evropea.com - форум за паническо разстройство

Тревожни разстройства => Натраплива невроза. Обсесивно-компулсивно разстройство => Темата е започната от: dimiter_cool в Септември 07, 2009, 12:11:28Титла: obsesive mitko
Публикувано от: dimiter_cool в Септември 07, 2009, 12:11:28
Bolen sum ot natrapliva nevroza no nemoga da se opravja.V tova polojenie sum ot 10 godishen,a sega sum na 26.Pil sum vsjakakvi lekarstva,hodil sum pri vsjakakvi psyhiatri  i psihoterapevti no njama opravia.Mislja si che njama da se opravja sled kato vsichko produljava tolkova dulgo.Bihte li mi preporucha li neshto, ili njkoi sus sushtija problem da spodeli svoeto neshtastie i opit.


Титла: Re: obsesive mitko
Публикувано от: Boyana в Септември 09, 2009, 01:56:59
Здравей, Митко, би ли разказал какво ти се е случило на 10 години, за да развиеш тази натраплива невроза. Обикновено някое стресиращо събитие  дава началото на натрапливостите.Дали си спомняш точно откъде започна всичко?


Титла: Re: obsesive mitko
Публикувано от: Evterpa в Септември 09, 2009, 07:56:29
Митко, ако психиатрите и психотерапевтите не са ти помогнали, би ли опитал при психоаналитик, възможно е да открие какво е отключило твоето състояние :) мисля, че ако се порожиш в себе си и ти може да започнеш да предполагаш какжа е причината; само си намери кадърен психоаналитик, аз съм ходила при Огнян Димов, в гуугъл има инфо за него и му разкажи смело какво ти е на душата :) УСПЕХ!


Титла: Re:obsesive mitko
Публикувано от: Dimcho в Декември 19, 2009, 12:39:09
Да ви издам и аз една малка тайна какво усещам в последно време. Връщам се по сто пъти, за да видя дали съм изключил някой ел.уред. Абе, голяма мъка, връщам се и не съм убеден, че съм преценил правилно, ей такива дивотии. В офиса правих кафе по един старомоден начин с бързоварче, в тоя момент ми звънна мобилния и се загооврих, има-няма говоирх десетиа минути, след това се отнесох в съседната стая и изведнъж се сещам, че бях включил бързоварчето за кафе. Когато се връщам, всичко извряло и бързоварчето изгоряло. Стреснах се яко, защото това ми беше изфръкнало от акъла. И оттогава съм така. Проверявам всичко по сто пъти и пак не си вярвам :-[


Титла: Re:obsesive mitko
Публикувано от: Mari в Декември 19, 2009, 12:53:22
Не се притеснявай ,Димчо.Аз съм по зле в това отношение.Даже съм се връщала от път да проверя дали съм заключила вратата,дали съм излкючила ютията,и куп други неща.То имаше такава тема във форума.


Титла: Re:obsesive mitko
Публикувано от: Dimcho в Декември 19, 2009, 12:59:24
Чудя се на въпроса, от какво се получава тая несигурност и недоверие към собствените си действия, та трябва по 100 пъти да се проверява нещо ???


Титла: Re:obsesive mitko
Публикувано от: mirela в Януари 02, 2010, 06:15:08
Zdraveite!A predi natraplivite misli imali li ste drugi problemi?Pri men parvo ima6e pani4esko razstrojstvo i posle premina v natraplivosti ...neznam i 2te sastoqniq sa ujasni!


Титла: Re:obsesive mitko
Публикувано от: Dimcho в Януари 02, 2010, 09:28:48
И при мен така. Първо развих ПР, а после  и натрапливите мисли. Твоите натрапиви мисли в какво се изразяват? Аз проверявам по сто пъти дали съм изключил това-онова, връщам се да гледам и все не вярвам на очите си.


Титла: Re:obsesive mitko
Публикувано от: toni_d в Януари 08, 2010, 03:18:37
поражда се от натоваренот ежедневие и всичките проблеми и дивотии таман решиш нещо идват ти два проблема, това да направиш онова и мозъка изключва на моменти


Титла: Re:obsesive mitko
Публикувано от: Barry в Май 21, 2011, 09:35:34
Никой не е писал тук отдавна, но да добавя все пак...
 Братлета, и аз съм така!!! По 10 пъти гледам контактите, натискам бравите, гледам вратите... Ужас е!!!


Титла: Re:obsesive mitko
Публикувано от: кикирики в Юни 10, 2011, 09:41:22
Не съм специалист;но от личен опит мога да препоръчам есенциите на Д-р Бах-бял конски кестен за натрапливи мисли.


Титла: Re:obsesive mitko
Публикувано от: Mitko в Юни 15, 2011, 04:24:18
Скъпи приятели искам да ви попитам,дали някой знае нещо за оперативно лечение при обсесивно компулсивно разтройство,моля пишете ми ,ако имате някаква информация.


Титла: Re:obsesive mitko
Публикувано от: Dimcho в Юни 16, 2011, 09:09:09
За първи път чувам за оперативно лечение на обсесивно компулсивно разстройство. Изглежда ми странно. Я разкажи повече какви са тези операции?


Титла: Re:obsesive mitko
Публикувано от: Dian в Октомври 31, 2016, 05:33:24
А какво се случва когато се събудим през нощта за да се обърнем на другата страна и в последния момент се стреснем да не би да счупим стъклената чаша ,която стои на кревата зад гърба ни?

Какво ли?
Казваме си : аз спя и никакви стъклени чаши няма по кревата, всичко е измислица. ОБРЪЩАМЕ СЕ СМЕЛО и толкова.

Всичко е въпрос на пречупване. Пречупване ,което трябва да се случи.

Когато се има непрекъснато съмнение за едно и също нещо, трябва да го надскочим. Трябва ни например "маркер". Маркер , който ще служи за опора, за индикатор.

Проверяваме контакти, ютии, там каквото още си проверявате и си удряте маркера. Какъв ще е той - вие се сетете. Може например някакъв ключодържател да се слага в джоба.
После излизаме от вкъщи.
И като възникне мисъл за нещо забравено - поглеждаме дали маркера е в джоба ни. ТАМ Е.

СЛЕДВА ПРЕЧУПВАНЕТО.

Не се връщаме. Маркерът ни води. Колкото и да ни се струва че нещо не е наред, трябва да си кажем - чувството е илюзорно, когато сме проверили всичко , тогава всичко е било наред. СЛОЖИЛИ СМЕ МАРКЕРА. Значи няма проблеми.
В момента в който се доверим на маркера и не се върнем става пречупване.
Същото което става ,когато осъзнаем , че стъклената чаша е плод на нашето въображение.

И като пречупим веригата веднъж, вече знаем как се прави.

Добре бе хора. Какви методи използвате вие за справяне в тези ситуации? Нали все нещо трябва да ви идва наум?  За всяка ситуация може да се измисли решение.
Мозъкът е логическа машина и се бори с логика. Бива ли така...SimplePortal 2.1.1