evropea.com - форум за паническо разстройство

Тревожни разстройства => Паническо разстройство => Темата е започната от: fiorina в Декември 26, 2009, 12:54:18Титла: ШУМ В УШИТЕ
Публикувано от: fiorina в Декември 26, 2009, 12:54:18
Честито Рождество Христово на всички! Много здраве и любов за всички!
Искам да попитам дали някой от вас има силен шум в ушите и как се справя с него. Аз имам някакво пищене в ушите или свистене, по-скоро, което много ми пречи. ???


Титла: Re:ШУМ В УШИТЕ
Публикувано от: yt в Януари 05, 2010, 04:55:32
Здравей, пиша ти за да те успокоя, че и при мен го има това и трябва да ти кажа, че е едно от нещата, които най-много ме дразнят. То е не точно шум, ами нещо като пищене в ушите. Също така ме дразни музика, а преди не можех да живея без да слушам. Обаче сега като усетя, че почва да ме дразни нещо в ушите и не го ебавам изобщо... Просто като си помисля за това и сякаш ви внушавам и веднага се получава това.. За това съм решила като започне това дразнене и си казвам сама на семе си Майната ти! и просто започвам да мисля за нещо друго, и минава ! :Щ


Титла: Re:ШУМ В УШИТЕ
Публикувано от: fiorina в Януари 05, 2010, 05:12:48
Здравей, yt! Моят шум в ушите е посотянен и аз се стремя да не му, обръщам внимание, но понякога така се засилва, че ме стряска, то е нещо като свистене. И след обяд е като че ли по-силен. При теб посотянен ли е или от време на време?


Титла: Re:ШУМ В УШИТЕ
Публикувано от: angel в Януари 05, 2010, 06:05:51
Здравейте!

Аз понякога усещам болки в ушите, нямам пищене. Когато си движа врата и усещам болката някъде навътре в ухото. Някой друг имал ли е такъв симптом?


Титла: Re:ШУМ В УШИТЕ
Публикувано от: yt в Януари 05, 2010, 10:16:12
флорина, ами постоянен става ако почна да го мисля и обмислям! Иначе ЗНАМ , че нищо ми няма... знам , че и при теб е така. Проблемът при нас е,че мисълта ни е заета все с тия тъпи симптоми.. Ако се занимаваме с нещо интересно или като цяло нещо друго, ти гарантирам, че изобщо ще забравиш за какъвто и да е било шум.


Титла: Re:ШУМ В УШИТЕ
Публикувано от: toni_d в Януари 08, 2010, 01:02:58
Здравейте!

Аз понякога усещам болки в ушите, нямам пищене. Когато си движа врата и усещам болката някъде навътре в ухото. Някой друг имал ли е такъв симптом?

силно схващане на мускулите на врата и от там започва да те болят и ушите, разтривки с кремове за отпускане. много лесно се изстиват тези мускули защото не са защитени и завити добре докато спиш


Титла: Re:ШУМ В УШИТЕ
Публикувано от: angel в Януари 08, 2010, 05:40:55
Здравей!
Масажът наистина много ми помага, дори и без кремове. При мен когато от нарежение ме заболи главата и всичко преминава и към врата. Започвам да усещам някакво припукване на самите жилки по врата и понякога и болки в ушите.

Поздрави
Angel


Титла: Re:ШУМ В УШИТЕ
Публикувано от: fiorina в Януари 10, 2010, 02:34:54
angel,  и при мен има същите усещания на припукване и схващане във  врата. Даже понякога го  чувствам в ушите, припукването имам пред вид.


Титла: Re:ШУМ В УШИТЕ
Публикувано от: angel в Януари 10, 2010, 03:26:14
Здравей!

И при мен е същото.Но съм пробвала да се слагам ръката на врата и на тила и като се мърдам чувам припукването а някак си не го усещам на ръката си.Много ми е трудно да си го обесня.


Титла: Re:ШУМ В УШИТЕ
Публикувано от: dolcetopolina в Януари 11, 2010, 10:37:11
Вчера почти половин ден имах : заглъхналу уши и тежест в главата. Пих едно хапче и мина...спокойно то вече не може да се шашкаме за всяко нещо. Явно ние може да изпитваме какво ли не  :o


Титла: Re:ШУМ В УШИТЕ
Публикувано от: toni_d в Януари 11, 2010, 11:35:43
много просто, това е гръбначният стълб, който пука при мърдане на главата, а като ти се схванат мускулите на врата- болки в главата в ушите лесно изстиват просто трябва нагревки и разтривки за да се отпуснат схванатите мускули


Титла: Re:ШУМ В УШИТЕ
Публикувано от: si_mona в Януари 21, 2010, 06:18:42
Зависи от какво е шума обаче ... ако е от депресия или нещо такова масаж няма да помогне .. Ривотрила помага понякога.Трябва да се установи причината.


