evropea.com - форум за паническо разстройство

Полезни статии => Статии => Темата е започната от: в Май 12, 2009, 03:47:05Титла: Пролапс на митралната клапа
Публикувано от: в Май 12, 2009, 03:47:05
Определят  синдрома Пролапс на митралната клапа като козметичен дефект на сърцето, който често е вроден, в не редки случаи, той води до паническо разстройство.
Много хора, които имат Пролапс на митралната клапа, не проявяват никакви симптоми.Останалата част от пациентите, определят симптомите си като: умора, сърцебиене, болки в гърдите, тревожност и мигрена. Инсултът е много рядък при това състояние.
Умората е най-разпространена като симптом, но ясната причина все още не  е дефинирана. Пациенти с Пролапс на митралната клапа, може да имат дисбаланс  на автономната нервна система. Този дисбаланс се характеризира с недостатъчен пренос на кислород в кръвния поток при  захранването на мускулите по време на упражнения, което довежда до въпросната умора.
Сърцебиенето е усещане на ускорен или неправилен ритъм. Това състояние обикновено е безвредно и само в редки случаи се нуждае от специално лечение.
Болките в гърдите се появяват по време или след физически натоварвания и не се повлияват от нитроглицерин.
Тревожността, паническите атаки и депресия се асоциират с дисбаланса на химически вещества в автономната нервна система. Затова тук, причината за силната тревожност и паническите кризи, трябва да се свързват с Пролапса на митралната клапа и да се търси адекватно лечение, което ще регулира и пристъпите на страх и депресия.
Мигрената и болките в главата също се обясняват с дисбаланса в автономната нервната система .
Пролапсът на митралната клапа, макар и рядко, става причина за инсулт в младежката възраст. Обяснението е, че тези пациенти показват тенденция към образуване на съсиреци и сгъстяване на кръвта.Титла: Re:Пролапс на митралната клапа
Публикувано от: angel в Януари 05, 2010, 06:03:13
Здравейте!

Моя психолог ми препоръча да се направя изследване на пролакса на мирталната клапа. направиха ми ехокардиография, но тъй като сърцето ми се оказа вертикално разположено зад гръдната кост , не можа да види мирталната клапа от парастернална позиция. В крайна сметка не можах да разбера дали имам проблем с пролакса, тъй като от другите позиции на наблюдение всичко беше наред.


Титла: Re:Пролапс на митралната клапа
Публикувано от: Ari в Януари 06, 2010, 11:46:38
Angel, пролапса на митралната клапа адва едно пирмаляване и чувство на слабост от време на време и точно това прималяване предизвиква страх, но не е опасно.


Титла: Re:Пролапс на митралната клапа
Публикувано от: angel в Януари 07, 2010, 05:32:42
Здравей Ari!

Аз не чувствам такаво прималяване ,но не успях да разбера дали все пак всичко е наред с пролакса на митралната клапа, след като доктора не успя да види добре от едната позиция. Назначиха ми и изследване на хормон на щитовидната жлеза. Оказа се че съм на горната граница и се каня да посетя ендокринолог. Психологът ми се притеснява от това че бях напълно излекувана и иска да се увери да не би да имам физически проблеми, тъй като отново започнаха да се появяват познатите стари симптоми на ПР.

Поздрави


SimplePortal 2.1.1