evropea.com - форум за паническо разстройство

Тревожни разстройства => Паническо разстройство => Темата е започната от: fararina в Март 25, 2009, 10:29:23Титла: Опитах "трева" и получих атака
Публикувано от: fararina в Март 25, 2009, 10:29:23
Здравейте. Преди няколко седмици опитах "трева" за първи път и изпитах ужасни усещания. Пуших трева за първи път и затова смятам че тя е причината за тях. Изведнъж сърцето ми започна да бие много бързо и силно и аз започнах да се движа постоянно. Изпитах усещането че с мен ще се случи нещо страшно. Силният шум правеше усещанията още по-силни. Мислех, че получавам сърдечен удар. Тези усещания продължиха няколко часа.
Мисълта ми е  може ли тези усещания да се завърнат? Какво може да се случи по-нататък?


Титла: Re: Опитах "трева" и получих атака
Публикувано от: fen 1 в Март 25, 2009, 01:39:39
здр,ами какво да ти кажа аз пуших трева 3 години и когато беше по-силна получавах симтоми на нереалност,хората и всичко около мен ми се струваха някак непознати,плашещи и получавах атака от това.най-добре е да не опитваш повече защото може да си задалбочиш проблема и да си докараш като мене някое паническо разтройство.и не забравяй ,ако се чувсваш зле кажи на личния лекар той ще те посъветва какво да правиш.


Титла: Re: Опитах "трева" и получих атака
Публикувано от: fararina в Март 26, 2009, 09:59:54
Здрасти. Искам да те попитам още нещо. Ти от тревата ли разви ПР? Щото ми се струва, че последните дни при напрежение получавам нещо подобно, както когато пуших.


Титла: Re: Опитах "трева" и получих атака
Публикувано от: fen 1 в Март 26, 2009, 05:46:24
да от тревата развих пр.най-зле ми се отрази спирането.гадна работа


Титла: Re: Опитах "трева" и получих атака
Публикувано от: fararina в Март 26, 2009, 09:12:52
Знаеш ли на мен ми се замайва главата по същия начин и когато пуша цигари, имам някакво подобно напрежение и ме е страх да не продължи. Ти пушиш ли?


Титла: Re: Опитах "трева" и получих атака
Публикувано от: Rado в Март 27, 2009, 09:22:47
Искам да ти кажа, че и аз пуша цигари и особено сутрин като запалвам първата си цигара усещам едно замайване като твоето.


Титла: Re: Опитах "трева" и получих атака
Публикувано от: hexagonal в Март 31, 2009, 12:33:41
здравейте колеги страхливковци! ;Dще бъда малко разточителен но се надявам да не ви доскучее това което ще ви напиша и че ще ви бъде интересно да го прочетете.та значи аз бях на 17 когато получих първата си паник атака,това беше в последствие че бях много натоварен от грижи и проблеми и понеже съм пич един ден с едни мои съоченици в двора на училището излязохме да пушим и едно момче изкара една тревица да пушим(аз си пушех преди това но много на рядко с желание..по-често го правех за разчупване на ежедневието и и да имам ко да разказвам после на "копелетата" ;D)аз му отказах първият път но той си дръпна и подаде нататък и когато стигна до него той  ми я хакна под носа и каза кашляики "много е яка братле опитай" ....е аз опитах и си провалих живота...20 минути по късно незнаех къде да се дяна много ми беше кофти,хем не исках да се изложа хем и нямах желанието да "умра" избягах от час и отидох при фелдшерката,тя ми премери кръвното и каза че е бая височко 180/110 беше.нямах си и на представа какво е това ама ме стрестна.по заитересувах се по въпроса и разбрах че мога да получа сърдечен удар,инсулт.бре..инфаркт си рекох доста зле е работата ;Dблъсках си главата цели 3 години и доиде моментът когато ми нямаше нищо(като преди това неизлизах,неможех да пътувам и най-вече да съм далече от мама и тати...)продължих да уча пътувах си обикалях си пак заведения дискотеки и така нататък..но един ден един шибан скапан ден двама мой авери пак изкараха...пуших и нищо ми нямаше.по-късно пак изкараха пуших и "блинг" светна ми страхотната идея че ще умра....аиде ся бягай.бягах около 1-2 километра към нас молеики се нашите да са в къщи да ме успокоят,сърцето ми биеше като чук по гърдите и то много бързо имах чуството че ако продължи още ще се пръсне....и се прибрах,не умрях.и така ся от1 година пак съм си страхливко...на няколко метра от мама и тати съм там ще ме намерите..вечер излизам но отивам до определен радиус от вкъщи около 1 км.като задължително маика и татко трябва да са в къщи..много си е зле ся като го пиша и разбирам че е много тъпо..но аз не съм си го избрал...или съм..незнам.но все пак аз съм сигурен 100% че ще ми мине и няма да се проваля този път,ще направя всичко за каквото съм си мечтал докато бях болен ще ида в чужбина,ще си купя кола ще изкарам книжка ще пътувам сам с колата си,ще ходя на море с гаджето или с приятели и така..
искам общо взето да ви кажа това е моментно състояние и ще ви мине,това е лъжа и ще спре когато вие спрете да се лъжете,станете отърсете се и направете нещо не е нужно да е чудо всеки ден месец седмица малко по-малко и ще ви мине[/color][/color][/color][/color]..


Титла: Re: Опитах "трева" и получих атака
Публикувано от: kendy в Април 17, 2009, 09:20:01
Здравей ml1! Май и при мен всичко започна от тревата, но аз продължавам от време на време . Сподели ти как я спря!Благодаря!


Титла: Re: Опитах "трева" и получих атака
Публикувано от: Monika в Април 29, 2009, 11:01:43
Когато за пръв път(беше и последен)опитах трева,получих много силно сърцебиене и задушаване,вярно че си бях и пийнала,а то не трябва да се смесва,но наистина си мислих,че ще умра.Тогава нямах паническо разстройство и си мисля,че тревата не е причина за ПР.Нз,не съм доктор и не разбирам,но не ми се вярва да е от нея.Все пак щом се чувсваш зле,не пуши.Иначе хората,които имат ПР са чувствителни към мн неща.Аз примерно се отказах от кафенцето,защото от кофеина се разтрепервам,но според мен пак всичко е от мозъка и особено човек като си втълпи,че му става лошо от нещо.


Титла: Re: Опитах "трева" и получих атака
Публикувано от: Monika в Април 29, 2009, 11:04:20
И все пак съм чела,че причина за ПР е някакъв дисбаланс в мозъка,тъй че ако някой по-вещ знае нещо по въпроса нека пише.


SimplePortal 2.1.1