Титла: Re:ШУМ В УШИТЕ
Публикувано от: ani4ka1111 в Януари 22, 2010, 08:28:33
за шума се ходи на отоневролог.


Титла: Re:ШУМ В УШИТЕ
Публикувано от: toni_d в Януари 23, 2010, 04:45:49
само се шашкате и говорете ПРЕКАЛЕНО сериозно не всичко е за доктор


Титла: Re:ШУМ В УШИТЕ
Публикувано от: ramona в Ноември 02, 2011, 07:04:46
Аз съм с ПР от десетина години. От 4 години имам силно свистене в ушите, което понякога е по-силно, друг път намалява.Но шумът общо взето е постоянен. Ще съм благодарна да разбера, ако някой е имал подобен проблем и се е справил с него, нека сподели как го е направил.


Титла: Re:ШУМ В УШИТЕ
Публикувано от: yuli в Декември 08, 2013, 03:58:30
Здравейте, аз съм с ПР от 12 години и от около 2 месеца имам пищене в ушите. Понякога намалява и има дни в които забравям за това, но имам и дни в които се усилва. Това което ми помага донякъде е чай от липа и маточина, понякога пия само от липа. В един форум четох че някой се е оправил с чай от лайка. Билките помагат, но за съжаление не напълно и шума зависи в голяма степен от това в какво психическо състояние се намираш в момента и какви проблеми имаш в живота. Когато шумът се появи през деня се старая да го игнорирам, а вечер ако ме тормози много и не мога да заспя пия Ривотрил.
Много е вярно това че не бива да му се обръща внимание, ако човек успее да го игнорира изчезва, но ако мисли само за това шумът става двоен и постоянен.


Титла: Re:ШУМ В УШИТЕ
Публикувано от: Шашмагюл в Декември 08, 2013, 04:03:36
Изводът тогава е да запълваш времето си с нещо - с учене примерно. Език, нещо друго, в нета има много, стига да ти се учи.
Пищенето в ушите дали не се появява и при повишаване на кръвното?
Един сравнително здравословен начин на живот би трябвало да намали ПР ако не да го изкорени напълно. 
Всичките тези болести се появяват, когато човек прекалено много се съсредоточи върху себе си и всички прояви на организма си. А излизането от този кръг е доста трудно, както се оказа.


Титла: Re:ШУМ В УШИТЕ
Публикувано от: t.todorov в Декември 11, 2013, 02:36:35
" Здравейте, аз съм с ПР от 12 години "

Мен това ме трогна. Какви мерки вземахте през тези 12г.? Как сте се справял с този проблем? До какви други проблеми може би е довел този и как решихте, че шумът в ушите, вече "прелива чашата" и имате нужда от съвет? Как устояхте на тези 12г.?


Титла: Re:ШУМ В УШИТЕ
Публикувано от: yuli в Декември 22, 2013, 09:48:20
  Паническото разтройство го отключих преди 12г от стрес. Питате как съм се справяла през тези години....С антидепресанти и ривотрил. Ако тези лекарства ги нямаше не ми се мисли в какво състояние щях да съм сега. Преди пиех цяла таблетка ксетанор, от 2г съм на 1/4 ксетанор и ривотрил когато се наложи - приблизително 1-2 пъти на седмица.
  През годините опитах доста неща, едното беше няколко лечебни гладувания в клиниката на д-р Емилова, направих тези курсове не защото гладуването помага на подобни проблеми, а по-скоро за изчистване на тялото от вредните натрупвания на лекарства.
  Шума в ушите ми се появи от октомври. Опитвам се да го лекувам или поне намаля с чай от липа и тампони за уши напоени със смес от прополис, ракия и зехтин. Беше понамалял, спрях чайовете и тампоните и сега от около 1-2 седмици отново се увеличи. Ушите ми са здрави , ходих на ушен лекар.
 
   Незнам какви са причините за поява на ПР, знам само че не е защото ни е много хубав живота. Все повече стрес, отчуждаване, несигурност.....като прибавим и други болести които се появяват понякога и картинката става прекрасна.

   Тези които нямат такива проблеми много обичат да казват - мисли позитивно.  На много хора им изглежда че това е несериозен проблем, те са склонни да ти влизат в положение ако те видят гипсиран или с някакво друго физическо нараняване. А като чуят за ПР, депресия или нещо подобно ти казват - стегни се или гледай позитивно. Тоест нищо ти няма, не се лигави.
Само човек който е засегнат от ПР знае какво му е.
   


