evropea.com - форум за паническо разстройство

Тревожни разстройства => Паническо разстройство => Темата е започната от: Jimi в Март 27, 2009, 01:28:13Титла: Търся спешно съвет
Публикувано от: Jimi в Март 27, 2009, 01:28:13
Привет.Аз съм нов тук. Искам да се посъветвам с хора които са преживели или преживяват нещо подобно като мен.
Развих паническо разстройство преди 3-4 годи. Този период бе тежък за мен. След това за около година и половина имах много по-спокоен период. До преди 2-3 седмици. У нас на гости беше моя приятел, с когото си говорихме за различни проекти, които подготвяме /архитекти сме/. Изведнъж в главата ми започнаха да нахлуват мисли, че мога да нараня приятеля ми. Изплаших се и потърсих повод бързо да прекратим разговора ни и моя приятел да си тръгне.Вечерта, когато жена ми се прибра от работа изпитах същите притеснителни мисли и към нея. Искам да кажа,че съзнавам, че не е възможно да го направя това, но мислите са много обсебващи и най-вече натоварващи.
Бих попитал някой от вас, дали тези мисли са част от паническото разстройство и знае ли някой как се задействат те?


Титла: Re: Търся спешно съвет
Публикувано от: ingaaa в Март 29, 2009, 02:08:16
Ox,колко добре те разбирам!Аз минах по този път и цялата ситуация ми е напълно позната-страхът да не нараниш близък човек е нещо ужасно,а още по-ужасно е когато осъзнаваш ,че няма да сториш това но въпреки всичко мислите бушуват в главата ти и те измъчват неистово.Аз се лекувам от 7 години, но това изпитах в началото и мислех ,че полудявам знаех ,че няма да то направя но изпитвах ужас защо изобщи това ми минава през главата и каква е причината за тези мисли.Въпреки ,че пия лекарства редовно наскоро пак получих пристъпи и започнах да посещавам психотерапевт на който ме изпрати психиатъра ми......не мог ад ати опиша каква упора намерих.но ако нямаш психиатър те съветвам да се консултираш з ада не се задълбочи състоянието ти.Знаеш може би ,че въпреки че е лечимо това състояние се задълбочава и нещата стават по-злер за това потърси помощ навреме и приеми че няма нищо срамн ов това и страшно и най-важното говори с близки описвай им какво чустваш и ги помоли за помощ и упора.Не отлагай за да не изгубиш всичко ако рухнеш а и ще получиш облекчение какво лошо има в това-ето ти телефона на един специалист-0896708870 Жоро Антонов- давай!


Титла: Re: Търся спешно съвет
Публикувано от: Jimi в Март 30, 2009, 10:28:03
Благодаря ти! :) Ще последвам съвета ти.Този специалист психотерапевт ли е? Искам да те попитам още защото виждам, че имаме сходни страхове, каква е диагнозата ти?


Титла: Re: Търся спешно съвет
Публикувано от: ru в Април 13, 2009, 06:16:41
Здравейте! Реших да се включа и в тази тема. Става въпрос за т.нар. натрапливи мисли. Преди години, точно след като родих дъщеря ми, получих подобни оплаквания. Въобще не знаех за какво става въпрос и естествено си помислих, че полудявам. Не смеех да споделя с никой. Случайно попаднах на статия във вестник за натрапливите мисли и си изясних за какво иде реч. Малко се поуспокоих, че не съм луда и незнам дали от това или от самосебе си те отшумяха. И до днес имам някои леки натрапливости, но не са толкова страшни като някогашните. Страдам от ПР от много години и не мисля, че двете неща имат връзка т.е. едното не е симптом на другото. Желая ви успех, дано бързо се преборите с това, защото е много неприятно.


SimplePortal 2.1.1