evropea.com - форум за паническо разстройство

Тревожни разстройства => Паническо разстройство => Темата е започната от: fgHI в Март 30, 2009, 11:14:53Титла: Панически атаки по време на бременност
Публикувано от: fgHI в Март 30, 2009, 11:14:53
Здравейте, бременна съм в 17 седмица. Преди години имах панически атаки, но бяха затихнали, изпитвах обичйните исимптоми като виене на свят сърцебиене, стягане в гърдите, страх да не полудея и др. Взимах антидепресанти и се поуспокоих. В сегашното ми състояние ме направи да се страхувам отново или аз така си мисля, не знам. Преди ден-два заедно с мъжа ми бяхме в един хипермаркет, изгубих го от погледна в един момент и изпаднах в паника, стомаха ми се поду, започнах да чувствам киселини, изплаших се ,че мога да навредя на бебето и започнах да тичам насам-натам. Ходеше ми се ужасно до тоалетна, но се страхувах,  че така скоро няма да открия мъжа ми и ще се побъркам от страх. Бях забравила телефона у нас и ми беше трудно да го открия. В един момент, когато съвсем бях се парализирала от ужас го видях, успокоих се малко, но не ми достигаше въздух, зарязахме всякакви покупки и се прибрахме у нас. И започнах да си задавам следните въпроси, с моите страхове няма ли да навредя на бебето, като го натоварвам така то ще стре да ме обича още от сега, как ще се грижа за него после като се роди с тези панически атаки? Въпросите ме измъчват много, не зная какво ме очаква в бъдеще.


Титла: Re: Панически атаки по време на бременност
Публикувано от: ru в Април 13, 2009, 06:54:48
 Здравей, fgHI! Днес се зачетох в този форум и за първи път се реших да пиша. Установих, че по почти всички теми имам какво да кажа. Нямам за цел да се правя на велика или всезнаеща, а просто да изразя мнението си като човек страдащ от дълги години от ПР. Много ти съчуствам за това, което изживяваш, защото и аз съм минала през този ад. Имах ПА преди и след раждането, че и до днес. Ужасно е! Особено мисълта, че няма да можеш да бъдеш пълноценна майка и да се погрижиш добре за малкия човек, който е изцяло зависим от теб. Мога много да пиша по темата, но ще спра до тук. Ще ти кажа само: Не се бой! Ще се справиш! Нищо, че сега ти изглежда невъзможно. Може да не се справиш перфектно, но ще го направиш както можеш. Сега дъщеря ми е на 9г. и е най-прекрасното дете на света. Има много хубав форум по темата, която те вълнува в Розали, мисля, че ще ти е от полза. Желая ти успех и леко раждане!


SimplePortal 2.1.1