Титла: Re:ШУМ В УШИТЕ
Публикувано от: yuli в Декември 22, 2013, 10:02:06
Незнам дали можете да ми дадете съвет....
През тези години смених 3-ма психиатри, но единственото което психиатъра може да направи е да ти уцели точния антидепресант. При мен успя още в началото.
Никой не може да излекува душата или психиката ти освен Бог, разбира се.

Шумът в ушите ми не е предизвикан от високо кръвно, кръвното ми обикновено е ниско - около 100/70. Меря го в къщи и винаги е приблизително със тези стойности.

Последните 3г работих на място където стреса, напрежението и лошото отношение от страна на шефовете беше в изобилие. Напуснах през септември и предположих че причината за пищенето в ушите е нещо като посттравматична реакция от изживения стрес. Когато започна да намалява си помислих че ще изчезне напълно и повече няма да ме тормози, но уви отново се усили :-(((
Това пищене в момента ме тормози най-сериозно, не ми се иска да го имам за постоянно. Последните седмици пия ривотрил именно за да заспя и да не го слушам, а не защото имам паническа атака.


Титла: Re:ШУМ В УШИТЕ
Публикувано от: t.todorov в Декември 25, 2013, 12:52:48
Колко психотерапевта сменихте? Това ми идва да ви питам. И весели празници все пак.


Титла: Re:ШУМ В УШИТЕ
Публикувано от: Шашмагюл в Декември 26, 2013, 11:45:39
Защо не пробваш, когато се появи шум в ушите да се съсредоточиш върху заобикалящите те шумове - навън или пък вкъщи, пусни си музика.
***
Из ония дни пробвах да видя, когато е тихо и се съсредоточа върху себе си и специално върху това, което чувам - еми чувам шум в ушите и това е шума, вътре в тялото при кръвообръщението, който по принцип най - вероятно игнорираме.
Според мене си се концентрирала прекалено върху себе си и реакциите на тялото. То това ми се струва е проблем при почти всички с психични разстройства, с които по един или друг начин съм установила контакт. Вторачването в себе си.  :PТитла: Re:ШУМ В УШИТЕ
Публикувано от: yuli в Декември 26, 2013, 01:13:31
  Шумът в ушите при мен не от вторачване в себе си за съжаление. Не е от кръвообращението, защото само допреди 3 месеца го нямаше. Чувам го дори и когато около  мен има други шумове. Прилича на пищенето на светофар, когато светне зелено, понякога е като щурци в ухото... Така е откакто се усили. Допреди 2-3 седмици  беше слаб и забравях за него, но сега е трудно да го игнорирам, не защото се вторачвам, а защото постоянно се чува.
Старая се да се занимавам с нещо, ходя на фитнес от около месец, слушам приятна музика и т.н.
 
  Колкото до психотерапевтите - много скептично съм настроена, ще прощавате.  :) Познавам 2-ма, които не могат да решат собствените си проблеми, да не говорим за чуждите. За мен е много вярна поговорката :"Лекарю излекувай първо себе си."

  А и знам какво ще ми кажат - че съм недоволна от живота си и прочие. Това го знам и без да ходя на психотерапевт.


Титла: Re:ШУМ В УШИТЕ
Публикувано от: Шашмагюл в Декември 26, 2013, 01:24:44
Недоволна от себе си също? :)
***
Трябва да има някакво обяснение. Опиши си ежедневието. Храниш ли се редовно?


Титла: Re:ШУМ В УШИТЕ
Публикувано от: yuli в Декември 26, 2013, 05:34:40
   Да, и недоволна от себе си. Вероятно това е причината при повечето хора с подобен проблем - неприемане на себе си, прекалена самокритичност, желание да си по-хубав, по-умен, по-способен, по-успял, по,по,по....И когато не решиш този конфликт вътре в себе си се стига до нещо такова.
 
 Храня се редовно, поне 3 пъти на ден и приблизително по едно и също време. Ако не закусвам и обядвам стабилно не се чувствам добре и ми прилошава.

 Тъй като в момента не работя, запълвам времето със фитнес, срещи с няколкото приятелки, разходки. Има и дни в които определено скучая, а има дни в които не се прибирам, различно е.


Титла: Re:ШУМ В УШИТЕ
Публикувано от: Шашмагюл в Декември 26, 2013, 06:13:20
Аз имам такова пищене в ушите понякога, за не повече от 15-20 сек. Имам ниско кръвно, когато падне прекалено или рязко, или изравня границите /нямам навика да си меря кръвното в такива случаи  :)/ми причернява, след като премине има някакъв кратък период/секунди/, в който получавам такова пищене като при светване на зелено при светофара, но по - слабо.
Иначе постоянно ли си на хапчета?


