evropea.com - форум за паническо разстройство

Тревожни разстройства => Паническо разстройство => Темата е започната от: Boyana в Май 04, 2009, 09:30:48Титла: Паническо и агресия
Публикувано от: Boyana в Май 04, 2009, 09:30:48
Пуснах нова тема, защото забелязвам нещо странно при мен. По принцип аз съм спокоен човек, дружелюбен и отзивчив, но откакто развих това разстройство станах по-агресивна, на моменти не мога да се позная. Реагирам много бурно. Бях овладяна, сега съм невъздържана и на моменти доста рязка. Не зная това на паническото ли да го отдавам, или на някаква промяна в характера ми?


Титла: Re: Паническо и агресия
Публикувано от: kasanena в Май 06, 2009, 09:16:24
Тези дни четох, че паническото разсторйство е характерно за хора които не изразяват емоциите си по правилен начин и имат заболяване наречено алекситимия. Алекситимията е неспособност за изразяване на някои чувства по правилен начин и човек задържа в себе си онова, което усеща, не го освобождава навън и така се получават панически атаки . С една дума неосвободената енергия се трансформира в паническа атака.
Затова сигурно е по-добре човек и агресия да освобождава, отколкото да държи емоции вътре в себе си.


Титла: Re: Паническо и агресия
Публикувано от: Mari в Май 06, 2009, 04:12:52
АЗ НИКОГА НЕ СЪМ СИ СДЪРЖАЛА ЕМОЦИИТЕ.КАКВОТО МИ Е НА ДУШАТА ГО ИЗРАЗЯВАМ.СМЕЯ СЕ,ПЛАЧА,КРЕЩЯ,КАРАМ СЕ,ДОРИ СЪМ УДРЯЛА.И ПАК ИМАМ ПР.НЕ МИСЛЯ ЧЕ Е ОТ ТОВА!


SimplePortal 2.1.1