ПР познавате и сте се виждали очи в очи? Мисля, че тези, които ги познават само виртуално, където споделяме за оплакванията и "кризите си", си изграждат малко нереалистично впечатление, че ние не сме нищо друго, освен едни безкрайно мрънкащи, отчаяни и влачещи се хора. А аз виждам тъкмо обратното. От някои струи толкова положителна енергия, че съм на ръба да се съмнявам, че им има каквото и да било... да не би ако имаш язва например, само с нея да се идентифицираш? И двама души с язва не могат да са заедно, така ли? И защо? И само за язвата ли ще си говорят по цял ден? Стига, каквото и да ни има, ние сме хора като всички други, имаме нужда от някой, който да ни обича, дори когато на нас ни е тежко. Но сит на гладен не вярва... И терапевт да е, пак ще му е чужд проблема, ако не го е изпитал. Съжалявам, ама е така...


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: toni_d в Октомври 14, 2010, 11:14:14
ще е добре да си хвана гадже с ПР, ще ми излезе по-икономично, ще стоим в тях, няма да ходим на кино, на море, почивки в чужбина ресторанти, театри дълги разходки, планина, дискотеки, нощни заведения и т.н.


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: Mari в Октомври 14, 2010, 11:35:00
Нали?  ;D Няма да те вкарва в преразход? Виж значи имало и хубава страна ПР ,за тези които не излизат ;)


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: skorpi в Октомври 14, 2010, 11:50:21
Хаха, мерси, голяма утеха е това ;D
Иначе да, човек винаги може да види и положителните страни в определена ситуация. Не е чак толкова лошо да си вкъщи, но е хубаво и да се излиза все пак... но все още е криза, така че и вие сте си прави :D Обаче внимавайте какво си пожелавате, че доста честичко се сбъдва ;) Сега като се зазимим всички у дома, няма да правим ние, агорафобиците, такова впечатление. А до на лято ще ни е минало. :)


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: Student_21 в Октомври 14, 2010, 05:50:12
хаха, постът на toni_d ме разби от смях :) Тони, опасното е само жената с ПР да не ти поиска някоя скъпа кола, та с нея да излиза навън :)


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: skorpi в Октомври 31, 2010, 07:37:54
Когато пуснах темата, нямах представа, че това, което си пожелах в нея, ще се сбъдне. Беше по-скоро на майтап. Ето какво показа експериментът ми до момента: Илюзия е да мислиш, че някой може да те разбере, ако сам не разбираш себе си. Да очакваш да отнеме болката ти е утопия. Да вярваш, че може да те изцели, е неоснователно. Няма терапевт, гадже или приятел, който напълно и изцяло да разбере какво преживяваш. Дори и да преминава през същото. Не може да го направи вместо теб. За моя изненада коментарите му по темата са доста сходни с тези на хората, които никога не са имали ПР и идея си нямат за какво става дума... какво излиза? Че независимо от факта, че имаме подобни проблеми, те са колкото общи, толкова и различни. Всеки е различен. Дори пред такъв човек не можеш да се разкриеш изцяло. Запазваш една част за себе си, страх те е, че ако му дадеш и нея, няма да ти остане нищо. Точно тази част те кара да продължаваш да се чувстваш неразбран докрай. Тук обаче идва и големият извод - номер 2: Не е нужно някой да знае какво е в душата ти на 100 %. Важното е да намериш покой със себе си. Да се помиря със самата мен - ето това е, което трябва да направя.  ;)


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: Mari в Ноември 01, 2010, 09:01:09
Радвам се ,че най накрая го разбра! ;) За толкова години съм се отказала да търся разбиране от близки за мен хора. Няма смисъл,не те разбират и това е. Затова се спасявам сама както и колкото мога.Важното е да постигнеш консенсус със себе си ...тогава вече всичко ще е ОК :).


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: brinko в Ноември 15, 2010, 11:17:41
ниакои от бургас


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: skorpi в Ноември 16, 2010, 02:42:31
Цитат
ниакои от бургас

Който търси намира. Ама ти не се ли беше излекувал с билки??


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: brinko в Ноември 16, 2010, 08:47:07
да са6тиа 6те излекувам и неиа ;D


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: skorpi в Ноември 16, 2010, 08:56:10
Цитат
да са6тиа 6те излекувам и неиа

И с какво, ако не е тайна?


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: brinko в Ноември 16, 2010, 09:06:48
ха познаи ;D


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: skorpi в Ноември 16, 2010, 09:39:29
Оф, то така ако ставаше...


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: brinko в Ноември 16, 2010, 09:56:55
da znam prava si


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: skorpi в Ноември 16, 2010, 10:20:49
Нищо, не се отказвай. Поне малко помага ;)


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: Mari в Ноември 16, 2010, 10:21:34
Кажи каква е тази билка -омайна :),знаеш ли колко моми чакат да ги излекуваш.Аз чак в скайп ти писах да разбера каква е. ;)


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: skorpi в Ноември 16, 2010, 10:30:01
Да не е някоя тревица?  ;D ;D ;D


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: brinko в Ноември 16, 2010, 11:36:57
бе базикаите се вие ;) ами незнам какво садаржа пих иа 4 месеца и вси4ко си доиде на миастото  за скаипа потвардих едно вклиу4ване но несам видиал да си писала не6то както и да е едно моми4е ми писа по по6тата дадох и тел. и името на 4овека 6те го дам на всеки които пи6е понеже тук немога нали се смиата за рекламиране или  нару6ение на правилата на форума дано помогне на всеки този 4овек както помогна и на мен и дано има такива хора да помагат 4е това е бах.....ужаса това е лека ве4ер на вси4ки  :)


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: Mari в Ноември 17, 2010, 07:58:08
Не се бъзикаме. Аз те питам сериозно. И наистина ти писах в скайп-а,че съм от форума ;).


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: Bella в Ноември 17, 2010, 09:56:28
Аз знам, че жълтият кантарион е билката, която се препоръчва за лечение на страхова невроза и други подобни тревожни състояния. Много е важно обаче приемът му да не се смесва с антидепресанти.


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: Mari в Ноември 17, 2010, 04:26:11
Не се връзвайте на тая реклама за билките на brinko! Прие ме в скайп и въобще не ми пише. Да знаете и вие. ;) Ей,сега ще го блокирам.

Белла,аз пък знам за билката страшниче,тя е точно за страхова невроза.  А жълтия кантарион не се смесва със АД ,защото той самия е такъв.


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: brinko в Ноември 17, 2010, 08:03:45
мари по спокоино бе 4овек отговорих ти биах на работа ниама6е как и не правиа никаква реклама нее хубаво така  4ао и сас здраве на които мога да помогна 6те се радвам от сарце


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: Mari в Ноември 18, 2010, 08:01:15
Е, да беше писал ,че си на работа. Видях ,че си на линия и ти писах. Не си ми отговорил !


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: skorpi в Ноември 30, 2010, 10:55:57
Аз искам да се върна на темата и да питам агорафобиците, на които им е проблемно излизането, как се справят с това при срещите си с гаджето/приятеля или каквото е там? Разбират ли ви, казвате ли истината или търсите оправдания? Какво правите, за да не ви писне само вкъщи и как издържате навън? За мен точната дума е "издържам" - трябва да издържа!!! И се връщам каталясала, откъдето и да е, ако ще и само да съм седяла. Ако цял ден съм скитала, после непременно се налага да почивам, да се възстановявам.............. е познайте как ще изляза с гадже. По-скоро ще се завра в миша дупка  :D
Може ли изобщо човек да има нормална връзка в това положение??? Вие имате ли?


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: toni_d в Декември 01, 2010, 04:32:04
сигурно е много уютно и приятно при теб скропи, подредено чисто и т.н...иначе за излизането пиини една чаши вино за да се отпусниш:) аз така бих направил


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: skorpi в Декември 02, 2010, 01:58:32
Не се и съмнявах, че точно ти ще ми отговориш ;D ;D ;D
Така е, уютно е или поне се старая - моят дом, моята крепост. Но винаги си е било така, и като съм излизала, и като съм нямала такива проблеми. То си е до човек. Пиенето също се опитвам да го вкарам в програмата, макар че не съм много по него. Но всичко се променя. В края на терапията може сама да не мога да се позная, чистак нова :D


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: toni_d в Декември 03, 2010, 12:25:00
скорпи е домошарче по природа а:))) пожелавам ти да си чистак бърсак нов човек да неможе да те познае никой, да станеш някоя натокана мацка уверена със самочувствие и да не ти пука от нищо, ей това ако го видя ще се спукам от радост


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: skorpi в Декември 03, 2010, 12:54:24
И как ще го видиш бе, Тонка, да не би да се познаваме?
За самочувствието: то не е нещо, което може да се види отстрани, аз си знам как ми е отвътре, но демонстрирам обратното доколкото е възможно, та даже и преигравам, разбира се, не и пред вас. Но за незнаещите за проблема ми нещата изглеждат мноооооогоо различно, повярвай. Те мислят, че живот си живея, че всичко си имам, че съм суперсилна, суперяка и всичко супер  :) Представа си нямат какво ми е в сърцето. Играя го докрай. Нямам избор.


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: dolcetopolina в Декември 11, 2010, 02:51:04
Аз мисля, че нашето скорпи е точно такава мацка...така че, Тони вече можеш да се пушкаш от радост ;D

Аз па не искам да си хващам гадже с ПА, че ще бъде тотален цирк у нас, хахахахаха. Дори вече си представям доста картинки и започвам истерично да се смея ;D ;D ;D ;D ;D
Най добре да си хванем кардиолог за гадже или мъж, но и за него почва да ме хваща жал...май кандидат не мога да намеря ::) ::)


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: skorpi в Декември 11, 2010, 06:14:43
Цитат
Аз мисля, че нашето скорпи е точно такава мацка...така че, Тони вече можеш да се пушкаш от радост

Даааа, точно такава съм ;D Мерси, dolcetopolina :-*

Цитат
Аз па не искам да си хващам гадже с ПА, че ще бъде тотален цирк у нас, хахахахаха. Дори вече си представям доста картинки и започвам истерично да се смея

Това не е верно, или поне не е задължително да е. В началото ще се наприказвате най-вероятно надълго и нашироко по темата, ама после всичко си е както при всяка др връзка. Просто имате нещо, което ви свързва и една обща тема в аванс. Но пак всеки си се спасява поединично. ;)

Цитат
Най добре да си хванем кардиолог за гадже или мъж, но и за него почва да ме хваща жал...май кандидат не мога да намеря

Оо, това го пробвах, освен да ти измери пулса след секс, няма много с какво да ти е полезен...  :D ;D
Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: Vetero в Декември 21, 2010, 10:23:15
Здравеите,непознати приятели...и ако мога така да се изразя "братя и сестри по оръжие"!
 ;D

...в смисъл,че се "борим" с подобни проблеми:))))))))

ПР е мно-о-о-го широко и общо понятие.Може да е проявява под всякаква форма,дори при един и същи човек.Занимавам се с този свой проблем вече повече от 15 години...Светли периоди,в които се чувстваш на седмото небе и да ги наречем рецидиви - тежки,непоносими сривове до самото дъно....
Определено съм много "вътре в нещата".
Коренът на ПР определено е духовен.Но това е цяла отделна тема.

Темата е дали е добре човек с ПР да си намери гадже с ПР.
Според мен тази тема,отворена от skorpi,е много важна за страдащите от ПР!

Като за всичко в живота има и "за" и "против".
Гледам,че повечето споделящи проблема си с ПР са жени.Това е напълно разбираемо...Но съм сигурен,че мъжете с разл.форми на ПР са не по-малко на брой от жените.Мъжете просто не искаме и не можем да си позволим да си признаем слабостта и страха си.
Доста различно е да си жена с ПР или мъж с ПР като начало...В очите на т.нар.нормални мъже, една жена с ПР може да изглежда доста атрактивно - уплашена,нуждаеща се от закрилата му.Може да се изживее даже като Герой-спасител с нея!
А един мъж с по-тежко,и особено генерализирано тревожно разстройство,обикновено се явява в очите на т.нар. нормални жени като една от най-жалките и отблъскващи картини.Вероятно и повечето алкохолици са хора с ПР,които се "лекуват" медикаментозно с Гроздомицин! ;D ;D ;D ;D.........или :'( :'( :'( :'(

Тук ще споделя,че работя като лекар и много често(ежедневно даже) виждам жени в т.нар. нервна криза или истерия,ако предпочитате.Мъже в това състояние се срещат много рядко,но затова пък много често(ежедневно даже) ги виждам пияни до безпаметност.В интерес на истината,мъжете,които съм виждал в нервна криза,по една или друга причина са били трезвеници...не употребяват алкохол.А алкохолът на практика не е нищо друго освен общоприет,стар като света и масово ползван еквивалент на Лексотан,Диазепам,Ривотрил и още какви ли не "чудодейни" хапчета,последен писък на науката,с които масово се тъпчат много жени...

Абсолютно всеко индивидуален случай е уникален! Уникални божии творения сме всички на този свят и универсално правило  няма и не може да има!Това,което пиша тук,си е мое мнение,оформено от горчив личен опит.
За някои точният човек може да е с ПР,а за други - нормален(между другото нормалността е доста разтегливо и условно понятие).Това,което е решаващо,според мен,е човекът(мъж или жена) да те приема такъв,какъвто си,без да те съди,без да вижда в теб "болен" и е ежедневието...а да не говорим за периодите на обострянията(или кризите,ако щете).

Има обаче една поговорка  "Сит на гладен не вярва"!
И тя практически е много,ама много вярна...за всичко в живота!

Не виждам как някой,който не е изживявал или не изживява лично вътрешния ад на тревожното разстройство(ПР),било той мъж или жена,ще може да прояви такова разбиране и приемане...............Обикновено "нормалният" партньор или кандидат-партньор,рано или късно ти "врътва" една ръка,обявява те за луд/луда и заминава да си търси някой "нормален"!
Може да те изтърпява известно време,но дотолкова не е в състояние да разбере нелогичността и същността на страданието ти,че и при най-добро желание(в идеалния случай) се уморява и се оттегля...Най-често бързо се "ориентира" в обстановката,слага ти етикет "поредната откачалка" и ти бие дузпата.И пак си оставаш сам,като преди...Даже е по-зле от преди - сега върху проблема ти се стоварва и негативният ефект на чувството,че пак си неразбран,отхвърлен,дефектен,за нищо не ставащ...Често такава развръзка става повод и за пореден рецидив на ПР!
Аз например сега съм в такова положение...ама не ми сефте,ще се оправям пак някак си.

Според мен точният партньор е най-добре да е с ПР,т.е. себеподобен.Тук обаче отварям една голяма скоба - трябва да е на степен осъзнаване и приемане на собствения си проблем.Да е разбрал/а,че трябва да работи сам/а върху себе си и решението не е в ръцете на никой идеален мъж или жена,идващ отвън като Месия...Това трябва да е човек,който работейки върху себе си и своите проблеми,ще те разбира,приема и привества дори като възможност за взаимопомощ и духовен растеж...и помагайки на теб,ще помага и на себе си...или обратното - помагайки на себе си ще помага и на теб!

Тук из форумите видях мненията на доста хора,които от години са с тревожно разстройство.С много личен опит.много мислили,много преживяли,"напипващи" полека с много опити и грешки верният път.
Пътят е труден,няма трайно и крайно решение.Няма никога гаранция,че си се "излекувал" напълно...

Няма начин да спреш по Пътя,колкото и да е мъчително понякога...но много по-леко е когато не вървиш сам!

Не знам дали знаете,но това е основата на високата ефективност на груповата терапия.


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: delicacy в Декември 21, 2010, 11:31:20
Здравей,Vetero! Уцели десятката! Това, което споделяш, често съм си го мислила и аз - за мъжете с ПР, за алкохола, за това как, ние жените, търсим закрила в мъжа, а мъжът с ПР често не може да ни я даде по разбираеми причини. Много познато и преживяно! И все пак искам да кажа, че мъжът, които е изпитвал ПА е с много фина чувствителност и необикновена емоционалност, затова да имаш приятел с ПА на моменти е необикновено преживяване. Разбира се, в други моменти може да има и голямо нараняване, но пък ние жените имаме нужда от емоции. Разбира се, когато имаш приятел с ПР, силните емоции са гарантирани, но сигурността, която повечето жени я чувстват като ясно осъзната потребност, трудно може да бъде задоволена, по известни причини. Но все пак, да имаш приятел с ПР си е бурна емоция ;)


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: Vetero в Декември 21, 2010, 11:49:35
Това да търсиш сигурност в другия,мъж или жена,си е чисто опит да лекуваш някаква форма на ПР за чужда сметка.
 ;D ;D ;D ;D
Какво означава да търсиш сигурност от другия...значи я нямаш у себе си! :(
Това си е чиста форма потребителско мислене - да излезеш на пазара и да си "купиш" най-ефективното външно лекарство.Да вземеш другия като хапче...Да,става...ама и ефектът е като от хапчетата...за известно време,като все повече отслабва с времето...докато започне съвсем да не действа...И тогава какво?Друго "хапче"?!?! :)

Със сигурност и най-стабилният "друг" няма да може да ти даде вярата в себе си и собствената ти сигурност.


