evropea.com - форум за паническо разстройство

Тревожни разстройства => Паническо разстройство => Темата е започната от: delicacy в Август 20, 2010, 11:54:04Титла: СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: delicacy в Август 20, 2010, 11:54:04
Както стана ясно много от нас смятат ,че има връзка между секса и начина, по който го изживяваме и симпотмите на ПР. Стана ясно, че много момичета имат неудоволетворителен сексуален живот /някои момчета също спемнават за това/. Затова, според мен би било добре да се спрем по-подробно на тази теми и писхотерапевтите да дадат по-конкретни съвети за общуването между двата пола, така че да няма разочаровани и задържащи отрицателна енргия в себе си, затова отварям тази тема.
Аз конкретно бих попитала защо мъжете се притесняват, когато жените открито говорят за секс и показват своята сексуалност?


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: t.todorov в Август 20, 2010, 12:17:11
" ... и писхотерапевтите да дадат по-конкретни съвети за общуването между двата пола, така че да няма разочаровани и задържащи отрицателна енргия в себе си ..."

Няма такива съвети на готово, които да ви предпазят от разочарование. Интересна е употребата на "момичета" за жени, което не е случайно. Част от проблема на ПР е че организацията на емоциите е регресирала до детска възраст, тогава когато за първи път е сработил механизма тревожността.
Задържането на отрицателни /агресивни/ чувства и емоции обаче е ключов проблем при ПР. Идеята обаче не е човек да се "оперира" от тези чувства или да се предпази на всяка цена от "лоши" неща, а как да изразява емоциите си и как да се справя с трудностите с които се сблъсква.

" Аз конкретно бих попитала защо мъжете се притесняват, когато жените открито говорят за секс и показват своята сексуалност?"

За кои мъже питате конкретно и какво означава жените да показват своята сесуалност?


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: delicacy в Август 20, 2010, 02:08:13
Не бих могла да кажа точно кои мъже. Но мога да каже от наблюденията ми, че ми е направило впечатление, че мъжете предпочитат жени, които са някак  асексуални, целомъдрени /въпреки, че твърдят обратното понякога/ и с такива жени предпочитат да се обвързват по-трайно. Жени, които показват открито желанието си за секс, и дори изразяват претенции как той да се извършва  сякаш плашат мъжете и те им слагат епитети на нимфоманки, фригидни и т.н.


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: fata_morgana в Август 20, 2010, 02:52:25
Искам да кажа нещо във връзка с темата за "момиче" vs. "жена"
Аз съм на 24 и се обиждам, когато ме наричат госпожата, жената, леличката, и тн.
Много съм чувствителна на тема възраст, защото изглеждам и винаги съм изглеждала по-голяма от годините си и това ми се е превърнало в комплекс. И другото е, че наистина не се чувствам жена, чувствам се все още като много младо момиче.

Никога не съм правила секс, напоследък искам да пробвам (сега има с кого), но от лекарствата, които пия получавам много трудни и много слаби оргазми при мастурбация. Предполагам, че това ще се отрази много зле на бъдещия ми сексуален живот, но с хапчетата се чувствам относително "нормално" и не искам пак да се връщам в състоянията, в които изпадах без тях.

Иначе за жалост е вярно, че стандартите са двойни. Мъжете, които демонстрират открито сексуалността си са "герои", жените, които го правят - "курви". Това е тъжната истина на "равеноството и равноправието" в 21ви век.

Предполагам, че женската сексуалност плаши мъжете, защото ги кара да се чувстват несигурни и застрашени, за това се стремят да я потискат, правейки я обществено неприемлива. А защо е така, не знам. Може би защото жените са тези, които държат ключа към възпроизводството и продължението на рода. Когато едно дете се роди, единственият 100% сигурен родител е майката. Колкото по-уверена и освободена е една жена, толкова по-голям избор на партньори има тя (също и избор да остане без партньор и да не ражда). Съответно толкова по-малки стават шансовете на един точно определен мъж, и никой друг, да разпространи семето си чрез нея.

Прекалено биологична теория, но кой знае, може и да има нещо вярно :) Това са просто мои размишления без претенции за научност или досотоверност :)Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: t.todorov в Август 20, 2010, 03:57:30
Тук развитата тема по-скоро няма пряко касателство с ПР. Все пак напоследък е всеизвестен факт че има променени, понякога и разменени полово обуславени роли. Все пак природата си е природа и тя няма как да бъде изиграна. Отдавна в психологията се говори за мъжко и женско начало, като за мъжкото са характерни определени качества - пробивност /социална потентност/, утвърждаваща агресия, насочена навън, оплодяваща, и т.н. За женското начало съответно поемаща позиция, изчакваща, износваща, ангажирана, даваща начало.
Първоначално чисто физически има непреодолими разлики, които сами по себе си обуславят различия и в поведението, и в общуването, изобщо в заеманата полова роля.  Исторически, жените са страдали повече от пола си, а мъжете някак са имали повече привилегии. Култа към облагодетелстваната мъжка позиция е и мечта на жените. Фройд го обяснява с несъзнавана завист към пениса и с чувството, че на тях някой им го е отрязал /кастрационен комплекс/ още от ранна детска възраст, което поне според мен не изчерпва нещата. Така, или иначе в последните десетилетия сме свидетели на едно размиване на ролите, смяна на идеалите, протест срещу "двойният стандарт".
Секса е съвкупност от много неща, които първо трябва да бъдат удовлетворени. Често е изобразяван на върха на пирамида от други потребности.  

Разликата в двата пола може да се опрости, с известна забележка, до следното

мъжка - пробивна, агресивна, насочена на вън
женска - поемаща, пасивна, насочена на вътре

Когато една жена заеме позиция на пробивна, насочена на вън, агресивна, тя подхожда със своята мъжка част и провокира несъзнателно мъжката част на партньора си, като му оставя няколко изхода:
1 - той от своя страна да заеме позиция изхождаща от неговата женска част
2 - да опита да детронира мъжката позиция на партньорката си, за да възстанови баланса мъжко-женско.

Все пак в ежедневието двойката винаги се стреми към този баланс.  Колкото например у една жена е силно изразено женското, а мъжкото почти не присъства, толкова повече ще има нужда от партньор със силно изразена мъжка роля за да балансира.
В секса, който в голямата си част е емоционален контакт, важи същото. Ето защо някои мъже се чувстват застрашени от категорично заявената позиция на жените. Мижете го възприемат, като мъжки начин за изразяване на сексуалността и желанията. Темата обаче, понеже е съставена от много много променливи, е много трудно да се вкара в някакъв общ знаменател. За това ви питах за конкретни примери с конкретни мъже. Анализа няма как да се направи на база всички мъже.


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: delicacy в Август 20, 2010, 04:05:07
 fata_morgana, напълно те разбирам! Аз имах пред вид също това. Мъжете се дразнят от факта, че една жена може да бъде наричана момиче, дори и тя да изглежда  като  момиче. При тях това е закодирано може би генетично / не съм феминистка, просто споделям моментите където се нараняваме двата пола, може би напълно неразбиращи желанията на другия/.
Мъжете с особено задоволство  наричат  по-възрастни жени "баби", дори и те да не изглеждат такива и даже да не са станали такива.  Така те контролират ситуацията и възпроизводството на човешкия род.
Затова и наричат жените, които демонстрират своята сексуалност "мръсници", за да не позволяват на жената да покаже нещо, което е извън техния контрол. Затова и си избират асексуални жени/ жени които имитират оргазъм без мъжете да знаят това/ или такива, които подтискат желанията си. А потискането на желанията води до  различни тревожни разсторйства. Пак казвам, така си мисля без да се правя на феминистка или да слагам всички мъже под един знаменател.


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: t.todorov в Август 20, 2010, 04:09:34
"А потискането на желанията води до  различни тревожни разстройства ..."

Обратното - тревожността води до изстласкване, или потискане на желанията, защото тяхното задоволяване води до последващо неудоволствие и страх от него.
Защо, кага и как това се е случило е в индивидуалната история на всеки.


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: delicacy в Август 20, 2010, 04:14:59
Как ще обясните тогава незадоволеността на една жена, която трябва да потуши възбудата си при полов акт? Тук не става дума за отказ от секс, а невъзможност за освобождаване на енергията, поради неумение или нежелание на сексуалния й партньор? За потискането на тази енергия става дума. А не за отказа за осъществяването й при полов контакт. Как  трябва да бъде овладяна тази възбуда, или по-точно казано - как трябва да бъде освободена?


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: t.todorov в Август 20, 2010, 04:29:37
Естествено, че няма рецепта.
Сексуалният, както и други импулси биват задържани и в това е основата на ПР - невъзможността импулсите да достигнат до крайната цел, която винаги е освобождаване. Поради голямата си енергия те се "преживяват" с телесната симптоматика. Импулсите преминават през механизмите на тревожността, които видоизменят до голяма степен импулса. Колкото и нелогично да звучи често има страх от оргазъм, страх от изпитване на удоволствие, като че ли, човек няма право на удоволствие ... Това са неща, които човек усеща, но те за жалост се коренят някъде дълбоко и той не може да стигне толкова лесно до причините. Както казах сексуалните импулси са едни от многото. Навсякъде се забелязва подобна защитна мярка срещу "суровия", първичен импулс /какъвто е и сексуалния/.
Партньора, ако говорим за секса, би могъл по някакъв начин да провокира засилено действие на този защитен механизъм но в никакъв случай не го създава. В този случай желаното удоволствие от секса се отдалечава повече. Той провокира един отдавна създаден механизъм, за което няма как да е отговорен. Така, или иначе при сексуални проблеми винаги се работи с двойката защото ресурса за справяне е в двамата.


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: skorpi в Август 20, 2010, 05:45:18
delicacy, благодаря ти, че отвори темата. Аз също я смятам за важна и силно свързана с ПР. Откакто приятелят ми почина (т.е. от края на миналата година) до преди няколко седмици аз рязко спрях да правя секс за първи път от началото на сексуалния ми живот досега. Точно тогава стартираха и моите проблеми с ПР. В момента също нямам партньор, нито сексуален живот. С ограниченията, с които все още живея, ми е трудно да имам връзка. Но иначе страховете ми доста се стопиха след секса (временно обаче) преди няколко седмици, дори събрах смелост да се прибера сама с такси и то по нощите ;D Следващите 1-2 дни бях твърде заета да мисля за станалото, за да ме вълнува и ПР. Затова питам възможно ли е липсата на секс да допринася за състоянието ми и ако е така, това означава ли, че ако подновя сексуалния си живот, страхът ще изчезне? Щото ако да - почвам ВЕДНАГИЧЕСКИ;D


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: fata_morgana в Август 20, 2010, 06:58:05
Мила скорпи

Ще споделя личните ми виждания по въпроса. Аз смятам, че всичко, което има пряка връзка с реалния живот (а сексът е такова нещо) помага в борбата с ПР. Защото ПР прави точно това - отделя те от истинските, реалните, важните неща. Започваш да живееш в един изолиран свят, състоящ се само от симптоми, неприятни физически и психически усещания, страхове ... Вглеждаш се постоянно в себе си, непрекъснато се питаш как се чувстваш, дали няма да ти стане лошо, ами ако това, ами ако онова, потъваш в черни сценарии. И колкото повече задълбаваш, толкова повече се отдалечаваш от реалните неща. А те са истински важните.

Разбира се, въпросът "дали днес няма да получа инфаркт, ако пулсът ми се ускори прекалено много?" изглежда като въпрос на живот и смърт и се получава едно преобръщане на приоритетите. На фона на ужасът от смъртта, реалните проблеми изглеждат смешни, повърхностни, тривиални. Започваме да си мислим "Голяма работа, че някой си го е зарязала жена му, аз се боря за оцеляването си всеки миг!", "И какво като някой е останал без работа, нали не умира всеки ден по няколко пъти!". Но истината е, че точно тези неща са важните - отношенията с близките хора, семейството, приятелите, любимите, сексът, работата, кариерата, децата, забавленията, хобитата.

Това са нещата, към които трябва да се стремим. Там трябва да е насочено вниманието. Не в порочния кръг на симптоми, страхове, нови симптоми, нови страхове. Истината не е там. При нас това, което изглежда като "проблемът", всъщност е една маска, която прикрива истинския проблем и ни отдалечава още повече от него. Може би защото за психиката ни е прекалено тежко да се изправи срещу него фронтално. Но това е единственият начин.

Ти си преживяла много тежка загуба, починал е много важен за теб човек, и без него най-вероятно твоят свят се е разклатил. Мисля, че ключът е там - да се изправиш лице в лице с тази загуба, да я изстрадаш както трябва, да минеш през всички етапи на скърбенето, и да намериш начин да продължиш живота си по здравословен за теб начин. Сексът може да помогне, доближавайки те до реалните неща, но според мен той не е основното, към което ти трябва да насочиш вниманието си.

Това разбира се е моето лично мнение, което по никакъв начин няма претенции за компетентност.


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: skorpi в Август 20, 2010, 07:26:56
Цитат
Разбира се, въпросът "дали днес няма да получа инфаркт, ако пулсът ми се ускори прекалено много?" изглежда като въпрос на живот и смърт и се получава едно преобръщане на приоритетите. На фона на ужасът от смъртта, реалните проблеми изглеждат смешни, повърхностни, тривиални.

Мен тези въпроси не ме притесняват. Аз не мисля, че ще умра. Напротив - в смъртта виждам изход и избавление. За мен това е краят на мъките. Дълго време я чаках да ме спаси... обаче още съм тук и се мъча.

Цитат
Започваме да си мислим "Голяма работа, че някой си го е зарязала жена му, аз се боря за оцеляването си всеки миг!", "И какво като някой е останал без работа, нали не умира всеки ден по няколко пъти!".

В моите очи нещата стоят така: "Голяма работа, че някой си го е зарязала жена му, тя поне е жива, знае, че дори да е с друг, може да чуе гласа й, да види лицето й, или дори да знае, че диша... че съществува. Че я има."

Цитат
Ти си преживяла много тежка загуба, починал е много важен за теб човек, и без него най-вероятно твоят свят се е разклатил. Мисля, че ключът е там - да се изправиш лице в лице с тази загуба, да я изстрадаш както трябва, да минеш през всички етапи на скърбенето, и да намериш начин да продължиш живота си по здравословен за теб начин.

Поправка: не много важен, а НАЙ-ВАЖНИЯТ ЧОВЕК в живота ми. Честно казано, горчиво съжалявах, че трябва да остана да живея толкова много време в свят, в който го няма. Дори и ако щеш смятай в това число секса с него - точно с него. Не просто секс, а с него... Изправих се, минах, оцелях. Първо се примирих, че повече няма да имам мъж, нито да правя секс, нито да живея като нормален човек. После се разбунтувах и не исках да приема това за истина. Отворих сърцето си за другите, за всеки случай. Като начало допусках само приятелство. С мъже, жени, без значение. Накрая си казах, че нямам вече какво да губя, така и така съм се прежалила, и направих нещо, което не ми се беше случвало - правих секс с човек, към когото не изпитвам никакви чувства (освен може би приятелски) и душата ми остана празна. Не останах изненадана обаче - нали си знаех вече, че никога няма да е както с Него. А може би просто не съм попаднала на човека... оф, дори не го харесвах. Психолозите ако искат да се включат и да кажат какво съм искала да постигна... не е било само физическа нужда, все пак доста време издържах и то после се свиква или по-скоро се отвиква.
 
fata_morgana,
Оценявам мнението ти, но ти как тълкуваш секса, ако не си го правила? (ако съм разбрала правилно)
Цитат
Никога не съм правила секс, напоследък искам да пробвам (сега има с кого),
- с това доста ме шокира, да си призная. Не за друго, а защото си на 24 г. Аз съм с година по-голяма от теб.


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: delicacy в Август 20, 2010, 07:55:25
Мила skorpi, смятам, че секса е основата на това да прекратим ПА завинаги.Но! Само удоволетворителния секс! Без да звуча крайно, само задоволителния секс те възражда. Според мен, ако секса не е удоволетворителен той може да засили ПА.Изследванията ми сочат това :D Когато не освободим енергитя по направление, тогава и тревожността се засилва. Мисля, че същия проблем ще споделят и мъжете.Добре би било и те да се включат в обсъждането.