Титла: Re:ШУМ В УШИТЕ
Публикувано от: yuli в Декември 27, 2013, 03:14:37
  Да, постоянно, всеки ден - 1/4 ксетанор.  Ако не е чувствам добре може малко да го увелича за няколко дни, после пак връщам старата дозировка.

  Знам за какво пищене говориш , и на мен ми се случва понякога, след което изчезва за няколко секунди. А иначе другото пищене е постоянно.


Титла: Re:ШУМ В УШИТЕ
Публикувано от: Шашмагюл в Декември 27, 2013, 05:49:57
Относно психотерапевтите - от терапевт до терапевт има разлика. Ако имаш пари, не се колебай да посетиш такъв. Ако трябва и да смениш няколко. ПР е лечимо състояние. :)
***

Кръвни изследвания правила ли си - евентуално за анемия?
Иначе, можеш ли да изредиш от кое не си доволна в живота си и от себе си? :)
/мене шумът в ушите, който съм получавала никога не ме е плашел, просто, защото съм знаела, че е ефект от причерняването, който отминава в момента, в който границите се нормализират/.
Спомняш ли си първият път, в който ти запищяха ушите така?


Титла: Re:ШУМ В УШИТЕ
Публикувано от: yuli в Декември 28, 2013, 08:15:21
   Кръвни изследвания си правя всяка година - последно тази пролет, хемоглобина ми беше 140, всички останали показатели са в норма с изключение разбира се на чернодробните - asat или alat ми е завишен с 10 единици над нормата заради медикаментите които приемам. Според лекарите е в рамките на допустимото, а и това завишаване ми е от самото начало на лечението, тоест от около 12г.

    Относно неудовлетворението- много е обширна темата, а и някак не се чувствам да говоря свободно за това, нищо че форумът е анонимен. Най-общо казано се чувствам нереализирана във почти всяка една област от живота си.

   Нямам точен спомен за деня в който установих че ми пищят ушите, просто го установих в един момент. Мислех че ще премине, но след като се задържа няколко дни започнах да търся начини за лечение, включително и посещение при лекар.


Титла: Re:ШУМ В УШИТЕ
Публикувано от: Шашмагюл в Декември 28, 2013, 08:26:06
Еми не знам в такъв случай. Моето мнение е, че се фокусираш прекалено върху нормалния шум в ухото. Пак след наблюдение върху себе си, това, върху, което се съсредоточа, се увеличава. Тоест шума в ушите изкуствено мога да го увелича, само ако се фокусирам над това, което чувам. Или пък, боли ме, уж се опитвам да намаля болката, но съсредоточавайки се върху нея я увеличавам.
Иначе относно това, че се чувстваш нереализирана, ми и аз така, но се примирих. Лека по лека правя някакви стъпки да науча това, което не съм.... Не че много се занимавам, но все е нещо. :)


Титла: Re:ШУМ В УШИТЕ
Публикувано от: t.todorov в Декември 28, 2013, 09:53:44
Здравейте, работа на терапевтите, не е да ви кажат какъв ви е проблема. Тяхната работа е докато ви питат нещо и вие отговаряте, сама да стигнете до този отговор.
Именно за това зададох този въпрос, защото едва ли сте била при психотерапевт. Най-вероятно при някой който се представя за такъв.
Интересното при този процес е че няма някой който да ви помага или да ви казва къде е скрит ключа за палатката. Тази работа вие ще я свършите, а след това промяната е въпрос на време и лични усилия.
Нямах много време да чета, но ако лекарите не намират някаква причина за шума, може да се касае и за психосоматична дисфункция, т.е. не болест, а разстроена функция. Това е от така наречените субективни симптоми, както е гаденето например. Повръщането е обективен симптом.
Съвета ми е да потърсите наистина специалист психотерапевт, което се оказва не е толкова лесна задача.