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: delicacy в Декември 21, 2010, 04:14:18
Vetero, не ставаше дума за търсене на сигурност за чужда сметка. Аз лично не търся сигурност от ПР във връзката ми с един мъж. Говорех за сигурност като екзистенциално понятие в една връзка мъж-жена. Повечето жени на подсъзнателно ниво виждат в мъжа закрилник, покровител, защитник - всяка жена ще го формулира различно. Това е нещо подобно, както мъжът търси в жената нежност или красиво тяло. Аз не търся в мъжа закрилата, за да го използвам едва ли не, това си е заложено в пола ми. И пак искам да кажа, че в справянето ми с ПР, мъж няма роля.


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: Vetero в Декември 21, 2010, 09:41:38
delicacy,

O.K. разбра ме правилно...и аз разбрах отговора ти.Благодаря за уточнението ти.Беше нужно и на място.

Ти говориш за нормалните полово свързани житейски съображения като цяло.И си права - много от мъжете с по-тежки и генерализирани форми на тревожни разстройства се инвалидизират социално по един или друг начин и стават върло неподходящи като осигурители на социална стабилност в най-общ смисъл.
Много от алкохолиците от мъжки пол,особено започнали в по млада възраст,са един от най-ярките примери за гореспоменатото социално пропадане.

Сериозните форми на ПР,поради много социално обусловени причини, довеждат мъжете до категориите "неудачник" или "мухльо" в най-различните им по-вид и тежест изяви.
Впрочем,интересно защо не съм чувал изразите "мухла" или "неудачница"...факт!
Просто на жените в социален контекст се гледа по друг начин и те не се състезават в тези категории...Ако "успеят" в живота е допълнителен плюс,но ако са около дъното на социалната стълба,това рядко или никак не им отнема сериозен и значим брой точки в очите на мъжете.
Хе-хе...Дори понякога успехът носи минуси в този смисъл. ;D

Мъжете с тежки ПР хич не са за завиждане!
...не че на жените им е по-леко,но тях поне не ги декласира така категорично социалната "месомелачка".

Добре поне,че някои от нас сме се научили добре да се преструваме...та обикновено не ни личи отстрани ПР-то.
Иначе околните,и мъже и жени,бърже ни пращат в "трета глуха" и ни "е...т майката"...с извинение.

Номерът е да не ти личи,независимо как се чувстваш отвътре...но и това преструване,отгоре на всичко друго,струва още повече нерви!

Как да не се напиеш терапевтично!Ей така,за отпускане!
 ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Ха наздраве!
 :P


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: t.todorov в Декември 21, 2010, 10:54:14
" Добре поне,че някои от нас сме се научили добре да се преструваме...та обикновено не ни личи отстрани ПР-то..."

Не някои, а почти всички :)
Какво ли е страшното на това да си с ПР и да ти личи? Каокво означава останалите да разберат за ПА? Защо ли за пред хората са така прилежно скрити и овладяни?
Хубави въпроси.


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: butterfly в Декември 21, 2010, 11:23:33

Не някои, а почти всички :)
Какво ли е страшното на това да си с ПР и да ти личи? Каокво означава останалите да разберат за ПА? Защо ли за пред хората са така прилежно скрити и овладяни?
Хубави въпроси.
[/quote]

страх има винаги и за всяко нещо!Относно страха да ти личи и х хората да разберат ... едва ли те ще разберат че имаш паническа атака по скоро ще си помислят че ти е зле ниско кръвно или нещо около прилошаването но едва ли ще са наясно с конкретнвата ситуация.. а лично за мен страха идва от срама че си различен че си друг и може да останеш грешно разбран. Това друг да знае за състоянието ти е все едно да се съблечеш гол.. няма как да стане


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: Vetero в Декември 22, 2010, 01:04:28
"...все едно да се съблечеш гол.. няма как да стане..."

Хе-хе-хе! ;D

Сещам се за нудистите...как си ходят голи пред всички и не им пука!
Интересен факт за размисъл,а Бътерфлай?

Поздрави!


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: Vetero в Декември 22, 2010, 01:21:20
" Добре поне,че някои от нас сме се научили добре да се преструваме...та обикновено не ни личи отстрани ПР-то..."

Не някои, а почти всички :)
Какво ли е страшното на това да си с ПР и да ти личи? Каокво означава останалите да разберат за ПА? Защо ли за пред хората са така прилежно скрити и овладяни?
Хубави въпроси.

Да-а-а,непознати ми приятелю!
 :)
Наистина хубави въпроси...

Защо хората крият разни неща от другите хора...ПР в случая.
Отговори за възможни причини мога да ти предложа веднага няколко варианта,но ще ти избера за начало една от безбройните причини,която има много сериозна тежест на практика.

А именно безкрайно ТЪПА...и безкрайно практически ЕФЕКТИВНА!!!
Просто е императивна като валяк за болшинството членове на социума.

Ето я и нея:
ЗАЩОТО ТАКА Е ПРИЕТО
(или "Защото така правят всички" в леко изменена редакция)

Гаранция,че няма да се зарадваш на такъв отговор...но с гаранция ще се съгласиш,че е страхотен мотиватор за ежедневния ни Маскарад...за какво ли не...в случая за ПР и подобните му състояния.
 ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Поздрави!

П.С.Все пак хубав отгово,нали? ;)Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: t.todorov в Декември 22, 2010, 08:59:18
А, какво ли би се променило ако хората, обкръжението и приятелите разберат?
"ЗАЩОТО ТАКА Е ПРИЕТО"
Как човек за себе си знае, какво ще бъде прието и какво не? Кога го е разбрал? Кой го е учил на "хубавите" трябва и на "лошите" - не трябва? За някои тези норми са едни, а за други различни. Какво прави човек, когато иска едно, но "трябва" да направи друго? Как преживява това да загърби искам, заради "трябва"? С какво запълва празнотата между едното и другото?Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: delicacy в Декември 22, 2010, 11:44:05
Моята теория за страхът ни да не показваме, че имаме ПА, е желанието ни да изглеждаме в очите на другите съвършени. Всъщност ние  и за миг не можем да допуснем, че другите могат да разберат, че при нас може да съществува някакъв "дефект". Това е водещото  и при създаването на връзки - ние сме претенциозни и към себе си, и към човека до нас. Крайният ни перфекционизъм и желанието за съвършенство не могат да позволят на останалите дори да си помислят, че нещо ни има, което намалява нашата стойност. Това е моето мнение, защо упорито крием проблемите си. Затова крием и наличието на ПР, а не само защото могат да ни помислят, че може да не сме наред. ;)


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: t.todorov в Декември 22, 2010, 01:33:09
Да, но какво кара човек да има нужда да е съвършен? Какво би спечелил от това ако другите го смятат за перфектен?


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: delicacy в Декември 22, 2010, 03:03:01
За да бъде уникален, единствен и неповторим. По този начин ще спечели или по-точно, ще заслужи обичта на своите родители и на хората около себе си. Ще го оценят, ще му гарантират вечна обич, ще му се възхищават, ще го обожават, ще му предоставят вечност, а вечността спасява от смъртта. Това вероятно е водещото. Любов, сигурност, вечност.


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: t.todorov в Декември 22, 2010, 04:55:58
Вечната обич ... как звучи само. Т.е. ако е перфектен ще накара другите да го обичат вечно. И понеже това е просто утопия, какво се случва по пътя за спечелване на вечната обич и признателност?


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: skorpi в Декември 22, 2010, 09:32:20
Леле, 2 дни ме няма само, а как сте ми овършали темата  ;D
Хммм, много теми за размисъл сте дали... delicacy, каква е тая вечна обич, няма нищо вечно на тоя свят, аз вече и на временна не се надявам, но не спирам да си я искам, де, човек съм все пак ;)
Искам да кажа, че vetero е мн прав за това, че жената с ПР изглежда супер привлекателна в очите на нестрадащите от ПР мъже, дори и те да не знаят за проблема й, усещат по някакъв начин, че нещо в нея е различно. И да, инстинктивно се втурват да помагат и да предлагат закрила (пък и да намажат нещо друго покрай това :D - нали се сещате, че жената с ПР много не подбира, защото не се знае кой ще я иска шантава ;), та възможности не бива да се изпускат).
В моя случай - агорафобията, е добре човекът до мен ако има ПР, да е по-добре, в смисъл не аз да се грижа за него, а по-скоро обратното. И да няма той проблем с излизането, за да ме извежда навън и поне той да е спокоен, че ако вземем да затреперим заедно, кой кого ще спасява не е мн ясно :D Е, за мен остава разбирането ако нещо не му е добре на човека някой път, да вляза в положение (ама като съм чувствителна, може и да не вляза - двама чувствителни на едно място никак не е лесно!)
Такаа... пак искам да се върна на мъжа-закрилник. Откакто съм с ПР, аз си промених вкуса за мъже, като започнах да харесвам по-едри, големи, силни, здрави, бееееееееее яки мъжаги, които първо могат да ме носят, ако припадна (щото и това си го мисля, хахах) и второ, по-надеждни ми се струват някак си. Друго си е да ти ударят една здрава прегръдка! Това ме кара мен да се чувствам едновременно малка и защитена. Обръщам внимание и на заниманията им - добре е да имат власт (дали ще са мн пари, или висок пост, или някаква рискова, отговорна професия... важното е ВЛАСТТА.) Тогава аз съм по-малко властна и характерът ми леееекичко се пречупва. Чувствам, че имам силен съюзник. Не че при повечето жени не е така, просто аз започнах да забелязвам тази си промяна от година насам. И мисля, че най-вече се дължи на ПР.


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: Vetero в Декември 22, 2010, 10:56:25
Скорпи-и-и! :)

Замирисваш ми на терапия с "мъж-хапче"!
 ;D ;D ;D ;D ;D


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: skorpi в Декември 22, 2010, 11:17:39
Цитат
Скорпи-и-и!

Замирисваш ми на терапия с "мъж-хапче"!

Че аз отдавна на това мириша, ама който надушил, надушил :D
Ама нали знаеш, хапчетата, за да действат, трябва да се сменят от време на време... нова година, нов късмет!


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: Vetero в Декември 22, 2010, 11:36:11
 ;D
Скорпи!

Попрочетох ти критериите за Хапчетата от мъжки пол...и установявам,че не се класирам по основните показатели,което,може би парадоксално в случая,вместо да ме засегне,някак даже повече ме радва!
 ;D
Защо ли?
Защото,във връзка с тената за ПР,много повече предпочитам да се възприемаме не като ролево ограничени Мъже или Жени,а равнопоставено просто като Човеци!
 :)  

Между другото мисля,че и мъжете,които често сменят партньорките си,го правят по подобни причини ;D...и жените ставате за Хапчета!
:)))))))))))))))))))


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: Vetero в Декември 22, 2010, 11:43:21
Не знам за Тодоров подробности,но той определено ми "мирише" на професионалист!!!

Пихолог,психотерапевт или нещо от сорта!
Познах ли???

Много тарикатски,без да дава мнение,прикарва с въпросите си другите да достигнат мислейки до неговите изводи!!!

Комплименти,за което! :)

Като техника е супер в сравнение с директния опит за налагане на мнение отвън наготово!


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: skorpi в Декември 22, 2010, 11:44:51
Цитат
Попрочетох ти критериите за Хапчетата от мъжки пол...и установявам,че не се класирам по основните показатели,което,може би парадоксално в случая,вместо да ме засегне,някак даже повече ме радва!

Щото няма да те избера ли  ;D
Е, човеци сме си, ама все пак от различни полове. Не може да не се отчете това, то си е основен елемент все пак. А ти с тия "оръжия" тука дето пристигна, сериозно ме респектира :P Иначе нямам нищо против да го играя мъжа, ама въпросът е вие можете ли да го играете жени?  ;D
Най-добре е май всеки да е себе си, но ако вече не знаем кои сме, как да стане???
Забравих да спомена, че възрастта също е от значение.

За t.todorov или хубаво, или нищо :D
Никой истински терапевт няма да ти налага някакви изводи наготово. И, естествено, ще те провокира да си задаваш въпроси


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: Vetero в Декември 22, 2010, 11:54:38
За кои "оръжия" иде реч бе,чедо!
....С които съм те респектирал де?


А за това,кое какво значение има(в случая я възраст и пол)...много зависи кой на какво колко значение придава.
Неща,които за някои хора са от критично решаващ характер,за други са пренебрежимо маловажни...та чак безразлични.
 >:(


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: skorpi в Декември 22, 2010, 11:59:44
Аз за себе си допълних, че пропуснах в предишния пост към профила на "надеждния" мъж, с когото ще борим ПР. Трябва да е по-голям от мен.  ;)
Но не като баща, а по-скоро като батко. Спомням си, че и като малка исках все да си имам батко. Ама си нямам :-\ Затова почнах да зяпам в батковците ;D Явно ми харесва да съм лапето в компанията. Така ще мога да се инатя и тръшкам, колкото си искам ;D И пак ще съм сладка. За оръжията имах предвид началото на първия ти пост в темата - че сме братя и сестри "по оръжие" :)


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: Vetero в Декември 23, 2010, 12:17:45
Да не си геронтофилка,а?!?! ;D

ИЛи по-скоро глезана като повечето "истински" жени?


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: Vetero в Декември 23, 2010, 12:26:56
Скорпи,ние с теб си го обърнахме на чат тоя форум...
Не че не ми е интересно.Напротив!
 :)
Но мисля,че не е коректно спрямо другите потребители.
Това са си лафчета за Скайп и прочее.


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: skorpi в Декември 23, 2010, 12:27:56
Скайп обаче няма да получиш. ПрИмоцията приключи ;D
Стоп на чата!Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: Vetero в Декември 23, 2010, 12:35:50
"Стоп на чата"

О.К.Само това беше идеята ми.
Скайп не съм ти искал. :)


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: delicacy в Декември 23, 2010, 04:32:03
"И понеже това е просто утопия, какво се случва по пътя за спечелване на вечната обич и признателност?"

И такааа - разубедихте ме, че вечна любов не съществува :D= В това включвах обичта на родителите и извоюването на  постоянната обич, която ще гарантира едва ли не вечно  земно съществуване в представите на човека, страдащ от тревожно разстройство. Това имах пред вид с разсъжденията си... но вие ми подсказвате за максимата - "Няма вечна любов, има вечни интереси" :D


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: delicacy в Декември 23, 2010, 04:37:12
Скорпи, по отношение  на мъжа с власт, винаги съм харесвала такива мъже, даже и преди ПР, ПР не ми е променило вкуса към мъжете. Явно за жените властта  е еротичен елемент в отношение към мъжа, нещо като женското тяло за мъжа. Мъжете сериозно се бунтуват и ни заклеймяват, че търсим тези атрибути, за да ги използваме, но спокойно мога да кажа, че използването не е водещ елемент, а усещането за сила на мъжа и за качествата му.


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: skorpi в Декември 23, 2010, 07:00:39
delicacy,

Цитат
В това включвах обичта на родителите и извоюването на  постоянната обич, която ще гарантира едва ли не вечно  земно съществуване в представите на човека, страдащ от тревожно разстройство.

Ако приемеш, че любовта на родителите е безусловна по дефолт,
то тогава...

Цитат
По този начин ще спечели или по-точно, ще заслужи обичта на своите родители и на хората около себе си. Ще го оценят, ще му гарантират вечна обич, ще му се възхищават, ще го обожават, ще му предоставят вечност, а вечността спасява от смъртта. Това вероятно е водещото. Любов, сигурност, вечност.