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: skorpi в Август 20, 2010, 08:05:12
Цитат
Мила skorpi, смятам, че секса е основата на това да прекратим ПА завинаги.
Ето това изречение чаках ;D ;D ;D

Сега сериозно: съгласна съм за удовлетворителния секс, обаче за мен той съществува там, където има чувства, влюбване... пък това не беше нищо такова. Не казвам, че не е било хубаво като физическо усещане, но няма нищо общо с магията, която съм познавала преди. Тя не се прави с тялото. Или поне не само и основно. Единственото, което забелязах е, че сърцето ми много по-бързо се разхлопа и като цяло съм доста по-чувствителна, но то си е в реда на нещата, доста време мина.  :-[
Иначе тревожността не ми се засилва - напротив. Това сигурно е единственото време, в което забравям, че имам този проблем. Интересно е, че и смъртта, и секса виждам като бягство и спасение. Предпочитам второто, все пак. ;D

Иначе - в секса виждам шанс за справяне с ПР по няколко причини:
1. Ако първопричината се крие в него (а според мен много често и почти винаги има връзка), с промяната в сексуалния живот тя се разтваря и елиминира. Енергията се освобождава по доста по-приятен и здравословен начин.
2. Той действа едновременно на 2 нива: психическо и физическо, като от една страна възстановява биохимичния баланс в мозъка, а от друга - дава положителни емоции. Ако има и любов, удовлетворението е пълно. Личността се хармонизира като единство от тяло и дух.
3. Преживяването на оргазма ни учи да изпускаме контрола, като това ни носи приятно изживяване, вместо страх. Така се постига заместване на негативното усещане с положително.
4. Има ефекта на спорта - тялото се раздвижва, кръвта започва да циркулира повече - в общи линии се събуждаме за живот. Излишният адреналин се освобождава.

Цитат
Мисля, че същия проблем ще споделят и мъжете.
Аз пък не. За тях сексът си е секс. Не му мислят толкова.  ;)


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: delicacy в Август 20, 2010, 08:14:04
Абсолютно съм съгласна за влюбването и удоволетворителния секс. Това е част от нещата.Познато ми е това пълно усещане. Имах такава удоволетворителна връзка и може би   всеки опит за следваща го сравнявам и го търся това усещане.И сега,за да затвърдим напълно мнението за жени-хиени  ;D ;D ;D, ще споделя, че откакто ми се появиха ПА /в момента слава Богу, нямам/ и либидото ми рязко се повиши, дори  плахите ми опити с транквиланти и АД, не успяваха да го потушат ;)


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: skorpi в Август 20, 2010, 08:39:46
Такаааааа. Сега, тука с едно от малкото момчета във форума (трябва да си ги пазим, ей!) си говорихме и стигнахме до извода, че понеже засега ПР все още е част от живота ни, ако искаме да си намерим половинки и да правим секс (тези от нас, които са сами и са на сухо), за да подобрим състоянието си и евентуално някой слънчев ден да се събудим СВОБОДНИ, трябва да си намерим себеподобни, за да ни разбират и т. н.
Затова поставям началото на секстерапията и чакам желаещи да се запишат в клуба на заинтересованите да си хванат гадже с ПР ;D


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: Student_21 в Август 20, 2010, 08:47:19
Момчето, за което става въпрос се записва първо :) Настина намирам доста истина в думите на scorpi и смятам, че секстерапията ще ни се отрази добре. Убежденията ми се базират на мнения на психотерапевти, изразени в предходните теми. Но без да пробваме, няма как да разберем дали е така. Затова.
P.s - поне ще ни развесели тази тема - нещо, от което имаме нужда, имайки впредвид състоянието ни


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: skorpi в Август 20, 2010, 08:49:15
Добре, но аз съм сериозна. :D


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: Student_21 в Август 20, 2010, 08:51:01
Очакваме подкрепление. В противен случай оставаме само двамата инициатори...но пък изходът ще е лесен..... :)


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: skorpi в Август 20, 2010, 08:52:34
И после ще ви споделим резултати.  ;)
Щом е с терапевтична цел...


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: Student_21 в Август 20, 2010, 08:53:44
Разбира се, в името на "науката" винаги. Ако успеем, после ще лекуваме ПР само с една сесия :)


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: skorpi в Август 20, 2010, 09:05:15
Оу, ако ми мине, ше излекувам всички :D
Сега отивам на паническа разходка ;)

Между другото, аз намирам връзка между оргазма и ПА: И двете те раздрусват и не можеш да ги контролираш, защото от теб се освобождава енергия.  Само че едното е приятно, другото не. А обективно погледнато са доста сходни усещания: главата ти бучи, нищо не виждаш, губиш контрол над тялото и ума си, залива те нещо, което не знаеш какво е, в единия случай искаш да продължи колкото може повече и да го усетиш по-силно, в другия - как да свърши по-бързо и да се избавиш. Но и в двата случая се предаваш на усещането, което те превзема изцяло. Тялото трепери, душата хвърчи нанякъде. Сякаш умираш. Обаче си жив.  ;)


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: t.todorov в Август 23, 2010, 02:57:45
Да наистина има нещо общо - и двете са породени от импулси, които са заредени с енергия. Сексуалното желание, влечение и акт се осъществява, защото има сексуален инстинкт, сексуална възбуда, енергия, която трябва да бъде разредена, за да може да настъпи спокойствие след възбудата.
ПА е обусловена от подобен импулс - агресивния. Проблема е, че той трябва да измине същият път, да освободи енергията и да настъпи успокоение. Почти всички с ПР имат "преграда", която пречи този импулс да отдаде енергията. Получава се така, че импулса е върнат обратно от "преградата", но понеже енергията няма къде да бъде складирана тя достига до тялото и предизвиква ПА. Причината за тази енергия обаче остава неизвестна за самия човек и това буди страх.  И така, всеки път когато импулса е изтласкан енергията се изразходва чрез тялото. Колкото по-силен е импулса - повече енергия, съответно по-силна ПА и обратно. Ако няма дразнители, които да предизвикат импулса няма енергия, няма ПА.
При секса нещата са аналогични, ако приемем че този механизъм работи и в тази област. Горе-долу е така:

Агресивен/автоагресивен/ импулс - табу/архаичен страх/ - тревожност - изтласкване - заобиколен път на импулса /симптом, ПА/

Сексуален импулс - табу - тревожност - изтласкване - заобиколен опит на импулса да излезе /симптом, перверзия/

Този процес е защитен механизъм. Всеки човек го използва без да го осъзнава. Въпроса отново е в количеството и качеството. Изтласкването, дори направено за първи път преди много години постоянно трябва да бъде подържано, което е голям разход на енергия. Силната тревожност настъпва тогава, когато има опасност "камуфлажа" на този механизъм да бъде свален, видян и премахнат като такъв, защото той до момента по някакъв начин си е вършил работата и е предпазват човека от първоначално изтласкания импулс и силната тревожност ако успее да излезе.
За това е трудно да се започне психотерапия и човек има несъзнавана съпротива, защото тя има точно това за цел - да разкрие и премахне този камуфлаж. Като цяло същината на всяка терапия е борба с несъзнаваната съпротива. Терапевта и  "съзнаваната част" от клиента се "борят" с несъзнаваната съпротива на клиента срещу осъзнаване на този механизъм. Успехът на терапията зависи от това до каква степен човек ще посмее да се конфронтира със себе си и какъв "помощник" си е избрал постигайки тази задача.
Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: skorpi в Август 23, 2010, 03:18:34
Добре, аз питам може ли тази енергия да се освободи чрез секс? И тревожността да намалее или да изчезне -най-общо да кажем, да се повлияе? Защото аз имам чувството, че хората с ПР (ако не всички, то поне повечето) нещо им куца в секса - или изобщо не правят, или рядко, или е незадоволителен, абе все не е както трябва. Та ако това се промени, възможно ли е да настъпи промяна в състоянието? Аз ще си проверя теорията, така или иначе нямам какво да губя ;D


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: delicacy в Август 23, 2010, 03:37:57
И аз питам същото - може ли тази енергия да се освободи чрез секс? И на мен ми се струва, че повечето хора с ПР имат проблеми със секса. То май-голяма част от хората имат проблеми със секса ;D


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: t.todorov в Август 23, 2010, 04:19:53
Може, може и със спорт, който да е регулярен. Но това е по-скоро компенсиране отколкото справяне. Най-добрия резултат е когато енергията се освободи от импулса. Наример ако имаме изтласкан агресивен импулс и желаем "висящата" енергия да я изразходим със секс, или спорт, отново, само че този път съзнателно бихме потвърдило несъзнаваният защитен механизъм при ПР:

Конверсия – превръщане на импулси, които не може да се реализират в телесни (моторни, сензорни или вегетативни) симптоми, т. нар. конверсионни симптоми, чрез които изтласканото желание се демонстрира символично. Изборът на симптома се осъществява по принципа на locus minoris resistentiae, това са органи, които функционално са предразположени, били са болни или имат някакво символично значение. Напр. трудност да се преглъща във връзка с неспособност да се преглътне някаква обида.

Единственият начин е да отменим преградата /до някаква степен, защото пълното отменяне е невъзможно/, да отменим и тревожността която би настъпила от свободно нахлулият "лош" импулс и на последно място да променим схемата че импулса е "лош".

Ако някой с ПР под някаква форма е пренесъл тази защитна реакция и спрямо сексуалните импулси, има смущения и в сексуалната област, някъде между първичният импулс в началото, и успокоението след удовлетворението в края.
Няма как да насочим енергията от агресивният изтласкан импулс в осъществяване на сексуалния изтласкан импулс. Така ще засилим тревожните "симптоми" по време на секс или техните производни.

За това решението е да отменим защитата и при агресивния/автоагресивния, и при сексуалния импулс за да достигнат те до целта си и да освободят енергията, която сега освобождавате благодарение на ПА.
Както е казал Морено, психичното здраве е в осъзнатата спонтанност.

Спонтанност е:
импулс - нормална тревожност - нормална защитна мярка - освобождаване  / а там където не може, сублимация/

При това положение симптомите /като страничен ефект на защитата/, каквито и да са те, са пренебрижимо малки и не играят особена роля в живота на хората.


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: t.todorov в Август 23, 2010, 04:31:28
Както вече и вие знаете от многото обяснения до сега, ПА е разреждане на енергия от изтласканите импулси. Проблема е, че самото изтласкване е несъзнавано и никой не може да предвиди кога ще има нужда от "изгаряне" на енергията чрез ПА. Енергията не може да бъде съхранявана и в тоя смисъл вие винаги ще бъдете изненадани и неподготвени да "изгорите" тази енерги я със секс например. Аз лично, при хора в много начален етап на терапия съм ги съветвал с усещането на началото на ПА да направят някаква силова спортна тренировка. Един спринт 200м. мисля е добре. Или нещо, което има възможност да се направи в домашни условия. Но трябва да е на момента, с самото начало на атаката.


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: skorpi в Август 23, 2010, 05:52:29
Пак лекции. Кажете ни го с думи прости, вие говорите като на колеги или все едно изнасяте презентация в аудитория от психотерапевти или най-малкото кандидати за такива. И дори и ако имам образованието да Ви разбера, какво остава за другите? Вече без да съм отворила темата, си представям начина, по който сте отговорили.
Не съм забелязала да ми се засилва тревожността по време на секс, пък и нямам "атаки", имам агорафобия  - тя не може да ми се прояви по време на секс, освен ако не го правя навънка. Но дори и тогава ще съм твърде заета, за да ми е до симптоми.
Тялото реагира по доста аналогичен начин на възбудата с ускоряване на пулса, сърцебиене, треперене и всичко както си е в комплект, обаче тогава разликата е, че е приятно. Никога не съм се страхувала от това, че после ушите ми бучат или че ми причернява, или че треперя... първо защото чисто физически ми е невъзможно в този момент под влияние на хормоните и еуфорията да имам негативни преживявания или да мисля за каквото и да било, и второ защото знам, че е нормално да се чувствам по този начин и това само е индикация, че сексът си е струвал ;)
Затова се чудя ако свикнем с тези "симптоми", които са част от физиологията на човека по време на секс, дали няма да се променят нещата? И още нещо: не ми пука кое накъде изтласквам, стига да се чувствам добре и да живея нормално. Докогато и ще да е. И един спокоен ден си заслужава.
Много хора тук споделят тайно или явно, че имат някакъв проблем от сексуално естество и може би в него е ключът от мазето - Вие не ме разбрахте съвсем правилно, ми се струва. Мислите, че се опитвам да се залъжа със странично решение, но напротив - аз смятам, че там някъде из сексуалността се крие първопричината.


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: t.todorov в Август 23, 2010, 08:21:31
Първопричината отдавна е ясна. Защо имате нужда да измислите нова? Да, теорията на материята е сложна и ми коства големи усилия да я обяснявам така, което се оказва че отново е сложно и не е полезно. Все пак информацията, която ви давам не може да ви излекува. Ако това са очакванията, то това е невъзможно. Информацията е просто да сте наясно, какви цели си поставя психотерапията - единствения метод за справяне с психологична проблематика. Дали това ще е ПР или нещо друго няма значение.  Ще опитам да звуча още по-простичко за в бъдеще.
Та, проблемите в сексуалността не са първопричина, а следствие, защото и сексуалният живот се гради на инстинкти. При хора с ПР има нарушена връзка между импулс и удовлетворението му. Това е със сигурност за агресивни импулси и като допълнение за сексуални и други. Важно е, кой е първия изтласкан импулс. Отговора е агресивния. Защото той се появява преди сексуалния, на около 2-4г. Все пак на всичко отгоре по-нататък в развитието идва и тревожността от сексуалния импулс /4-7/, което може да нажежи още нещата и да ги засили. И така механизма на изтласкване се прехвърля, като метастази на всички импулси чието задоволяване е предизвиквало тревожност.
Грубо за това е виновен "моралът", правилата на обществото, които забраняват, чрез възпитание, родители, общество, личен опит удовлетворяването на някои "неморални" импулси. В случая, някой от изброените се е престарал и е надянал на повече импулси от колкото трябва "табелата" табу. Знаейки за последствията от тази табела психиката си знае работата и се застрахова. Така човек става много изряден пред лицето на обществото и с много преглътнати лични импулси пред себе си. Това което му е задало обществото като желателно и награждаващо поведение е в голям противовес с неговите импулси. Тази голяма разлика се компенсира чрез защитата. Няма в природата животно страдащо от ПР. Това е така защото липсва морала, следователно няма разлика между искам и трябва. Това е проблема на всяка една тревожност. От една страна дърпа "искам" а от друга дърпа "трябва". Трябва винаги печели а искам излиза със симптоми. Те спират, когато на "искам" се обърне внимание, което става полека-лека в психотерапията. Човек стига до истинските си "искам" колкото и грозни, и неморални, и противообществени, или противочовешки да са. Това става в защитена среда, където никой няма да осъди морално желанието да изразиш огромен гняв /имал съм случаи да се осъзнае изтласкано желание за смърт на родител, което показва с каква тревожност се натоварват тези импулси/ към баща си например, или към някой друг, към който по принцип е "табу" това да се случи. Защото знаем, че света на човешкото несъзнавано, на импулсите и на нагоните не се влияе от категорията морал.

Агорафобията и ПР нямат нищо общо, освен това, че агорафобията често се появява като следствие на ПР. Ако е самостоятелна се работи по различен начин.


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: Mari в Август 23, 2010, 09:25:24
 Няма в природата животно страдащо от ПР.


Предпочитам да съм животно ;D,без морал и задръжки!

Друго което искам да Ви попитам! Възможно ли е агорафобия без ПР?
При мен в самото начало на ПР близо 2 г. ме беше страх да излизам.Сега вече не ,ходя си навсякъде,дори си мъкна и кризите с мен  ;) (добре ,че не се случват често).