Титла: Re:ШУМ В УШИТЕ
Публикувано от: Шашмагюл в Декември 28, 2013, 10:44:07
А иначе говориш ли си с някой за това, което ти тежи? Въобще споделяла ли си с някого проблемите си?
Юли, казвам ти, съжалявам, че на времето, когато си знаех, че имам нужда от психолог, за да ми помогне с някои дребни психологични проблеми, не посетих такъв от срам и страх. И от малки проблеми, които може би щяха да минат само с разговори, си ги направих големи за доста дълго време.
Все трябва да се довериш на нещо - дали на терапевт, дали на примерно ТЕС инструктор, йога - инструктор или нещо друго... в противен случай си стоиш мирно и кротко с шума в ушите.
Явно тази психосоматична дисфункция е вторачването в себе си, за което аз говоря. ;D /Ако на някой с БАР му пищяха ушите, можеше да реши, че някой телепатично се опитва да се свърже с него ;D, несъзнавайки, че шума идва от собствената му глава и никъде другаде. :P/
Имаш ли страх, че ще полудееш? И от там да следиш тялото и ума си за всякакви симптоми?
***
Може да пробваш с ТЕС, примерно ще ти издиря всичките етапи. Може да няма ефект, може да има, кой знае, може и шума да ти се увеличи, обаче тогава ще си говориш с Дари и Квестор за ПО/психологически обрат. ;D
***
Пробвай с терапевт, може да се стигне до момент да спреш хапчетата... Макар че 12 години на хапчета са доста време, а аз си нямам никаква представа как се спират след такава дълга употреба.Титла: Re:ШУМ В УШИТЕ
Публикувано от: Шашмагюл в Декември 29, 2013, 12:45:38
Въобще, имала ли си страх, че ще полудееш преди да се появи шумът в ушите?


Титла: Re:ШУМ В УШИТЕ
Публикувано от: yuli в Декември 29, 2013, 03:55:19
  Страх от полудяване преди да се появи шума съм имала, даже и усещане за такова... Има с кого да споделям проблемите си - близки и приятели. Колкото до психотерапевта - живея в малък град и почти няма такива, а за тези които знам не са надеждни....
 
 Какво е ТЕС?


Титла: Re:ШУМ В УШИТЕ
Публикувано от: Шашмагюл в Декември 29, 2013, 04:05:40
Аз си мисля, че страхът от полудяване предизвиква едно постоянно наблюдение над себе си, всяка реакция на тялото, мислите.... Допускам примерно да са ти изпищяли ушите, да си се концентрирала над това, да си се уплашила, че е симптом на полудяване и така да се е появило това пищене, и едва ли не сама без да съзнаваш да си го предизвикваш. А съдейки по себе си и наблюденията над себе си, това, над което се съсредоточа се увеличава. Примерно и главоболието. Също и гаденето.
Един вид медитираш над пищенето в ушите, такава асоциация правя аз. :)
По - късно ще ти дам няколко идеи, ако ти се експериментира със себе си.
Иначе пиши в гугъл техника за емоционална свобода/ТЕС/ и ще ти излезе информация. Може да питаш Дари и Квестор във форума в темата ТЕС, но специално на мен ТЕС не ми допадна.
Не знам дали си чела темата Излекувах се от ПР. Има хубави неща вътре. :)


Титла: Re:ШУМ В УШИТЕ
Публикувано от: Шашмагюл в Декември 29, 2013, 10:02:27
Юли, защо не пробваш следното, когато се появи пищенето в ушите:
- да дишаш спокойно, седнала или легнала в удобна поза.
- и да наблюдаваш дишането си за известно време.
Подобно на медитация е.
Иначе за ТЕС искаш ли да ти издиря инфо с подробности при отделните етапи?
***
Между другото, тия дни следя собствения шум в главата. Има го постоянно, но всъщност не му обръщам внимание. Мисля, че при всички го има. :)


Титла: Re:ШУМ В УШИТЕ
Публикувано от: yuli в Декември 31, 2013, 07:31:38
При мен не е шум в главата а си е ясно и определено пищене в ушите  :(
Повече го усещам в дясното ухо. Най-силно е сутрин след събуждане и вечер.

Да, ще ти бъда благодарна ако ми намериш инфо за ТЕС.

Ще пробвам това с дишането, знам че при определени проблеми помага.


Титла: Re:ШУМ В УШИТЕ
Публикувано от: Шашмагюл в Декември 31, 2013, 08:20:17
Я дай да оставим ТЕС засега. Какво ще кажеш?  ;D
Пробвай следното:
Ставаш сутрин, правиш ето тези упражнения:
http://www.youtube.com/watch?v=FS0jPDyqBO4 (http://www.youtube.com/watch?v=FS0jPDyqBO4)
След това си сядаш по турски, даже може да се облегнеш някъде и се опитваш да дишаш спокойно, без да се напрягаш и се съсредоточаваш върху дишането си. Ако ще си мислиш за нещо, ще си мислиш колко ти е хубаво след упражненията, как ти се чувства тялото добре, въобще чувстваш благотворното действие от утринната разгрявка.
Медитациите, след упражненията не съм пробвала. Пробвах само едната, но това беше, когато бях на хапчета, в съзнанието ми изникна неприятна картина и ги преустанових - и медитациите и хапчетата. Най - вероятно е било някаква натраплива мисъл, породена от ужасното ми състояние тогава и абсурдите, които си мислех. Кой знае.
Може евентуално да прочетеш какво се прави с мислите по време на медитация.
Тъй като един потребител тук, беше споменал, че някои от медитациите крият опасности, аз си измайсторих тази :) без никакви броенета, задържане на въздух и т.н.
Самата цел е да се успокоиш, нищо повече.

