evropea.com - форум за паническо разстройство

Тревожни разстройства => Посттравматично стресово разстройство => Темата е започната от: Sasha в Юни 15, 2009, 07:31:27Титла: Имам посттравматично стресово разстройство
Публикувано от: Sasha в Юни 15, 2009, 07:31:27
Бях нападната и развих постравматично стресово разстройство. Получам силни панически атаки. Един месец след като ме нападнаха развих панически атаки от силния стрес. Правих психотерапия, взимам лекарства ,но все още не съм успяла да преодолея страха. Интересуваме да споделя опит с хора, които са преживяли подобен стрес, как се справят със състоянието.


Титла: Re: Имам посттравматично стресово разстройство
Публикувано от: melsa в Юни 26, 2009, 11:51:41
Скъпа Саша, ти искаш твоите атаки да изчезнат виднага на момента, те са се появили с течение на времето и трябва по-дълго време за да изчезнат. Аз съм човек, който е преодолял всички тези състояния. Ако желаеш може да се свържеш с мен на тел. 0888303253. С мен могат да се свържат и всички други , които имат такива проблеми. В повечето случаи ходенето по врачки, баячки и лекари не помага. Аз преминах през всички тези етапи и познавам същността на болестта. Помогнал съм на доста хора, които се обаждат с благодарност


Титла: Re: Имам посттравматично стресово разстройство
Публикувано от: stela77 в Юни 26, 2009, 10:40:52
Здравей само по телефон ли можеш да помагнеш ???melsa


Титла: Re: Имам посттравматично стресово разстройство
Публикувано от: karindar в Юни 27, 2009, 10:03:38
melsa, разкажи ни на всички как да се справим с това състояние...


Титла: Re: Имам посттравматично стресово разстройство
Публикувано от: melsa в Юни 27, 2009, 01:35:07
Здравейте! Казвам се Владо. Всичко това, което чета във форума е ПОГРЕШНО. Преборил съм страхова невроза, паник атаки, психо-соматични прилошавания. Помогнах на много хора също да го преодолеят, особено в начален стадий, когато е най-тежко. Знам, че сте изживяличудовищни неща и не вярвате на нищо. Изхарчили сте много пари при врачки, ходжи, лекари, за хапове, иглотерапия и всякакви подобни. Аз вярвам само в личния контакт, само така се преодолява този бич на нашето време, затова ви оставям телефон. Аз не се крия от нищо. Погрешно пише във форума, че това е страх. Това не е страх, а срам.... Как ще умра на пътя и хората ще ме гледат, как ще изглежда некролога ми; когато карам кола ще ми стане лошо и ще катастрофирам; как ще храня децата, като нямам работа и пари и отгоре на всичко съм болан; какво ще кажат хората, когато правя неприсъщи за мен неща. Това ви хвърля в ужаса. Всички се вземате насериозно. Мислите, че контролирате всичко, уви не е така. Никой не може да ви помогне, ако не е преживял лично товаи никой не може да ви разбере, даже най близките. Не мога да ви помогна от тук. Важно е да се срещнеш с човека очи в очии да погледнеш как този човек го е преживял и преодолял. Да споделиш как си и какво чувстваш, защото аз го разбирам, аз все едно съм ти.


Титла: Re: Имам посттравматично стресово разстройство
Публикувано от: karindar в Юни 28, 2009, 11:20:00
Здравей,Владо. Разкажи какво точно ти бе страданието - паническо разстройство, обсесивно-компулсивно разстройство, посттравматично стресово разсторйство.Защото в дълбочина всяко едно от тези разстройства има различен произход. Различни причини са довели до развитието му.Паническите атаки са характерни за всяко едно от  тях, но ти казваш че срама стои в основата.Според мен обаче страха, стигащ до див ужас е в основата на паническото разстройство. При натрапливата невроза опасността от болести и свръхзагрижеността за здравето е в основата, докато при постравматичното разстройство - постоянното преживяване на изживян инцидент е в основата.


Титла: Re: Имам посттравматично стресово разстройство
Публикувано от: melsa в Юни 28, 2009, 06:03:44
Здравей!
Аз не разбирам от медицински термини и от компютри. Това, което пиша го пише моя приятелка, която разбира от компютри. Сигурно звучи много хвалебствено, това което съм написал, но както виждаш аз съм излязал с истинското си име и телефон, по простата причина, че съм помогнал на много хора и те са благодарни. Не знам какви са химическите елементи в човешкото тяло но влияя силно при визуален контакт. Всичко, което си упоменал аз съм ги изстрадал. Това нещо ни го правя с комерсиална цел, просто изказвам мнение


Титла: Re: Имам посттравматично стресово разстройство
Публикувано от: karindar в Юни 29, 2009, 10:18:34
Владо не се засягай, просто попитах, за да разбера какъв е бил твоя проблем и как си се справил с него...