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: skorpi в Август 23, 2010, 10:33:40
Такааааа. Въртим, сучем и пак едно и също си дъвчем. Айде пак отначало. Нямам кризи и ПА, не знам дали съм имала, диагнозата си я поставих сама. Психиатрите или кимаха утвърдително, или казваха, че не е това. Всеки го наричаше както искаше, повечето дори се въздържаха да поставят "диагноза". Едни ми казваха, че е болест, други, че не е. Едните, че е за цял живот и се лекува само с лекарства, другите, че е временно.
Знам само, че при никой не идва просто така, има си предистория. Гръмваш, когато нещо те разтърси силно и из основи. 2 пъти съм била в това състояния. Първият след тежка инфекция, която ме прикова на легло - преди това не знаех къде ми е дома и не се прибирах, болна, здрава, припадаща или не, аз бях навън и не ми пукашеСтавах и заминавах. Докато не преживях първия си кошмар. Тогава изцяло и напълно на 100 процента проблемът беше Физически. След това започнаха страховете да излизам и не ме оставяха намира. Не проумявах как може хората да си ходят толкова спокойно. Просто защото аз не можех да си стоя на краката, след като цял живот преди това бях въртяла пируети, ходила на полупалци и какво ли още не. Беше голям удар. Тогава лекарят УНГ, след като ме излекува от инфекцията, каза: "Хвани си ново гадже и ще ти мине". Ядосах се. Имах си гадже. Обаче се оказа прав. Въртях, суках, учих се отново да излизам, и бях приблизително както съм сега - всеки ден изживявах един малък ужас и си треперех скришом, без никой да забелязва. Споделях с един единствен човек с ПР, когото познавах - мъж. Ден след ден времето минаваше, на мен ми беше все така зле, но живеех и чаках. Започнах нови неща, взех някои важни решения, разделих се с дългогодишния си приятел - по негово желание! и се влюбих във вече покойния ми. И край! Тревожността беше изчезнала и заменена от щастието. И СЕКС - да не забравяме за какво е темата все пак. Гледайки назад, не вярвах, че този период в живота ми се е отнасял до мен. Един ден се събудих и припаднах в собственото си легло, заради сгърчен мускул на прасеца. Тогава се смях колко време съм прекарала в безпочвен страх да излизам, след като безопасността вкъщи е само една жалка измамна илюзия. Струваше ми се адски глупаво, че съм имала тези страхове. Отново започнах да се радвам на свободата си. И така, до втория сериозен удар - смъртта МУ. Тя отключи наново стария познат страх от припадане НАВЪН и така до ден днешен. Наречете го агорафобия или ПР, или каквото искате. Минавам по стария утъпкан път и вярвам, че изход има - веднъж вече го направих. Не бях стъпвала нито на терапия, нито бях изпила дори едно хапче. Така че за мен начин има и той не се крие в едно или две места. И Слава Богу. Дали е в секса или любовта? Не знам...

t.todorov, преди да разбера що е то вертиго, и понятие си нямах от агорафобия или ПР. Благодаря за опростения изказ, така наистина ми става по-ясно. Когато ми светне пред очите и не ми се вие свят, всичко е нормално и ми става смешно и нелепо, че ме е било страх. Но в моментите, когато ми е зле, страхът отново се появява. Това какво е? Вкъщи нямам никакви притеснения. Може да ми е тъжно, но страх- не. Страх ме е навън, на улицата. Защо? От какво? Идея си нямам. От това, че ако ми стане лошо, не знам какво да правя. С тази идея тръгвам и с нея се връщам. Нестабилна съм и се клатушкам, всичко ми е ясно вече от какво е, разбрах, видях си снимката на прешлените, но като ми е зле, пак си ми е зле и това е. Остава само да търся начини да съм по-добре. И все пак, с ново гадже под ръка тревожност, болезнен цикъл и физически проблем на гръбнака и вест. апарат или намаляват, или изчезват. Така че който иска, да опита. Нещо трябва да променим в живота си. Въпросът е какво и как.


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: t.todorov в Август 24, 2010, 09:09:54
" Страх ме е навън, на улицата. Защо? От какво? Идея си нямам."

Всички симптоми имат някакво символно значение чрез което предават "съобщенията" си. Какъв символ и несъзнавано съдържание е вложен "навън", в "улицата", какво има "там" и в "страха", ние не знаем и няма как да разберем без дълбинна психотерапевтична работа. Това е така защото дори и символното съдържание при хората да се повтаря /много хора страдат от агорафобия/ то изтласкания импулс или желание се случва при различни за всеки обстоятелства и в психотерапията ние трябва да стигнем до тях.  До колкото обаче имаме потвърждение в теорията и практиката изтласканото желание, импулс, нагон, което не е получило достъп се демонстрира символично със симптома.
Тълкуванието може да най-различно. За хората с агорафобия винаги съм давал езиковата картина, че са като в стабилен замък. Засилвам даже с различни поговорки ... " Моят дом - мойта крепост! ". Там се чувстват сигурни и незастрашени. Опитвайки се обаче, да видят дали има някакъв "враг пред портите" на този замък, или по принцип дали има някаква опасност извън него те не знаят отговора. Постепенно обаче с малки примери от ежедневието си започват да разбират защо е издигнат този замък, каква роля играе и от какво ги пази. После започват да разбират на какво безопасно разстояние могат да се отдалечат от него, след това разбират какво става ако .... и така нататък докато този замък стане музей, в който ако имат нужда се връщат и разглеждат.
Агорафобията е трудна заради трудното започване на психотерапия. Иначе нещата се нареждат сравнително лесно, например сравнено с една депресия със същата изразеност.


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: skorpi в Август 24, 2010, 11:04:53
Цитат
Агорафобията е трудна заради трудното започване на психотерапия. Иначе нещата се нареждат сравнително лесно, например сравнено с една депресия със същата изразеност.

Значи с по-трудното съм се справила (с депресията имам предвид). На мен и у нас продължава да ми е зле физически (например ако ме боли глава, или ми се вие свят). Просто ми е по-спокойно, че съм си на сигурното място. В общи линии колкото ми е по-зле физически, толкова повече ме е страх. Поддържам си една постоянна тревожност, която се засилва или отслабва, в зависимост от обстоятелствата. Да речем вървя си по улицата и ми е добре и съм споко - да, ама си завъртам главата по-рязко, прехапва ме врата и се олюлявам. В тоя момент се оглеждам и осъзнавам, че нямам къде да се хвана и вече търся да сядам по земята. В тези няколко секунди сякаш "изчезвам", защото главата ми бучи и ми става черно пред очите. Като премине, вече не ме е толкова страх, но споменът за неприятното изживяване си остава и ми държи влага. Знам, че много го мисля. Сякаш друга по-важна работа си нямам. Но ми пречи това нещо, пречи ми да живея, да излизам, на социалния ми живот... пречи ми да бъда това, което съм или което искам да бъда. А като не съм правила секс дълго време, се чувствам като бомба със закъснител. Имам чувството, че ако някой ме докосне, ще гръмна :-\ Така че да, търся освобождаване на енергията. И се надявам поне малко да ми помогне.


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: Student_21 в Август 25, 2010, 01:22:38
Аз смятам, че сексът и спортът са добра алтернатива за "изгаряне" на "вредните" хормони, стимулатори на страха. Друг е въпросът, че трябва да се махне причината, която ги произвежда, защото се получава един порочен кръг - всеки ден изгаряме насъбралото се, а то отново се произвежда, след което отново го изгаряме......По-добре би звучало - премахваме първопричината, след което със спорт и секс доизгаряме останалото и сме ок :)


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: skorpi в Август 25, 2010, 10:25:02
Е, не е задължително в този ред. Ако спортът и сексът намалят оплакванията, по-лесно ще се ходи на психотерапия да речем, за да се търси и първопричината. Иначе ако стигна на 4 крака и по език в кабинета на терапевта, нито го чувам, нито го виждам и искам само да се махна ;D Така че аз ще пробвам този вариант.


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: fata_morgana в Септември 07, 2010, 06:32:24
При мен големият проблем със секса е, че го чувствам някак си много едностранчив и несправедлив. В моите представи жената търпи, оставя мъжа да си направи кефа за нейна сметка, за да може да не бъде изоставена и да изпроси малко нежност и внимание. За капак жената трябва да търпи и болка при секс (по-рядко или по-често) оргазмът изобщо не е гарантиран, кога го има, кога го няма, при недобра контрацепция тя опира пешкира, за двойните стандарти тип "герой" и "курва"  изобщо не искам и да почвам да говоря.  Просто тази позиция на пасивната, приемаща, понасяща страна ми се струва много неблагоприятна и нечестна и се чувствам много прецакана, че съм се родила от женски пол.

Знам, че представата ми е изкривена, опитвам се с логични аргументи да си променя гледната точка, но се получава само временно и винаги емоциите ми надделяват и се връщам в изходна позиция.

Не съм била жертва на сексуално насилие, нито съм била възпитавана да мисля по този начин.


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: delicacy в Септември 08, 2010, 09:41:56
fata_morgana, споделям мислите ти!


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: skorpi в Септември 08, 2010, 01:45:47
fata_morgana, ако досега не си правила секс (дано да не бъркам, ако е така - извини ме), е трудничко така да се говори наизуст за нещо, което никога не си изпитвала. Няма как да го знаеш предварително. Освен това зависи и на какъв мъж попадаш. С един може да се чувстваш наистина така, но с друг да преобърнеш изцяло представата си за секса. Магията на секса е тогава, когато има пълна хармония и взаимност и партньорите са духовно свързани, тогава физическото свързване на телата е просто символичен израз на любовта (например).
Трябва да има някаква причина да имаш такава представа за нещо толкова хубаво... говорила ли си със специалист за това?


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: dolcetopolina в Септември 08, 2010, 02:18:30
Ох, как да кажа аз като след секс винаги имам ПА...то вече ми писна. Наскоро това намаля, но когато достигам до точката на удоволствие изпитвам направо болезнен оргазъм : хем те боли хем сърби, страшна работа ;D


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: fata_morgana в Септември 08, 2010, 05:21:12
Опитвала съм да го направя с няколко различни момчета, но ме боли много и нищо не се получава. Освен това емоционално се чувствам ужасно, като изнасилена. Намразвам момчето и още на другия ден скъсвам с него. Всеки път е едно и също.


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: t.todorov в Септември 08, 2010, 08:30:42
Не си причинявайте повече излишно страдание с надеждата следващият път да е по-различно. Секса и сексуалността съдържат в себе си много компоненти. Емоционалното сближаване е един от тях. Дайте си време за емоционален контакт преди секса. Би било добре да посетите и психолог, с когото наистина по-подробно да споделите проблематиката си и да намерите правилният път към вашата сексуалност и удовлетворението от сексуалното общуване.


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: toni_d в Септември 15, 2010, 10:53:14
При мен големият проблем със секса е, че го чувствам някак си много едностранчив и несправедлив. В моите представи жената търпи, оставя мъжа да си направи кефа за нейна сметка, за да може да не бъде изоставена и да изпроси малко нежност и внимание. За капак жената трябва да търпи и болка при секс (по-рядко или по-често) оргазмът изобщо не е гарантиран, кога го има, кога го няма, при недобра контрацепция тя опира пешкира, за двойните стандарти тип "герой" и "курва"  изобщо не искам и да почвам да говоря.  Просто тази позиция на пасивната, приемаща, понасяща страна ми се струва много неблагоприятна и нечестна и се чувствам много прецакана, че съм се родила от женски пол.

Знам, че представата ми е изкривена, опитвам се с логични аргументи да си променя гледната точка, но се получава само временно и винаги емоциите ми надделяват и се връщам в изходна позиция.

тоша са пълни глупости , нчкакша несигурност и неудолетшореност, а те боли защото немовея да се отпуснея


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: angelina79 в Септември 16, 2010, 04:26:54
при мен липсва дори желание за такъв живот...аз искам и трето дете. ама явно с тези атаки, докато се успокоя и ще остарея безвъзвратно  >:(


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: skorpi в Септември 16, 2010, 04:52:28
Цитат
при мен липсва дори желание за такъв живот...аз искам и трето дете. ама явно с тези атаки, докато се успокоя и ще остарея безвъзвратно

Щом до трето дете си го докарала, добре си. И аз искам три деца, а още нямам мъж ;D


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: entso в Септември 17, 2010, 12:10:26
 Въпрос към мъжете: Доколко ви влияят антидепреснтите на потентността? При мен желанието за секс никога не е намалявало, но физически съм срещал много проблеми. А пък и като знеш че може да не ти стане и си с непозната жена дали не се усилва страничния ефект на антидепресанта малииииииииии  :'( Плачело ми се е като си легна с някоя готина мацка и не стане работата :( Ходи обясняваи кво що ;D тя не е получила каквото е искала и знаеш ли кога ще ти даде втори шанс а и ти дали си мислиш ами ако и сега не стане Мъкааааааааа:) А дано е от свестните та да не разкаже на всичките ти приятели  :P


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: Sh3me7 в Септември 17, 2010, 12:47:41
Въпрос към мъжете: Доколко ви влияят антидепреснтите на потентността? При мен желанието за секс никога не е намалявало, но физически съм срещал много проблеми. А пък и като знеш че може да не ти стане и си с непозната жена дали не се усилва страничния ефект на антидепресанта малииииииииии  :'( Плачело ми се е като си легна с някоя готина мацка и не стане работата :( Ходи обясняваи кво що ;D тя не е получила каквото е искала и знаеш ли кога ще ти даде втори шанс а и ти дали си мислиш ами ако и сега не стане Мъкааааааааа:) А дано е от свестните та да не разкаже на всичките ти приятели  :P

е ти какво толкова пиеш виж в листовката дали оказва някакво влияние , аз в момента пия само деанксит и нямам никакви проблеми то и по принцип не съм пил някакви ривортили и кой знае още какви гадости  не обичам да се тъпча с лекарства като изключение прави само "МЕНТА ГЛОГ ВАЛЕРИАНА" което си го взимам доста често


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: entso в Септември 17, 2010, 10:46:13
"е ти какво толкова пиеш виж в листовката дали оказва някакво влияние , аз в момента пия само деанксит и нямам никакви проблеми то и по принцип не съм пил някакви ривортили и кой знае още какви гадости  не обичам да се тъпча с лекарства като изключение прави само "МЕНТА ГЛОГ ВАЛЕРИАНА" което си го взимам доста често"
 
  Приятелю, това деанксит го пиех в четвърти клас не се притеснявай, а "МЕНТА ГЛОГ ВАЛЕРИАНА" ми оказва толкова влияние колкото като си пия сутришното кафе. Виж аз също мразя да се тъпча с лекарства, които дефакто не лекуват а подтискат симптомите но......когато се стигне да избираш дали да си дееспособен и да можеш да ходиш и да си вършиш работата или не ядосвам се и пия и заминавам на работа. Аз имам проблеми от 14г. през които много силно се борех да не започвам със сериозни лекарства пиех билки ходих на иглотерапии и квото се сетиш което не е химия, обаче като не постигах резултат почнах да гълтам лекарства. Отделно, че преди 14 г психиатър беше мръсна дума. А сега винаги се опитвам да съм на мин. доза на лекарствата

Поздрави!


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: skorpi в Септември 17, 2010, 10:51:36
Имам само едно питане и то е до всички: защо всяка тема, независимо от идеята и заглавието си накрая преминава в споделяне на анамнезата на заболяването, симптомите и лекарствените схеми? Разбира се, че това са важни неща, но направо забравям за какво сме си говорили в началото. :-\


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: entso в Септември 17, 2010, 11:37:21
 :-[ Ами може би защото проблемите засягат цялостния ни начин на живот - работа, забавления, отношения и т.н.
Това е същото като излезна с колеги правим кво правим и все за работа говорим всички теми се пречупват през тази призма защото това е общото между нас и това ни вълнува


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: дидо в Септември 22, 2010, 01:26:10
Здравейте,имаше период в който взимах ривотрил и нямах голямо желание за секс сега нямам проблем даже правя доста често....поне според мен,между другото в началото когато почнах с ципрелекса също за известно време не бях много сексуален ;)то има хора които и без хапчета не са много по секса,така че си личност обичаща секса нищо неможе да те спре...успех :-*


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: skorpi в Септември 22, 2010, 02:11:15
Приятелят ми пиеше ривотрил, заради епилепсия, и откакто ги почна не само, че не искаше да правим секс, ами дори не понасяше да съм близо до него. Когато ги спря постепенно, всичко си стана отново нормално. Той имаше мн други реакции от това лекарство: гадене, липса на апетит (заради което отслабна цели 10 кг), нон стоп му се спеше, беше като отнесен... реакциите му бяха забавени, стана депресивен... вял. Абе лекарството го направи друг човек. В мига, в който престана да му действа, беше отново жизнен и човекът, който беше преди. С разликата, че вече беше излекувал проблема си...
Принципно, когато се пият лекарства, има един период на нагаждане на организма, но поне при него цели 6 месеца си го държаха страничните действия. Докато не ги спря по схема напълно.


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: Mari в Септември 22, 2010, 04:31:23
А също  пия ривотрил,даже сега намалявам 1/2 на 1/4 от 0.5мг. ,но съм пила и от 2 мг.
На мен ми действа добре,може защото е минимална доза,нямала съм сексуални и други проблеми от него.Но Ад ме правят полов инвалид.Сега без тях съм 200 пъти по добре.