... усилието да воюваш, за да я печелиш тази любов става излишно - просто я получаваш наготово и не можеш никога и при никакви обстоятелства да я изгубиш. Тогава защо е това доказване? Пред кого се доказваш, че си перфектна? Знаеш ли мъжете как се плашат от перфектни жени? На мен ми писна да слушам суперлативи за себе си и как едва ли не всички могат да ми лазят в краката, е да, ама накрая няма кой да ме напсува... госпожица перфектна си остава между четирите стени... днес един приятел ми каза: "Всички грозни около мен си имат половинки и са щастливи, защо аз съм сам" - казвам: "Недей ме пита баш мене, аз колкото повече се старая да съм перфектна, толкова по-самотна оставам"... и не говорим за външен вид само, а като цяло стремежът за съвършенство и това, че не си позволяваме да грешим. Уморително е, нали?
И ако преди съм предпочитала да доминирам, сега се опитвам да избягам от това и да вляза в пасивната роля, обаче съпротивлението е жестоко. Отвътре ме кара да съм активна, но ше се стискам, докато си науча урока... няма др начин. Трябва да пуснем контрола, иначе ПР няма да си иде. Хората около нас обаче ще бягат, щото никой не обича да го командват. Ти това можеш ли да го направиш? Да се оставиш просто нещата да се случват, без да планираш, анализираш, контролираш?


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: skorpi в Януари 29, 2011, 07:49:19
И тая тема умря.... Аз само един път ще го кажа и тва е - вместо да страдате по единично и да се оплаквате как никой няма да ви иска с този проблем, вижте кой от кой град е, срещнете се, харесайте се, я колко регистрирани има, всички сме на един хал, взимайте се и да се приключва ;D


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: didi в Януари 29, 2011, 09:34:19
скорпи,дай им тон ;D ;D ;DТова всъщност си е доста добра идея ;)


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: skorpi в Януари 29, 2011, 09:56:23
Цитат
скорпи,дай им тон   Това всъщност си е доста добра идея

Отдавна съм го направила  ;) :D
Аз съм се отчела за себе си, вие сте на ход... ако ви стиска ;D
Който не рискува, ни пичели  :P И вкъщи да си стоите само, поне стойте заедно, по-забавно е...


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: didi в Януари 29, 2011, 10:05:11
браво на теб!къде го намери този смелчага ;Dтук мъжете са много срамежливи ;)


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: skorpi в Януари 29, 2011, 10:15:43
Цитат
браво на теб!къде го намери този смелчага тук мъжете са много срамежливи

Който търси, намира... Имам подход ;D


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: didi в Януари 29, 2011, 10:21:25
аз по принцип разчитам на чара си ;D,ама тук като не се вижда ::)


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: butterfly в Януари 29, 2011, 10:25:55
Използвай чара си по друг на1ин не само визуално може и да те видим колко си красива :)


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: didi в Януари 29, 2011, 10:42:26
писах "чаровна"не красива,а може да допълня и забавна ;D


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: skorpi в Януари 29, 2011, 11:10:24
Още ще си кажете вие... ама не на нас, на момчетата ги кажете тия работи (освен ако не сте с някаква друга ориентация, разбира се :D). Само първо да ме уведомите за намеренията си, че баджаначки не искам от тук да имам :D ;D ;D ;D


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: t.todorov в Януари 30, 2011, 12:20:10
Важното е да намеря, или да се оставя да бъда намерен. В кого е контрола?


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: butterfly в Януари 30, 2011, 09:28:57
Каквото и да става , както и да сме все някога запо1ва да с говори за.... любов :) започва да ми харесва тази тема..сКорпи няма как да станем баджаначки надявам се де :д Преди години ме намираха по дискотеките ..макар 4е аз им се нахвърлях по вратовете  ;D ;D ама и мен ме позаглеждаха какво остава сега във форума с всички мой проблеми за гадже да мисля..
Относно контрола кой кого контролира..Не знам сложен въпрос..Но според мен ак оте намерят ТИ започваш да контролираш защото някой ти подлага почва щом той те търси и намира значи е готов на много за теб ако ти търсиш става обратното теб започват да те приемат като почва върху която стъпват...малко ми идва рано за размисъл но това е моето мнение.. а пък и сега като сформираме групата ще се видим кож какъв е  ;) ;) uspeh


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: reni1506 в Януари 30, 2011, 11:22:40
Хайде да се включа и аз в тази тема.За щастие съм семейна от преди да имам ПР и не ми се налага да си търся гадже. ::)Но,ако трябваше да си търся,не бих предпочела и той да е с ПР.Знам,че е ужасно да скриваш симптомите и всички ПА от човек,неподозиращ за състоянието ти...но въпреки всичко ,ако е с ПР и ме разбира,не бихме мръднали въобще в посока оправяне.Лично аз бих му казала,че имам  ниско кръвно..,пада ми кръвната захар...честа мигрена...и така ще е нормално,когато ме хванат лудите.Но в крайна сметка бих правила всичко възможно да преодолявам страховете си и да съм повече време с него навън и това ще ме движи напред.
Незнам доколко го обясних,но такова е положението в момента със съпруга ми.Знае за ПР,но в никакъв случай това не е приоритет в плануването на ежедневните задачи.И как да пропускам всички разходки и забавления с децата,заради ПР?Ако знаех,че след примерно 2 мес. ще съм ок,тогава щях да легна вкъщи и да чакам...да,ама не...Така,че хващам си страховете под мишница и смело напред,за да не рева някой ден здрава,но пропуснала детството на децата си и загубила любовта на мъжа си от постоянни оплаквания.


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: skorpi в Януари 30, 2011, 03:42:00
Цитат
Важното е да намеря, или да се оставя да бъда намерен. В кого е контрола?

Както се случи, todorov... в тези неща обикновено се усеща предварително има ли взаимност, интерес от двете страни и ще има ли някакво развитие... Мисля, че е добре да ги има и двете - и да контролираш, и да се оставяш да бъдеш контролиран. Да очакваш някой да те намери, но все пак и ти да си направиш труда да го потърсиш... Ако сам не заявиш желанията си, не може да очакваш от другите да ги разгадаят... Според мен трябва да си поискаш, за да ти се даде :D

Цитат
сКорпи няма как да станем баджаначки надявам се де :д

butterfly, Не бъди толкова сигурна.  ;D Светът е малък, а форумът е още по-малък... Живеем в ерата на Интернет - можеш да се запознаеш с когото си поискаш, без да мърдаш от вас. Кеф ти с ПР, кеф ти без... Аз лично тези без ги разкарвах бързо, преди да са се усетили, че нещо става с мен... Все още имам нужда да говоря за проблема си, защото ме тормози, така че предпочитам да го обсъждам със "себеподобни" ;)

Цитат
,ако е с ПР и ме разбира,не бихме мръднали въобще в посока оправяне

С това изобщо не съм съгласна... зависи от човека и от състоянието му. Това че е с ПР не означава, че не търси решение и че тъпче на едно място, а още по-малко означава, че завлича и теб в това - всеки е сам за себе си. Ако попаднеш на когото трябва, той не само че няма да ти пречи, ами ще те рита по задника, докато не прекосиш границата на собствения си страх ;)

Цитат
Но в крайна сметка бих правила всичко възможно да преодолявам страховете си и да съм повече време с него навън и това ще ме движи напред.

Какво пречи двама с ПР да излязат? Аз тука мога да преброя поне няколко човека, които са зарязани от "половинките" си именно заради неразбирането относно проблема... днеска те боли глава, утре ти е ниско кръвното, еми вдругиден ше му писне и ше си тръгне - е, има и изключения, като съпруга ти, надявам се, но при него е заварено положение. Той те е обичал отпреди това... при нас е друго. Нас трябва да ни взимат с "дефекти" и особено както е в моя случай, с ограничения в ежедневието, вечно съобразяване... сложно е мн... ако някой е склонен да приеме това, значи е по-луд и от мене  :D ;DТитла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: butterfly в Януари 30, 2011, 09:51:51
az


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: skorpi в Януари 31, 2011, 12:53:53
Цитат
az

Ти какво?


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: ferien в Февруари 15, 2011, 09:14:36
 И все пак ми се струва, че една жена с П.Р. би била разбирана, приемана и обичана дълго и щастливо от един силен и спокоен, но и характерово по-толерантен и благ мъж. Има ги, споко! 

 
Tova mi se struva po dobroto re6enie.Ot opit 6te kaja 4e po tozi na4in i simptomite 6te iz4eznat


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: t.todorov в Февруари 15, 2011, 09:46:08
 :)

Ако някой не се е усетил, тази тема е свързана с вторичната печалба от симптома по Фройд.


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: skorpi в Февруари 16, 2011, 10:56:36
Цитат
Ако някой не се е усетил, тази тема е свързана с вторичната печалба от симптома по Фройд.

Може ли малко разяснения :D


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: t.todorov в Февруари 16, 2011, 11:07:13
"И все пак ми се струва, че една жена с П.Р. би била разбирана, приемана и обичана дълго и щастливо от един ... "

Това е вторичната психологична печалба.


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: skorpi в Февруари 16, 2011, 11:23:39
Цитат
"И все пак ми се струва, че една жена с П.Р. би била разбирана, приемана и обичана дълго и щастливо от един ... "

Това е вторичната психологична печалба.

т. е. ако не е с ПР, няма да е разбирана, приемана и обичана дълго и щастливо... абе това да не е историята за "Пепеляшка"... животът не е приказка. Какви са тия идилии, няма такива перфектни ситуации (а щом аз го казвам, смятайте ;D) Принцът да спасява принцесата...
И изобщо не е казано, че ако е с ПР, ще е някакъв галантен тип. Лично на мен да е с ПР ми помага дотолкова, че да не му изглежда свръхнелепо моята фобия и да се чуди що за "животно" е това... Стига ми да знае. Оттам нататък си се оправям аз. Ако иска да помага, добре, но без да се прехвърля отговорността върху другия.
Нито жената с ПР, нито мъжът, трябва заради "болестта" си да се галят с перце, защото така винаги ще се приютяват в нея... Може и да има известни ползи в това, обаче ползите при евентуално справяне ще са мнооого по-големи. Аз по-скоро на тях бих заложила ;)


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: дидо в Февруари 16, 2011, 05:50:07
Аз бих излизал с жена с ПР.....ще бъде интересно :-*


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: skorpi в Февруари 16, 2011, 08:51:03
Цитат
Аз бих излизал с жена с ПР.....ще бъде интересно

Ами, хайде, хващай една и после ще кажеш как е... ама гледай да не е с агорафобия, че голямо "излизане" ще падне ;D


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: дидо в Февруари 17, 2011, 06:37:53
ХМ.....ти с агарофобия ли си...струва ми се че ще е най интерсно с теб ;)


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: skorpi в Февруари 17, 2011, 08:08:53
Цитат
ХМ.....ти с агарофобия ли си...струва ми се че ще е най интерсно с теб

Същата ;D :D
А ти май беше пияндето, всеки с проблемите си...  :P
С мене е суууупер интересно, така е - от дивана на кревата и обратно, а понякога и в кухнята, ако имам муза... голям купон е!
Но пък съм икономична - не ме водят по скъпи заведения, кара се направо по същество ;)

П. С. Ти нямаше ли си гадже, всъщност :P


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: butterfly в Февруари 17, 2011, 11:59:42
дидо а ти с какво си 4е ти е интересно жена с ПР ?


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: дидо в Февруари 18, 2011, 05:40:53
аз също съм с ПР...а и често се понапивам както пише скорпи :-[,а иначе имам гадже...поне засега :-\
наистина би било интересно човек да излезне с теб и да си поговори..така си мисля ???


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: skorpi в Февруари 18, 2011, 06:04:32
Цитат
,а иначе имам гадже...поне засега

Има си той, ама пак се нарежда при останалите ;D

Цитат
наистина би било интересно човек да излезне с теб и да си поговори..така си мисля

Успех ти желая с извеждането ми навън - ако успееш да ме измъкнеш от нас :P ще бъде революция!  ;D :D


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: Vuicho Ceco в Февруари 21, 2011, 03:15:10
Аз понеже съм женен, мисля да си хвана някоя любовница с ПР, да видя как е. Няма да трябва да ходим из големи тълпи, молове и т.н., няма да трябва да пътуваме надалече и т.н. "опасни" неща. Ама то най-добре обява да пусна ;D ;D ;D


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: skorpi в Февруари 21, 2011, 03:24:14
Цитат
Ама то най-добре обява да пусна   

Май вече го направи :D ;D


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: anngell в Февруари 22, 2011, 07:55:26
Здр на всички.Позачетох се и ми стана интересно та така се реших да напиша и аз моето мнение-би ми било много от полза да си имам до мен човек на моето дередже та даже и за двамата -мисля.Много ще е хубаво когато те хванат нервите да има до теб някой да те разбере ;)


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: skorpi в Февруари 22, 2011, 11:00:55
Welcome to the club :P


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: Student_21 в Март 30, 2011, 10:43:17
Аз лично не виждам никаква полза човек да си хваща гадже с ПР. Аргументите ми към това ми мнение са много.


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: skorpi в Март 30, 2011, 11:46:37
Цитат
Аз лично не виждам никаква полза човек да си хваща гадже с ПР. Аргументите ми към това ми мнение са много.

Е, ти се сети... забрави ли чия беше идеята?! ??? ???


Цитат
И аз скоро мислих по този въпрос. Според мен ще е хубаво и гаджето да има ПР, или по-точно да е имало и да се е излекувало, защото в противен случай постоянно и на двамата ще ни е зле - тъкмо на единият ще му мине, пък другият ще бъде връхлетян от поредната ПА. Хубавото е, че ще бъдем 100 % разбирани от отсрещния човек, защото той ще е абсолютно наясно какво точно изпитваме и колко мъчително е за нас. Защото човек, който не е изпитвал ПА, никога не може да те разбере пълноценно. Освен това, гаджето няма да гледа странно на това, че понякога ще се налага спешно да си тръгнем от кафенето, да не минаваме по площади и още хиляди, характерни за ПР, действия. Освен това постоянно ще се мотивираме взаимно да се борим и да се стремим към преодоляване на ПР.
Но дори да не става въпрос за гадже, едно чисто приятелство между двама, страдащи от ПР, е много полезно и красиво. Ще обсъждат състоянието си, ще се насърчават взаимно, ще се "потапят" контролирано в новите и плашещи ги ситуации и т.н.

А това чий думи са?! ;)


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: Student_21 в Март 31, 2011, 11:35:33
А от коя дата са и колко време е минало от тогава :) Становищата се менят....


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: delicacy в Април 01, 2011, 01:43:54
А, ако случайно разберете, че гаджето ви има ПР,без то да ви е инфоримрало за този факт, какво правим тогава: ;D ;D?


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: skorpi в Април 01, 2011, 04:39:06
Цитат
от коя дата са и колко време е минало от тогава  Становищата се менят....

Ок, обоснови се тогава... какво се е променило? Личен опит ли имаш вече? ;D

Цитат
А, ако случайно разберете, че гаджето ви има ПР,без то да ви е инфоримрало за този факт, какво правим тогава:  ?

Аз вече имам чувството, че всеки има някаква форма на ПР едва ли не... "сбарах" едно бивше гадже, че има такъв проблем, но не му казах нищо, за да не му заострям вниманието и да не го доразвие още повече. Щото засега не му пречи на живота. Писала съм и за един друг, дето се притеснявах да му кажа истината, и накрая като се осмелих, и той си призна какви хапчета пие :D ;D ;D
Толкова бях заета със себе си, че тогава не забелязах страха в неговите очи. И такааааааа, ами бих го разбрала, ако не ми е казал, защото знам какво е чувството на срам и страх от отхвърляне...
Когато получих агорафобията си за първи път, си имах гадже от мноу време, обаче така и никога не му казах, че ми има нещо... той знаеше само за физическите проблеми, с никого не говорех по темата. Спомням си колко пъти сме ходили по улицата и сърцето ми се е свивало и съм се гушвала в него от страх, а той сигурно го е приемал като израз на любов... интересното е обаче, че на мене ми мина, след като се разделих с него, а мислех, че той ме спасява... Сега сама се спасявам :D ;D Но сред хората с ПР намерих доста ценни... наричайте ги както искате - гаджета, приятели, или по малко и от двете. За мен това няма значение. Въпросът е как се чувствам в компанията им - ами, чувствам се добре.  :)
Обаче не с всеки с ПР. Както всички останали хора, и тези с ПР са различни... Не с всеки си допадаш и ти е приятен и симпатичен. Аз харесвам най-много позитивните. Те ме зареждат с енергията, която ми е нужна. :D


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: skorpi в Април 05, 2011, 07:37:58
Искам да питам колко от вас имат или са имали гадже с ПР.... споделете впечатления.  ;)


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: delicacy в Април 06, 2011, 11:21:15
На мен ми се е случвало. В началота, както всяка връзка, беше добре, но желанието на партньора ми да черпи от връзката за себе си, бързо  разруши  доброто начало. Да си призная малко се стреснах от егоизма на моя партньор. Досега не бях имала мъж приятел подобен егоист.От позицията на времето ми се струва вече, че подобна връзка е трудна, въпреки че преди време не мислех съвсем така. Възможно е някои хора с ПР да развиват егоизъмт в по-голяма степен, за да оцеляват по свой начин. Скорпи, твоя опит какъв е тази посока?


