evropea.com - форум за паническо разстройство

Тревожни разстройства => Паническо разстройство => Темата е започната от: lananina в Септември 03, 2009, 09:52:12Титла: Моля, помогнете ми! Потъване в себе си
Публикувано от: lananina в Септември 03, 2009, 09:52:12
Здравейте, имам паническо разстройство и често пъти, за да задържа развитето на паническата атака, така се напрягам, че сякаш потъвам в себе си и после не мога да изляза от това състояние. Моля ви ако някой друг изпитва това състояние нека да сподели, че много се страхувам от него!


Титла: Re: Моля, помогнете ми! Потъване в себе си
Публикувано от: Robin Hud в Септември 04, 2009, 02:14:15
И аз имам същия проблем, но трудно мога да си обясня ккаво точно се случва с мен.Усещането, обаче  е много неприятно и плашещо.Имам паническо разстройство от няколко месеца.


Титла: Re: Моля, помогнете ми! Потъване в себе си
Публикувано от: illy_83 в Септември 07, 2009, 12:33:12
Аз мисля, че си е нормално за атаките, поне при мен се случва често. в началото си изкарвах акъла и аз..помня, че си мислех, че идва смъртта..:)) ох, знам, че не е смешно..единствения начин е да разберете, че нищо няма да ви се случи - както си потъвате, така ако не се страхувате ще изплувате на повърхността отново.
не знам на какво се дължи..дали някой може да обясни? ???


Титла: Re: Моля, помогнете ми! Потъване в себе си
Публикувано от: dessibaby в Септември 07, 2009, 06:41:56
Не се притеснявай за потъването. Нормално е за лечението на ПР в първите няколко месеца. При мен продължи около година и си отшумя. Симптомите непрекъснато се сменят и със всеки трябва да се бориш поотделно.....
неприятното е, че тъкмо мислиш, че си се оттървала от един и веднага на негово място идва друг.


Титла: Re: Моля, помогнете ми! Потъване в себе си
Публикувано от: lananina в Септември 08, 2009, 10:29:58
illy_83, dessibaby, благодаря ви! Извинете ме , но искам да ви попитам още нещо. Колко време трае при вас това състояние? При мен понякога трае около час и след това се възстановявам ден-два.


Титла: Re: Моля, помогнете ми! Потъване в себе си
Публикувано от: illy_83 в Септември 08, 2009, 03:57:49
аз бързам да ти отговоря.. и сега ми се случва понякога,..имах дни, когато не можех а стана от кревата. всичко се случваше на приливи и отливи - ту бях добре и имах апетит, свършвах нещо в къщи,ту ме връхлиташе всичко отново и пак губех сили и лягах. При мен се случваше всеки ден в началото на лечението ми с Ципралекс - някои лекъри казаха, че е като страничен ефект, а други - че е нормален симптом на ПР.
Чети форумите, информирай се за всеки симптом, коментирай с нас това, което те плаши и не забравяй, че си здрава! Бих те посъветвала да се обърнеш към психиятър - аз 2 години се въртя в кръг и най-сетне се реших да го направя. Обърни се към момичето, което пише под ника РООРО - тя трябва да е пример за нас! Излекувала се е след дълги години ПР. Аз се свързах с лекъря, който я е излекувал, за което и благодаря - надявам се и на мен да помогне!

Бъдете здрави!


Титла: Re: Моля, помогнете ми! Потъване в себе си
Публикувано от: Boyana в Септември 09, 2009, 01:54:53
Това потъване е нещо като автохипноза. Мозъкът се опитва да избяга от болката и така се получава тази автохипноза, от която сам човек не може да излезе, а тя отшумява като  намалее напрежението в самата ПА.


Титла: Re: Моля, помогнете ми! Потъване в себе си
Публикувано от: borbena в Септември 20, 2009, 09:43:09
Не се плаши мила,това ще отшуми,плашешто е,но не го свързвай непременно с негативни мисли,ще дойде момент,когато с автоконтрол ще се научиш да се извеждаш от състоянието,но е много важно да имаш до себе си човек,който да те разбира,подкрепя и помага.


SimplePortal 2.1.1