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: skorpi в Септември 22, 2010, 04:43:28
Ох, аз накрая ще взема да пийна някой АД само и само да ми се потуши нагона ;D
Макар че, честно казано, и това не вярвам да помогне ;) Нали съм скорпи все пак.... 8)


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: toni_d в Септември 24, 2010, 10:25:20
А също  пия ривотрил,даже сега намалявам 1/2 на 1/4 от 0.5мг. ,но съм пила и от 2 мг.
На мен ми действа добре,може защото е минимална доза,нямала съм сексуални и други проблеми от него.Но Ад ме правят полов инвалид.Сега без тях съм 200 пъти по добре.
сигурно сега си креватен атлет


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: toni_d в Септември 24, 2010, 10:31:02
Ох, аз накрая ще взема да пийна някой АД само и само да ми се потуши нагона ;D
Макар че, честно казано, и това не вярвам да помогне ;) Нали съм скорпи все пак.... 8)
не ти трябва ад а мъж,
 защо си падаш само по мъже, който имат нужда от помощ и подкрепа?


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: skorpi в Септември 24, 2010, 12:11:50
Цитат
не ти трябва ад а мъж,[

Така е, ама къде го...

Цитат
защо си падаш само по мъже, който имат нужда от помощ и подкрепа?[

Добър въпрос. Може би по такива съм си падала досега, но в момента ми се иска мен някой да подкрепи.  :-\Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: entso в Септември 24, 2010, 07:46:18
Цитат
Така е, ама къде го...

 Eто ме де  ;)


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: skorpi в Септември 24, 2010, 08:17:13
Стройте се и се пребройте, че да си избера ;D


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: toni_d в Септември 28, 2010, 02:54:16
Стройте се и се пребройте, че да си избера ;D
то да има тука, само студент аз орлин тодоров и някой заблудил се:)))


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: skorpi в Септември 28, 2010, 05:10:09
Цитат
то да има тука, само студент аз орлин тодоров и някой заблудил се:)))

Дотук сте четирима, ама аз ви предброих, че сте повече мъжете в този форум. Какво искаш да кажеш с това, че само някой заблудил се би си легнал с мен, така ли? :D

P.S. Що го забрави entso, ето човекът си предложи услугите :P


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: Mari в Септември 29, 2010, 10:18:24
то да има тука, само студент аз орлин тодоров и някой заблудил се:)

Тони,ти май си се заблудил в тоя форум нещо! Не мислиш ли? Как си компетентен по всички въпроси без да си с ПР не ми е ясно? И не си предлагай сексуалните услуги тук,има по подходящи сайтове за това. Там някой може да ти обърне внимание! Бях ясна нали?


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: skorpi в Септември 29, 2010, 10:34:18
Оп, вече ми останаха трима ;D
Освен ако не вземе да се "заблуди" още някой ;)


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: reni в Септември 30, 2010, 11:30:06
zdraveite za pani4eskoto razstoistvo biah slu6ala beglo dokato ne se sblaskah s nego ne priako no promeni jivota mi :'(.priatela me strada ot pr i niama kak to se otraziava i na men.imame problemi v polovia si jivot v sledstvie na rivotrila no tova ne e nai stra6noto .stranoto e 4e ot dalgia priem ot okolo 3 god toi razvi zavisimost i sega nemoje da go spre.tova sasipva jivota ni opitvam se da go podkrepiam da mu davam kuraj no tova sa samo prikazki .istinata e 4e tova lekarstvo e diavilsko i go darji tolkova silno 4e i malkoto volia koiato ima se izpariava o6te v na4aloto na vseki neuspe6en opit da go spre.i davamata stradame tova ne e jivot ne moga da go ostavia no ne moga ve4e da se zalagvam -toi ne moje bez rivotrila. molia vi daite mi savet kak da se borim zaedno sre6to nego za da imame nai nakraia edin normalen i spokoen jivot .                                                                    BLAGODARIA VI PREDVARITELNO


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: toni_d в Септември 30, 2010, 12:41:18
то да има тука, само студент аз орлин тодоров и някой заблудил се:)

Тони,ти май си се заблудил в тоя форум нещо! Не мислиш ли? Как си компетентен по всички въпроси без да си с ПР не ми е ясно? И не си предлагай сексуалните услуги тук,има по подходящи сайтове за това. Там някой може да ти обърне внимание!

какво съм ти виновен, че приятеля/ мъжа ти е дърво в леглото и все си нервна и незадоволена, постоянно  мрънкаш и порицаваш, щом неразбираш, че коментарите ми за секса са шега  и ги приемаш насериозно, значи си много закъсала и по-добре влизай в тези подходящите сайтове, а и каза че си се излекувала и сега може да се ориентираш и към сексуално излекуване,а с това -Бях ясна нали? искаш да всееш респект ли:) защото не ти се получава, само си ми смешнаТитла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: Mari в Септември 30, 2010, 04:10:37
Абе, ти нормален ли си? ??? Покажи ми един пост в който съм писала за сексуалния си живот и ,че имам проблем със секса?Смешен си ти! Правиш се на шут и си мислиш ,че така помагаш на хората тук. В голяма грешка си. И се държа така с теб ,не защото съм НЕЗАДОВОЛЕНА ,а защото адски ме дразниш! Ти си по зле и от хората с ПР.Кажи какво търсиш тук? Шегите ти са супер тъпи и неуместни.  Ей,момченце много внимавай какви ги пишеш! А с това което си писал "дърво в леглото"-явно характеризираш себе си!


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: skorpi в Септември 30, 2010, 05:10:13
Олеле, само да ме няма и се почвате ;D
Единствената с проблем със секса в момента съм аз и то просто щото не го правя от едно известно време насам  ;)
Така че не се карайте и не се връзвайте толкова много. През повечето време и аз се шегувам, макар че понякога въобще не ми е весело.  ;) ::)


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: Христо Ботев в Септември 30, 2010, 05:31:16
Незнам какво се оплаквате. ???
Вие сте си добре,аз заради тия пристъпи не съм правик секс от 5 години ::)
Не че е от значение,секса не е всичко на този свят! ;D


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: skorpi в Септември 30, 2010, 07:08:32
Добре. Прави и пак ще си говорим. На теб какво ти пречат пристъпите на секса? Животът си тече, все пак... с пристъпи или без.


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: Mari в Септември 30, 2010, 08:02:39
Скорпи,и да си тук и да те няма аз си казвам мнението. И не ми пука от нищо.Най малко пък от  Тони-то, дето се е заблудил нещо в тоя форум ;D.


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: skorpi в Септември 30, 2010, 09:02:07
За Тони и шегите относно секса има един мн хубав лаф, ама мисля, че го знаете и без да ви го казвам ;D Майтап, майтап...


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: naskata в Септември 30, 2010, 09:36:31
да ви питам вас като жени-как да обясниш на една мацка зашто не можеш да отидеш на бар или изведнаж си трагваш от кафето


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: skorpi в Септември 30, 2010, 10:15:39
Цитат
да ви питам вас като жени-как да обясниш на една мацка зашто не можеш да отидеш на бар или изведнаж си трагваш от кафето

Хвани си мацка с ПР и няма да се налага да й обясняваш ;D


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: naskata в Септември 30, 2010, 11:33:14
emi da napravite sait za zapoznanstva :D


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: Христо Ботев в Октомври 01, 2010, 03:12:16
Цитат
да ви питам вас като жени-как да обясниш на една мацка зашто не можеш да отидеш на бар или изведнаж си трагваш от кафето

Хвани си мацка с ПР и няма да се налага да й обясняваш ;D

А сега да питам аз,от къде за бога ще си намеря мацка с ПР? ??? ??? ::)


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: Mari в Октомври 01, 2010, 07:04:56
Освен тук ,незнам другаде къде можеш да си намериш ;).Нали знаеш,че на вън ПР не ни личи.А и едва ли някой ще ти каже ,че има такъв проблем!


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: skorpi в Октомври 01, 2010, 11:57:08
Цял форум не ви ли стига?
Другият вариант е, харесвате си някое момиче, след дежурните въпроси как се казва, дали не се познавате отнякъде и малко преди следващия въпрос (дали би искала да излезете някъде или в нашия случай с агорафобията - дали би искала директно да дойде у вас! ;D) я питаш дали има някви психични проблеми и я чакаш сама да се сети. Ако не сподели смразяваща фобия от излизане и панически атаки, следващата :D
Това, разбира се, е шега. Но начини за всичко има и който търси, намира.


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: Христо Ботев в Октомври 01, 2010, 04:57:28

Ами не неми стига!  ;D
Но все пак. :P
Насам,насам девойки диви.Имам нещичко за вас,скъпа ако все пак четеш това прости ми.
Ще всема да си легна с две-три девойки диви-самодиви,мразя кучките ревниви,говоря си със господ и му казвам,моля помогни ми...... и така на татък............ ;D


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: skorpi в Октомври 01, 2010, 05:03:43
Бая си го закъсал :D
Поезия ти обаче не е съвсем като на Ботев... ;)


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: naskata в Октомври 01, 2010, 05:34:22
може да не е като на Ботев, важното е да варши работа ;)


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: Христо Ботев в Октомври 01, 2010, 06:30:09
Ето ви нещо мое.. :)

за мен бе тя целия свят,казах че няма да плача за любовта,но нежно и незнайно как тя ме прегърна през ноща.ето че плача аз сега,но е късно загубих аз, радоста,загубих и радостта която ме кара да мисля за вечността,и ето плача аз сега,загубил сърцето на любимата жена!не неискам да спирам точно сега,нека истрадам истинската любов,нека да знае тя точно сега,че не бих обичал кат нея друга на света,и страдам точно сега,зарад мойте действия,и мойта грешна душа

 8)


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: skorpi в Октомври 01, 2010, 06:32:40
Чудесно е и е баш по темата ;D


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: naskata в Октомври 01, 2010, 07:13:45
 :'(


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: toni_d в Октомври 06, 2010, 06:51:25
Абе, ти нормален ли си? ??? Покажи ми един пост в който съм писала за сексуалния си живот и ,че имам проблем със секса?Смешен си ти! Правиш се на шут и си мислиш ,че така помагаш на хората тук. В голяма грешка си. И се държа така с теб ,не защото съм НЕЗАДОВОЛЕНА ,а защото адски ме дразниш! Ти си по зле и от хората с ПР.Кажи какво търсиш тук? Шегите ти са супер тъпи и неуместни.  Ей,момченце много внимавай какви ги пишеш! А с това което си писал "дърво в леглото"-явно характеризираш себе си!
ами то се вижда раздразнена и незадоволена смени си вибратора или батериите му. а ти какво си мислиш че ти им помагаш с твоите раздразнителни и конфликтни разгвори, все гледаш да се заядеш с някого или да му се противопоставиш. с момченце визирай вибратора си, ще пиша мнението си винаги когато искам, незнам как те понасят близките ти


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: Mari в Октомври 06, 2010, 08:03:12
Това ,че се държа така с теб не означава ,че и с другите съм такава. Дразниш ме ти! Но незадоволена??? ??? Не си ти човека който да обсъжда сексуалниа ми живот ! Ами пиши не ми пречиш ;D,ти и без това хал хабер нямаш защо си тук.  ;) Много простееш момченце ;D,не си ми в категорията просто.А вибратор нямам,и нямам намерение да си купувам ;).


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: skorpi в Октомври 06, 2010, 10:24:34
Цитат
.А вибратор нямам,и нямам намерение да си купувам .

Аз пък смятам да си купя ;D То се е видяло, че тука мъже няма. Но и аз съм си виновна, че намерих къде да търся... :D


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: Mari в Октомври 07, 2010, 07:03:41
И мен това ме учуди? Защо "тука"?  ;D Я по добре си купи.... ;D


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: toni_d в Октомври 07, 2010, 09:36:28
Това ,че се държа така с теб не означава ,че и с другите съм такава. Дразниш ме ти! Но незадоволена??? ??? Не си ти човека който да обсъжда сексуалниа ми живот ! Ами пиши не ми пречиш ;D,ти и без това хал хабер нямаш защо си тук.  ;) Много простееш момченце ;D,не си ми в категорията просто.А вибратор нямам,и нямам намерение да си купувам ;).


държиш се като сопната и дръпната лелка  във всички коментари, няма какво да говорим за сексуалния ти живот, защото той липсва, гушкай си вибраторчето и си мисли какво правя тук

И мен това ме учуди? Защо "тука"?  ;D Я по добре си купи.... ;D
дай и съвет, ти си спец там


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: Mari в Октомври 07, 2010, 12:43:11
Може да те разочаровам ,но не съм лелка. Много съм си наточена даже. Колкото и да не ти се вярва! ;)А ти откъде знаеш ,че ми  липсва? ;D Това ,че имам собствено мнение и го казвам,според теб от незадоволеност ли е? ??? Презадоволена съм във всичко ! Благодаря ти ,че си  толкова  загрижен за мен ;).


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: entso в Октомври 07, 2010, 02:54:04
Цитат
То се е видяло, че тука мъже няма. Но и аз съм си виновна, че намерих къде да търся...

   Айде сега ще се обиждаме ли? Искате рекламно банерче ли да си пусна тука :) Споделих, че имам проблеми в някой отношения, но това никога не ме е спирало даже напротив още повече го искам и се раздавам както се казва :P
   
РЕКЛАМА: В момента съм Single със самостоятелно жилище! Приемно време 24/7 :РЕКЛАМА ;D ;D ;D


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: skorpi в Октомври 07, 2010, 03:21:58
Хехе, ами нали трябваше по някакъв начин да ви събудя, за да се покажете ;D
В такъв случай може да отложа покупката на вибратора, все още не е късно... както казва тука едно от момчетата: "никога не е късно нещата да се променят" ;)
Хайде, пускай си банерчето, ама лично до мен, че да не вземе да те открадне някоя друга мацка междувременно :D


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: toni_d в Октомври 07, 2010, 04:28:57
Може да те разочаровам ,но не съм лелка. Много съм си наточена даже. Колкото и да не ти се вярва! ;)А ти откъде знаеш ,че ми  липсва? ;D Това ,че имам собствено мнение и го казвам,според теб от незадоволеност ли е? ??? Презадоволена съм във всичко ! Благодаря ти ,че си  толкова  загрижен за мен ;).

не се преструвай на наточена мацка, кой знае какъв /цензурирано от Administrator/ си зад монитора, лелка чудеща се кой да заблуди че я бива в нещо


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: в Октомври 07, 2010, 04:34:06
 НАй-УЧТИВО МОЛЯ ДА СЕ ЗАПАЗИ ДОБРИЯ ТОН И ДА НЕ СЕ ОТПРАВЯТ НЕУВАЖИТЕЛНИ ЕПИТЕТИ КЪМ  УЧАСТНИЦИТЕ ВЪВ ФОРУМА!

Admin


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: Mari в Октомври 07, 2010, 04:52:54
Благодаря на администратора!

А Тони ти можеш да влезеш във фейса и да ме видиш дали съм лелка! ;)

А и в този форум едва ли имам за цел да заблуждавам някой!


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: Христо Ботев в Октомври 07, 2010, 09:00:26

да влезеш във фейса и да ме видиш дали съм лелка! ;)Искам faceeee ако може!  :D


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: skorpi в Октомври 07, 2010, 09:11:36
Мари е хубава жена, айде стига вече глупости! И вместо да ни... се кефите ( ;D), само се заяждате, като в детската градина сте. Тука повечето хора са изключително млади и симпатични. Затова да заменим войната с любов ;)
entso, още си чакам банерчето! :) :-*


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: Mari в Октомври 07, 2010, 09:57:39
Ама , Ботев ти не се съмняваш във визията ми,така ,че нямаш нужда от фейс! ;D Абе Скорпи детска не детска не мога да позволя тука някакъв... да си ги пише просто ей така! Нали? А тези постове ако бяха за теб? Щеше да си премълчиш ли? Съмнявам се! ;)


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: Христо Ботев в Октомври 07, 2010, 09:57:41
Като гледам как се карате и спорите за глупости,се чудя дали да не се махна от този форум! ???
Тук съм ако мога да науча от всякакво отношение как да се справям,но всесто да има позитивизам,виждам само негативизам!!! :o
И както казва skorpi - "да заменим войната с любов"  ;)

А относно faceeeto на Mari.
И аз ще ти дам нещо за душата!  ;D

Аз не се съмнявам,ако се съмнявах нямаше да те споменавам изобщо!  ;)


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: skorpi в Октомври 07, 2010, 10:15:33
Мари, това не беше към теб... а да кажат нещо против мен няма да е за сефте ;D
Знаеш аз как реагирам в такива случаи.  ;)
Не ме вълнуват скандалите мен, искам само да се оправя, а междувременно си търся и мъж. И двете ги искам напълно сериозно. :)


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: Mari в Октомври 08, 2010, 07:14:11
Ботев ,какви скандали ,бе човек? Да си чул някой да "крещи" ;D? Ами нормално е да има спорове,различни хора ,различни мнения. Има теми в които няма скандали.Но има и хора които нямат П и са във форума. Ето от къде идва всичко ;).
Скорпи,ти реагираш по различен начин. Характера ти е друг. Аз паля от раз ,ти си по спокойна.Иначе не съм лош човек ;).