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: skorpi в Април 06, 2011, 11:46:27
Цитат
Скорпи, твоя опит какъв е тази посока?

За съжаление, ще се съглася с теб.

Цитат
Възможно е някои хора с ПР да развиват егоизъмт в по-голяма степен, за да оцеляват по свой начин.

Признавам, това не го очаквах и предвиждах, обаче и моят опит показва същото. Мислех си, че дори напротив, хората с ПР са в много по-малка степен егоисти и съчувстват, разбират, отдават се... ама др път  ;D
Ето ти и още един "изненадващ" факт: изтормозените от ПР хора се стремят да компенсират със забавления, запои, излизания и нататъка да не продължавам... Малко са им размити границите, или пък нарочно си ги прекрачват, не знам... Твърде заети са да спасяват себе си, че да мислят и за теб - това е като да имаш един проблем два пъти... много им идва. Такива се негативите, които поне аз видях. Не значи, че няма и хубави страни. Все пак зависи и от конкретния човек, всички сме различни. За едни е приемливо дадено нещо, докато за други е направо немислимо... истината - въпрос на гледна точка ;D :D

delicacy, ти от началото ли знаеше, че е с ПР или разбра впоследствие?


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: delicacy в Април 06, 2011, 12:54:53
Знаех от началото, иначе сигурно бих се притеснила от "странностите" му като поведение, които не бяха малко, като рязко смяна на настроението, нежелание за разговори, бягства от проблеми. Харесвах в него емоцинолнастта му и интелектът. Но явно за една връзка, сътрудничеството между двамата е от по-голямо значение или по-точно да го нарека - партнирането. Възможността да обменяш енергия, да даваш емоция, а не само да получаваш. Връзката ни беше изградена върху неговото моментно настроение, ако аз пожелаех да привлека вниманието към себе си с някакво желание, той бягаше начаса. Нищо друго не го занимаваше освен личните емоции и благоденствие. Ти би ли поискала отново да имаш човек до себе си с ПР?Наистина страданието променя хората не само в положителни посоки, мисля.


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: skorpi в Април 06, 2011, 05:19:21
Цитат
Ти би ли поискала отново да имаш човек до себе си с ПР?Наистина страданието променя хората не само в положителни посоки, мисля.

Ми не знам, ама едва ли ще го избирам по този критерий само... слушам сърцето и тва е... с ПР, без... както дойде. Като обичаш, всичко приемаш... или поне при мен е така.  :) Те затова и ми се катерят по главата ;
delicacy, зависи кой какво разбира под "човек до себе си" - може да е приятел, може да е приятел, с когото си говорите за ПР и понякога правите секс, може да е само секс, може да е някаква друга форма на връзка, не човек, за който ще се жениш и ще си прекараш целия живот... аз вече мислите за последния тип връзки ги отбягвам, карам ден за ден... нито знам какво ще е утре, нито искам да знам.  :) ;)
Гледам за момента да ми е добре и да получавам това, от което имам нужда - ето че и в мен проговори егоизмът, ама пък крайно време беше ;D

П. С. Абе ние двете ли сме любовчийките на форума :D


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: delicacy в Април 06, 2011, 07:27:24
Май така излиза,Скорпи, че ние двете сме любовчийките ;D ;D ;D. Интересно защо друг не се включва по темата. Явно на повечето хора тук не им до любов, ама не ми се вярва.Може би не са свикнали да споделят интимни неща.
Скорпи, аз пък бих искала да създам продължителна връзка. Ден за ден ме натоварват и объркват, или съм с един мъж или,не съм.Защото връзката за мен е ангажимент и за двете страни. Ако си гледала снощи в шоуто на "Иван и Андрей", имаше един господин, които си е общувал с близо 250 девойки през Интернет, такъв мъж, честно казано, не бих искала да разговарям, освен от чисто любопитство, пък камо ли да "употребя" за един път ;D


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: skorpi в Април 06, 2011, 08:01:15
Цитат
Скорпи, аз пък бих искала да създам продължителна връзка.

И аз исках, ама ми мина ;D Поогледах се, видях за какво става въпрос и не, мерси! Някой ден, ама не и сега... макар че тия неща трудно се планират.

Цитат
Ако си гледала снощи в шоуто на "Иван и Андрей", имаше един господин, които си е общувал с близо 250 девойки през Интернет, такъв мъж, честно казано, не бих искала да разговарям, освен от чисто любопитство, пък камо ли да "употребя" за един път

Гледах го тоя, това си е друга диагноза... "общувал" беше меко казано, той с толкова е спал, но не им знае имената.. спомнял си 20-30. Аз предпочитам да помня 2-3, ама да има с кво... Иначе интернет запознанствата отдавна са си нещо нормално, и при мене една част са такива ;) Забелязала съм, че промяната в статуса ми в личния живот има пряка връзка със симптомите и състоянието ми, затова и го обсъждам тук.

А, и още нещо - ако искате качествен секс, не си избирайте някой, който пие АД или др. лекарства, които потискат либидото и повлияват на сексуалната функция - особено Ривотрил - убиец и враг номер 1 на секса ;) Просто ще останете разочаровани...  :-\


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: delicacy в Април 07, 2011, 04:31:45
Скорпи, не само антидепресантите са убийци на секса, мисля си, че самите тревожни разстройства и високат емоционалност , правят хората  сексуално немощни. И антидепресантите влияят, но като че ли основното нещо е страхът да не се изложиш, мъжете които имат този страх, имат и проблеми със секса.
Скорпи, по-лесно е да се справиш с ПР, отколкото с проблемите между  мъжете и жените. Казвам ти го от опит ;D ;D ;D При ПР има ред, в който можеш да се ориентираш, при общуването между двата пола е тотален хаос, където оправия няма, и май няма и да има ;D ;D ;D


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: skorpi в Април 07, 2011, 05:54:35
Цитат
Скорпи, не само антидепресантите са убийци на секса, мисля си, че самите тревожни разстройства и високат емоционалност , правят хората  сексуално немощни.

Може, аз си споделям моите наблюдения и опит. При мен ефектът е обратен към по-висока сексуална активност, в сравнение с периода преди ПР. Това отдавам на промяната в хормоните, със сигурност има такава. Но ако пия лекарства, сигурно няма да е така. Не знам и не искам да знам.

Цитат
Скорпи, по-лесно е да се справиш с ПР, отколкото с проблемите между  мъжете и жените. Казвам ти го от опит

Както казах, мисля, че при мен нещата са навързани - единият проблем подхранва другия и обратно, взаимно си влияят, помагат или пречат, защото там някъде е причината за състоянието ми. И с промяната в обстоятелствата се мени и интензивността на симптомите ми, понякога и до пълна ремисия.Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: delicacy в Април 07, 2011, 07:42:30
Скорпи, напълно те разбирам. Нека споделя, относно сексуалността, че и при мен тя се засили след като развих ПР. Но това може да бъде разглеждано и по отношение на факта, че жените засилват или по-скоро развиват сексуалността, колкото по-големи стават, за разлика от мъжете, когато техния пик е някъде около 20-22 годишна възраст, така поне пише в книгите. Някой мъж може да добави от свои личен опит, как стоят нещата.

Не твърдя, че не съществува връзката :удоволетворителен сексуален живот=удоволетворителна психофизическа кондиция.
Дори бих казала, че аз изпитвам депресия по тази линия. Но тук, за жалост малко неща зависят от нас, защото  има и друга страна. Като казах, че по-лесно се преодолява ПР, имах пред вид,че за да се преборим с ПР, трябва да променим нещо в себе си,а за да имаме удоволетворителен сексуален живот, партньорът ни трябва да промени нещо в себе си, но промяна в партньора е трудна работа, ако той не прецени, че иска да го направи. Това имах пред вид.
Все пак се чудя, че само ние двете си говорим на тази тема. Вероятон всички други са си решили тези въпроси, поне да споделят опит как са го постигнали. ;D


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: skorpi в Април 07, 2011, 07:48:40
Цитат
че жените засилват или по-скоро развиват сексуалността, колкото по-големи стават, за разлика от мъжете, когато техния пик е някъде около 20-22 годишна възраст, така поне пише в книгите.

И ми съвпадна точно с ПР? МНеее, със сигурност ПР ме направи по-чувствителна и в добрия, и в лошия смисъл - просто мисълта ми много по-бързо се превръща в телесни усещания, може това да ми е бягство или начин да разтоваря адреналина, не знам какво е, може и да е от това, че съвпадна с промяната в семейния ми статус - все пак едно е да живееш с някого постоянно, друго е да имаш гадже отвреме навреме... и като не знаеш кога ше е пак, е като за последно ;D ;D Всичко чувствам по-силно отпреди, сетивата ми са изострени, в готовност съм :) За какво - не е мн ясно :D А посочената възраст съм я минала май май...

Цитат
трябва да променим нещо в себе си,а за да имаме удоволетворителен сексуален живот, партньорът ни трябва да промени нещо в себе си, но промяна в партньора е трудна работа, ако той не прецени, че иска да го направи. Това имах пред вид.

Или направо да подменим партньора за по-лесно :DТитла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: delicacy в Април 07, 2011, 07:54:41
Ами, да подменим партньора, но не е сигрно, че и другия няма да е същия :-\Предпочитам  да обменям мисли и действия с един и същ, като му дам възможност да изяви напълно качествата си ;)  Ама де ги такива :'(
Мъжете, май нещо се шашнаха от това, когато им показваш открито сексуалност, стигнах до тоя извод. Мъжете изглежда, предпочитат да виждат асексуална жена, представяйки си сериозна връзка и сексуална-представяйки си несериозна ;D ;D ;D


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: skorpi в Април 07, 2011, 08:04:07
Цитат
Ами, да подменим партньора, но не е сигрно, че и другия няма да е същия

Ми не е сигурно, ама си струва да се опита... и аз преди мислех като теб, но вече не ми се занимава, уморих се да се боря да променям някого. Или приемаш какъвто е и той теб, или следващият...

Цитат
Мъжете, май нещо се шашнаха от това, когато им показваш открито сексуалност, стигнах до тоя извод. Мъжете изглежда, предпочитат да виждат асексуална жена, представяйки си сериозна връзка и сексуална-представяйки си несериозна

Което обяснява положението ми :D Който го е страх от мечки, да не ходи в гората... като си асексуална, няма ли да те обвинят, че си пасивна? Или че не те бива? То явно не може да им се угоди. Вече не смятам и да опитвам.


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: delicacy в Април 07, 2011, 08:09:31
Ако се правиш на асексуална много добре се приема ??? ??? или по-друг начин казано, приемат те по-добре ако си асексуална от колкото сексуална. Сексуална за повечето от тях значи нимфоманка, а това е убиец за мъжкото съзнание.
Но и на мен ми омръзна, често казано, омръзна ми да се боря, така че ако някоий се появи, които да ме приеме така каквато съм, ОК, ако няма, няма и да си тегля куршума, поне ще знам причините от къде всичко  е идвало ;D ;D ;D


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: skorpi в Април 07, 2011, 09:53:46
Цитат
Сексуална за повечето от тях значи нимфоманка, а това е убиец за мъжкото съзнание.

Смотльовци  ;D И какво, двоен стандарт ли да им прилагаме?

Цитат
Но и на мен ми омръзна, често казано, омръзна ми да се боря, така че ако някоий се появи, които да ме приеме така каквато съм, ОК, ако няма, няма и да си тегля куршума,

Ето това вече е приказка ;) И според мене всеки трябва да е себе си, а ако сексуалността му я няма, значи той е за преглед ;D :D Щото нормата е да я има все пак, нали?


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: delicacy в Април 08, 2011, 05:20:51
"Смотльовци  ;D И какво, двоен стандарт ли да им прилагаме?"

Не знам, skorpi, може би психологът би ни посъветвал, но по тая тема, както виждам си говорим само аз и ти и никой друг не смее да се обади, не зная защо. А според мен интимния живот е в основата на повечето пробелми, който имаме...


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: t.todorov в Април 08, 2011, 06:01:06
По тези въпроси няма как да има съвет :) Всеки сам трябва да стигне до своя си отговор.
Все пак вече и вие сте наясно че ПР не е болест а състояние. Чрез кризите човек печели нещо, което не може по друг начин. Много често ПА зависят от това дали човек е сам или не. В много случаи се оказва че има сериозен дефицит в контакта с партньора. Сексуалния контакт е част от общия и няма как да се изведе в отделен контекст. Тук въпроса е как се задоволява този дефицит. Много често хората с ПР изпитват вина, когато се чувстват добре или дори когато фантазират, че искат да се чувстват добре. Това е полу-осъзнато, полу-не. Все пак докато вината е актуална блокира удоволствието. В такива случаи поредната ПА някак "извинява" човек, да се чувства добре. По този начин се справя със собствената си вина. Нямал съм в практиката си двойка с еднакво състояние - ПР. Но ПР играе важна роля за пред партньора, така че едва ли такава двойка ще има успех във времето ако се проявява и при двамата. По-скоро идеята е другият партньор да откликне на ПА, която винаги се появява в точно определени моменти за да достави определени ползи. В крайна сметка ПР е някакъв заместител в общуването с другите. Това може да са партньори, родители деца и т.н.  Интересен факт е обаче че при трайно отстраняване на ПР при терапевтирания партньор в системата на двойката настъпват сериозни сътресения. Когато двойката се е създала точно благодарение на дефицита у единия партньор, след неговата промяна това я разклаща. Много често промяната у единия партньор води до промяна и на другия, или раздяла с партньора защото "нещата не са както преди", т.е. терапевтирания се е научил да си набавя липсващото не с ПА, а съвсем открито.


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: skorpi в Април 08, 2011, 09:14:50
А който си няма партньор, за пред кого има фобии :D ;D
Моите причини да искам мъж с ПР бяха основно 2: 1. Да не ми се налага да обяснявам за състоянието си на човек, който няма представа от проблема, а да е наясно какво и защо ми се случва... съответно съм очаквала по-голямо разбиране, подкрепа, и може би по-голяма близост поради състоянието. и 2. Защото съм се чувствала непълноценна и "дефектна" сред "нормалните" и смятах, че единствено с човек с ПР мога да бъда равностойна. За моя изненада срещуположният пол няма такива притеснения, пак си има претенциите като за "нормалните", да не кажа и отгоре... На вс отгоре избягват сериозните връзки, за да няма "свидетели" на състоянието им... или от страх от поемането на отговорност за друг човек, да не говорим ако и той има същия проблем...
todorov, ти имал ли си двойки с ПР и какви са ти впечатленията? Да разбирам ли, че ако единият ходи на терапия, а другият не, връзката е обречена на провал, защото единият се променя, а другият си стои на едно място???
По темата за секса: за мен той е бягство от действителността и единственото време, в което се чувствам себе си и не мисля за ПР, дори и да получа деперсонализация, не ми пука. Просто тогава мъжът е възможно най-близо до мен, няма как да ме е страх - в безопасност съм ;) За мен това е ключът от мазето. Но от моето мазе ;D Лошото е, че раздадох твърде много ключове за него  :-\ Сега вече изобщо не знам кой е верният...


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: t.todorov в Април 08, 2011, 10:41:55
В семейната терапия винаги промяната на единия влияе и на двойката. По какъв начин вече зависи от много неща, но винаги се постига нов компромис. Дали той ще е раздяла, или развитие във връзката не се знае.


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: Dimcho в Април 14, 2011, 06:01:57
Мъжете с ПР имат по силно чувство за самосъхранение от жените и с оглед на това ми се струва, че ако едно момиче има ПР и е с момче, което също е с ПР връзката няма да върви много успешно, защото момичето ще се чувства ощетенео ако чака помощ от гаджето за ПР. На моменти аз отчитам големия си егоизъм който нахлува в мен, когато не се чувствам ОК, освен това съм готов на всичко, само и само да изявявам себе си. Знам че сигурно звучи гадно, ама си е голата истина.


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: skorpi в Април 14, 2011, 09:37:10
Dimcho, много си прав.


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: kadife в Април 23, 2011, 12:59:51
А аз искам да си хвана гадже невролог, специализирал психиатрия и завършил всякакви методики за психотерапии. Ако може да е висок, с чувство за хумор и когато съм с мигрена да не се плаши,че ми се прави секс повече от нормалното - тоест повече от един път на ден. Когато получа паническа атака, да вади всички инструменти, ЕЕГ-та, доплери, сонари, радари и други. Да ме гушка, докато ми мине и да ми каже... не ме е страх от твоят страх, тук съм и няма да си тръгна при никои обстоятелства, скоро всичко ще мине... защото всичко минава, моя мила, топла Кадифе:)
п.с. ноо може и един любовник, с който да преговарям материала за паническото разстройство!