Друго исках да те питам - имаш ли дразнители около теб? Хора, които да те подтискат и това да са хора в близкото ти обкръжение?
***
Между другото, това, че съм медитирала и съм наблюдавала тялото си, сега ми помага да разбирам кога защо примерно не ми е добре. Когато не обядвам, задължително ми се завива свят и мислите ми почват да "бягат". Нещо подобно като малко преди да започна криза. Когато се усетя и се нахраня, до половин час това усещане отминава и се нормализирам.Титла: Re:ШУМ В УШИТЕ
Публикувано от: yuli в Януари 01, 2014, 09:00:00
Цитат
Друго исках да те питам - имаш ли дразнители около теб? Хора, които да те подтискат и това да са хора в близкото ти обкръжение?

Незнам как да отговоря на въпроса дали имам такива хора. В предишен пост писах, че преди няколко месеца напуснах стресираща работа, в която имаше лошо отношение от страна на шефовете. Единият от шефовете ми е сестра.... Докато работех там, нямах проблеми с ушите, проблема започна около месец след това. Още ми е неприятно, обидено и тежко от такова отношение и от това че имам такава сестра. Не че само към мен имаше лошо отношение - имаше за всички в изобилие. Не знам обаче дали това има връзка с пищенето в ушите, мисля си че ако имаше връзка, трябвало е да се появи по-рано, но естествено може и да греша.
В ежедневието нямам хора, които да ме подтискат, сестра ми живее отделно, аз при родителите си.

Ще пробвам упражненията, за медитациите по принцип имам отрицателно отношение, така че ще се въздържа.

Цитат
Пробвах само едната, но това беше, когато бях на хапчета, в съзнанието ми изникна неприятна картина и ги преустанових - и медитациите и хапчетата. Най - вероятно е било някаква натраплива мисъл, породена от ужасното ми състояние тогава и абсурдите, които си мислех.

И ти ли си имала пр?


Титла: Re:ШУМ В УШИТЕ
Публикувано от: Шашмагюл в Януари 01, 2014, 09:09:36
 :) Голяма шматка си. Пишем си, а дори не си си направила труда да видиш какви са моите "бръмбари в главата". Моето не е състояние, а болест. Уж. Биполярно разстройство. Макар че вече се чудя дали не е просто психоза или ако щеш посттравматичен стрес. Независимо как ще го нарека, животът ми не е цветущ, така че всякакви отклонения са възможни.
Това обаче няма значение. Важното е, че сега съм добре, а това не е никак малко. Нещата, които бих ти препоръчала са изпитани и безопасни. :)
Сестра ти по - голяма или по - малка от теб е? Може да няма връзка с пищенето в ушите, но ти си живяла с нея преди, нали? Взаимоотношенията ти с нея би трябвало да са били важни по някакъв начин за теб. Нейното отношение към теб също. Тя е по - преуспяла от теб, щом ти е била шеф, значи и тук може да се крие проблем, комплекс за малоценност спрямо нея... И т.н. и т.н.
Ти си ценна сама по себе си, независимо от ПР-то и пищенето в ушите.  :) Започни да се цениш с всичко в теб и пищенето тогава няма да има толкова голямо значение.


Титла: Re:ШУМ В УШИТЕ
Публикувано от: yuli в Януари 01, 2014, 09:53:58
Незнам къде да разгледам профила ти и затова не знам нищо за твоите проблеми. Всъщност като чукна върху профил почти нищо не излиза като информация. Може би не влизам където трябва.
Сестра ми е по-голяма от мен. Тя от 8-ми клас не живее в къщи, защото започна да учи в друг град. Разбира се че взаимоотношенията ми с нея са важни, ако не бяха, нямаше да ми е толкова вътрешно в какво се е превърнала през последните години. Просто щях да напусна и да не ми пука особено.


Титла: Re:ШУМ В УШИТЕ
Публикувано от: Шашмагюл в Януари 01, 2014, 10:02:49
Кликваш върху името ми, излиза ти профила ми, долу пише Покажи последните статистики. Като натиснеш върху тях, ще ти излязат моите постове в различните теми. :)
***
Юли, аз си мисля, че ако има начин да отидеш на терапевт, всичко ще стане много по - лесно, отколкото тук във форума.
***
Живота не е лесен, а нищо чудно и сестра ти да си има проблеми, за които не говори.
Преди в добри отношения ли сте били?
Коя от двете е била по - успяваща в училище до осми клас?
На коя от двете родителите ви са обръщали повече внимание?
Какво е било финансовото положение в семейството ви?