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: skorpi в Октомври 08, 2010, 02:59:55
Цитат
Да си чул някой да "крещи" ?

Е, то ако почне да чува и гласове, значи е за друг форум ;D

Цитат
Скорпи,ти реагираш по различен начин. Характера ти е друг. Аз паля от раз ,ти си по спокойна.Иначе не съм лош човек

Винаги се изумявам, когато ми кажат такова нещо, аз по-неспокоен човек от себе си не познавам, но явно изключително добре го прикривам.  ;) Горя си отвътре просто...


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: toni_d в Октомври 08, 2010, 08:48:01
Ботев ,какви скандали ,бе човек? Да си чул някой да "крещи" ;D? Ами нормално е да има спорове,различни хора ,различни мнения. Има теми в които няма скандали.Но има и хора които нямат П и са във форума. Ето от къде идва всичко ;).
Скорпи,ти реагираш по различен начин. Характера ти е друг. Аз паля от раз ,ти си по спокойна.Иначе не съм лош човек ;).

 мен ли визираш наточено бабче, с тоя селски характер незнам как си оцеляла още, едва ли някой мъж ще се задържи при теб. сигурно още живееш при вашите и те едва те издържат, за  теб никой не е достоен и достатъчно добър , големи капризи и само до там. сигурно си някоя писклива бабка дето верно само мрънка и крещи горко му на този до теб.


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: skorpi в Октомври 08, 2010, 08:59:20
toni, пак ще се набутам между шамарите, ама как хем ще е бабче, хем ще живее при техните? Големи дълголетници ги изкара :P :D


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: vesi2003 в Октомври 08, 2010, 09:51:21
И на мен ми е много интересно,но тони на каква възраст определяш,че човек е стар?


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: Mari в Октомври 09, 2010, 08:07:32
Момичета оставете го. Не може да ме засегне по никакъв начин ;D.Има хора от форума които ме познават ;). Няма да падам на неговото ниво,и да правя сеир на хората тук! ;) Не е добре психически момчето ;D(да пази господ). То не е виновно така му нареждат от горе!


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: toni_d в Октомври 09, 2010, 04:30:37
Момичета оставете го. Не може да ме засегне по никакъв начин ;D.Има хора от форума които ме познават ;). Няма да падам на неговото ниво,и да правя сеир на хората тук! ;) Не е добре психически момчето ;D(да пази господ). То не е виновно така му нареждат от горе!

зле много зле, хич не те бива в споровете, лесно се предаваш надценил съм те, а даваше надежда
моето момиче я вземи една крива лопата и се шибни яко ,че да влезеш в час. ясен бях нали?
е на мен поне ми говорят "отгоре":) а на теб само заето ти дава:))))))


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: Mari в Октомври 09, 2010, 06:14:46
Жалък си! Предала съм се ;D. В какво? ??? Да обръщам внимание на някой който му говорят "отгоре "няма смисъл! Това което пишеш не ме интересува.Бъди сигурен ,че няма да ме предизвикаш с простотиите си!


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: toni_d в Октомври 09, 2010, 08:00:12
Жалък си! Предала съм се ;D. В какво? ??? Да обръщам внимание на някой който му говорят "отгоре "няма смисъл! Това което пишеш не ме интересува.Бъди сигурен ,че няма да ме предизвикаш с простотиите си!

е щом още пишеш значи не съм ти безразличен:))))))има храна още в теб, става гаргарата


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: straxlivka в Октомври 10, 2010, 08:45:52
Както стана ясно много от нас смятат ,че има връзка между секса и начина, по който го изживяваме и симпотмите на ПР. Стана ясно, че много момичета имат неудоволетворителен сексуален живот /някои момчета също спемнават за това/. Затова, според мен би било добре да се спрем по-подробно на тази теми и писхотерапевтите да дадат по-конкретни съвети за общуването между двата пола, така че да няма разочаровани и задържащи отрицателна енргия в себе си, затова отварям тази тема.
Аз конкретно бих попитала защо мъжете се притесняват, когато жените открито говорят за секс и показват своята сексуалност?
Здравейте,
 Аз също см жена и страдам от ПР. Може би наистина има връзка мецду заболяването и сексуалната активност, тъй като забелязах че при мен желание за секс липсва почти на 100 %..    Въпроса е в това че наистина ртази тема и начина по който си задала въпростите си, както и самитет ти въпроси наистина нямат касателство с ПР. Тук съм съгласна с ДР. Тодоров - за кои мъже и за какво изразяване на сексуалността говориш? Това са общи теми , които може би е интересно да се обсъждат в компания, но нямат нищо общо с Паническото разстройство!


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: skorpi в Октомври 10, 2010, 10:29:13
Цитат
Това са общи теми , които може би е интересно да се обсъждат в компания, но нямат нищо общо с Паническото разстройство!

Сигурна ли си? :)


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: Student_21 в Октомври 11, 2010, 05:46:54
И при мен имаше кратък период, в който констатирах липса на сексуално желание. Тогава тревожността ми беше най-силна и го отдавам на това. Хубавото е, че това вече е в миналото и беше много за кратко. Сега нямам проблеми със секса.


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: straxlivka в Октомври 11, 2010, 07:40:07
Цитат
Това са общи теми , които може би е интересно да се обсъждат в компания, но нямат нищо общо с Паническото разстройство!

Сигурна ли си? :)
Да


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: Mari в Октомври 11, 2010, 07:49:06
Страхливке,да те питам аз от колко време си с ПР?
Естествено ,че ти липсва желание за секс  ;),нали пиеш АД. А ПР и сексуалността имат много общо...не както ти смяташ нищо общо! Ще се убедиш сама! Ние тук се чувстваме като в компания за това си позволяваме да обсъждаме дори и сексуалния си живот! ;) ;)


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: skorpi в Октомври 11, 2010, 08:13:56
Цитат
Ние тук се чувстваме като в компания за това си позволяваме да обсъждаме дори и сексуалния си живот!

Та даже и да го активизираме чрез форума ;D ;D ;D


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: vesi2003 в Октомври 11, 2010, 09:52:52
Ще ви кажа,че и при мен намаля сексуалното желание,след като започнах приема на АД.(то си пише и листовките на лекарствата).Много време мина и нещата започнаха да се подобряват с времето.Но определено рядко ми се прави секс,вината е в мен разбирасе.


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: delicacy в Октомври 12, 2010, 10:49:33
Да кажа и аз две думи. Ние, хората с ПР, сме хора като всички останали и смятам че можем да си говорим за различни теми, включително и за сексуалният ни живот, защото определено си мисля, че той  е свързан с проблемите ни. Иначе нямаше най-разпространената възраст за началото на ПР да е 20-34 години. А щеше да е, да речем : 70-80 или 3-4 години. Затова, мисля си, че във форума можем да обсъждаме всякакви теми, разбира се, не насилствено, а който желае ;)


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: skorpi в Октомври 12, 2010, 01:34:20
Цитат
Затова, мисля си, че във форума можем да обсъждаме всякакви теми, разбира се, не насилствено, а който желае

И в този смисъл, на който не му се прави секс, няма да го изнасилваме :D


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: toni_d в Октомври 12, 2010, 02:20:54
мане как сте загорели здраво направо плашите момчетата във форума и мен ме обзема паника


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: skorpi в Октомври 12, 2010, 02:29:52
Цитат
мане как сте загорели здраво направо плашите момчетата във форума и мен ме обзема паника

Гледай да не прихванеш и ти накрая ;)

btw виж как си личи кой не взима АД!


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: Mari в Октомври 12, 2010, 04:01:51
Ей, моя сладур се появи най накрая ;). Тони,моля те да не те хване ПР от нашата сексуалност! ;DТитла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: skorpi в Октомври 12, 2010, 05:38:53
Цитат
Тони,моля те да не те хване ПР от нашата сексуалност!

Доколкото знам, ПР по полов път не се предава, ама той да внимава нещо друго да не хване ;D ;D ;D


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: toni_d в Октомври 12, 2010, 10:08:23
:))))скорпи както се казва пепел ти на езика:),мари мило, няма да ме хване спокойно прекалено голям непокист съм и дивак:))))


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: Mari в Октомври 12, 2010, 11:44:44
Ау,как си падам по диваци....... ;) Е,добре успокои ме ;D.


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: skorpi в Октомври 13, 2010, 05:13:47
Не знам за вас, но аз обявявам край на моя "кастинг" :D ;D На печелившите честито! ::)


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: Mari в Октомври 13, 2010, 08:29:28
Кастинг? ??? Че ,то имаше ли изобщо?


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: skorpi в Октомври 13, 2010, 10:56:32
 :-[


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: delicacy в Октомври 13, 2010, 03:17:36
Явно кастинг е нямало ;)


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: skorpi в Октомври 13, 2010, 03:26:14
Абе имаше, ама който се възползвал, възползвал.  ;)

За пореден път се убедих, че каквото си пожелаваш, това и се сбъдва. Така че внимавайте ;D


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: Mari в Октомври 13, 2010, 04:50:20
Явно кастинг е нямало ;)

И аз така мисля! Еми,Скорпи честито щом си се възползвала;).


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: skorpi в Октомври 13, 2010, 04:54:00
ЕЕ, имало, нямало... Какво искате да кажете, че съм си избрала предварително ли? Може пък и така да е, знам ли...  ;) И има ли значение? В момента ме интересуват единствено резултатите. Имам си теории и се опитвам да си ги потвърждавам. Засега успешно. ;)


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: skorpi в Ноември 03, 2010, 03:58:32
Имам едно въпросче към господата психолози във форума, както и към споделящите общия ни проблем ПР да ми кажете как е при вас... знаем, че неврозата променя елементи на личността ни, понякога доста драстично. Затова се питам, възможно ли е ПР да промени сексуалните ни желания, предпочитания... изобщо сексуалния ни живот? Да започнем да харесваме неща, които преди не сме обичали или обратно - да загърбим едни за сметка на други, да се промени начинът, по който правим секс... изобщо всичко, свързано с темата? Говорим за промяна не под въздействието на определени лекарства, а на самото ни състояние? И дали ако състоянието се промени, пак си оставаме същите или някои неща се променят завинаги?
На какво може да се дължи тази промяна? Ще следя с интерес отговорите ви ;D


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: toni_d в Ноември 03, 2010, 04:50:02
Имам едно въпросче към господата психолози във форума, както и към споделящите общия ни проблем ПР да ми кажете как е при вас... знаем, че неврозата променя елементи на личността ни, понякога доста драстично. Затова се питам, възможно ли е ПР да промени сексуалните ни желания, предпочитания... изобщо сексуалния ни живот? Да започнем да харесваме неща, които преди не сме обичали или обратно - да загърбим едни за сметка на други, да се промени начинът, по който правим секс... изобщо всичко, свързано с темата? Говорим за промяна не под въздействието на определени лекарства, а на самото ни състояние? И дали ако състоянието се промени, пак си оставаме същите или някои неща се променят завинаги?
На какво може да се дължи тази промяна? Ще следя с интерес отговорите ви ;D
експериментираме а?:)))))) няма лошо скорпи много ясно че се променяме във времето и още колко ще се променяш в сексуална гледна точка, няма само мисионерска я:)) и спокоино не си извратена:)))
пп.стига си правила секс надрусана:)


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: skorpi в Ноември 03, 2010, 05:46:40
Тони, от мъжете само ти ли остана във форума? Имам чувството, че нямаш търпение да напиша нещо, за да ме коментираш, особено ако е за секс... да не те е яд, че не избрах с теб да експериментирам ;D
Сега сериозно, никак не си ме разбрал. Не говоря изобщо за пози, а за цялостен стил на сексуално поведение - брой партньори, промяна от активни към пасивни или обратно, както и склонност към точно определен вид секс, който преди е бил табу да речем или тотална липса на интерес към предишен вид, който остава на заден план (хайде, сега не си прави веднага асоциации :P)... и не е въпросът да обсъждаме моя сексуален живот, а ме интересува в случая каква е връзката с ПР и как е при другите? Затова търся и компетентното мнение на специалистите.  ;)

П. С. Аз не се променям във времето, а точно в това време, в което ми започна фобията. Толкова се промених, че вече не знам коя съм... Затова питам как тя допринася да ставам друг човек??? Ами ако стана извратена ;D :D Не аз правя секс надрусана... И, btw, отговори ми единственият човек тук, който не спада към нито една от двете категории. ;)


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: t.todorov в Ноември 03, 2010, 09:54:58
"Имам едно въпросче към господата психолози във форума..."

Някак така зададен, въпроса е малко разнопосочен. Първо секса е сложна палитра от много неща. Второ ПР не е причина а следствие, т.е. определено сексуално поведение, без значение дали е съзнанетелно или не също е следствие. Ако трябва да ползвам метафора секса и ПР са деца на едни и същи родители. До тези деца могат да застанат и много други. Лошото е че "родителите" са винаги скрити в "къщи" и никой не може да стигне до тях току така. Те обаче са направили грешката да си пуснат децата на вън /симптомите/ и по тях ние лесно се добираме до родителите.

Конкретно на въпроса: Секса се подчинява само на искам и никога на трябва. Това означава че колкото по-близо е човек до своите "искам" ще има по-удовлетворяващ секс /при равни други условия/ и обратно - колкото повече е до своите "трябва" ще има сексуални нарушения. Както знаем всички, повечето хора с ПР са с повече житейски "трябва" отколкото "искам". Както знаете ПА прилича на една малка смърт защото човек е притиснат от различни трябва, които следва - трябва да не се развеждам, не трябва да имам любовник, трябва да ...... и т.н. а самият човек истински има съвсем други нужди и желания. Така "умира" с всяка ПА за да се събуди за истинския си живот удовлетворявайки своите "искам".


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: toni_d в Ноември 03, 2010, 11:51:40
Тони, от мъжете само ти ли остана във форума? Имам чувството, че нямаш търпение да напиша нещо, за да ме коментираш, особено ако е за секс... да не те е яд, че не избрах с теб да експериментирам ;D
Сега сериозно, никак не си ме разбрал. Не говоря изобщо за пози, а за цялостен стил на сексуално поведение - брой партньори, промяна от активни към пасивни или обратно, както и склонност към точно определен вид секс, който преди е бил табу да речем или тотална липса на интерес към предишен вид, който остава на заден план (хайде, сега не си прави веднага асоциации :P)... и не е въпросът да обсъждаме моя сексуален живот, а ме интересува в случая каква е връзката с ПР и как е при другите? Затова търся и компетентното мнение на специалистите.  ;)
защо искаш да си обясниш всичко и все трябва да го свързваш с пр, това ли те определя като човек, прави си секс екпериментирай сега ти е времето млада здрава:) после като одъртееш и не ставаш за кекс седни и си ги мисли тия глупости за връзките на пр със секса , сега трупаи опит после ще направиш ретроспекция и размисли и страсти, имаш време имаш мъж дано е здрав и корав и другото го знаеш и ни си мисли нищо по време  на секс че като те знам каква си сигурно и това правиш


П. С. Аз не се променям във времето, а точно в това време, в което ми започна фобията. Толкова се промених, че вече не знам коя съм... Затова питам как тя допринася да ставам друг човек??? Ами ако стана извратена ;D :D Не аз правя секс надрусана... И, btw, отговори ми единственият човек тук, който не спада към нито една от двете категории. ;)


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: skorpi в Ноември 04, 2010, 10:59:11
todorov, при мен ефектът е обратният - не само че не си налагам повече забрани, ами въображението ми рисува неща, за които не съм и помисляла преди. Част от тях съм ги сбъднала, но повечето да си призная са ми в главата. Просто се изненадвам от самата себе си, че така съм се променила. Е, малко ми е трудно да ги реализирам с кого да е, все пак, затова и си остават във въображението ми. Така че става дума предимно за желания, непознати досега ??? Всичко е по-скоро "искам"...

toni, не виждам как едното пречи на другото - хем да действаш, хем да правиш ретроспекции в паузите ;D И да, свързвам го с ПР, защото двете неща ми съвпаднаха и мисля, че имат връзка помежду си. По-интересно ми беше да разбера на какво се дължи и дали е само при мен, но някак си пак ми изместихте въпроса.  :-\


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: t.todorov в Ноември 04, 2010, 01:22:25
SKORPI - това е индикатор че се движиш в правилна посока. Това че някои неща са само във въобръжението не е толкова важно. Важното е че желанията са допуснато дори и там.


