evropea.com - форум за паническо разстройство

Полезни статии => Статии => Темата е започната от: в Май 12, 2009, 03:52:04Титла: Кардиоспазъм.Затруднения в гълтането
Публикувано от: в Май 12, 2009, 03:52:04
Описание на затруднения в гълтането
Проблемите в преглъщането могат да имат различен характер. Те могат да се предизвикват от различни фактори. В доста случаи проблемите в преглъщането са последици от изгаряния на хранопровода и предизвикани стеснения като последица. Изгарянията са причинени от инциденти - погълнати киселини или основи. Причините могат да са и от механичен характер - попаднали остри предмети или органичен характер - различни новообразувания. Затруднения в гълтането могат да се наблюдават и при поемането на твърда храна с малко слюнка - сухи залци.
При възбудено състояние е възможно също така да се яви трудно гълтане, защото  слюнката не е в достатъчно количество.
Причини за затруднения в гърлото
Ще се спрем на най-честата причина, която поражда затрудненията в гълтането. Тя е известна като кардиоспазъм. Това заболяване се развива, в резултат на силна уплаха или преживян стрес, транспортна злополука, нападение, природно бедствие, пожар, военен инцидент и т.н. Това заболяване е разпространено най-вече във възрастовата група между 20 и 40 години. Нерядко тези хора получават и панически атаки.
Причини за кардиоспазъм
Причинете не са съвсем изяснени. Но е възприета теорията, че има нарушения в координацията на стените на хранопровода: долната част на хранопровода не се отваря навреме, а горна част е отслабена и не винаги е в състояние да придвижи храната.
Начин на поява на затруднение в гълтането /кардиоспазъм/
Обикновено кардиоспазмът настъпва много бавно. Затруднението в гълтането е избирателно. Какво значи това? Често течните храни не могат да преминат, както е в Вашия случай, докато твърдата храна преминава успешно. След тези първоначални признаци дълго време не настъпват никакви други симптоми.
Поставяне на диагноза на затруднения в гълтането /кардиоспазъм/
Диагнозата се поставя чрез рентгеново изследване чрез контрастно вещество. Процедурата е безболезнена.Титла: Re:Кардиоспазъм.Затруднения в гълтането
Публикувано от: aishetyy_98 в Февруари 25, 2012, 09:34:37
Здравейте! От 4 години боледувам от кардиоспазъм или ахалазия със стеснение на ГЕ връзката 3-4 мм. Ходих къде ли не и нищо. Моля ви помогнете ми! Дайте ми съвет за някакво лечение: Медикаментозно, оперативно или алтернативно. Благодаря ви предварително!


Титла: Re:Кардиоспазъм.Затруднения в гълтането
Публикувано от: мишо в Февруари 25, 2012, 09:44:05
след като си ходила къде ли не специалистите не ти ли посъватваха какво да направиш
не ти ли дадоха най добрата алтернатива и как разбра че имаш това заболяване


Титла: Re:Кардиоспазъм.Затруднения в гълтането
Публикувано от: мишо в Февруари 25, 2012, 09:47:13
всъщност запръв път чувам за кардио спазъм
опасно ли е това заболяване могат ли да сеполучат някакви усложнения на сърцето от него


Титла: Re:Кардиоспазъм.Затруднения в гълтането
Публикувано от: aishetyy_98 в Февруари 26, 2012, 08:36:22
 Ходих на всякакви специалисти. Факт е, че те ми даваха лекарства, но без никакъв резултат.
  Това заболяване представлява стеснение на хранопровода, при което храната не достига до стомаха, задържа се и не се разгражда. Не е опасно за сърцето, но в по-напреднал стадии може да предизвика затруднено дишане.


SimplePortal 2.1.1