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: skorpi в Април 25, 2011, 03:23:00
Kadife, ти се размечта сериозно ;D
Изроила си персонала на една малка клиника. Барабар с пациентите :D ;D ;D ;D
За какво ти е да преговаряш материала - не си ли го научила вече?  :P
Да се обградиш с такива хора (специалисти) е равносилно на това да не си решиш проблема, а да си го подхранваш най-редовно. По-скоро ти трябва някой, който да те върне към нормалния начин на живот, за да забравиш за необходимостта да бъдеш изследвана и "лекувана"...

П. С. Искам да уточня, че впечатленията, които съм споделила тук, не са от един единствен човек с ПР, а сформират профила за мъжа с ПР, който си изградих като представа, наблюдавайки различни хора в различни ситуации (събирателен образ). Тъй като аз нямам такъв богат опит с близки и лични взаимоотношения с всички наблюдавани (лично познавам много малка част), съдя по това, което са ми казвали за себе си и за начина, по който живеят и функционират. Целта ми беше да ги опозная и да видя доколко би ми било полезно да се свържа с човек със същия проблем. Вече не знам какво да мисля по този въпрос. Не съм убедена дали това помага или пречи, дали вкопчването в човек, който ни разбира подпомага или напротив - възпрепятства справянето ни. Ние с ПР имаме склонността да се лепваме за "спасители", но доколко ни спасяват е друг въпрос... Аз съвсем се обърках, затова оставям изводите на вас.  :)


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: kadife в Май 03, 2011, 01:34:55
Не отричам, че може и да си права.... но все пак да си припомним "Нежна е нощта" и нежната, но уви психически лабилна Никол, която все пак се омъжи дори за психиатъра си... не, че е с добър края книгата, де :D


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: helios27 в Май 03, 2011, 03:41:58
А аз искам да си хвана гадже невролог, специализирал психиатрия и завършил всякакви методики за психотерапии. Ако може да е висок, с чувство за хумор и когато съм с мигрена да не се плаши,че ми се прави секс повече от нормалното - тоест повече от един път на ден. Когато получа паническа атака, да вади всички инструменти, ЕЕГ-та, доплери, сонари, радари и други. Да ме гушка, докато ми мине и да ми каже... не ме е страх от твоят страх, тук съм и няма да си тръгна при никои обстоятелства, скоро всичко ще мине...

ммм, все едно слушам майка ми  ;D
относно моя опит с гаджетата и ПР- еми преди 3 години имах стабилна връзка, щяхме да се женим, правихме опити за бебе, и в един прекрасен момент се появи моя проблем с ПР...почнаха психиатри, и с приятеля ми се разделихме ( абе честно казано си ме заряза, по простата причина, че вече не исках нон стоп да ходя по заведения, затворих се в себе си....)
Най- много ме болеше от факта, че му обясних подробно положението си и въпреки това...


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: kadife в Май 03, 2011, 03:55:40
... за връзките и паническото страдание... имам мнение, че по-добрият вариант е да е заварено положението, в смисъл да ти се развие паническо разстройство по време на връзката. Този човек да стане свидетел на случващото се, за да го проумее и съчувства. Защото, ако не те познава, не знае емоционалната история на живота ти и му се наложи на прима виста да го запознаеш със състоянието си... вероятно малцина мъже ще останат, за да преодолеят с теб този проблем и няма да хукнат през глава. Мъжете са достатъчно панирани,когато става дума за болести и мисълта,че до тях ще има партньор,който има соматично страдание, макар и не органично - ще ги отблъсне. Те искат проблемите даимат точни и ясни имена - зъбобол, грип, рак... но не и психически дискомфорт с неясен произход и още по-неясно бъдеще:)


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: reni1506 в Май 03, 2011, 11:20:02
Да,напълно съм съгласна!!!И в двата варианта е трудно,но сякаш,ако те е заобичал още от преди ПР,е малко по-лесно.
Моят съпруг,въпреки че е свидетел на всичко,което се случва с мен от самото начало,пак му е трудно да ме разбере.Живее си живота все едно нищо ми няма.На моменти съм го изкарвала "извън кожата",заради провалени(от мен) семейни планове.И тогава ми е казвал-"разбирам те,но не може ли да ме предупреждаваш,че се чувстваш зле,за да не се организираме..."А аз как да му обясня,че ПА се появява на момента и не може да се предупреждава..Тогава бях започнала да крия,когато ми е зле....ако имам безсъние,гледам да не го събудя,да не ме усети...през деня си мълча....Но вече спрях!Сега,когато не спя,си пускам спокойно телевизора...чета си книга и дори на другия ден му разказвам.В момента сме на етап,в който се опитвам да му обясня какво е това мигрена и как така не може да мине от едно хапче..?!
В резултат на всичко ние станахме така да се каже от един отбор.Взе да ми дава съвети..да търси решения...каза ми,че трябва да "отпусна контрола" и ме поправя винаги,когато се взема много на сериозно.Това ми дава много сили и повече вярвам в себе си!


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: kadife в Май 03, 2011, 11:39:40
 Това, което ми разказа е страхотно... Толкова е хубаво, че имаш такъв партньор до себе си и вероятно той е по-творческа, по-цветна личност. Мъжете-прагматици трудно могат да разберат душевното страдание, което води и до телесно. Наистина се радвам за тази подкрепа, която получаваш... понякога в момента на атака ми се иска просто да се притисна до някой, който ме обича като жена и да ме гали по косата. Но се боя, че твърде малко мъже биха сторили това.
 Спомена за мигрена. Знаеш ли, мисля че нещата след години се активираха точно от тази мигрена. При мен тя е свързана с мес. цикъл и преди се появяваше по веднъж в месеца, много болеше, но като минеше не оставаше и следа, дори изпитвах еуфория след това, супер добре се чувствах. Но напоследък имам по два пристъпа в месеца, по време на овулация и при самия цикъл. Но гадното е че се развива бавно, понякога с дни и като мине острата фаза, остава пълна каша в организма ми - високо кръвно, замътен поглед и остатъчно  тензионно главоболие, което е придружено и с гадене. Ако ти се иска да поговорим за това как мигрената рефлектира върху паническото разстройство и съответно организма му е трудно да разпознава кое е дествително страдание и кое следствие на мигренозен пристъп, може би на лични съобщения. Не зная как се процедира тук:) За да не отегчаваме хората, дето стоят и хвърлят боб с думите -Да имам или да не имам гадже с ПР, това е въпроса!


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: jordan в Май 11, 2011, 01:33:32
И аз искам да си хвана приятелка,и ако е с ПР поне ще ме разбере и изчака докато се успокоя(малко съм си притеснителен,пък съм си хубавец).Ако има някоя от Добрич или Варна да пише.


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: skorpi в Май 11, 2011, 07:33:57
Цитат
малко съм си притеснителен,пък съм си хубавец

Дай да видим  ;D


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: kadife в Май 11, 2011, 08:12:26
Цитат
малко съм си притеснителен,пък съм си хубавец

Дай да видим  ;D

....мале, скорпи е калпазанка!!!


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: skorpi в Май 11, 2011, 09:00:57
Цитат
...мале, скорпи е калпазанка!!!

Скорпи получи квото искаше  :D ;D


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: delicacy в Май 14, 2011, 11:47:26
Скорпи е смело момиче! Остава и ние да споделим примера й. Трябва обаче да ни даде ценни съвети как да процедираме. Че май повечето от нас не са така решителни в тая посока, но биха искали да бъдат ;D


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: skorpi в Май 14, 2011, 09:43:22
Цитат
Скорпи е смело момиче! Остава и ние да споделим примера й. Трябва обаче да ни даде ценни съвети как да процедираме. Че май повечето от нас не са така решителни в тая посока, но биха искали да бъдат

Е, ти пък! Първо, не знам дали съм най-добрият пример за подражание в това отношение, но ако все пак решиш да го последваш, тактиката е съвсем проста: показваш, че проявяваш интерес и чакаш отзив от отсрещната страна ;) Харесай си някой първо и му покажи, че те кефи. Останалото или ше стане, или няма да стане.  :D Как да знаеш дали някой те кефи? Интуиция ;D Поне за тебе знам, че я имаш. Останалите ше рискуват ;) А, да - и не е задължително като се запознаваш с някои от др пол с ПР да избухне няква велика любов или страст, може и да се окаже просто приятелство, но понякога то дори е по-ценно и трайно. Тъй че...От опит глава не боли. Пък и да заболи, поне ще знаеш що... Ама верно намерихте кой да питате ;D ;D ;D
Аз да не съм Кари Брадшоу :D


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: Dimcho в Май 16, 2011, 10:50:09
skorpi, недей да скромничиш определено от теб човек има кво да научи, така че смело споделяй. А Кари Брадшоу пасти да яде както се казва :P Освен това мъжете сме по-дървени и понякога се себеопознаваме чрез вас жените.


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: skorpi в Май 16, 2011, 08:52:27
Цитат
skorpi, недей да скромничиш определено от теб човек има кво да научи, така че смело споделяй. А Кари Брадшоу пасти да яде както се казва  Освен това мъжете сме по-дървени и понякога се себеопознаваме чрез вас жените.

Минете за по един автограф тогава  ;D Приемното ми време вече е в доста широки граници, но за отбрана аудитория ;)


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: mara в Май 16, 2011, 09:48:55
Много готина тема, не съм влизала отдавна тук, а и аз си мисля напоследък дали това не е добра идея да се събереш със себеподобен :) обаче нещо друго ме вълнува повече сега, но нещо не мога да направя нова тема, а ми се ще да си поговорим за Работа и ПР. Дайте съвет как ? Само ще ви кажа, че аз съм от зарязаните , защото са странни, страховете им са в повече и тн. положението беше бягам на далеч, не ме занимавай, не разбирам. Така, че напълно подкрепям Скорпи(много свежо звучиш междудругото) за идеята да потърсиш някой с подобен проблем току-виж сте си помогнали взаимно:)


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: skorpi в Май 17, 2011, 01:23:31
Цитат
Работа и ПР.

mara, има такава тема.  ;)

Аз съм на принципа от лимоните да правим лимонада, доколкото ни е възможно, тъй че според мене нищо не губиш от отношенията си с човек с ПР, независимо в каква посока ще се развият. Готино е да си имаш такъв човек, може и да не е само един де, ако става дума за приятелство... Стига, разбира се, да не се забивате само в тия теми, че тогава може просто да си потънете дружно. Идеята е друга.  :) Мен това ме съживи, обаче като си избирате ПР-приятелче, гледайте да е някое по-позитивно, за да не ви събаря с проблемите си и да ви повлече със себе си. На нас ни трябват позитивни емоции, някой, който да ни рестартира, като забием.  ;)


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: Dimcho в Юни 03, 2011, 09:46:37
В тая тема настъпи мълчание. Никой не споделя хвана ли си гадже, как вървят свалки, абе, изобщо си затраяхте. Какво ли се крие зад мълчанието се питам ??? :D
Моето гадже ме обвини в свещен егоизъм, както казва тя, щото съм бил мълчалив, когато тя искала да разбере какво става с мен. Добре, ама как да говоря, когато ми се е спекло от вътре и свястна мисъл не мога да родя, та снощи ми се разсърди и щяла да преосмисля. Да видим кво ще измисли :-\


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: skorpi в Юни 03, 2011, 12:26:15
Цитат
В тая тема настъпи мълчание. Никой не споделя хвана ли си гадже, как вървят свалки, абе, изобщо си затраяхте. Какво ли се крие зад мълчанието се питам 

А, така, Димчо, кажи им го! Не щат да си признават ;D ;D
Не се сърди на приятелката ти, тя се опитва да ти помогне, ама не знае как. Обясни й го това, което казваш на нас - че не си в състояние да говориш, като ти е най-зле. Не я дръж настрани - и на тия около нас не им е лесно ;) Радвай се, че има някой, който се интересува от теб.


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: Stareternity в Юни 09, 2011, 03:35:50
Ха-ха, чудесна тема! Аз макар и да съм малко "чужд" (вегетативно разстройство), изцяло я приветствам. Само дето не знам каква точно е процедурата по хващане на гаджета  :D - може би трябва да се създаде отделна рубрика със снимки и кратки лични анотации или пък дъщерен форум за запознанства.  :)


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: skorpi в Юни 09, 2011, 04:11:29
Цитат
Ха-ха, чудесна тема! Аз макар и да съм малко "чужд" (вегетативно разстройство), изцяло я приветствам. Само дето не знам каква точно е процедурата по хващане на гаджета   - може би трябва да се създаде отделна рубрика със снимки и кратки лични анотации или пък дъщерен форум за запознанства. 

Скорпи ше ти каже ;D Сайтовете за запознанства не струват, а и там откъде знаеш кой е с ПР? Рубрика със снимки едва ли, нали всички искаме да сме анонимни, по-скоро лични бележки - харесваш си някой и му пускаш мухата и чакаш дали ше отвърне. Говорите си за ПР първоначално, изпявате си на кой какво му има и после квото стане ;)
Какво е това вегетативно разстройство?


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: Stareternity в Юни 09, 2011, 04:49:56
Вегетативното разстройство е братовчед на паническото - почти същите симптоми.
А относно анонимността - не знам какъв би бил рискът мъж да си хване за гадже себеподобен или пък 25-годишен студент два пъти по-възрастна лелка 8)


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: skorpi в Юни 09, 2011, 05:03:52
Цитат
А относно анонимността - не знам какъв би бил рискът мъж да си хване за гадже себеподобен или пък 25-годишен студент два пъти по-възрастна лелка

ЕЕЕ, ти пък, кой те кара да се жениш за тях... Проучваш-оглеждаш-преценяваш-решаваш. То е достатъчно да хванеш да попрочетеш кой какво е писал и ще ти се изясни кой какъв е.
А иначе това вегетативно разстройство да не би да е нервно-вегетативна дистония? Щото ако е, тя е точно толкова измислена диагноза, колкото и ПР... пак е състояние, а не болест... макар че ако се изредиш да питаш невролог, психиатър, психолог и още някакъв си "лог" всеки ще си каже собственото мнение  :D ;D


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: Stareternity в Юни 09, 2011, 08:31:09
Точно НВД е. Не знам дали при ПР го има, но може би едно от най-неприятните неща при нея е почти постоянното усещане за "подпийналост", иначе другото е ясно?!
Относно гаджетата - а как ще рабера дали съответната кандидатка, прочее, е "свободна", т.е. неомъжена и т.н.? :)


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: skorpi в Юни 09, 2011, 09:07:54
Цитат
Относно гаджетата - а как ще рабера дали съответната кандидатка, прочее, е "свободна", т.е. неомъжена и т.н.?

С питане и до Цариград се стига. И с четене също.  ;) Те самотните сами си изплуват, споко. Пък и "свободна" е широко понятие. Принципно сме си хора като всички останали, т.е. няма някакви съществени разлики с другите, които си избират партньори. Както дойде и както си го направиш...Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: Stareternity в Юни 09, 2011, 09:20:12
 ;D...Освен да започна внимателен преглед на "постовете" и да заотправям предложения. Място за среща - пред вратата на психиатъра, ха-ха ;D (последното е майтап, разбира се) - иначе е чудесно човек да си намери другарче, което да го разбира и от което да няма какво да крие.