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: skorpi в Ноември 04, 2010, 01:28:01
Йессс, todorov, наистина мн ме зарадва!!! Че аз се притесних да не изперквам съвсем, но щом казваш, че е така - вярвам ти. А причината да са във въображението ми само е, че като са ми нови, леко ме плашат, пък и още повече с нов човек да ги реализирам още повече ме шашка ;D Пък не е изключено и него да изплаша :D ;D Малко взе да ме избива на агресия, не знам откъде дойде... явно си е била в мен и преди, но сега излиза.
Значи пускам контрола... и продължавам в такъв случай. Мерси!!!


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: toni_d в Декември 01, 2010, 04:35:52
само внимавай да не го изплашиш или контузиш:))))


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: skorpi в Декември 02, 2010, 01:53:59
Цитат
само внимавай да не го изплашиш или контузиш:))))

Топло, топло, ама още не пари  ;)


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: dolcetopolina в Декември 11, 2010, 02:47:20
Цитат
само внимавай да не го изплашиш или контузиш:))))

Топло, топло, ама още не пари  ;)

Въх, да не си го контузила или уплашила вече???


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: skorpi в Декември 11, 2010, 02:48:30
Цитат
Въх, да не си го контузила вече???

Миии....не съм бе :-[ Леле, човек да не ви каже нещо. Жив и здрав си е човекО.  ;D


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: dolcetopolina в Декември 11, 2010, 02:51:59
Добре, вече съм спокойна и мога да си запаля цигара :P


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: skorpi в Януари 20, 2011, 12:14:52
Вече за мезе ме взехте, ужас ::)


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: delicacy в Януари 20, 2011, 01:11:50
Как бе, Скорпи, това си е сериозна тема, какъв смях?! ;)


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: skorpi в Януари 20, 2011, 01:15:23
Ами хайде, говорете по темата тогава, нищо ли няма за казване? :)


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: delicacy в Януари 20, 2011, 05:07:36
Ами, skorpi, както стана ясно хората с ПР са много чувствителни и повече от тях - много сексуални като логичен завършек на общия психопортрет. Хубаво би било и представителите на противоположния пол да споделят мисли по въпроса.Иначе за нас е ясно, колко необходим и жизнеутвърждаващ е секса. Особено, ако не взимаме антидеперсанти или транквиланти. Искам да ви попитам всички, показвате ли или по -точно, давате ли израз на пълната си палитра от желания и емоции пред партньорите си или се правите на "примерни"?


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: skorpi в Януари 20, 2011, 06:14:21
Цитат
Искам да ви попитам всички, показвате ли или по -точно, давате ли израз на пълната си палитра от желания и емоции пред партньорите си или се правите на "примерни"?

delicacy, аз ако си извадя на показ цялата палитра, не ПА, ми не знам кво ще получи човек ;D ;D ;D
По малко и на порции ;)
А сме по-сексуални, щото хормоните са ни сбъркани...  ::)


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: delicacy в Януари 21, 2011, 12:24:51
Eх, Скорпи, това са сбърканите хормони ме обезкуражи :P Мислех си, че съм си напълно нормална, поне в сексуално отношение!
Ама, каква е тая свенливост, само ние ли ще си пишем по темата? Хора, не правите ли секс, само ПА ли вие в главата, не се ли влюбвате от време на време в някой или така всичко сте затворили в себе си, че не смеете на го пуснете навън?


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: skorpi в Януари 21, 2011, 01:20:29
Цитат
Ама, каква е тая свенливост, само ние ли ще си пишем по темата? Хора, не правите ли секс, само ПА ли вие в главата, не се ли влюбвате от време на време в някой или така всичко сте затворили в себе си, че не смеете на го пуснете навън?

Маце, отдавна тука сме ти, аз и от време на време Мари :D Всички останали се покриват, едни идват, регистрират се, разказват това онова, после изчезват и не е ясно кво става с тях, не се обаждат, не пишат ;)
И да правят секс, и да не правят, си траят, не са всички като нас да си казват  ;D Но тяхна си работа.
Ти за хормоните не се притеснявай, това е хубав страничен ефект, че ни правят сексуално активни... или поне аз не искам това да ми се променя. Така съм си добре... Друго ме вълнува обаче... ключовата дума и в секса, и в ПР, е контрол - затова искам да знам кой го отстъпва и кой го поема (контрола, де :D) И в коя роля по-добре се чувствате - на пасивната или на активната страна?
Може и да ви изненадам, обаче аз точно сега предпочитам контролът да не е в мен.. любопитно ми е как ще се чувствам, ако се оставя нещата да не зависят от волята ми... и просто да се случват.


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: vesi2003 в Януари 21, 2011, 08:17:19
Мацки,всички почти водим полов живот,но на мен специалноникога не ми е било интересно да пиша по тази тема.Влизам в форума всеки ден,чета,интересно ми е,но не мисля,че по всяка тема и всеки ден трябва да пиша.Когато намирам за умесно се включвам.Мисля,че и другите са така.Когато имам питане или искам да дам съвет се включвам.Не мога да съм на всяка манджа мерудия. ;)


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: skorpi в Януари 23, 2011, 08:12:17
Цитат
ескалиращо сексуално желание в отговор на ежедневния стрес и депресия.Тогава психиката се стреми да компенсира неприятните усещания на депресия и стрес със сексуални изживявания.

Вижте на какво попаднах днес, не знам какво ще кажат психолозите по въпроса, но според мен има нещо вярно - може би искаме да компенсираме недостига на серотонин и др. хормони, които влияят на настроението и намаляват стреса. При мен ефектът е като при цяла опаковка валидол, обаче действието е за няколко часа, най-много ден и после отново ме хващат "лудите".  ;D
А иначе стремежът ми е да "изключа" поне за момент неприятните си усещания и да се почувствам здрава, нормална и... щастлива.

Давам ви и един линк - на който му е интересно, да чете... и може би да се разпознае  ;D - http://www.evropea.com/sexaddition.html


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: Vuicho Ceco в Януари 23, 2011, 09:37:07
Въпреки, че след като излезна от нас, непрекъснато усещам, че всеки момент ще дойде гадната ПА, когато съм със съпругата си, но само в нас, нямам такива усещания. Докато пак с нея, ако карам кола и попаднем в задръстване, ПА-то е гарантирано. Интересното е, че, когато си легнем и си направим охо-бохо, след това отново започвам да се радвам на ПА, защото, както е всеобщо известно - пулсът се ускорява... Чудя се аз ли съм повреден, защото след всеки акт тичам като гламав из нас, поради причината да не ми спре сърцето, или да да не полудея, или трябва просто да го приема.......Даже не знам защо го пиша това, но все пак, малко-от малко ме разтоварва.........Желая ви на всички щастие!!!!!!


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: Ari в Януари 23, 2011, 10:32:37
И аз да кажа нещо по темата. Имала съм ПА по време на секс, като съм си мислела, че не мога да се измъкна от ситуацията, ако поискам. Не ми се случвало непрекъснато, но съм имала такива преживявания.


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: skorpi в Януари 23, 2011, 10:40:13
Аз пък получавам деперсонализация почти всеки път - и какво? Това няма да ме откаже ;D :D Просто написаното в материалчето твърде много се отнася до мен и така като гледам, вече ми се проясни картинката кое защо и т. н. И моето сърце се разхлопва бясно, но тогава не ме е страх, не го приемам като нещо неприятно, даже ми харесва да си чувам пулса... това значи, че съм жива и че се събуждам за живот... ушите ми пищят, главата ми се мае, краката ми треперят... ами нормално е! От хубаво е все пак... поне тоя път. И да припадна, си е заслужавало :D ;D Пък и кой ще забележи в тъмното ;)


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: delicacy в Януари 24, 2011, 04:03:22
Имаме попълнени редици. Друго си е като свериш мнението си с повече хора. Май всички изпитваме или сме изпитвали познатите симптоми и по време на секс.
Мислила съм си, че това може да се дължи и на наша неувереност или по-скоро , на страх да се оставиш в ръцете на другия.
Vuicho Ceco, искам да те поздравя, че споделяш с нас интимни неща. Явно ти си един от най-смелите участници  от мъжки род във форума, който споделя интимни неща.
Искам да кажа също така, че откритостта ми, и споделянето във форума много ми помогнаха да се почувствам по-уверена в себе си. Споделянето е вид действие, 90 процента свършено нещо, останалото се прилага на практика.
А, Скорпи, това че деперсонализацията не те отказва говори, че вече си изградила система за справяне и за на вън. Защото сексуалното общуване е едно от най-трудните общувания от всякакъв род. Човек, успял да се справи с притесненията си в сексуалната сфера, то за него другите страхове са двойно по-лесно преодолими.
Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: skorpi в Януари 24, 2011, 04:39:35
delicacy, голямо развитие си претърпяла тук за времето, откакто те чета - съвсем сериозно ти го казвам, браво! :) Направо вече като експерт ми звучиш! И аз искам да поздравя малкото мъже, които се включват за смелостта да споделят - разбирам, че това е предимно женска черта и за вас е по-трудно - момченцата от малки ги учат погрешно да потискат чувствата си и възпитани по този начин, те не смеят да си кажат какво им е на душата...

Цитат
Искам да кажа също така, че откритостта ми, и споделянето във форума много ми помогнаха да се почувствам по-уверена в себе си. Споделянето е вид действие, 90 процента свършено нещо, останалото се прилага на практика.

А на мен ми помогна и да обогатя сексуалния си живот ;D На мъжете като им споделиш нещо такова, го възприемат като покана и се чувстват длъжни да се отзоват...  ;)

Цитат
А, Скорпи, това че деперсонализацията не те отказва говори, че вече си изградила система за справяне и за на вън.

Ами освен да почна да правя секс навънка, да видим какво ще стане, може и да ми се изпарят страховете, ама не сега, че е мн студено, пък съм зиморничава.... Току-виж чудото се случило. Минавало ми е през ума. Колкото до деперсонализацията, получава ми се най-вече когато ми пука за мнението на въпросния човек, защото искам да му дам най-доброто от себе си и почвам да се чувствам като на изпит... за да се харесам и да получа одобрението му, да го впечатля. И разбира се, че ефектът е обратен, защото вместо това се получава тъкмо обратното - издигнала съм стена... и тази стена ражда деперсонализацията. Виж как са навързани нещата...  ;) Но не ми пука, щото печеля и хубави моменти, от които не искам да се откажа.  :)

П. С. Може ли някой от психолозите, на който му се пише, да ни обясни простичко това за контрола - интересува ме кое е по-здравословно за един човек с ПР - да поеме нещата в свои ръце или да се остави да бъде воден от другия? Или пък контролът да се разпределя по равно? Как би се отразило това на останалите аспекти от живота ни, ако да речем се оставим да бъдем водени и контролирани в секса или пък обратното - ако ни се даде абсолютния контрол и свобода да правим каквото си искаме?


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: delicacy в Януари 25, 2011, 09:46:11
delicacy, голямо развитие си претърпяла тук за времето, откакто те чета - съвсем сериозно ти го казвам, браво! :) Направо вече като експерт ми звучиш!
Благодаря, Скорпи! Звуча ти като "експерт", защото като разбрах, че лекарите няма да ми помогнат, осъзнах, че единствената надежда е в мен и в това, което е наумила Великата сила за мен. Взех се в ръце и започнах да разплитам кълбото и се самонаблюдавах, и като резултат започнах да звуча като "експерт". Шегувам се със себе си, разбира се.
Станах като Де Ниро "В анализирай това". Сега съм ужасна, в разговори с приятели, анализирам всяко действие ;D. Е, мисля си, че това е по-добрата страна на страха- анализирането, отколкото самото му преживяване.
Но в реда на мислите на темата за сексуалният ни живот,смятам, че страхът има много общо със секса, страхът нараства, подобно на сексуалната ни възбуда и утихва по същите правила - има пик и релаксация.


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: t.todorov в Януари 25, 2011, 10:18:49
А нима нуждата от анализиране не е породена от страха, "какво ли е това" и от нуждата да бъде превърнато в нещо познато, т.е. подлежащо на контрол за да настъпи усещане за сигурност  :)


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: butterfly в Януари 25, 2011, 10:49:31
И аз получавам атаки по време на секс ама от удоволствието не зная каде съм това на което викаме деперсоналисация  ;D най хубавата ми атака е свързаната сексуално а най редовно след секс започвам да плача и да ми става адски тъжно даже приятелят ми ме е питал какво става и аз ... миии не знам ... и още не зная защо е така но последният път не се раплаках даже се усмихнах


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: skorpi в Януари 25, 2011, 10:54:18
delicacy, започнала си да звучиш като психолог явно ;D Майтапа настрана, наистина може да прекаляваме с анализа и да пропускаме живота, мн на сериозно се приемаме един вид, а това никак не е полезно за хора с ПР... да се отпуснем трябва... ;)

todorov, не е честно да отговаряш на въпроса с въпрос! Иначе със сигурност е вярно. Но си чакам отговор на поставените от мен въпроси :)
Смятам ги за мн важни и доста свързани с цялото състояние и контрола. Да го дам ли тоя контрол или не? И ако реша да го дам, това не е ли пак вид контрол - щото аз така съм го решила... трябва ли винаги решенията да са мои, за да ми носят спокойствие и сигурност? Понеже темата е за секса, разсъжденията са в тази посока, но засягат и останалите сфери на живота ни според мен...

Цитат
миии не знам ... и още не зная защо е така но последният път не се раплаках даже се усмихнах

butterfly, краткият отговор на този въпрос е, че е от хормоните - при жените се отделят малко по-различни хормони по време и след секс, които водят до такъв ефект - плачлив, понякога, особено пък при такива чувствителни души като теб.  ;) По същия начин се чувства и жената след раждане, когато се просълзява при контакта с бебето - от умиление - е пак от същите хормони е това, макар и ситуацията да е различна... ефектът е един и същ. Заради въпросните хормони (няма да ги изреждам кои са и кой до какъв ефект води) на теб ти се иска да те гушне, а на него - да се обърне на другата страна и да захърка моментално, щото при мъжа нещата се случват малко по-различно. Незнанието за тези неща може да породи спорове и неразбирателство... цупене, сърдене и пр. пак хормонални женски истории... и мъжка неадекватност, ама да не навлизам в подробности. Има доста книги на тази тематика, на достъпен език са...
Кажи му на приятеля ти да не се притеснява - женски работи са това и че всъщност плачеш от щастие. ;)


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: t.todorov в Януари 26, 2011, 12:47:42
"todorov, не е честно да отговаряш на въпроса с въпрос! Иначе със сигурност е вярно. Но си чакам отговор на поставените от мен въпроси"

Да си чакаш отговорите е, като да си контролираш отговорите. Не мислиш ли? А човек може да си контролира само въпросите. А какви отговори и дали ще получи .... божа работа.  :)
Какво можем да контролираме и какво не?


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: skorpi в Януари 26, 2011, 02:06:43
ОК, схванах, не мога да те контролирам. Не се даваш :D
Еми значи ето го моят отговор - контролирам до там, докъдето ми е позволено. Като ме отрежат, значи другият е поел контрола и на мен ми остава да слушам  ;)


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: t.todorov в Януари 26, 2011, 03:22:33
"... значи другият е поел контрола и на мен ми остава да слушам"

И какво се случва с несигурността, която връхлита в такива моменти?
В какви други ситуации контрола се явява основен компонент, освен в контакта?


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: skorpi в Януари 26, 2011, 03:38:00
Цитат
И какво се случва с несигурността, която връхлита в такива моменти?

Убиваме я в зародиш :D Всъщност, би трябвало да е по-лесно от поемането на контрол. Ако прехвърлиш контрола на някой друг, му прехвърляш и отговорността - ако има провал, то той ще е негов, а ти просто си жертва на обстоятелствата ;D Ако жената легне и чака мъжът да свърши цялата работа, а той не се справи според очакванията й, чий провал е това? Негов или неин? Или и на двамата? Кой решава чий е контролът? И този, който взима решението, не е ли контролиращият ;)

Цитат
В какви други ситуации контрола се явява основен компонент, освен в контакта?