Титла: Re:ШУМ В УШИТЕ
Публикувано от: yuli в Януари 01, 2014, 10:25:46
 Ясно, ще прочета постовете ти  :)
 
 Живея в малък град, терапевти почти няма, а читави изобщо.

 Сестра ми си има много проблеми, лошото е че тя сама си ги прави и знае че е така и все пак си продължава.
 В годините сме имали периоди на добри отношения, но не чак прекрасни. Тя беше по-добре в училище, отличничка, аз не обичах толкова да уча и съответно успеха ми  беше мн.добър. Отношението на родителите ни мисля че е било сравнително еднакво. Финансово положение - както при повечето българи, нито цветущо, нито пък с някакви сериозни лишения.


Титла: Re:ШУМ В УШИТЕ
Публикувано от: Шашмагюл в Януари 02, 2014, 07:42:42
Аз малко не виждам голям смисъл да ги прочиташ всичкитие  ;D
Прочети темата Излекувах се от ПР и постовете на Тодоров, смисълът ще е по - голям. Може да откриеш истории, подобни на твоята.
Вътре в себе си, сравняваш ли твоите лични успехи и неуспехи с тези на сестра ти?
Въобще, как се е появило твоето ПР? Какво се е случило преди да стигнеш до хапчетата?


Титла: Re:ШУМ В УШИТЕ
Публикувано от: yuli в Януари 02, 2014, 06:06:24
Прочетох историята на жената която се е излекувала от ПР. Браво, че е успяла да се пребори, но аз честно казано не бих издържала на подобни атаки. Не ми се рискува да премина от ПР в нещо по-сериозно не дай Боже.
  Преди се сравнявах със сестра ми да, но откакто виждам в какво се е превърнала - че за успехите си (чисто материални), плаща със здравето си (своето и чуждото), работата и е на първо място (пред близките), амбицията да е повече от другите фирми в бранша я тресе здраво, няма личен живот, не желае да има свободно време, защото извън работата живота и е безсмислен няма какво да прави с него и т.н. и т.н. ......това за мен вече не са успехи, а сериозни неуспехи. Старая се да не се сравнявам вече, единственото, което искам е да съм здрава и да вярвам в Бог, да живея според Неговите принципи.
  ПР се появи когато бях на 26 и донякъде глупава - исках и аз да успея, да постигна нещо ( материално, а и не само :) ). Нагърбих се с много задачи, заех се с големи планове, причиних си стрес и готово.


Титла: Re:ШУМ В УШИТЕ
Публикувано от: Шашмагюл в Януари 02, 2014, 06:15:59
Давай, давай, продължавай с Неговите принципи, след известно време ще си говорим пак! ;D Може и Той да ти проговори по някое време, кой знае?! ;D
Споко, в Библията пише, че за всички ще има прошка, само за тези, които се отричат от Него не.;D
Като си вярваща, чела ли си Библията?
Как се чувстваш, поставена редом до добитъка в Неговите заповеди?


Титла: Re:ШУМ В УШИТЕ
Публикувано от: Шашмагюл в Януари 02, 2014, 06:19:58
Извинявам се, ама темите с Бога още ме вбесяват! Това беше личното ми отношение.

В библията пише: Обичай ближния си, както себе си.

Ти себе си обичаш ли, за да знаеш как да обичаш друг?
Тоест по този изтормозващ начин ли искаш да обичаш друг?
Такава ли трябва да бъде обичта? - с паник атаки?

Според моите анализи на библията, човек първо трябва да се научи да уважава и обича себе си. Всичко останало идва след това. :)


Титла: Re:ШУМ В УШИТЕ
Публикувано от: Шашмагюл в Януари 02, 2014, 06:22:13
Прости си, защото никой не се е родил научен. Тия заповеди не са заповеди, а някакъв стремеж на някой за съвършенство.
Моля ти се, от сърце ти се моля, научи се да бъдеш добра към себе си първо. :)


Титла: Re:ШУМ В УШИТЕ
Публикувано от: yuli в Януари 02, 2014, 07:12:59
Чела съм Библията, да. И то неведнъж. Виждам много грешки относно твоето разбиране, но не ми се водят теологични спорове, а и тук не е мястото.
Ако желаеш можем да дискутираме темата на лични, но аз не държа да водим спорове. Важното е да се учим от собствения и от чуждия опит и да си помагаме - мисля че това е целта на този форум.