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: anonimen_ в Юни 13, 2011, 06:13:14
Здравейте, :)
Да се включа и аз, от дълбоката провинция, в тази интересна тема. На 33 съм.
Проблемът ми е социална фобия, и накратко се свежда до това, че от комплекси и притеснителност вече водя доста затворен живот, и то от години. Т. е. от години нямам приятелка. Знам че има доста хора като мен, но май е малко трудно в нета да намериш такива хора, с които да си пишеш.
Самият аз често съм си мислил, че може да се запозная с жена, която има моя проблем, но не знам как ще намеря такава.
От Шумен съм, наоколо ако има хора  с подобен проблем, но може и с друг, с удоволствие бих си писал с тях, с евентуална перспектива да се запознаем след време.
Ще следя и темата, разбира се, макар че не съм я изчел цялата все още. :)Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: spider в Юни 22, 2011, 11:48:20
Някой забърса ли нещо от същата диагноза ;D


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: Stareternity в Юни 23, 2011, 12:16:46
 ;D ;D ;D Като се знам какъв съм забърсвач... Най-много да "забърша" някоя психотерапевтка, опитвайки се да я убедя в мисловните ми борби и тревожности на тема "Има ли живот на Марс?"  ;D ;D ;D


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: spider в Юни 23, 2011, 12:35:59
Е по-добре е от подземния живот на морковите  ::)


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: skorpi в Юни 23, 2011, 05:18:50
Цитат
Някой забърса ли нещо от същата диагноза

 ;D ;D ;D
Само с тая диагноза ли се брои :P
Нещо май всичките сте слънчасали... кво значи да "забършеш" някого, я кажете... че кой кого е "забърсал" не се знае :))


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: spider в Юни 23, 2011, 10:36:08
Да поохажваш някоя дама, да я заведеш на балет, след това на прием. Такива неща  ;D


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: Stareternity в Юни 23, 2011, 10:39:08
 :D :D :D То с това ПР балета ще бъде изпълнен от двамата "влюбени", придружен от симфоничния оркестър на 7-и километър. ;D


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: User134 в Юни 24, 2011, 12:42:21
И аз да се включа... Наистина ще е хубаво да намериш някой от другия пол, който знае какво е ПА, защото "нормалните" хора не го разбират  ;D Но по-скоро някой, който може да ти помогне да се освободиш от атаките, или да се освободите заедно от тях. Да има желание и търсене на причината, а не някой с когото да споделяте "изцяло една сътба" (на кой му е по-лошо в момента), защото наистина ще има голямо теглене надолу, както е писано в доста предишни коментари.

И все пак.. Някой намери ли разбиране из темата?  ;)


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: skorpi в Юни 24, 2011, 07:33:52
Цитат
Но по-скоро някой, който може да ти помогне да се освободиш от атаките, или да се освободите заедно от тях. Да има желание и търсене на причината, а не някой с когото да споделяте "изцяло една сътба" (на кой му е по-лошо в момента),

Да вменим ролята на "терапевт" на някой, който всъщност е "пациент" не е най-добрата идея на света. Малко е трудно и неуместно да искаш от някой, който не е добре, да ти помага... става като в приказката "Болен здрав носи"... най-добре е всеки да си има отговорност за собствения живот и да не разчита на външна намеса от когото и да било. Това е вредно дори за самото състояние. Като цяло единственият плюс е, че знае какво представлява ПР и има едно на ум, че си с такава "диагноза"... Но никой никому нито е длъжен, нито трябва да влачи на гърба си. Разговорите кой пък е по-зле са абсолютно безсмислени. Няма какво да се сравняваме, всеки случай си е сам за себе си. И накрая: никой не може да те тегли надолу, ако не го позволиш.  ;)


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: skorpi в Юни 25, 2011, 09:12:00
Цитат
Дали някой от тях би се съгласил да има връзка с човек, който има ПР.

Ако е по-луд от нас, сигурно ;D Ама ше си вземе белята...
Иначе специалистите кво друго да ти отговорят, освен, че не може да се смесват отношенията терапевт - клиент ;) ;) ;)  :D
Аз в никакъв случай не бих се съгласила да имам връзка с такъв човек - няма да ме остави на мира. И винаги ще знае всичко по-добре...


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: Stareternity в Юни 25, 2011, 09:28:43
Освен да влезеш в бар или дискотека и още на вратата да викнеш: "Хей, има ли някой чалнат, че си търся гадже!" ;)


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: ddiddi в Юни 25, 2011, 09:36:09
На мен ПР ми пречи да си намеря приятел с или без ПР. Аз не си и търся, но нали знаете, че ние предварително си знаем какво можем да направим и какво не, само като го чуем. Аз дори и когато се чувствм добре някак си като си помисля да си имам приятел и немога да си го представя. Сигурно защото когато дойде ПР нямах човек до себе си и така си остана. Все гледам да е нещо краткотрайно, несериозно, въобще пълна обърквация. Имам нужда от свобода и мисълта, че някой ще бъде все до мен ме плаши :(


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: Stareternity в Юни 25, 2011, 09:51:53
На мен ПР ми пречи да си намеря приятел с или без ПР. Аз не си и търся, но нали знаете, че ние предварително си знаем какво можем да направим и какво не, само като го чуем. Аз дори и когато се чувствм добре някак си като си помисля да си имам приятел и немога да си го представя. Сигурно защото когато дойде ПР нямах човек до себе си и така си остана. Все гледам да е нещо краткотрайно, несериозно, въобще пълна обърквация. Имам нужда от свобода и мисълта, че някой ще бъде все до мен ме плаши :(
И аз съм така. Хем изпитвам нужда от близост, хем се ужасявам от факта, че в перспектива примерно 2/3 от деня ми трябва да минават в едно помещение, в едно легло и т.н.


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: anonimen_ в Юни 25, 2011, 10:05:38
И аз съм така (пиша в темата, макар че имам социална фобия, а не ПР).
И от доста години съм така - предпочитам да живея сам, да не се съобразявам с "нея", или по-точно да не се чувствам неловко докато се храним, или при някакви други ежедневни прости неща.
Винаги съм си мечтал за някаква сериозна, но неангажираща връзка - т. е. без да живеем заедно, а само да се виждаме за по 1-2-3 часа на ден примерно. Е, би било хубаво да се събуждам до "нея" понякога, но да сме заедно по цял ден или цяла вечер, малко ме плаши.Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: skorpi в Юни 26, 2011, 12:13:03
Цитат
Винаги съм си мечтал за някаква сериозна, но неангажираща връзка

Е, ти изби рибата с тоя оксиморон ;D То всички затва си мечтаят. Хем вълкът сит, хем агнето цяло :D


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: anonimen_ в Юни 26, 2011, 01:29:57
До едно време - да, така е, на младите им се живее, не искат да се ангажират; но аз съм на 33, това ми е вече начин на живот (да съм сам), така че не е нормално.
От баща ми съм чувал, че е бил саможив на млади години, не е обичал да се съобразява и да живее с други хора (по-точно мисля е искал да каже "да не се чувства неудобно" при някои елементарни неща от ежедневието. Явно и аз съм така.
Между другото, по това време на годината (пролет/лято), ме хваща някаква депресия за около 1-2 месеца, започвам да се чувствам самотен и да се замислям за много неща. От една страна, като чета в нета виждам че има много хора като мен - сами, самотни, и това едва ли не ме успокоява донякъде; от друга страна ме е яд, че няма как хора като нас да се свързват по между си, защото в повечето случаи не смеем да се регистрираме в някой сайт за запознанства с реална снимка, и така пак си оставаме сами. Малко е тъжно, но все пак по темата.  :)


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: User134 в Юни 26, 2011, 04:24:01
На мен ПР ми пречи да си намеря приятел с или без ПР. Аз не си и търся, но нали знаете, че ние предварително си знаем какво можем да направим и какво не, само като го чуем. Аз дори и когато се чувствм добре някак си като си помисля да си имам приятел и немога да си го представя. Сигурно защото когато дойде ПР нямах човек до себе си и така си остана. Все гледам да е нещо краткотрайно, несериозно, въобще пълна обърквация. Имам нужда от свобода и мисълта, че някой ще бъде все до мен ме плаши :(
И аз съм така. Хем изпитвам нужда от близост, хем се ужасявам от факта, че в перспектива примерно 2/3 от деня ми трябва да минават в едно помещение, в едно легло и т.н.

И при мен е горе-долу така, но с разликата, че не обичам да си седя вкъщи, а по-скоро получавам атаките вкъщи  ;D Но мен ме притеснява мисълта, когато излезна/заговоря дадено непознато момиче, да не получа паническа атака и да се изложа, както и ред други черногледи мисли... Само понякога получавам паническите атаки, но социофобията ме мъчи повече напоследък, заедно с хипохондрията :/


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: skorpi в Юни 26, 2011, 11:31:00
Цитат
но аз съм на 33, това ми е вече начин на живот (да съм сам), така че не е нормално.

Не е до годините, а до навик. Наистина, като свикнеш да си сам, не ти се иска да имаш друг. Аз в началото напирах да си имам някого, ама като мина малко време и се научих да съм сама, сега само като си помисля, че трябва пак да си променям цялото ежедневие и всичко и си викам: "ААААА, неееее" ;D Пък и не мога да си представя някои неща как ще са при сегашното положение. Затова давам напред и после назад, вече предимно назад. Не е от социална фобия, нищо такова не ме притеснява от ежедневните неща, притесняват ме най-вече излизанията ;D ;D Но не само.

Цитат
От една страна, като чета в нета виждам че има много хора като мен - сами, самотни, и това едва ли не ме успокоява донякъде; от друга страна ме е яд, че няма как хора като нас да се свързват по между си, защото в повечето случаи не смеем да се регистрираме в някой сайт за запознанства с реална снимка, и така пак си оставаме сами. Малко е тъжно, но все пак по темата.

А мен ме е яд, че животът е твърде кратък и има много хубаво в него, за да го пропускаме в глупави ограничения при всичките възможности, с които разполагаме потенциално. Това най-много ме измъчва. Както и че не можем да усетим радостта и щастието, когато сме депресирани, че повече плачем, отколкото се смеем. Сайтовете за запознанства не ме притесняват, но не са ми по вкуса. Особено като тръгнат да ти предлагат пари, не е приятно никак  ;D ;D Като цяло не харесвам начина, по който се третират хората като стока или парче месо. Искам някой да вижда в мен повече от това. Ама...


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: Stareternity в Юни 26, 2011, 11:48:15
А аз се бях записал в сайтове за запознанства - в българските жените?въобще не ме "регистрираха" (просто съм предлагал да станем приятели), все едно съм чумав, а в руските ме засипваха с купища писма, на които не отговарях, защото трябваше да платя такса за VIP membership и поради други причини. Тъй че по отношение на т.н. "запознанства" съм доста скептичен, а и много мога да кажа.


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: anonimen_ в Юни 27, 2011, 12:02:16
skorpi, права си, животът минава доста бързо.
За това че ти предлагат пари в някой сайт, не си мисли, че мъжете не изпитват чувства към жените с които правят секс, когато плащат, няма такова нещо. Тия които не изпитват чувства, пари няма да ти предложат, а ще те придърпат грубо край някоя дискотека и много няма да те питат.
Така че, това че някой ти предлага пари за секс, не значи че няма да се влюби до уши след първите 2-3 срещи.


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: skorpi в Юни 27, 2011, 01:10:47
И ся кво, поласкана ли трябва да се чувствам????  ;D
С такива, които ме третират като парче месо, не искам да си имам работа. Но хората не са виновни - просто в сайтовете повечето момичета си имат цена и явно това се очаква... да се говори за тарифи. Освен да си направят някаква секция за такива с ПР поне да си знаем кои сме :)))  Някой не иска ли да основе сайт за ПР запознанства?


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: skorpi в Юни 27, 2011, 11:59:43
Цитат
Макар че и форумите са нещо подобно. Но пък все е някаква алтернатива, нали  

Мда, колкото и да е странно, тук съм попадала на по-нормални, отколкото на други места, които не са специално за "луди" :D ;D
И все пак си е риск... но ние пък да не би да сме страхливци :D

Цитат
Да Ви попитам нещо. Някой от Вас има ли приятел/ка (не гадже, а приятел), който да има същия проблем - ПР?  

Да, и то не един. И от двата пола. В момента даже сред най-близките ми хора са такива с ПР. Извън състоянието си те са много интересни като личности. И ако сексът не е повод за запознанство, то ПР е. ;)


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: Stareternity в Юни 27, 2011, 07:45:29
Хъ, освен да се наговорим, да си изберем един сайт за запознанства и на точно определена дата да се регистрираме всички там, като ще се разпознаваме по тайна "парола" към профилите, примерно нищо незначещата думичка ПСИ към името...  ;) ;D ;)


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: anonimen_ в Юни 27, 2011, 09:44:47
Хора, депресията е лошо нещо. Тая година сякаш ми е най-тъжно от последните няколко.
Като гледам в един сайт колко съобщения от гейове получавам, явно има доста такива, и като се има впредвид че жените в България били повече от мъжете, интересно защо съм още сам. Дали да не изляза навън малко. :D


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: Stareternity в Юни 27, 2011, 10:06:49
А пък мене явно само рускини и украинки ме харесват. :( ;D


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: anonimen_ в Юни 27, 2011, 10:36:41
Ае, тия много биели, да знаеш. Братовчед ми на млади години работи в Русия, хареса си едно момиче, но майка му не даде и дума да става. Много биели и мъжете си, и тъщите, и пият, пушат... ужас. Не се занимавай. ::)


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: Stareternity в Юни 27, 2011, 10:45:31
Аз съм тренирал Кунг-фу, би ми било много интересно. ;)


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: anonimen_ в Юни 27, 2011, 11:00:13
Ти спаринг партньор ли си търсиш, или гадже да си я гушкаш? Ако е първото, ок, хвани си рускиня. ;)


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: delicacy в Юли 22, 2011, 10:24:26
Как мислите - една връзка може ли да натовари допълнително психиката на човек, дори и да обича много партньора? Особено за по-отговорните хора, които биха искали да направят партньора си щастлив. От скоро си задавам тези въпроси и си мисля, че за нас, по-чувствителните хора, личния ни живот играе определяща роля върху всичко, което правим в живота.


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: kadife в Юли 22, 2011, 03:22:10
дали добрият вариант не е точно да бъде човек, който и понятие си няма от подобно разстройство тревожно, за да не развиеш и неговата симптоматика, ако ти я сподели. Точно пък, ако е и някой с живо въображение и описателен, мале.... мале:) Според мен е двуяко, защото винаги, когато вида лекар си казвам, ох - да бе ми той мъж, щях да съм под постоянно наблюдение, но както казва горчивият опит от "Нежна е нощта" на Скот Фицджералд, да се омъжиш за психиаър няма да те направи по-стабилна. От друга страна най-добрите психотерапевти били тези, които са имали въпросното паническо разстройство или подобен вид тревожност. Тогава какво излиза... човекът до теб, ако е природно интелигентен би разбрал състоянието ти в някаква степен и би се опитал да го приеме заедно с теб и да помага, но ако.... му писне. Сещам се за един човек, който каза - От 10 години не живея своят живот, а този на съпругата си и съм женен за нейните страхове, които колкото повече им слугуваме, толкова повече се увеличават. Вероятно няма отговор... вероятно психотерапевтите са в добра професионална позиция, защото пациентите им не умират, но са вечно болни с кратки или по-дълги ремисии и защото въпросните пациенти, в процеса на заболяването разбират, че не бива да товарят близки, роднини, приятели с тази тегоба на соматично страдание. Тогава естественият избор е да си платиш, за да те изслушат и евентуално помогнат, а ти да не чувстваш вина за това, че си натоварил някого. Отплеснах се... само знам, че всичко е на приливи и отливи и вече не става дума дали съм добре или не, а да съм по-малок зле. Затова най-доброто е да откриеш човек, който знае какво ти е, споделил си, той не е избягал - останал е, но не ти дава прекалената слабост да потънеш и те окуражава.


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: skorpi в Юли 22, 2011, 06:53:14
Цитат
Затова най-доброто е да откриеш човек, който знае какво ти е, споделил си, той не е избягал - останал е, но не ти дава прекалената слабост да потънеш и те окуражава.

Да, това е по-добрият вариант - да знае, да разбира, да му е казано, отвреме навреме да се говори, но прекалената подкрепа в смисъл на съчувствие е мечешка услуга. Аз само не знам защо си представяте, че да се виждаш с някого с ПР означава денонощно обсъждане на симптоми само или пък да се "заразяваме" взаимно... все пак ние освен че имаме ПР, сме и други неща, които могат да ни събират... Нали не мислите, че двама души с диабет например си говорят само затова и само това ги свързва? :)
Аз дори вече с доста хора с ПР, които познавам, си говоря за всичко друго, ама не и за проблема, заради който сме се запознали - то си е останало просто повод на нещо, което впоследствие се е превърнало в приятелство, защото сме открили и други неща, които ни свързват и ни е приятно да правим заедно.