Според мен във всички ситуации има контролиращи и контролирани. Където и да се обърнеш все някой от някого и нещо зависи... някой някого командва, някой властва над другия... който му се подчинява. Може би преди хората са приемали на готово ролите си, без да разсъждават. В някои страни все още е така... там просто знаеш, че нямаш избор. Ние обаче имаме. И не винаги знаем какво да правим с правото си на избор... пораждат се конфликти, фобии... и ПР ;D Както и доста ситуации, в които се борим кой да поеме контрола и кой да се остави да бъде контролиран...Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: delicacy в Януари 27, 2011, 11:14:11
А нима нуждата от анализиране не е породена от страха, "какво ли е това" и от нуждата да бъде превърнато в нещо познато, т.е. подлежащо на контрол за да настъпи усещане за сигурност  :)
Може и така да се приеме!
Но нали е казано: "Незнанието поражда страх"? ;D


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: t.todorov в Януари 27, 2011, 11:48:08
Да, незнанието поражда страх. Но вие много добре знаете от какво ви е страх. Това все пак е на повърхността но имате идея.
Всичко започва от тревожността. Тя не е свързана с някакъв обект или ясна причина. За да се случи това, тази тревожност трябва да се "материализира", т.е. да бъде насочена към нещо. Когато това се случи тази тревожност се превръща в страх. Това е механизма на всяка една фобия. Дори да заобясняваме, колко нелеп е този страх във вашият случай и да си казваме "как може да ме е страх от такива неща?" това не помага. Това е така, защото страха е следствие на онази тревожност, която няма как човек с "невъоръжено" око да разбере. За да спре да изпитва необоснован страх към нещо човек трябва да се занимае със своята тревожност. Всеки така, или иначе го е направил, тъй като психиката не поддържа идеята да е постоянно тревожна. Фобията е нейния начин да се спаси от тревожността. Но то става като оня виц:

Двама алкохолици се срещат и единия казва:
- Знаеш ли, отказах пиенето -  а другия:
- Как успя?
- Ами минах на наркотици.


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: skorpi в Януари 27, 2011, 06:16:45
todorov, аз съм съгласна да премина към друг тип фобия, ако успея да си покажа нещастния нос навънка ;D
Секс, наркотици и рокендрол е по-добре от агорафобия - има ли някакъв начин да отменя фобията и да я заменя с друга - например страх от змии, какъвто повечето хора имат, а аз нямам - просто няма да ходя, където има, но ще мога да излизаааам.... Ако ще и да съм къркана, друсана или не знам и аз кво, само да не ми пука и да съм ОК. Съгласна съм да имам фобия, която да не ми пречи да живея...

Две приятелки си говорят и едната казва на другата:
- Моля те, кажи ми как да се отърва от вредния навик да си гриза ноктите на ръцете... нищо не помага...
- Много просто - запиши се на йога - така ще се успокоиш и ще ти мине.
Срещат се след време и мацката мн благодарна на приятелката си й казва:
- Страхотна си! Йогата наистина ми помогна - спрях да си гриза ноктите на ръцете - вече мога на краката  ;D ;D ;D


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: t.todorov в Януари 27, 2011, 07:11:13
" има ли някакъв начин да отменя фобията и да я заменя с друга - например страх от змии"
Не.


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: spider в Юни 21, 2011, 01:51:21
До колкото виждам май тази тема се е изчерпила :) някой да е направил някакви открития ;D (това беше жалък опит за шега)


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: Stareternity в Юни 23, 2011, 06:29:00
Откритията предстоят!


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: track в Юли 23, 2011, 10:40:30
 :)


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: kadife в Юли 23, 2011, 11:43:57
защо ли това ужасно ми напомни на сцена от "Бар Наздраве", когато Сам Малоун реши да посещава групова терапия за безразборен секс. Всички седят и си разказват историите, той разказа и своята история за секса, след което всички му изръкопляскаха бурно, че иска и е готов да се откъсне от тази сексуална зависимост. След него една мацка разказва как мисли постоянно за секс, как иска да го прави на всеки час и е готова да направи всичко, за да го получи и той се протегна някак уж лежерно и я попита дали вечерта е свободна :D Не знам защо се се тих за това, четейки последния пост.
А случайно някой да търси под вола теле, нужно е на всяка цена някакво обяснение за поведението ни в един по-зрял живот ли. Да цитирам ли онзи, който не е лекувал с лекарства и е считал, че проблемите на всеки човек изхождат от детството - Понякога цигарата е просто цигара.
Не може във всяка гола глава на мъж да виждаме фалически символ и сексът е проекция на емоционалността на един човек, а не следствие от детски травми (изключая насилничество, блудство и други посегателства, които не включват нормално детско израстване)


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: kadife в Юли 23, 2011, 12:00:33
. Ако ще и да съм къркана, друсана или не знам и аз кво, само да не ми пука и да съм ОК. Съгласна съм да имам фобия, която да не ми пречи да живея...

замислих се, че едва ли има хора с панически разстройства, които да са склонни да се отдадат на някакъв порок, който да притъпи самото им страдание. Не е ли най-същественото на това заболяване, че не искаме да губим контрол, а за мен паническото разстройство е точно това, опит на съзнанието да му отпусне края и понеже най-трудно се контролира подсъзнаваното, тялото алармира и ти казва - ясно е, че несъзнавано не се контролира, но ето ти тялото - каша  от буря, страдание и симптоми мъчителни, айде де, контролирай и се успокой! Да те видя. Нали искаш контрол, нали от това те е страх, да не изгубиш контрол - ето ти тялото, бъди си капитан!
Хубаво, но колко хора могат и искат сами да управляват кораба, нима родителите не са направили всичко възможно да ни приобщят към колективното мислене, дето заради липсата му в човечеството си отишли и маите :)
Мисля, че фобията без съмнение е материализиране конктретно на тревожността и ако сега ти се струва, че да се боиш от змии е нещо, което няма да ти попречи на живота, значи наистина си мислиш, че като започнеш да си гризеш ноктите на краката, поне ще си пуснеш маникюр на ръцете. Да, ама не. Защото елемента на гризене ще остане, ти ще знаеш, че си заменила едното с друго и ще си казваш - и все така пак не съм нормален човек като всички!
Но много хора, когато останат сами гризат различни неща, просто не ги виждаме - някои гризат нокти, други си дъвчат косата, трети гризат партньора си или децата си, а някои гризат и неимоверно количество храна, което после повръщат... Когато човек остане насаме - най-лесно е просто да си избере фобия, която да оправдае някое негово нежелание в живота за конкретика в действията.

п.с. много говоря, бе! :D


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: track в Юли 23, 2011, 01:32:08
 :)


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: skorpi в Юли 23, 2011, 08:08:50
Цитат
"Лекуване" на ПР със секстерапия.   Предвид датата, от която са тези постове, някакви резултати ще споделите ли?  

Резултатите от форумния секс са основно положителни  :D ;D
Секстерапията е успешна, но не е достатъчна.

Цитат
замислих се, че едва ли има хора с панически разстройства, които да са склонни да се отдадат на някакъв порок, който да притъпи самото им страдание.

Има и това е нормално, тъй като се търси някакъв отдушник на напрежението. Дори се води, че хората с тревожни разстройства са по-рискови да се отдадат на опасни пороци. И все пак те отново са само начин да изместим проблема, не и да го решим. Включително и чрез секс. Ама той поне е приятен и не вреди.


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: track в Юли 24, 2011, 10:26:49
 :)


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: skorpi в Юли 24, 2011, 02:44:36
Цитат
Някой ще сподели ли подробности, че ме заинтригувахте    Клюкарските ми наклонности взеха да се събуждат малко по малко 

Мога да споделя, ама ше ме бият, затова се ограничавам само с положителните отзиви. Какви подробности очакваш да чуеш, не знам :D Секс като секс. Важно е да се прави и да не се прекъсва, за да не откачат хормоните. Това поне малко допринася за баланса им.


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: track в Юли 24, 2011, 05:18:57
 :)


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: skorpi в Юли 24, 2011, 09:06:42
Цитат
Пикантните естествено   Групова ли беше терапията, защото ако не, значи е било скучно   Поне аз останах с впечатление, че тука се готвите за "масово шествие" 

Не си падам по групови терапии, предпочитам индивидуалните - дори и да има нещо групово, за мен другите са статисти ;D Иначе ние тука взаимно просто си се надъхвахме, голямо въображение имаш... ;)


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: track в Юли 24, 2011, 09:32:20
 :)


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: queenmaya23 в Август 07, 2011, 01:14:11
В интерес на истината- когато е редовен и пълноценен, в смисъл задоволяващ, сексът действително помага. Той си е част от живота и както организмът има нужда да се храни, да се оводнява , така също има нужда и от хормонален баланс. Така че тези които могат да го практикуват редовно- давайте :) Поне няма какво да загуби човек, странични ефекти не са известни :)


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: kadife в Август 07, 2011, 11:29:37
кхъммм.... а г-н Тодоров какво каза за груповата секс-терапия  :D

п.с. г-н Тодоров, толкова сте сериозен и отговорен, че мен ме обхваща някаква дяволитост, колчем прочета Ваш отговор. Всичко е с усмивка, надявам се да не се получи недоразумение и да продължите да бъдете толкова щедър към хората, които се нуждаем от добрината Ви :)


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: t.todorov в Август 07, 2011, 11:57:43
Мoже да се смеете, нo има такъв метoд, кoйтo естественo е твърде екзoтичен за да бъде приет на сериoзнo за изпълнение. Тoва е гoла групoва терапия. В нея всички сядат в кръга гoли, катo симвoликата е липса на всякаква защита, кактo на тялoтo, така и на душата. Така идеята е телеснo разгoленият чoвек да се разгoли и душевнo, тъй катo акo е пoказал тялoтo си, такoва каквoтo е, да пoкаже душата си пред другите е пo-леснo. А терапията с две думи е да пoсмея да кажа истината за себе си пред някoй друг и пoсле да рабoтя с тази истина.
Иначе секса и сексуалнoстта са мнoгo слoжни при хoрата. Не мoгат да бъдат разделени oт oбщуванетo пo принцип. Не е катo при живoтните, или самo в oснoвата са такива, нo пoсле се пречупват през възпитание, мoрал, етика, актуални правила, дo степен първoначалният инстинкт да е мнoгo изoпачен, мнoгoпластoв и слoжен в свoетo прoявление. Нo кактo е казал Фрoйд всяка една психична прoблематика е oтбелязана и в сексуалнoстта на чoвек. В пoследствие, след негo, се разбира че е oтбелязана и в мнoгo други неща, че не самo там oставя "диря".


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: skorpi в Август 08, 2011, 01:14:13
Къде мога да се запиша на такава терапия ;D Практикува ли се в България? ???


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: track в Август 08, 2011, 08:20:59
 :)


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: track в Август 08, 2011, 08:29:41
 :)


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: t.todorov в Август 08, 2011, 09:24:05
Това е било актуално по време на сексуалната револция. Не зная някой да го практикува в момента. Все пак в света има около 500 терапевтични направления, че и повече.


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: track в Август 08, 2011, 09:40:15
 :)


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: skorpi в Август 08, 2011, 12:36:21
Цитат
А тука във Варна организират партита по бельо. Което пак си е един вид "гола" терапия  Ухилен

Къде по-точно? Аз искам да ходя на пижама парти ;)

Цитат
След мен ще му трябва преминаване през минимум 50 терапевтични направления, за да "излекува" това, което ще му насадя   Ухилен

Някоя венерическа болест ли?

Ако голата терапия е била в миналото, според мене трябва да се поднови. Така човек като отива при терапевта си, ще се чувства почти като на гинеколог. С разликата, че няма да усеща хладното желязо  :P


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: track в Август 08, 2011, 01:35:55
 :)


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: track в Август 09, 2011, 08:41:41
 :)


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: Stareternity в Август 09, 2011, 10:19:16
"...където задължително трябваше мъже и жени да са по възможно най-оскъдно бельо..."
 ;D ;D ;D Ха-ха-ха, сетих се за един епизод от "Моите щури съседи", където двамата мъже главни герои по погрешка цъфнаха както майка ги е родила на едно парти (бяха "разбрали", че на него уж всички ще са голи, ама нейсе...). ;D ;D ;D
То и един разказ има, от Е. А. По май беше. В него лудите в една лудница са направили преврат, напъхали са психиатрите в стаичките, а те самите започнали да се изживяват като "терапевти".  :D :D :D
Сакън ако не сте голи на терапия... Аз се бях забързал на масаж, ама ме уплашиха, че имало някакви масажистки, дето някакви по-особени масажи... е, разбирате, де... Няма да ходя да се излагам, я!


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: Student_21 в Декември 06, 2011, 03:15:36
Не съм забелязал ПР да влияе на сексуалните ми мисли и живот.


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: Пловдивчанин в Януари 25, 2012, 11:17:26
На Ципралекс съм и в последния 1 месец , при 2 опита за секс ерекцията не ми е на 100 % и следователно го няма и удоволствието,преди употребата на лекарството не съм имал подобни проблеми.Някакви опити или съвети от някои по информиран,благодаря предварително.


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: t.todorov в Януари 25, 2012, 11:33:22
Хм .... как са нещата рано сутрин, или преди сън?


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: skorpi в Януари 26, 2012, 12:02:23
А от колко време го пиеш тоя Ципралекс? Повечето мъже, които знам, че го пият, казват, че не им пречи на сексуалния живот.  hump А желание имаш ли иначе?


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: Пловдивчанин в Януари 26, 2012, 10:46:29
От 4 месеца,еми добре са нещата сутрин и вечер ама някак си не изцяло  :-[.
Еми пак си имам желание въпреки че като че ли преди беше повече,ама нещата като стигнат до секс и като не се получи нормално желанието да ми спадне..Дори и принципно безотказната женска "помощ" сега не ми доставя такова удоволствие и не върши работа.
 ??? ??? ??? ???


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: Alice в Февруари 05, 2012, 10:03:02
На някой случвало ли му се е след секс, след като е стигнал до оргазъм и пикът на възбудата/удоволствието/еуфорията са преминали, да изпитва отвращение/ненавист/погнуса към партньора си, и дори към себе си ? Да се чувства "омърсен" ? Да ти се иска човекът до теб да "ти се махне от главата", да не ти говори, да не те докосва ?  ::)


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: skorpi в Февруари 05, 2012, 10:16:00
Цитат
На някой случвало ли му се е след секс, след като е стигнал до оргазъм и пикът на възбудата/удоволствието/еуфорията са преминали, да изпитва отвращение/ненавист/погнуса към партньора си, и дори към себе си ? Да се чувства "омърсен" ? Да ти се иска човекът до теб да "ти се махне от главата", да не ти говори, да не те докосва ?

Еми ако е било с някой неподходящ, сигурно, но ако си  го обичам и искам, няма такъв шанс. Тогава съм  sky там, горе в облаците, защото освен  hump, има и  love
И се кефя, че е ТОЧНО той  love1 То това му е най-хубавото. Ако ме отвращава, най-вероятно няма да си легна с него, за да има "после".


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: Alice в Февруари 05, 2012, 10:27:36
Еми точно там е проблемът, че преди да  hump , съм  huglove , харесвам го, привлича ме, изпитвам емоционална близост, но след секса идва това, за което ви попитах...


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: skorpi в Февруари 05, 2012, 10:53:10
А пробва ли да смениш мъжа  hump


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: Alice в Февруари 05, 2012, 11:10:24
Да.  ::)


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: delicacy в Февруари 06, 2012, 03:08:44
Може би има нещо, което не ти харесва в поведението на мъжете. Възможно е чисто емоционално да си натоварена и да искаш спокойствие след секс. И най-вече сгурно приемаш секса като нещо мръсно може би, затова се чувстваш така.


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: Alice в Февруари 06, 2012, 03:58:52
Възможно е.

Въпросът ми беше " на някой случвало ли му се е ... ", а не " защо според вас ми се случва " ...  ::) ;D

Както и да е, явно няма такива...


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: delicacy в Февруари 06, 2012, 04:10:04
Случвало ми се е, ако съм изпитала силна емоция, след това желанието ми е да бъда оставена на мира, не ми се говори, просто ми се иска спокойствие.  Мога да изпитам нежелание за общуване, ако съм незадоволена, даже ярост мога да изпитам към партньора си. Мога да съм доста ядосана, толкова че да искам да ми се махне от главата, както казваш ти.


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: ddiddi в Март 15, 2012, 03:37:22
Искам да попитам при Вас по време на секс симптомите на ПР засилват ли се, намаляват ли или няма промяна. Или може би преди това има атаки или след акта? Споделете ми, моля! arms


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: Driver в Март 15, 2012, 03:54:39
Снощи правих секс и всичко си беше супер. Обикновено ми е добре и не се притеснявам по време на секс, защото при мен специално не зависи от секса. Ако ми е нервно, дори и след секса може да си остане така, но обикновено ме отпуска секса и съм по-спокоен.