Титла: Re:ШУМ В УШИТЕ
Публикувано от: Шашмагюл в Януари 02, 2014, 07:15:57
Ок. :) Всеки има избор как да мисли и да тълкува, каквото и да било. :)Титла: Re:ШУМ В УШИТЕ
Публикувано от: Шашмагюл в Януари 02, 2014, 07:29:55
http://sebepoznanie.com/duhovnost/meditaciq/ (http://sebepoznanie.com/duhovnost/meditaciq/)

Прочети тази статия. Аз си мислех, че това, което аз наричам моята медитация, си е мое откритие, комбинация от многото изчетени неща, но се оказа, че или съм чела статията и съм я забравила, или инстинктивно съм нацелила тази. По принцип това е хубав сайт, който въпреки че съдържа разни божествени неща, ми допада и към момента.
Моята ценностна система, тогава, когато съм сериозна се съдържа в някои от статиите там. Може би, защото дълго време съм чела книги в този дух, при мен почти отсъстват чувства като ревност и алчност, завист. Стремях се доскоро да уважавам мнението на околните и да пазя и да не нарушавам личното пространство на околните, но...... като гледам как уважаваха моето, просто престанах да го правя. Искам си това, което ми иска душата и това си е.

Когато имам симптоми, ги третирам като моментните мисли при медитация. И сякаш се получава. Още повече, когато възприех мисленето, че докато не получа 100% доказателство за нещо, не вярвам в него.


Титла: Re:ШУМ В УШИТЕ
Публикувано от: Шашмагюл в Януари 02, 2014, 07:33:05
Още повече, авторът е жена.  ;D
Абе тебе не те ли дразнят изказвания от сорта на "Човекът и жената" в библията? ;D
Да беше писано мъжът и жената, по щеше да бива.

Малко отиде на феминизъм, ама...
Титла: Re:ШУМ В УШИТЕ
Публикувано от: yuli в Януари 02, 2014, 07:41:03
 От това което чета разбирам, че човек трябва да бъде себе си. Звучи просто, и децата го умеят, но колкото повече се отдалечаваш от възрастта "дете", толкова повече загубваш себе си, защото трябва да се съобразяваш с абсурдните понякога изисквания на света. И след години се превръщаш в човек, който прави невероятно много компромиси със своето аз и вече ти е трудно да го откриеш изпод пластовете фалшиво аз. Май така са повечето хора. И от тук идват много неприятности.


Титла: Re:ШУМ В УШИТЕ
Публикувано от: yuli в Януари 02, 2014, 07:43:58
На много места е писано и "мъжът и жената"....
Всички хора са еднакво ценни пред Бог, независимо от пол или раса.


Титла: Re:ШУМ В УШИТЕ
Публикувано от: Шашмагюл в Януари 02, 2014, 07:49:38
Ти коя библия си чела, че аз много равнопоставеност в тази, която съм чела, не видях? ;D

Както и да е. Иначе, това, което казваш за фалшивото аз си е точно така, както си го каза.

Моето най - първо аз беше обичливо, бе, да му се невиди!  ;D

Аз съм до тук с помощта. А и имаш достатъчно за четене, ако решиш да четеш.
Обърни специално внимание на постовете на Тодоров. :)


Титла: Re:ШУМ В УШИТЕ
Публикувано от: yuli в Януари 02, 2014, 08:01:48

Благодаря ти за помощта, ще прочета въпросните постове :)


Титла: Re:ШУМ В УШИТЕ
Публикувано от: Шашмагюл в Януари 03, 2014, 06:33:06
Юли, я докато четеш, можеш ли да ми кажеш, какви според теб са моите грешки в мисленето?
 :)
Проверявам нещо относно себе си, бих искала да ми кажеш, как изглеждам в твоите очи.


Титла: Re:ШУМ В УШИТЕ
Публикувано от: yuli в Януари 06, 2014, 07:25:40
Здравей : ))), отговорих ти на лични  :)


Титла: Re:ШУМ В УШИТЕ
Публикувано от: Шашмагюл в Февруари 01, 2014, 02:23:03
Юли, държа да напиша нещо относно дишането/медитацията, която бях препоръчала по - горе в постовете. Точното наименование на това дишане, което съм приложила аз няколко месеца по - рано е спокойно диафрагмено дишане.  :) Този начин на дишане всъщност превърнах донякъде в навик и ми се струва, че промяната в дишането също е част от подобряването на състоянието и премахването на депресията ми.
Ако искаш, опитай. В нета има инфо за повече подробности относно този вид дишане.


SimplePortal 2.1.1