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: kadife в Юли 22, 2011, 08:01:02

Това е така, съгласна съм, не е задължително двама души, които страдат от диабет, примерно, да говорят само за заболяването си. Но не мога и да не отбележа, че тези двама души не биха предприели мерки за създаването на поколение, по понятни за медицината причини. Не се ли отнася това към двама души с тревожни разстройства така, както сапунът към сапунерката :D Колкото и да е жестоко, човек с  паническо разстройство е жив дявол, той е способен да измисли такива схеми, че да си спести притеснение, страдание или тревожност от непозната обстановка. Ако човекът срещу теб разполага със същия арсенал, тогава дали някога ще стигнете по-далеч от верандата, и то с Валидол в ръка:) Разбира се, тук влагам и чувството си за хумор, но все пак... чувала си за онзи синдром при жените, жени събрани  за по-дълго време на едно место уравняват месечната си менструация. Според мен ние, хората, които сме с по-изострена тревожност сме като "табула раза" за нов симптом, страдание, съмнение и най-доброто за нас е да стоим далеч от неща, които ни центрират върху страданието ни. Това не означава да отказваме приятелство или интимност с хора, които са като нас на всяка цена... но понякога цената излиза твърде скъпа, цената на едно стабилизиране и увереност, които биха били по-възможни, ако знаем, че човекът срещу ни е по-стабилен от нас, с необременена психика и неавтоматичност на реакциите. Само си представи, как стоите и си пречите един друг на интроспекцията и в сюблимния момент запушваш устата му не с целувка, а с ръка и просъскваш - Замълчи, май сърцето ми пропусна удар и нещо се обажда кръвното :D

п.с. пак пояснявам, преекспонирам, за да се усмихне този, който го чете, а да не скочи и да помисли за групово самоубийство :D


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: skorpi в Юли 22, 2011, 11:26:37
Схванах хумора ти, и аз обичам да се шегувам на тая тема, но ако трябва да съм сериозна все пак, лично за себе си не смятам, че другите, които нямат ПР, са по-стабилни от която и да било гледна точка, дори напротив. Хората с ПР първо са свикнали да им е зле и да се справят, дори понякога компенсаторно развиват умения и успяват много повече от други, на които нищо им няма. Не виждам никакъв проблем за потомство. Така или иначе повечето народ е с някакви отклонения, било то здравословни или каквито и да е - ако се водим от тая логика, никой никога не бива да ражда. До преди малко стоях на маса с 6 човека, всеки от които си разказаха диагнозите и се наоплакваха кой какъв инфаркт получил, какво гръбначно изкривяване имал, какви лекарства пиел. Тези хора нямат ПР. За сметка на това аз не казах нищо. Изкарах си целия ден на жегите, излязох, като беше най-топло, почти през цялото време ми се моткаше главата, но само аз си го знаех. Всичко друго наоколо се беше заоплаквало. А пък аз съм свикнала да си търпя и да игнорирам усещанията. Тъй че не знам кой е за предпочитане. Бих избрала някого, с когото мога да говоря на един език, без да му гледам медицинския картон. Като ти е сродна душа, останалото е без значение, ставате един отбор и толкова. Когато някой понечи да ме целува, ако го харесвам, със сигурност сърцето ми подскача, коленете ми омекват и всичко се завърта, получавам велика деперсонализация, в стил "Too good to e true" ;D, но това не ме притеснява. Радва ме, че има кой да ме разтуптява... значи съм жива. И млада ;) И мога да обичам, дори да ме е страх. А може би точно от това най-много ме е страх...


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: Stareternity в Юли 22, 2011, 11:46:40
kadife, извинявай за мнителността, но интуицията ми подсказва (може и да ме лъже, знам ли), че това, което би ти дало криле да полетиш над опасенията и горчивината, е дланта на човек, поел твоята ръка, когато взорът ти е зареян в безкрая на фиордите на Норвегия, когато в слуха ти отекват привечерните песни на Амазонка... Дори и след това да е готов да те последва в дълбините на водопадите Игуасу. Макар че последното не е нужно. Пак ще остане много за съзерцание, много за преживяване...


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: kadife в Юли 25, 2011, 07:55:10
... скорпи,  разсмя ме...като ме целуват... може и да не съм млада, стига зъбите ми още да са на място!!! В смисъл да съм запомнила поне къде съм ги оставила :D
 Права си за всичко, съгласна съм с написаното и си мисля, че светът е така многообразен и цветен, че не може да има само няколко цвята а цяла купчина, от които се образуват още повече и пак, и още.


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: kadife в Юли 25, 2011, 07:59:28
kadife, извинявай за мнителността, но интуицията ми подсказва (може и да ме лъже, знам ли), че това, което би ти дало криле да полетиш над опасенията и горчивината, е дланта на човек, поел твоята ръка, когато взорът ти е зареян в безкрая на фиордите на Норвегия, когато в слуха ти отекват привечерните песни на Амазонка... Дори и след това да е готов да те последва в дълбините на водопадите Игуасу. Макар че последното не е нужно. Пак ще остане много за съзерцание, много за преживяване...

Чудесна, гъвкава и цветна интуция притежавате, чест и почитания:) Дори и с моята ръчица, бедро или мигла в ръката на най-смел човек с паническо, без или друго разстройство... отдавна изгубих приключенски дух, но за сметка на това извършвам всички тези неща, които сте описал само на ум и то винаги съм в дълга черна рокля, с много изрязан гръб и дълбока цепка на бедрото. Мъжът е висок и смугъл, а ръцете му бързи и силни. Извън контекста на боливудското описание, дори далеч и холивудските прийоми за неземно щастие в рамката на 2 часа филмово време... бих казала, е те това не съществува :)

Зная, че за да се справя със страховете си, трябва да намеря опора в себе си, а не извън мен - по понятни причини. Аз ще се обичам цял живот, че и ще се търпя... няма начин :D


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: Stareternity в Юли 25, 2011, 09:26:54
"...холивудските прийоми за неземно щастие..."
Ха-ха, малко ще ти е трудничко с черната рокля в джунглата освен ако не се виждаш на палубата на осветена яхта - тогава действително нещата намирисват на фантазия. А иначе, задай си въпроса какво ти пречи, какво те спира? Парите ли? Е, да, едва ли е много евтино, но не мисля, че това е непреодолимо препятствие, пък и в края на краищата няма всяка година да ходиш до Венецуела или Бразилия, я. Важното е, щом ти е кеф - прави си го; дето се вика, за какво живеем, само да страдаме ли?!  ;)


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: skorpi в Юли 25, 2011, 10:33:20
Цитат
Мъжът е висок и смугъл, а ръцете му бързи и силни.

Що пък бързи? Бързата работа срам за майстора ;D ;D


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: kadife в Юли 26, 2011, 07:51:36
"...холивудските прийоми за неземно щастие..."
Ха-ха, малко ще ти е трудничко с черната рокля в джунглата освен ако не се виждаш на палубата на осветена яхта - тогава действително нещата намирисват на фантазия. А иначе, задай си въпроса какво ти пречи, какво те спира? Парите ли? Е, да, едва ли е много евтино, но не мисля, че това е непреодолимо препятствие, пък и в края на краищата няма всяка година да ходиш до Венецуела или Бразилия, я. Важното е, щом ти е кеф - прави си го; дето се вика, за какво живеем, само да страдаме ли?!  ;)

Не ме спират парите, а това, че ще ми стане зле в неподходящ момент. Добре де, хайде да не съм с дълга черна рокля и да няма осветена яхта, дори да няма и неосветена - в джунглата съм, няма покритие на телефони, няма на километри жива душа и спешен център... извинявай, но ако ми стане зле-това, че до мен ще има висок смугъл мъж, който по рецепта на скорпи няма да е ЧАК толкова бърз в ръцете:)), какво ме топли... не ме топли, не ме и изстудява - единственото, което ме сразява е собственият ми панически страх, че не владея тялото си и че  сега най-сетне ще се развие нещо ужасно в него като болест, която години наред ми е давала симптоматика, маскирана зад паническото разстройство.
Всички очакват от нас да сме нормални, да се впишем в усреднен модел за човешко поведение... в днешни времена е срамно да си грозен, дебел, болен, безработен - това не са етапи от живота през, които хората преминават, а стигма, че си дефектен. Поне аз се чувствам така, затова отивам да сгъна черната  си секси рокля акуратно в гардероба и да почакам... следващата тревога в тялото, което не живее, просто очаква Утре да е по-така :)


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: Stareternity в Юли 26, 2011, 10:52:34
"...няма покритие на телефони, няма на километри жива душа и спешен център..."
Е, то там е и разковничето, де. Поне ще знаеш, че ако  е "дошло време"  ;) , какво по-добро от това "да стане" пред водопадите Игуасу. И май си права - още по-красиво ще е с черна рокля. Поне човек ако ще "пука" - да е красиво, като орел! Понякога си мисля - какъв по-благороден и възвишен край за един мъж от това да е начело на конна атака, с извадена сабя в ръка. А ако и в двата случая се окаже, че все още сме между живите - има и остров Бали, има и Серенгети, има и Венеция, има и парашути, и алпинизъм...
А по отношение на високия смугъл мъж - какво да правим ние, "с гайдите", да заврънкаме импресариото на Анджелина Джоли да й предаде, че я каним на околосветски круиз, за желание без Брад Пит?! ;D ;D ;D


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: skorpi в Юли 27, 2011, 09:14:04
Цитат
извинявай, но ако ми стане зле-това, че до мен ще има висок смугъл мъж, който по рецепта на скорпи няма да е ЧАК толкова бърз в ръцете:)),

Дори да не е висок и смугъл, ако знае кво да прави с ръцете, няма проблеми ;D ;D Т. е. ако може да те изцели с тях, и като по чудо всичко да ти мине - верно е, че пак няма да можеш да се контролираш, ама няма и да искаш :D :D


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: track в Юли 27, 2011, 09:42:23
 :)


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: track в Юли 27, 2011, 09:56:41
 :)


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: Stareternity в Юли 27, 2011, 11:30:15
"...но така фантасмагорично поднесена, по-скоро ми прилича на идея за перфектното ритуално самоубийство..."
Еее, то човек да ви предложи нещо красиво и веднага му лепвате етикет "фантасмагорично", та даже и перфектно ритуално... Сякаш не може да си помечтаем... А пък и защо да е само мечта?! (Естествено, не за перфектното ритуално..., пу-пу)
А иначе, ако ще става дума за фантасмагории и перфектни ритуални, мене питайте, аз съм човекът  ;D - хммм, да речем - космическа станция, излизане в открития космос, ама без скафандър - е? (А пък track ако желае може да е с черна рокля) ;D ;D ;D
P.S. Това ако го прочетат от NASA ще видим космически кораб през крив макарон, а и едва ли им трябват живи сателити... ;D ;D ;D


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: track в Юли 27, 2011, 12:35:09
 :)


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: track в Юли 27, 2011, 01:17:17
 :)


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: skorpi в Юли 27, 2011, 02:33:33
Оле, вие сте слънчасали :D Какво се разфантазирахте? Какви самотни острови, какви 5 лева? Я по един гларус и на плажа 8)


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: Stareternity в Юли 27, 2011, 05:25:30
Stareternity, май се опитваш да ме настъпиш по опашката ми се струва  ;D ;D ;D
Аз например от малък си мечтая да видя пирамидите в Египет. Реално погледнато нищо не ме спира, ама а-де. Давам този пример, защото нещо не си те представям насред Сахара в черна рокля. Сигурно бедуините, поразени ще хукнат да търсят психотерапевт (може да им препоръчаме г-н Тодоров  :)). Виж във Фоли Бержер - определено, макар че там пък аз едва ли бих се връзвал с белите ми бермуди и корков шлем. ;D ;D ;D


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: track в Юли 27, 2011, 05:46:06
 :)


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: Stareternity в Юли 27, 2011, 06:04:33
Аз тука морска градина нямам, жалко. Но затова пък отивам да карам колело.
Не разбрах, какво си сгрешила за "опашката", подай джокер.


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: track в Юли 28, 2011, 10:03:28
 :)


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: skorpi в Юли 28, 2011, 01:39:10
Цитат
По-добре да бях си останала вкъщи и да си мечтая за пирамидите  [/quote

Не е по-добре да сте вкъщи... навънкаааа! Животът е навън.


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: track в Юли 29, 2011, 12:57:01
 :)


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: skorpi в Юли 29, 2011, 08:12:46
Дай ми го на мене, аз ше слушам ;D Не ми пречи... стига да е хубав :P


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: track в Юли 29, 2011, 08:54:46
 :)


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: skorpi в Юли 29, 2011, 10:50:55
Аз ше издържа, железна съм ::) 8)


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: track в Юли 30, 2011, 09:04:37
 :)


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: skorpi в Юли 30, 2011, 11:39:29
Цитат
Чудесно, а мене ще ме вземеш ли, щом си добър слушател  Ухилен

Аз отдавна съм ви взела всичките, въпросът е кой иска да го взема ;D


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: kadife в Юли 31, 2011, 04:05:30
... апропо, кога и за.. къде тръгваме :D


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: skorpi в Август 01, 2011, 12:03:34
Цитат
... апропо, кога и за.. къде тръгваме Смотан

Аз тия дни се прибирам от морето, за вас не знам :)


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: track в Август 04, 2011, 11:17:54
 :)


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: temple One в Септември 04, 2011, 11:50:00
Не съм чел всички отговори, но си мисля, че идеята двама с ПР да се съберат не е толкова лоша  ;)

Дори биха могли много по-бързо да се оправят, защото няма нужда да се притесняват да крият този проблем един от друг. Двама с ПР е по-добре от един  ninja-smiley

Поздрави


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: skorpi в Септември 04, 2011, 01:23:33
Цитат
Не съм чел всички отговори, но си мисля, че идеята двама с ПР да се съберат не е толкова лоша   

Дори биха могли много по-бързо да се оправят, защото няма нужда да се притесняват да крият този проблем един от друг. Двама с ПР е по-добре от един 

А ти опитвал ли си?


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: temple One в Септември 04, 2011, 11:20:32
Не съм. Защо? Мисля, че бих могъл да го преживея по-добре отколкото с момиче без този проблем. Последните, бягат от такива "недъгави" мъже :). Това поне съм го преживял и знам, че е така.


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: queenmaya23 в Септември 05, 2011, 12:35:11
Каквото и да си говорим, то си е като вид недъг. Поне аз така го виждам. А за мъжете сигурно е още по- трудно, т.к се предполага да са силната половинка, човека на който можем да разчитаме, да се бори в трудните моменти и т.н 

Аз се справям със тежките периоди благодарение на това, че съпругът ми напълно ме разбира, той самият изчете доста по въпроса и въпреки че не страда от ПР напълно ме подкрепя и не ме кори че съм някаква лигла, че вземам нещата навътре и т. н или най- малко че съм слабохарактерна.

Не се бях замисляла по този въпрос до сега, но можеби двама човека с ПР биха се разбирали много добре, стига само и двамата да не изпадат в кризи по едно и също време :D


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: temple One в Септември 06, 2011, 12:14:56
Наистина има нещо специално в хората с ПР. Това са хора на които им пука повече от нормалното. Зрели са или са в процес на узряване. В това е техния чар. Те биха били харесани от други такива хора, независимо дали те имат ПР или не.

"То" не признава пол. При ПР и мъжът и жената имат нужда един от друг. Може би единия ще се наложи да помага повече при такава връзка, но ако обича и разбира човека до себе си това не би трябвало да е проблем. Нормално е това да е мъжа :), което е ОК според мен. 


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: Пловдивчанин в Септември 14, 2011, 01:56:37
Не знам доколко схванахте идеята. Не става дума да се женим и да имаме сериозна връзка поне засега. А просто да имаме някаква връзка с човек, който ще ни разбира, докато сме така. Освен това на мен фактът, че знае какво е, ми действа успокоително. Иначе се удрям в стена, която не успявам да преодолея. Разбирате ли, не мога да обясня на един мъж защо няма проблем да дойде у нас и да правим секс, обаче не и да отидем на ресторант или на кафе. Знам, че ще настъпи моментът, когато и това ще мога, но дотогава ... на нормален човек това ако го кажа, ще се завърти и да си тръгне. А дори и да ме разбере, скоро ще му писне от ограниченията, които ще му налагам. Не искам да съсипвам живота на здрав човек. Затова търся някой, който така или иначе е като мен и е самотен и депресиран, защото не може да има пълноценна връзка. Може и нещата да се обърнат, ако видим, че  и така ставаме за нещо.  ;)
Ето че си отговорих и на въпроса защо правих секс с мъж, към когото нямам чувства - исках да си докажа поне за момент, че все още съм жена и съм и нещо друго, освен припадничава. Мисля, че трябва да си го напомням това по-често, като получавам и други преживявания в живота си. Така се надявам да изместя лошото и да оставя място за хубавото.