Титла: Re: Имам посттравматично стресово разстройство
Публикувано от: Evterpa в Август 27, 2009, 02:44:12
Здравейте,
искам да попитам моето като какво се класифицира и какво трябва да направя, за да го преодолея.
Прееди време поради претоварване с работа, много си разбих съня и от този период ми е останал един страхотен страх, че няма да мога да заспя, ама никога.... Може да звучи смешно или глупаво, но някои нощи точно както написахте по-горе този стррах достига до истински ужас. Надявам се да ме разбирате. Когато не мисля за това, нямам проблеми със съня, но има нощи, в които с лягането ми се набива в главата въпроса ами ако не заспя, кога ще заспя и това ме подлудява. Какво ли не съм пила- успокоителни и приспивателни, но те имат краткотраен ефект. Не знам как да преодолея този страх и този мисловен модел.
Ще бъда много благодарна за вашите съвети.   ???


Титла: Re: Имам посттравматично стресово разстройство
Публикувано от: rums в Август 27, 2009, 03:16:57
Здравей Evterpa!Една техника от Йога много помага за заспиване-затваряш очи,отпускаш се и се съсредоточаваш в дишането си като си повтаряш някаква мантра,която нищо не значи, например при вдишване "со",а при издишване "хум".В началото мозъкът ще ти се противопоставя и ще те връща към други мисли, не се отчайвай връщай се към дишането и мантрата без обаче да се ядосваш и напрягаш заради тези отклонения.След няколко упражнения започва да действа безотказно.Аз го практикувам от 1 година и мога да заспя по всяко време и навсякъде!


Титла: Re: Имам посттравматично стресово разстройство
Публикувано от: Ari в Август 28, 2009, 01:05:43
Здравей, Evterpa! Това което изпитваш е тревожно разстройство. То ще отмине, когато натоварването и стреса около теб намалеят. Отделянето на адреналин те държи напрегната и будна. Можеш да се справиш със ситуацията, като промениш часа на лягането си. Ако си лягаш в 10 часа, опитай това да става в 11 или 11.30 .Един лек антидепресант какъвто е Деанксит, може да свърши добра работа, но го консултирай с личния си лекар. Rums е права и за йогата, тя също дава добър ефект.


Титла: Re: Имам посттравматично стресово разстройство
Публикувано от: Evterpa в Август 28, 2009, 11:22:42
Здравейте Ari и rums :) благодаря ви за отговорите и разбирането. За антидепресанта- в момента съм в процес на спиране на сероксат, преди това ми бяха изписали серопрам. честно казано, занапред искам да се справям без каквито и да било хапчета, а и в момента, в които трябваше да прибегна до услугите на психиатри и психотерапевти в бг разбрах колко са доморасли повечето от тях :) но все мисля че има развитие в тази насока...
откакто rums  ми каза за онова упражнение по йога, го правя, по принцип правя и йога, ходила съм при Даниел Петров, но за всичко трябва постоянство... важно е да се промени начина на мислене и на реагиране на стряскащи ситуации, защото аз бях свикнала при всяко най-малко нещо, да реагирам с паника направо :)
надявам се всичко да става все по- добре занапред :)


Титла: Re: Имам посттравматично стресово разстройство
Публикувано от: Ari в Август 29, 2009, 05:35:55
Evterpa, ти получаваш ли панически атаки или само изпитваш тревога и напрежение?


Титла: Re: Имам посттравматично стресово разстройство
Публикувано от: Evterpa в Август 30, 2009, 10:35:39
Ари, мисля, че панически атаки не е точната дума, просто страх и напрежение, но в голяма степен- не мога да дишам нормално, имам буца в гърлото и напрежение в гърба, стигащо до болка. Понякога направо се сковавам на едно място... http://www.evropea.com/panic_attack.html мисля че това моето не е паник атака, като четох на този линк, а по-скоро силно напрежение и страх. антидепресантите ми ги изписаха, защото бях в депресия, не заради тревожността


Титла: Re: Имам посттравматично стресово разстройство
Публикувано от: Ari в Август 31, 2009, 10:11:18
Не съм лекар, но си мисля,че след като нямаш панически пристъпи, значи твоето състояние е тревожно разстройство с депресия. Не е страшно, много хора имат подобни симптоми и с походяща, да речем йогийска практика могат да намалеят неприятните усещания.


Титла: Re:Имам посттравматично стресово разстройство
Публикувано от: toni_d в Януари 08, 2010, 03:51:02
чувстваш се слаба и безсилна, запиши се на силов спорт бокс ти препоръчвам , след 3 месеца по2-3 пъти седмично като ходих и задобрееш като засилиш удара и се почуваствам силна ще се оттърсиш постепенно от страха вземи си и спрей, така ще се почувастваш по защитена. 


SimplePortal 2.1.1