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: Dimcho в Март 15, 2012, 04:01:43
Понякога ми се случват засечки, проявяват ми се и симптоми, абе в общи линии, не винаги е добре. От това най-вече страда партньорката ми, аз си свършвам работата за 2-3 минути, а тя остава с напрежение. Така че дори и на мен да ми е гот като я гледам нея, нещата не са ОК. shutup2 crazy2


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: дидо в Март 15, 2012, 07:11:53
секс и пр...няма никакъв проблем освен ако не взимаш някакви много тежки лекарства...секса е най хубавото нещо с пр или без хора наслаждавайте се


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: hpjon в Март 15, 2012, 07:21:15
Да добавя и аз, че сексът е източник не само на голямо удоволствие, но е и много мощно средство срещу тревожност!

Ендорфините, които се отделят в резултат на удоволствията в леглото са незаменим помощник в справянето с пр.


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: track в Март 15, 2012, 08:28:16
Тука ще се съглася  love1


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: skorpi в Март 16, 2012, 10:48:00
Аз отдавна съм забелязала, че колкото повече секс правя, толкова по-малко мисля за каквито и да било проблеми и тревожности. Не мога да кажа чак, че се изпаряват, но като че ли не ме касаят чак толкова мн. И обратно - спра ли да правя секс за продължително време, нещата се влошават - стават много по-нервна, депресивна и само си търся болежки. Така че изводът е hump
А ако има и лИбоФ, всичко е на 6 love love1


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: toni_d в Юни 27, 2012, 01:37:37
е нормално е да си по-радостна когато правиш :))секс, толкова хормони на щастието отделяш че ако тогава не ти е хубаво незнам кога и обратното е още по ясно, сексуално лечение много хора го практикуват  като антистрес, точно когато имаш най-много проблеми най-много клатиш леглото правиш, но си и зависи от смият секс, ако не ти хареса лошо:)).дори една обикновенна френска може да те вдигне на крака и да ти зареди батерийката на щастието


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: ddiddi в Юли 04, 2012, 12:17:21
Аз както вече съм писала многократно пия Ципралекс от повече от година и да Ви се похваля желанието ми за секс не е намаляло. Даже напротив, увеличава се. Когато с моя приятел свършиме (въпреки че той не свършва много бързо) ми се иска още и още. Даже ако може постоянно да се гушкам в него ще е най- добре...хихи...но гледам да не му досаждам! arms


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТ&#
Публикувано от: bai hui в Юли 10, 2012, 02:01:36
-


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: Viktoria в Ноември 29, 2012, 02:12:53
Много готина темичка,защо  е позабравена ???Я да си кажем тука истината и да питам,а ПА по време на секс някой да е преживявал?


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: bai hui в Ноември 29, 2012, 02:19:31
-


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: Viktoria в Ноември 29, 2012, 02:31:01
Понеже и аз като всички знам,че сексът е  антистресант,даже една приятелка се шегуваше,че ми бил нужен секс,а не терапевт.Обаче ми се случи нещо странно-просто взеха да ми изтръпват ръцете,съответно го приех като начало на ПА и взех да се панирам и да се вайкам.Само си представете картинката,разбира се сексът беше преустановен и отложен за малко по-късно,когато времената бяха по-мирни.


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: bai hui в Ноември 29, 2012, 02:35:17
-


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: Viktoria в Ноември 29, 2012, 02:42:23
Нещо не ми е до любов обаче.Знам ли и аз,хем не ща сама,хем си мисля-какво ли ми трябва някой само да ме затормозява-угодия няма.Хубаво,че момчето знае за какво иде реч,иначе представяш ли си ако е някой само за спорта как ще възприеме такава ситуация.


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: bai hui в Ноември 29, 2012, 02:45:34
-


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: bai hui в Ноември 29, 2012, 02:48:28
Всъщност секса/правенето на любов също е действие.  ;D Няма особена креативност , но пак се води действие.


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: Viktoria в Ноември 29, 2012, 02:54:10
Ясно,че по любов е друго,спор няма.Мисълта ми беше,че цяла вечер мислех,леле ако ме хванат пак лудите,ще е голям цирк и резил и разбира се случи се.


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: bai hui в Ноември 29, 2012, 02:58:25
-


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: Enigma_3 в Ноември 29, 2012, 03:49:38
При мен се случва нещо странно от както съм с ПР, дали е възможно ? Аз изобщо нямам желание за секс/любов ! Не знам на какво се дължи и защо се получава така. ???


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: bai hui в Ноември 29, 2012, 03:51:05
-


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: Viktoria в Ноември 29, 2012, 04:03:03
И аз си мислих за пустия адреналин,ама...нз.нищо не пия ,за да предизвика такава свръх емоция,по- скоро те успива ксанакса.Адреналинът  ускорява пулса,учестява дишането-това е въздействието върху сърцето и белия дроб,сексът е свързан със същото,нали?Пфууу,знам ли,само да не стане традиция,че ще съм си обречена да се целувам само с паниката :'(


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: Enigma_3 в Ноември 29, 2012, 04:05:17
Да пия ксанакс и ксетанр, но неискам да ми се отразяват така, не че някой иска де. :-[ Ужас, мерси за отговора  :)


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: bai hui в Ноември 29, 2012, 04:08:11
-


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: bai hui в Ноември 29, 2012, 04:13:23
-


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: Enigma_3 в Ноември 29, 2012, 04:21:18
Минаха от месец и половина вече го пия. Да, аз много спя напоследък. Сутрин до късно, следобет понякога пак подремвам, а вечер стоя до по късничко.


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: bai hui в Ноември 29, 2012, 04:23:43
-


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: Viktoria в Ноември 29, 2012, 04:24:14
Наде,ти сега не ме слушай,аз исках да питам дали на някого му се е случвало.Ако всичко досега си ти е било нормално в сексуалния живот,не се втелясвай да очакваш странни реакции по време на секс.Не си разваляй удоволствието love2


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: Enigma_3 в Ноември 29, 2012, 04:30:19
Ами не уча, искам да работя и то много, но ме е страх от ПА. И седя само и бездействам и се чудя какво да правя, опитвам със спорт да се занимавам, но в момента и грип ме е хванал, затова седя само по форумите. Точно, че на мен Вики ми се случва от един месец вече, преди беше наред но вече нямам никакво желание.  ???


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: Viktoria в Ноември 29, 2012, 04:36:27
Аз не пия засега АД,но знам ,че това е възможен ефект при приемането им-понижаване на либидото.Стига,не се шашкай,приеми го като част от процеса ,който  минава през теб сега,Гледай душата да ти е добре и оттам и тялото ти ще се чувства добре.Ти си го знаеш това,помогни първо на душата си.


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: bai hui в Ноември 29, 2012, 04:38:58
-


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: Enigma_3 в Ноември 29, 2012, 04:41:22
А дали мога по някакъв начин и да си повишавам либидото, с шоколад или де да знам и аз, може да звучи малко тъпо, ама гледам за всичко да търся решение, а не ПР малко по-малко да съсипва всичко в живота ми.


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: Enigma_3 в Ноември 29, 2012, 04:42:38
93, не съм много голяма, ама не мисля че съм и малка де  ;D А ти ?


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: bai hui в Ноември 29, 2012, 04:45:00
-


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: Viktoria в Ноември 29, 2012, 04:46:33
Най-накрая да си по-голям aplause


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: Enigma_3 в Ноември 29, 2012, 04:48:24
Ами тая година вече я пропуснах, ако говориш за следване, така че се надявам другата да започна и да съм без ПР.


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: bai hui в Ноември 29, 2012, 04:48:53
-


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: bai hui в Ноември 29, 2012, 04:49:48
-


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: Enigma_3 в Ноември 29, 2012, 04:55:47
И аз мисля за психотерапия, разкажи повече за нея, какво точно представлява, какво те питат, изобщо как протича един такъв сеанс, че се притеснявам много. Имам чувството, че човека срещу мен ще ме пита нещо и докато говоря, ще си мисли че съм поредната луда, а пък ако получа и ПА, не ми се мисли.


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: bai hui в Ноември 29, 2012, 05:03:58
-


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: bai hui в Ноември 29, 2012, 05:48:28
-


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: bai hui в Ноември 30, 2012, 03:41:03
-


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: Шашмагюл* в Октомври 14, 2015, 02:56:44
Мумичита,де стебе? Помня аз...едно време съм била по нормална и от вас,съобразявайлки се,че тук е публик плейс... Иха. И злиза, че да си вземеш мъж полицай е най лошото което можеш да си погодиш... Най малко подслушвателни устройства,камери и най вече...знаещи че до всяко псиразстройство се крие не добро същество, а полицейско л....но.
Сентенцията е... Зъбар, бе.  Гледате да ви оправи зъбите,докато сте млади, че инакпосле не се знае какво ви мисли.
Псито.... Ше ви действа... Като че ли, сякаш... Миличко,скъпичко.... ;D
Всеки психиатър, регистрирал развален зъб сума замълчал е шарлатан.


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: Шашмагюл* в Октомври 14, 2015, 02:58:50
Добре че ми идва компа, че току виж по погрешка ше симетн името тук.... :)


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: Шашмагюл* в Октомври 16, 2015, 09:02:40
Та... Всеки пси регистрирал развалени зъби, проблемен орган в тялото и замълчал, че това може да е източникът на физическите симптоми е шарлатан.

Лекарствата са само временно туширане силата на симптомите, а не постоянен спътник при лечението на психичен проблем. В много случаи те според мен са ненужни.


Най - малкото, при мен е трябвало да се лекуват първо зъбите, че аз откак се помня все те са ми цел, когато съм се опитвала да предизвикам Вселената, позовавайки се на Закона за привличането.  ;D Сектант да не видя. "Кой каквото мразел, това газел"... Аз мразя битовите алкохолици, които са просто навсякъде. Не заради друго, а защото често си отиват по - рано, отколкото трябва. Обичам хора, които си правят почивки. Тоест... обичам такива като себе си.

Зъбарите... само си мисля каква прецизност се изисква да усетиш докъде да натиснеш иглата, за да извадиш нерва без да увредиш зъба и т.н., и т.н.... Плюс прецизни очи докъде можеш да повдигнеш зъбите чрез корони без да увредиш уши... Въобще не бях си давала сметка за тези неща.
Халюцинациите не са халюцинации, а увеличен слух. Веднъж като се разбере това... Става изключително лесно да изчакаш да мине седмица, две, докато мембраната на ушите се възстанови...
А на това подслушване му се вика незаконно СРС.  ;D Сега остана да издиря кога за първи път заговорих за това и дали след това не се случи скандалът с незаконните СРС-та из парлямента.  ;D
Във всички случаи... вместо някой да следи жена си, дъщеря си... Се старае да е идеален пред жена си... А за децата... хубави или лоши са продукт на родителите и околната среда.
Аз направих всичко по силите си, за да им осигуря хубаво училище.
Нервна клетка не ми остана, за да намеря лечение на уж нелечимо заболяване.
 :)
Когато им обяснявам мъжете, ще започвам с "Те са необходими олигофрени в живота на една жена. Подхожда се към тях като към личност с умствена изостаналост, освен ако не са си провели лична психотерапия.
 ;D
Тогава се изисква бдителност дали спазват "Хем вълка сит, хем агнето цяло.", но не се изпада в детайли, защото когато твърдиш, че обичаш някого, означава и да му угаждаш. Иначе сте съквартиранти.

 ;D

И бай дъ уей... Само от седеж пред компютъра какви емоушън си вкарах шест години по ред, особено последните две, три, просто не е истина.

 love

Зрителните халюцинации най - вероятно наистина са астигматизъм... ако е много зле човекът, може и мембраните на ушите да са дали фира.

Ако има ремисия... Прави си регресия за това кога е ходил на зъболекар, дали има астигматизъм... А и да няма, когато е под стрес човек какви ли не бъгове са възможни в тялото... Един път разбере ли се това...

Основният сигнал е: повече храна, почивка, вода, приятна музика и по - малко задължения.

Психично болен няма да остане, ако тия управляващи се сетят, че най - нормално е четиричасов работен ден с добро заплащане, повече хора в едно предприятие.... Не е невъзможно това, само че да има кой да мисли. А с тия хапчета хората карат на автопилот и малко хора са щастливи, ако въобще има такива, освен лудите и децата.
 :)


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: Ari в Май 16, 2017, 11:54:53
Някой получавал ли е ПА по време на секс и да се е чудил как да се измъкне от ситуацията?


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: Sh3me7 в Май 20, 2017, 10:36:05
Щом питаш значи ти се е случило. Явно е била доста неприятна ситуация.Опита ли да се разсееш малко примерно като се отдадеш с всички сили страстно на това което правите ?


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: Ari в Май 21, 2017, 11:01:34
Мозъкът ми беше изцяло зает с мисълта, че трябва да се измъкна незабавно от ситуацията. Получих ПА и симптомите не ми позволяваха да мисля, за каквото и да е друго.Ужасна агорафобична ситуация. Не беше възможно да се съсредоточа в нищо друго.


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: Шашмагюл* в Май 31, 2017, 09:03:58
На мен ми трябват поне 15 минути, за да се абстрахирам от проблемите си.
 ;D
Иначе смях, смях, смях. Като вземе да вика много слагам компютърни слушалки и сякаш ток го удря като ме види.
Оказа се, че проблемът бил в мен. Не само че чувам много добре, ами и говоря тихо. Дет се вика, не ми прилича на годините, за да ви кажа в прав текст какво си мисля за цялата психо анализа.
Не е толкова сложна. Може би не е нужна регресия, а чисто и просто... "били сме деца", другото са подробности.
Все още изпитвам ПА от всичко.


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: Шашмагюл* в Май 31, 2017, 12:50:28
И в наглостта си стигнахте до там, да ми пращате българин, предрешен като турчин, след приятелска сбирка, само за да му усетя странно хитрия поглед и после да го срещна на сбирка на българи съвсем случайно?
Съдейки по всичко, то това с хомосексуализма е остаряла психотерапия, понеже като сте психопатно анални, си вземете мъж за анален секс, ако ви се прави нормален секс, си правете нормален. Иначе в 69 не намирам абсолютно нищо лошо, когато човек е млад. Идиоти.
А ти точно с глупостите си, г-не, както и другия, изчакахте да стигна до криза, знаейки какво ще последва, несъобразявайки че на село е просто немислимо да се оттървеш без психично разстройство, само за да си следвате в свободния с високи такси и т.н., и т.н.??? По - голяма свинщина и от  тази психотерапия не бях видяла. Те хората на светлинни години с техниката от нас, ние още в богомилството вярваме. Много имам да кажа. Много.


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: Шашмагюл* в Май 31, 2017, 12:53:41
Доколкото крайните форми на психично разстройство.... чрез вас се изкарах по - изродена, отколкото съм била. "Мерси".
Си търсите болногледачка след определена възраст.


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: Sh3me7 в Юни 02, 2017, 10:34:12
Абе Шашма !  ти още ли кръжиш из форума , не мога да те разбера освен че определено имаш нужда от помощ и не разбирам проблема психически ли е или просто и на теб сексуалният ти живот не е задоволителен ?!? Изключително много помагаш с коментарите си ,честно казано ми идва да се гръмна :)

Ари - теб какво те притеснява в случая , половинката ти наясно ли е със състоянието ти и помага ли ти по някакъв начин да го превъзмогнеш.Незнам историята ти като цяло ако можеш с 2-3 думи да вметнеш какво става . П.С съжалявам че се забавих толкова с отговора ми.


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: Dimcho в Юни 04, 2017, 06:59:14
Паническите атаки са си тормоз, а секса си е проблем, особено, ако вземаш антидепресанти и успокоителни. Човек може да се почувства и малко "импотентен" swordfight


Титла: Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
Публикувано от: Ari в Юни 04, 2017, 08:30:18


Ари - теб какво те притеснява в случая , половинката ти наясно ли е със състоянието ти и помага ли ти по някакъв начин да го превъзмогнеш.Незнам историята ти като цяло ако можеш с 2-3 думи да вметнеш какво става . П.С съжалявам че се забавих толкова с отговора ми.
Имам агорафобия. Мъжът до мен, знае за състоянието ми. Агорафобията трудно се превъзмогва. Опитвам различни начини, но не винаги с успех. Агорафобията е страх, че не можеш да се измъкнеш веднага от някакво място. И по време на секс доста често ми се случва.


SimplePortal 2.1.1