Абсолютно съм съгласен и чак болезнено те разбирам.За жалост толкова пъти съм пропускал да правя секс именно заради едното тъпо кафе или излизане само което ме е деляло че лошо ми става,но наистина ако човека срещу теб незнае какво изпитваш ..КАК ДА СТАНЕ и да обясниш.За мен това е огромен плюс при 2ма човека с такова състояние,защото си мисля че ще бъда доста по-спокоен.А не да седиш и да се чудиш ми ся кфо ша стане ако получа пристъп или както и ми се случвало да получавам да се потя и ми призлява Как да обясниш ,нормално е хората да се отдръпват.Вижда ми се добра идея и определено бих имал много повече кураж да излизам с такова момиче.Единствено ако при получаването на пристъп от едната страна дали другия ще се влияе това няма как да кажа незнам,но ще е кофти да се предава от единия на другия :)


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: skorpi в Септември 14, 2011, 03:11:52
Цитат
Единствено ако при получаването на пристъп от едната страна дали другия ще се влияе това няма как да кажа незнам,но ще е кофти да се предава от единия на другия

Хах, не ми се вярва. При мен, когато съм с някой, който е по-зле, се случва обратното - мобилизирам се да му помогна и дори да ми е лошо, няма да имам време да усетя - вниманието е в друга посока. Ако пък на мен ми призлее, той се опитва да спасява положението и така. Но не е казано, че само лошо трябва да ни става, я...  :D
Не знам защо остава усещането, че едва ли не двама души с ПР само получават кризи и нищо друго не могат да правят заедно.


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: temple One в Септември 18, 2011, 10:56:03
Съгласен съм с теб скорпи :). Просто нямаш време да се притесняваш и да си внушаваш разни лоши неща. Снощи например излязох на пицария, с момиче, което познавам отдавна. Не съм я виждал отдавна и не я предупредих, че ми става зле и че може внезапно да стана и да си тръгна. Естествено започнах да усещам някои симптоми по-леко, но си казах ако е само това няма да му обърна внимание. Ще приказвам с нея за други неща. И в крайна сметка разговора потръгна и въпреки, че не беше най-интересния на света, реших че ми е интересно и така се почуствах по-добре физически.

Има една малка подробност, на нея мога да разчитам, че ще ме разбере ако ми станеше зле. Същото е и при двама души с ПР. Те биха се разбирали един друг и поне не биха се притеснявали един от друг. С това елиминираш голяма част от внушенията ама как ще ме приеме и т.н. и действаш на себе си благоприятно. Освен това двамата си давате взаимно кураж, което хора като нас често търсим от другите и не го получаваме или поне не ни стига :).


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: skorpi в Септември 22, 2011, 11:31:51
temple, и да, и не. Понякога хората с ПР в стремежа си да искат да са добре и да се подпомагат, започват да предявяват изисквания към себе си и към другия с ПР - в смисъл да става все по-добре и по-добре и едно негово прилошаване може да се приема като провал. Затова започваш да се страхуваш дали няма да се провалиш пред човека, който ти помага и иска да вижда, че си добре...


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: Little Овненце в Септември 30, 2011, 10:46:21
Куку,ей ме на и мен тук да се запиша  ;D
На всяка манджа меродия съм и толкова :)
Та кво викате?Някой намери ли си гадже сега тук с подобни проблеми като неговите или ????


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: Stareternity в Октомври 01, 2011, 12:04:49
Освен да напиша обява на един картон и да застана в центъра на града: "Търся гадже като мене".  :) Много ми хареса историята на онова момиче, избрало псевдоним "Живот".


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: skorpi в Октомври 01, 2011, 12:56:45
Цитат
Освен да напиша обява на един картон и да застана в центъра на града: "Търся гадже като мене".  

Мне, и тука е достатъчно, ама не знам дали ще намериш това, което искаш.  :D

Аз смятам да си напиша: "Пия Стрезам, за да мога да стоя насред центъра и се нуждая от масаж" ;D


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: Dimcho в Октомври 02, 2011, 11:37:27
След дълбок размисъл стигнах до извода, че не е добре да имаме гаджета с ПР. Защо? Защото всеки  от нас се нуждае от подкрепа и то силна, а когато и двамата се нацелим не във форма, тогава бързо ще се почувстваме разочаровани един от друг и неудовлетворени, а това ще съсипе връзката и интимния живота.  chair Затова по-добре да имаме гаджета без ПР.


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: Alice в Октомври 12, 2011, 11:58:12
След дълбок размисъл стигнах до извода, че не е добре да имаме гаджета с ПР. Защо? Защото всеки  от нас се нуждае от подкрепа и то силна, а когато и двамата се нацелим не във форма, тогава бързо ще се почувстваме разочаровани един от друг и неудовлетворени, а това ще съсипе връзката и интимния живота.  chair Затова по-добре да имаме гаджета без ПР.

Да,съгласна съм!...но пък само човек,който знае "за какво става въпрос" може да те разбере истински...поне аз така си мисля.Като ми се отдаде възможност това ще е последното което ще гледам  serenade ;D


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: zany в Декември 08, 2011, 12:51:10
Здравейте,
Сражавайки се със щекотливото чувство за срам, реших да публикувам тук един апел.
Спокойствие и само спокойствие, това няма да бъде някаква бомбастична обява, просто реших да потърся сродни хора.
И така, може да се каже, че съм напълно здрав, победих ПР, не пия лекарства, студенствувам в друг град (Благоевград, специалност Психология), промених живота си тотално.
Ако някой има нужда от съвет, подкрепа, благоразположение и прочие, да ми пише.
Не търся момиче, просто защото от вида ми, то ще получи ПА.
Но все пак, който има нуждаеща нужда, да пише.
Хайде, и до нови публикации.


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: Alice в Декември 08, 2011, 04:33:10
Ники, ако нямаш нищо против да те наричам по име,
С какво чувство за срам се сражаваш, преодолял си ПР (ако наистина е така) , а това изключва всякакво чувство за срам, даже напротив - трябва да си много горд от себе си !
Относно спокойствието не знам при другите как е но при мен идва отвън - няма такова нещо като "Айде днес ще съм спокойна" , то ако имаше, нямаше да има ПР според мен...
"Промених живота си тотално" - я, къде бил ключът за палатката  ;D
"Не търся момиче, просто защото от вида ми, то ще получи ПА. " - е стига де, т'ва пък от къде ти хрумна !?   ;D Я, по - самоуверено!  ::) (ама и аз как нареждам  :tease1:  ;D )
Браво за психологията, поздравявам те и аз имам амбиции в тази област, но ще видим  ::)


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: zany в Декември 09, 2011, 08:13:15
Благодаря,
Радвам се, че сте разбрали криворазбраното ми чувство за хумор.
Ала уви, имам не ниска, а реална самооценка.
Ще се радвам на pen приятелството, а защо ли не на реалното такова.
Ало, от Благоевград (или от Банско), тук ли сте...
Сериозно, аз съм рамото, на което можете... да се посмеете.
Защото черногледия ПР хумор, за съжаление, е останал на повечето.


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: данаил в Януари 17, 2012, 01:38:33
отскоро съм в този форум може би два дена но се чувствам по-добре вече само от факта че не съм сам и че ви има ВАС.замислих се че би било хубаво ако можехме да се събираме заедно в една голяма стая и да си говорим нещо като клуб на п.а.но за съжаление няма как да стане кои знае от какви градове в цялата страна сме а и ако ни е страх и да пътуваме както установих за себе си и аз вече.


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: ddiddi в Февруари 26, 2012, 01:25:53
Аз искам да Ви споделя, че на мен ПР ми пречи да започна връзка. Не че неискам, просто нещо ме спира. Дори когато симптомите на заболяването ми са притъпени почти до 100 %, защото съм имала и такива дни, пак немога да се обвържа. Нормалното човешко състояние ми казва, че вече съм на 27 години и искам мъж до себе си, но се страхувам. Искам да Ви попитам винаги ли ще е така, винаги ли ще бягам от мъжете, който ме ухажват? Тези дни прекарвам много време в скайп, където си общувам с един мъж и ми е приятно. Не сме се виждали на живо, запознахме се във файсбук...но... Моля Ви споделете дали и на Вас ПР Ви пречи и в тази насока и дали сте допуснали някого до себе си или не! bouket


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: мишо в Февруари 26, 2012, 01:50:31
здравей DDIDDI незнам откога си така но в един момент всичко ще премини
ако правиш подходящото лечение
и аз си мислех че ПР ще ми пречи на връзките но успявам да се справям
дори имах приятелка която така и неразбра за проблема ми
аз съм на медикаменти и ту се подобрявам ту се влошавам
но съм сигуренн че всичко ще отмине защото при мен е рецидив отпреди години
просто тогава се почувствах добре и насобствена глава спрях лекарствата
както и да е
мисля че когато почнеш да общуваш с някой човек първо го прецини що за характер е и после ако прециниш че е добър човек и мислиш че ще те разбере започни да му казваш за проблема леко без да влизаш в подробности още в началото
просто намеквания и леки споделяния тогава ще си проличи що за човек е и дали ще те разбере
и ако той държи на теб и наистина иска да сте заедно гарантирам че ще те разбере ще ти влезе в положението ти ще усмисли ситуацията и ако е този доъбр човек да е до теб и да те обича ти гарантирам че той ще успее да те измъкне от този шибан ад
но много внимавай и внимателно изпитвай човека бъди умна и нескачай на сляпо
това е което може да ти каже един пън който се връща от път през който така го раздруса ПА че направо ми се видя пътя тесен и в момента съм на едно ривотрилче
но са чувствам добре


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: ddiddi в Февруари 26, 2012, 05:31:24
Мишо, здравей! Много ти благодаря, че се отзова и ми даваш ценни съвети. Аз получих ПР преди осем години за пръв път. И аз незнам как се измъкнах от онзи тесен път за който говориш, толкова тесен, че живота ми се обърна и оттогава е една ежедневна борба. После бях няколко години добре, но така и не се осмелих да започна сериозна връзка. Все си казвах, че има време, докато бум и не ми се стовари рецидив на ПР. Кошмар за втори път, но отмина. От почти година пия Ципралекс и се чувствам добре от него. Излизанията, срещите с приятели, купоните- всичко това се върна в живота ми, а много ми липсваше особено като агорафобията ме беше превзела. Само една крачка ми остана и тя е да бъда с някого. Незнам дали някога ще се справя, защото знам, че сега на 27 ми е много по- трудно да имам приятел, отколкото когато бях на 18 години и имах. И пак много ти благодаря, знам, че не съм единствена, но защо ни се случва.....?!


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: kadife в Февруари 27, 2012, 08:27:54
Аз искам да Ви споделя, че на мен ПР ми пречи да започна връзка. Не че неискам, просто нещо ме спира. Дори когато симптомите на заболяването ми са притъпени почти до 100 %, защото съм имала и такива дни, пак немога да се обвържа. Нормалното човешко състояние ми казва, че вече съм на 27 години и искам мъж до себе си, но се страхувам. Искам да Ви попитам винаги ли ще е така, винаги ли ще бягам от мъжете, който ме ухажват? Тези дни прекарвам много време в скайп, където си общувам с един мъж и ми е приятно. Не сме се виждали на живо, запознахме се във файсбук...но... Моля Ви споделете дали и на Вас ПР Ви пречи и в тази насока и дали сте допуснали някого до себе си или не! bouket


   Да, винаги ще е така, но това не означава, че няма да срещнеш човек, все пак, заради когото да поискаш да промениш тези страхове... Просто внимавай, когато този човек се появи, защото единственото по-гадно от това да не се доверяваш на никого в проблема си и да не  допускаш мъже  до себе си, е когато решиш, че си открила този човек... дадеш му всичко, на което е способна уморената ти от страданието душа и после той реши, че "уви, не е готов за сериозна връзка, защото си прекалена отговорност за него - и в емоционален, и в здравословен план".


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: skorpi в Февруари 28, 2012, 11:38:14
Цитат
Да, винаги ще е така, но това не означава, че няма да срещнеш човек, все пак, заради когото да поискаш да промениш тези страхове...

Мъдрото Кадифенце love arms


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: Student_21 в Февруари 28, 2012, 03:03:11
Понякога дори намирането на "любовта на живота" е достатъчна предпоставка за затихване на ПР, а в конкретни случаи - за изчезването му. Разбира се, всичко зависи от конкретната фактическа обстановка.


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: kadife в Февруари 28, 2012, 06:44:32

  " Понякога дори намирането на "любовта на живота" е достатъчна предпоставка за затихване на ПР, а в конкретни случаи - за изчезването му. Разбира се, всичко зависи от конкретната фактическа обстановка"

  Ще кажа само това - докато правим грешката да търсим средства за справяне с ПР извън нас самите, няма отвърване. Категорична съм. Никоя любов и никой не може да свърши работата вместо нас. Опитах...  и повярвайте, не става! Не определяйте степента си на кондиция чрез други хора, било то и обекти на любовта, защото ако и когато изчезнат - пропадането ви е в кърпа вързано.

  Не вярвам в любовта и това е ужасно... не вярвах особено и преди, при все романтичната си натура, но сега... никога повече няма да й се доверя, никога! Всичко е интереси, независимо от какво естество - дали емоционални или материални. И колкото по-бързо осъзнаем, че единствената ценност на този свят са душите ни и несъвършените ни тела са обикновени приемници, толкова повече време ще имаме да сме щастливи.

  Любовта, като че ли биваше четири вида, ако си спомняте - ерос, сторге, филиа  и агапе (нещо ми се върти и за прагма, но съм позабравила вече как бе точно) Ерос е чувствената любов... в която не вярвам вече, Сторге е семейната любов... и в нея не вярвам вече, Филиа е приятелската любов, в която все още вярвам, но се моля Господ да не ми дава повод да проверявам и Агапе е Божествената любов... в която вярвам с убеждението си на светло същество, което вярва, че има Добро, което ни направлява.

  В този смисъл на любовите... дори през любовта човек преминава сам, камо ли през паническото разстройство:)


  Скорпи, споделям топлата ти енергия и жизнерадостност, поздрави от мен:))


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: ddiddi в Февруари 28, 2012, 07:53:12
Много Ви благоадря за споделените мнения. Помогнахте ми и се замислих върху себе си, любовта и ПР. Истината е , че откакто имам ПР влюбването, тези хубави чувства не съм ги допускала до себе си. Но неискам вече да е така. Дано всички успеем!!! bouket


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: skorpi в Февруари 28, 2012, 08:54:32
Влюбвай се да и да не ти пука.  yahoo
После ще си ей така  sky и няма да ти е до ПР, че 2 натрапливи мисли трудно виреят заедно  yahoo


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: ddiddi в Февруари 29, 2012, 11:07:25
Скорпи, мерси за подкрепата! И аз ти пожелавам същото от все сърце!!! serenade love


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: veselka97 в Март 06, 2012, 11:36:57
Здравейте хора и аз си търся гадже, аз съм момиче :) а вие как сте с търсенето на влакове с пътници..? cat


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: track в Март 07, 2012, 08:48:51
Много зле сме... както обикновено  ;D

М/у другото забелязвам, че целият форум е на вълна любов. Пролетта започна и хормоните си казаха тежката дума  :D Само аз май държа фронта още  ::)


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: Student_21 в Март 19, 2012, 02:05:51
Хихи, направо сме като сайт за запознанства :)


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: skorpi в Март 19, 2012, 02:23:49
Цитат
Хихи, направо сме като сайт за запознанства

Мда, само дето е специализиран и профилиран. И трябва да ви кажа, че тук сме по-малко луди от там crazy2 Сигурно заради това никога не съм имала успех в подобни сайтове и страшно ме дразнят. chair spank


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: bai hui в Юни 04, 2012, 05:15:55
-


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: delicacy в Юни 09, 2012, 11:56:29
Мисля си, че за да е силна една връзка, поне единият във връзката не трябва да има емоционален или психически проблем, за да балансира в ситуациите.
Преди време не мислях така, но сега съм абсолютно убедена, че трябва да е така.


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: toni_d в Юни 27, 2012, 01:32:25
 ми направете отделна тема за запознаства, там всеки ще пише нещо за себе си и какво търси и така:))


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: ddiddi в Юли 04, 2012, 12:33:59
На моя приятел не съм казала, че имам ПР...просто не знам как да постъпя :-\
Затова моля Ви дайте ми съвет. Тези от Вас, които имат ПР казали ли са на половинките си, които нямат ПР, че страдат от тази гадост. Те как реагират.  arms


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: bai hui в Януари 12, 2013, 01:37:27
-


Титла: Re:"Искам да си хвана гадже с ПР"
Публикувано от: WonderfulLife в Февруари 28, 2013, 11:32:20
На моя приятел не съм казала, че имам ПР...просто не знам как да постъпя :-\
Затова моля Ви дайте ми съвет. Тези от Вас, които имат ПР казали ли са на половинките си, които нямат ПР, че страдат от тази гадост. Те как реагират.  arms

 Ако те обича, ще го приеме и ще те подкрепи. А пък и това не е нещо, от което да се страхува. Щом до сега не е забелязал, значи когато си с него не проявяваш симптомии. Което е нормално, и аз когато съм с момиче забравям за ПР. :) 


SimplePortal 2.1.1